>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 05.03.2011 (sobota)

Status
Zamknięty.
R 2

roe

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga
Spotkanie: Bayer Leverkusen vs. FSV Frankfurt
Typ: 1
Kurs: 1.60
Bukmacher: bwin
Analiza:
Na sobotę polecam spotkanie na BayArena w Leverkusen, gdzie miejscowa drużyna podejmuje VFL Wolfsburg.
Bayer ma 12 punktów straty do lidera - Borussii i 30 punktów przed sobą do zdobycia, jeżeli drużynie z Dortmundu podwinie się noga kilka razy strata ta jest do odrobienia. Podopieczni Josefa Heynckesa nie mogą sobie pozwolić na nie zdobywanie kompletu punktów w każdym spotkaniu. W grę wchodzi również obrona Ligi Mistrzów bo Hannover96 jest tylko 2 punkty za ekipą z Leverkusen.
Jeżeli chodzi o drużynę z Wolfsburga to w zeszłą sobotę przełamali złą passę wygraną z czerwoną latarnią Bundesligi - Borussia Mönchengladbach (2:1). Z poprzednich czterech pojedynków wychodzili na tarczy, nie zbierając żadnych punktów. Vfl Wolfsburg nie prezentuje się zbyt dobrze w tym sezonie, znajdują się niebezpiecznie blisko strefy spadkowej.
Myślę, że Bayer Leverkusen grając u siebie spokojnie wyniesie komplet punktów z tego pojedynku.
✅ 60

dark-white 11

dark-white

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Memphis Grizzlies - New Orleans Hornets (HC -12,5/0)
Kurs: 3,40
Buk: bet365
Analiza:
Na dziś (własciwie to jutro) wybrałem mecz pomiędzy Memphis Grizzlies a New Orleans Hornets. Stawiam na wysokie zwycięstwo gospodarzy, ponieważ poprostu gospodarze są obecnie w o wiele lepszej dyspozycji spójrzmy choćby na ostatnie mecze obu drużyn. Memphis rozniosło San Antonio 109:93 zaś New Orleans przegrało z NYK 107:88 (więc oba mecze wyrobiłyby handicap) poza tym NYK jest drużyną słabszą od Memphis gdyż nie posiadają ławki tak więc myśle że i Niedźwiedzie pokonają Nowy Orlean minimum 13 punktami.
⛔ 100

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – Npower League Two
Spotkanie: Cheltenham Town FC – Chesterfield
Typ: Chesterfield strzeli powyżej 1.5 gola
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bet365
Analiza: W ramach 35 kolejki Angielskiej Npower League Two dojdzie do spotkania pomiędzy liderem tabeli i drużyną plasującą się w jej środku, a mianowicie o godzinie 16:00 podopieczni M.Yates’a Cheltenham będą mierzyć się na własnym stadionie z Chesterfield. Chesterfield dzielnie dąży do League One zajmując pierwsze miejsce z dorobkiem 65 punktów po 34 rozegranych spotkaniach. Natomiast ich dzisiejsi rywale Cheltenham znajduje się dosłownie w centrum tabeli bo na 12 pozycji ( 24 drużyny w lidze). Chesterfield jedzie do hrabstwa Gloucestershire bardzo podbudowane, bowiem w ostatniej kolejce na własnym stadionie pokonali wicelidera tabeli Wycombe Wanderers aż 4:1! W obu ekipach braki, a więc najwyższa pora je wymienić. W drużynie gospodarzy zabraknie następujących piłkarzy: David Bird(Pomocnik,29/0), Martin Riley(Obrońca,18/0), Keith Lowe(Obrońca,32/2) do składu powraca natomiast Medy Elito(Pomocnik,0/0). W drużynie gości nie zagra tylko Simon Ford(Obrońca,29/1) , niepewny jest występ Iana Breckina(Obrońca,21/0), o tym czy zagra okaże się dopiero na miejscu, gdyż trener jak i sztab medyczny liczy na to, ze coś ulegnie zmianie podczas podróży, a więc nie wykluczone iż to nie groźny uraz. Do składu powraca Javan Vidal, który wrócił z Manchesteru City. Trener gospodarzy dla BBC Gloucesterhire stwierdził, że drużyna Chesterfield, jest najlepsza z jaką przyszło mu grać w tym sezonie. Typuję pewne zwycięstwo gości 2:0!
✅ 110

Otrzymane punkty reputacji: +1
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Dyscyplina: Biathlon - Mistrzostwa Świata w Chanty-Mansyjsku
Spotkanie: Kto wygra sprint mężczyzn ?
Typ: Tarjei Boe
Kurs: 5.00
Buk: Bwin
Analiza:
Trwają Mistrzostwa Świata w Biatlonie w Khanty Mansiysku. Dziś był dzień przerwy, wczoraj odbyła się sztafeta mieszana ale prawdziwe emocję zaczynają się jutro bo o to zobaczymy sprint mężczyzn i kobiet. Niesamowita rywalizacja szykuje się u panów, za wielkich faworytów uważani są Norwedzy tzn. Tarjei Boe i Emil Hegle Svendsen oraz Francuz Martin Fourcade. Do walki o medale oczywiście może się włączyć wielki Ole Einar Bjorndalen, bardzo mocny Niemiec Arnd Peiffer oraz reprezentant gospodarzy Ivan Tcherezov. Według mnie jednak walka rozstrzygnie się między Norwegami którzy jak zawsze na takie imprezy potrafią się kapitalnie przygotować. Mówię tu o Boe i Svendsenie gdyż oglądając sztafetę mieszaną 3 z Norwegów Bjorndalen nie przekonał mnie, że jest w jakiejś rewelacyjnej dyspozycji to już chyba nie ten wiek. Svendsen nie startował w sztafecie mieszanej, więc nie wiadomo jaka forma, jednak sprinty to jego mocna strona, wygrał w tym sezonie dwa, a ostatni tuż przed MŚ. Jednak jego kolega z reprezentacji Boe który biegł w sztafecie mieszanej zachwycił mnie swoją dyspozcyją, startując na ostatniej zmianie miał 24 sekundy straty do Niemca, a już po pierwszym strzelaniu praktycznie był przy nim, by przed drugim strzelaniem mieć blisko 10 sekund przewagi a ostatecznie wygrać o ponad 20sekund. Nie dość że popełnił tylko 1 błąd na strzelnicy to jego bieg to rewelacja, i dlatego właśnie uważam go za wielkiego faworyta sprintu, i nie ma się z resztą co dziwić bo również jak Svenden wygrywał 2 razy sprint w tym sezonie a przed MŚ zajął 3 miejsce. Szykuję się pasjonujące zawody z których mam nadzieję zwycięsko wyjdzie młody bardzo utalentowany Tarjei Boe. Polecam !!!
⛔ 100

C 12

calvaria

Użytkownik
Spotkanie: New York Knicks - Cleveland Cavaliers
Typ: 2 (HC +12.5)
Kurs: 1,94
Bukmacher: Unibet
Witam po krotkiej przerwie. Na dzisiejsza noc polecam typ na Cleveland Cavaliers w pojedynku z zespolem NY Knicks w ramach rozgrywek NBA. Mimo ze faworytem bukow jest zespol gospodarzy, to mysle ze przy handicapie +12,5 Cavaliers ma spore szanse. Ten sezon dla druzyny gosci zdecydowanie nalezy spisac na straty. Zajmuja ostatnie miejsce w tabeli i na 60 spotkan wygrali zaledwie 11. Jednak ostatnio widac u nich zwyzke forme, gdyz &quot;az&quot; 3 z tych zwyciestw odniesli w lutym biezacego roku. Warto tu dodac ze oprocz pokonania La Clippers, potrafili oni wygrac z samym LA Lakers oraz... z ich dzisiejszymi przeciwnikami NY Knicks 115 do 109. Moim zdaniem buki troche za bardzo faworyzuja druzyne gospodarzy. Wystarczy spojrzec chociazby na historie bezposrednich pojedynkow obu ekip, gdzie wynik jest 7:7, z czego 5 ostatnich spotkan wygralo Cavaliers. Ny Knicks w obecnym sezonie rowniez nie grzeszy wygranymi, zajmujac srednie 14 miejsce w tabeli. Podsumowujac szanse sa wyrownane, a nawet jesli gospodarze sa faworytem, to nie powinni wygrac roznica wieksza niz 12 punktow. Polecam.
✅ 94

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Serbia Ekstraklasa
Spotkanie: Cukaricki Belgrad - Rad Belgrad
Typ: 2
Kurs: 1,55
Buk: Betsson
Przeglądając ofertę na sobotę znalazłem kurs który mnie naprawdę mocno zdziwił. W &quot;małych derbach&quot; Belgradu zmierzy się outsider rozgrywek serbskiej ekstraklasy zespół Cukaricki Belgrad z mającą nadzieje na awans do europejskich pucharów ekipą Radu Belgrad. Kurs o tyle zaskakujący, że wystarczy spojrzeć na ligową tabelę i widzimy wszystko. Gospodarze dzisiejszego spotkania przez całą rundę jesienną zdobyli 4 &#39;oczka&#39; zdobywając na własnym obiekcie 1 punkt (słownie: jeden !!) i strzelając raptem 3 bramki tracąc 12. Piłkarze Radu Belgrad w tegorocznych rozgrywkach 2 razy z wyjazdów wracali zwycięsko, tyle samo razy jako przegrani, a w 3 meczach podzielili się punktami z gospodarzami. W takich meczach Rad nie może sobie pozwolić na jakąkolwiek stratę punktów jeśli poważnie myślą o Lidze Europy, a o tym że myślą poważnie pokazuje saldo transferów w przerwie zimowej - z klubu odszedł jeden zawodnik pierwszego składu a przybyła grupa młodych utalentowanych graczy chcących się pokazać i wybić gdzieś wyżej. Wiadomo - w sporcie nigdy nie ma nic na 100%, ale jakakolwiek strata punktów przez gości w dzisiejszym spotkaniu byłaby megasensacją i prasa jak i władze klubu nie zostawiliby na trenerze i piłkarzach suchej nitki. Szczerze polecam.
✅ 55

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
vs.

Typ: Suns
Kurs: 1.74
Buk: Pinnacle

Gospodarze bez swojego podstawowego centra - Andrew Boguta, który w każdym z rozegranych spotkań notuje blisko 12 punktów i tyle samo zbiórek. Jego zmiennik Brockman w ataku nie jest groźny. Jennings jak dla mnie, to nie jest prawdziwy rozgrywający. Brakuje mi boiskowego IQ. W obronie nie jest najlepszym zawodnikiem. Naprzeciwko niego stanie Nash, który ma znacznie lepszy przegląd boiska i powinien włączyć się w zdobywanie punktów, bo jeżeli Jennings go nie zatrzyma, to przy drugiej linii obrony nie będzie dobrego defensora, więc spokojnie będzie mógł grać p&amp;r z Gortatem lub Lopezem. Oprócz tego Bucks będą mieli problem, bo nie zagra Ilyasova. Mimo, że nie zagra Carter w ekipie gości, to mnie cieszy. W ostatnich meczach zabierał tylko minuty Pietrusowi,który o wiele lepiej się prezentował od Vince&#39;a. Jak wspomniałem wiele razy. Wygrana Suns zależy od wsparcia ławki.
✅ 74

Otrzymane punkty reputacji: +1
dalti 29

dalti

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna ⚽
Spotkanie: Barcelona v Real Zaragoza
Typ: Barcelona (-4)
Kurs: 5,00
Witam! Na dzisiaj wybrałem mecz lidera ze sredniakiem ligi BBVA. Barca w ostatnich spotkaniach wygrywała z drużynami wyżej notowanymi w tabeli. Strzelała mniej goli, ale wygrać z Valencia 1-0 na wyjeździe to tak jak wbić 7 bramek u siebie Maladze. Myślę ze Messi i spółka zrobią powtórkę z rozrywki Saragossie z dnia 25/10-09 gdzie wygrali 6-1 tyle tylko, że tym razem nie tracąc bramki. Messi i Villa będą mieli okazje, żeby odbiec C.Ronaldo w konkursie strzelonych bramek tym bardziej, że grają na własnym obiekcie. Typ dla odważnych, kurs 5 zeta można spróbować ???? Pozdro!
⛔ 100

william 84

william

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder
Kurs: 1.65
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza: W obu ekipach kontuzje. Hawks muszą sobie radzić bez Josha Smitha, bardzo wszechstronnego gracza, który potrafi bronić. Thunder natomiast nadal bez Kendricka Perkinsa. Dodatkowo ze składu wyleciał inny nowy nabytek, Nate Robinson. Co gorsza, niepewny występ jest najlepszego strzelca ligi, Kevina Duranta, który wczoraj nie trenował z powodu urazu kostki. Atutem Hawks jest świetna obrona, wzmocniona ostatnio Kirkiem Hinrichem. Gracze z Atlanty powinni również zdominować grę na deskach. W pomalowanym powinien rządzić Al Horford, który poprowadził ostatnio swoją ekipę do budującego zwycięstwa z Chicago Bulls, notując 31 pkt i 16 zbiórek. W ekipie z Oklahomy nie widzę dla niego przeciwnika, jeżeli chodzi o walkę na tablicach. Jedyny atut OKC to rozgrywający Russell Westbrook, ale nim powinien zająć się wyżej wspomniany Hinrich. Durant nawet jeżeli zagra, nie będzie grał na 100%. Atlanta podbudowana ostatnim zwycięstwem z Bulls powinna sobie poradzić z gośćmi z Oklahomy.
⛔ 100

F 5

fijy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna / Championship
Spotkanie: Norwich City - Preston North End
Typ: X/1
Kurs: 4,15
Buk: betsafe

Gospodarze są na 5 miejscu i walczą o bezpośredni awans do Premier League. Przyjezdni z kolei zamykają stawkę w lidze. Norwich u siebie mają bilans 9-4-4 i nie przegrali na Carrow Road od 6 spotkań. Forma Preston na wyjeździe to 2-5-9, bez zwycięstwa od 11 meczy. Tyle ogółem. Preston postawiło ostatnio twarde warunki czołowym drużynom ligii: 1:1 z QPR (W), 2:2 z Forest (D), a tylko w 36% meczy pozwolili przeciwnikowi wygrać pierwszą połowę. Z kolei Kanarki tylko w 26,5% meczy schodzili do szatni prowadząc - to obok Forest najsłabszy wynik z prowadzącej szóstki. Preston to niewygodny rywal dla liderujących ekip, dlatego ewentualny odjazd gospodarzy może mieć miejsce dopiero w drugiej połowie. City strzeliło do tej pory 55% goli w ciągu ostatnich 30 minut meczu (tylko 40,7% w pierwszej połowie). Z drugiej strony North End 48% bramek w tym samym czasie stracił. Wygląda to tak, jakby jedni pod koniec spotkania wrzucali wyższy bieg, a drudzy mocno siadali kondycyjnie. Stąd taki odważny, podparty statystyką typ.
⛔ 100

mythic 10

mythic

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Spotkanie: San Antonio Spurs - Miami Heat
Typ: handicap azjatyckiSan Antonio Spurs -3
Kurs: 2,14
Buk: pinnaclesports
Analiza:
San Antonio Spurs nr1 NBA podejmie na własnym parkiecie ekipe Miami Heat, która aktualnie jest czwarta. Bilans SAS to 50:11!! a Heat 43:18. Ekipa Spurs w tym sezonie przegrała na własnym parkiecie jedynie dwa raz w 30 spotkaniach. W drużynie gospodarzy nie wystąpi z powodu kontuzji kostki Tony Parker, jest to niewątpliwie osłabienie. W miejsce Parkera wystąpi George Hill. Historia przemawia za SAS
10/10-10 NBA Presezon San Antonio vs. Miami 90:73
01/01-10 NBA San Antonio vs. Miami 108:78
08/11-08 NBA San Antonio vs. Miami 83:99
25/10-08 NBA Presezon San Antonio vs. Miami 93:96
08/11-07 NBA San Antonio vs. Miami 88:78
23/11-06 NBA San Antonio vs. Miami 106:86
08/12-05 NBA San Antonio vs. Miami 98:84
13/11-04 NBA San Antonio vs. Miami 93:84
05/11-03 NBA San Antonio vs. Miami 80:73
26/02-03 NBA San Antonio vs. Miami 84:69
Maimi nie potrafi znaleźć sposobu na ekipę San Antonio Spurs. Przegrana z Chicago na wyjeździe i dwie porażki u siebie ze słabym NY Kniks i Orlando prowadząc po I połowie 18pkt, tylko potwierdzają mnie w przekonaniu że SaS wygraja z łatwościa dzisiejszy mecz. Wczorajszy mecz z Magikami napewno odbije się na formie zawodników Heat. Zdecydowanie stawiam na zwyciestwo San Antonio Spurs z (HC -3)
✅ 114

babe 17

babe

Użytkownik
Dyscyplina: BMW MALAYSIAN OPEN SF TENNIS
Spotkanie: J. Groth - L. Safarova
Kurs: 1.694
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Drugi półfinał turnieju w Kuala Lumpur. Zagrają w nim Australijka Jarmila Groth i Czeszka Lucie Safarova. H2H po stronie Jarki jednak Australijka w tym turnieju gra słabo a to, że znalazła się na tym etapie zawdzięcza słabym rywalkom w poprzednich rundach. Morita która reprezentuje jakiś poziom napsuła sporo krwi Australijce. Natomiast Safarova po drodze pokonała Diyas, Safinę i Bartoli. Głównym argumentem za graniem na Lucie jest postawa w tym turnieju obu zawodniczek. Groth według mnie gra do tej pory słabo i jeśli dziś zagra na tym samym poziomie to odpadnie z turnieju. Nie lubię stawiać na Safarovą, ale ostatnio jej gra robi dobre wrażenie i jeśli nie będzie miała fatalnego dnia to w niedzielę zagra w finale.
✅ 69.4

I 0

ineedmoney

Użytkownik
Przepraszam za post powyżej, w ostatniej chwili zmieniłem zdanie co do meczu, a moje powieki są już w tak lichym stanie że nie wpisałem poprawnie informacji, ale analiza jest jak najbardziej ok :p
Dyscyplina: Piłka Nożna - Premier League
Spotkanie: Newcastle United - Everton FC
Typ: 1 HT lub FT (Połowa lub koniec meczu)
Kurs: 1,93
Bukmacher: Gamebookers
Analiza:
Newcastle to drużyna beniaminka, która sprawia problemy drużyną liczącym się w walce o tytuł mistrzowski - jednymi słowy - powrót do najwyższej ligi rozgrywkowej wyszedł im w świetnym stylu. Sama w sobie jest spokojna utrzymania i na nic więcej liczyć nie może. Pomimo utraty swojego czołowego napastnika, w dalszym ciągu udowadnia, że każdy rywal musi się ich obawiać. Ich dużym atutem jest ich własne boisko, gdzie zdarzało im się gromić rywali jak i również przegrali na nim mało meczów. Everton w tym sezonie spisuję się dość słabo, zazwyczaj do roboty bierze się pod koniec meczów kiedy już tak naprawdę nie mogą liczyć na wiele. Postanowiłem wybrać ten typ, gdyż wydaję mi się on najrozsądniejszą opcją - drużyna gospodarzy na pewno zdominuję to spotkanie i od pierwszych minut będą starać się zdobyć bramkę, a moim zdaniem są w stanie powalczyć o zwycięstwo w tym meczu.
⛔ 100

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
10km Sprint (Khanty-Mansiysk/RUS)
2011-03-05 10:00, MŚ - mężcz. , Świat
Typ: Arnd Peiffer TOP 7
Kurs: 2.00
Buk: Bwin
Już dzisiaj o godzinie 10.00 czasu Polskiego w Khanty Mansiysku dojdzie do biegu sprinterskiego Panów podczas Mistrzostw Świata. Ja w tym bardzo gęstym lesie typów znalazłem bardzo ciekawy który oferuje firma Bwin a mianowicie Arng Peiffer ( Niemcy ) TOP 7. Młody Niemiec w tym sezonie należy do czołówki światowej, swoje dobre strzelanie w tym sezonie popiera świetnym biegiem, zawodników którzy biegają od niego szybciej jest na prawde niewielu. Uważam że Peiffer to obok Boe, Bioerndalena,Svendsena, Fourcade, Tcherezova główny faworyt do zajęcia miejsca na podium. W klasyfikacji generalnej zajmuje 6 miejsce, ale nie startował we wszystkich zawodach. Arnd na pewno jest w formie biegowej pokazał to już przed dwoma dniami w biegu Mikstów gdzie wybiegł na trasę jako lider przed Bioerndalenem i powiększał przewagę mimo iż strzelał od Ole gorzej. Jeśli chodzi o wyniki tego sezonu w sprintach to zaczął średnio od 13 miejsca w Ostersund, później jeszcze gorzej bowiem 31 w Hochfilzen. Niemiec sezon zaczął słabiej jednak widać ze ustabilizował formę i jest na pewno jednym z faworytów. W Pokljuce był 18, W Oberhofie w końcu stanął na podium w sprincie był 2, Ruhpolding znowu pechowa 13, a dwa ostatnie wyniki to 7 miejsce w Anterselvie i zwycięstwo w Presque Isle ( przed Fourcade, Tcherezov i Boe ). Jego forma zwyżkuje i kto wie czy to właśnie młody Niemiec nie będzie czarnym koniem bo przecież Niemcy mają fantastycznych trenerów i wielkie osiągnięcia. Ja dzisiaj nie stawiam że Arnd będzie w trójce, są Norwedzy, Martin czy Rosjanie ale w pierwszej siódemce zawodów powinien być bez najmniejszych problemów ze swoją formą biegową.
✅ 100

prof 54,9K

prof

Użytkownik
vs
Dyscyplina: Tenis - WTA Kuala Lumpur
Spotkanie: Jarmila Groth - Lucie Safarova
Typ: Lucie Safarova 2-0
Kurs: 2.65
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dzisiaj w Malezjii bardzo ciekawe zapowiada sie polfinalowy mecz turnieju WTA Kuala Lumpur. Australijka Jarmila Groth i Czeszka Lucie Safarova stana do walki o final tej imprezy. Bukmacherzy nieco faworyzuja Safarova w tym pojedynku i ja tez pojde w tym kierunku. Lucie Safarova jest w swietnej dyspozycji w tym roku gdzie rozegrala kilka naprawde dobrych meczy. Wczoraj z Bartoli to byl pokaz naprawde wysokiej dyspozycji mojej faworytki. Czeszka niepodwazalnie krolowala na korcie gdzie praktycznie zmiotla swoja rywalke jaka byla Marion Bartoli. Wynik 6-1 6-4 moze nie do konca tego pokazuje jednak bylo bodajze 61 51 gdzie Safarova chyba sie nieco rozluznila dzieki czemu Bartoli wygrala kilka gemow na otarcie lez. Czeszka swietnie operowala serwisem i przedewszystkim konczyla wiele akcji , byla konsekwetna w tym co robi i zasluzyla na wygrana. W poprzednich meczach na tym turnieju Lucie pokonala Diyas 75 61a potem Safine 63 46 63. Groth odpadla w Doha w 1 rundzie , tutaj w 3 poprzednich rundach meczyla sie z 3 azjatkami (Doi , Sun , Morita) a z Morita stracila nawet seta i o wygrana bylo naprawde ciezko. Safarova jesli utrzyma forme to w takiej dyspozycji powinna wygrac ten turniej. Stawiam na Lucie Safarova.​
⛔ 100

capriolo 9

capriolo

Użytkownik
Nożna, Liga Hiszpańska
Spotkanie: FC Barcelona - Real Saragossa
Typ: over 1,5 HT
Kurs: 1,82
Buk: Betgun

Jak wszyscy wiedzą Barca lubi strzelać bramki. A ostatnio sobie nie postrzelała, bo tylko 1 gol w Walencji. W dodatku pod koniec meczu. Ale widziałem ten mecz i okazji było sporo, jednak nie wchodziło. Teraz powrót na Camp Nou. Kibice przyzwyczajeni do bramek, chcą ich trochę zobaczyć. A przyjeżdża Real Saragossa więc cuś trza strzelić, pomyślą pewnie Messi i Villa, reszta ekipy też. Trzeba sobie w końcu postrzelać, bo jak Arsenal przyjedzie to bedziem leżeć i kwiczeć, jak nas rozjadą 0:3 (jestem kibic Realu, więc musiałem to napisać:razz ???? . Dobra teraz staty: na 13 meczy na Camp Nou 8 razy padł over 1,5 w pierwszej połowie (61,54%). Skoro Realowi sie udało wbić, to czemu nie Saragossie? Oczywiście jest sprawa oszczędzania się na Arsenal, ale myślę, że nie odpuszczą sobie tego meczu, i będzie pogrom, moze nie taki jak w Madrycie w czwartek ale 4:0, 4:1 powinno być.
⛔ 100

wojtaz248 29

wojtaz248

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga
Spotkanie: Stuttgart - Shalke 04
Kurs: 3.7
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Goście mimo tego, że zajmują wyższe miejsce w tabeli to nie są faworytami. Obie drużyny notują zwyżkę formy. Stuttgart po przegraniu 4 meczów z rzędu pokonał Eintracht Frankfurt 2-0. Shalke natomiast po serii 3 meczów bez zwycięstwa pokonało na Allianz Arena Bayern Monachium. Myślę, że takie zwycięstwo na pewno podbuduje ich morale przed zbliżającą się potyczką ze Stuttgartem. Dużym osłabieniem dla gospodarzy może być też fakt, że w meczu zabraknie takich zawodników jak Philip Degen, Cacau, Ziegler czy Marica. Dla porównania główną absencją w drużynie Shalke będzie brak Klaas Jana Huntelaara. Shalke powinno wygrać ten mecz jeśli ma jeszcze marzenie o graniu w Europejskich Pucharach. 10 miejsce w lidze jest na pewno o wiele poniżej oczekiwań kibiców z Veltins Arena. Miejmy nadzieję, że dobra dyspozycja Raula w ostatnim meczu, przełoży się na dobrą grę całego zespołu w kolejnym meczu ligowym.

⛔ 100

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Kashiwa Reysol- Shimizu S- Pulse

Kurs: 2,4( Bet365)

Inauguracja sezonu w Japonii. Kashiwa to tegoroczny beniaminek. Z II ligi awansował, zajmując 1. miejsce. W ogóle, w poprzednim sezonie na zapleczu J-League, Kashiwa spisywała się rewelacyjnie. W 36 spotkaniach przegrali tylko dwukrotnie. U siebie z 18 meczów przegrali tylko jeden, tracąc w tych pojedynkach zaledwie 12 goli. Po tamtym, jakże udanym sezonie udało się zatrzymać swoich czołowych zawodników z Leandro Dominguesem( 32/13), Kudo( 27/10) oraz Hayashim( 24/10) na czele.
Starą zasadą jest, że przeważnie na początku sezonu beniaminek radzi sobie w miarę dobrze, zwłaszcza na swoim stadionie. Dlatego też na inaugurację zagram na brak porażki Kashiwy.
Ich rywal, Shimizu S- Pulse zajął w poprzednim sezonie 6. miejsce. Złą wiadomością dla ich fanów jest fakt, iż z klubu, przed rozpoczęciem obecnych rozgrywek odeszło kilku kluczowych graczy. Mam na myśli Frode Johnsena( 33/8), który wrócił po latach do ojczyzny, by reprezentować barwy Odd Grenland, Okazakiego( 31/13), którego skusił niemiecki Stuttgart, Fujimoto( 32/12), który zasilił szeregi mistrza, Nagoyi oraz Hondy( 34/1), który odszedł do Kashimy.
Nie wydaje mi się aby przyjście takich graczy jak: Takahara z Suwon, Takagi z Verdy czy Kobayashiego z Iraklisu zrekompensowało niewątpliwą stratę, po odejściu wyżej wymienionych gwiazd Shimizu z poprzedniego sezonu.
✅ 140

S 18

szymek1547

Użytkownik
Piłka Nożna
Spotkanie:podbeskidzie-Kolejarz S
Typ: Podbeskidzie Bielsko Biala wygra, a liczba goli zdobytych łącznie w meczu wyniesie powyżej 2,5
Kurs:2,50
Gamebookers

Pierwsze w tym roku spotaknie zaplecza Ekstraklasy.Na przeciw siebię staną piłkarzę miejscowego Podbeskidzia.Ich rywalami będe przyjezdnia ze Stróża.Faworytem tego spotkania można śmiało wskaząc gospodarzy.Zajmują 2 pozycję w lidze ze strata 1 pkt.Jeżeli we wcześniejszym meczu Łks,chodzby zremisuje z Pogońą, a tak się stało.To Podbrskidze wskakuje na fotel lidera.Optymizmem napawa ostatnie pucharowe spotkanie z Wisłą Kraków wygrane 1:0.Przez pierwszą połowę to goście grali lepiej,chodz trochę nie skutecznie.W tej chwili lider tabeli ŁKS ma na swoim koncie 41 oczek.Podbesidze ma 39 oczek.Więc jest realna szansa na awans na fotel lidera.Co do spotkania w Pp.To zwycięstwo jak najbardziej zasłużone dla gości,któży stwarzali sobię dogodnę sytuacje,nie wykorzystując ich.Aż w końcówce świetne podanie i rezerwowy napastnik strzela gola.
Jeszcze większym optymizmem napawa to,że piłkarze z Bielsko-Białej nie przegrali na własnym stadionie.Więc Stadiom Miejski jest ja dotąd twierdzą nie do zdobycia.Na osiem pojedynków siedem kończyło się wygranymi i ras padł remis.Wiec jak statystyki prezentują dużym atutem będzie mec u siebie.W klubie panują wysokie morale.Oczywiście kolejnym atutem jest własna publiczność.Ostatnie spotkanie po między tymi ekipami to remis 1:1.Jednak teraz większe szanse na zwycięstwo maja gospodarze.
⛔ 100

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Niemcy 2. Bundesliga
Spotkanie: Bochum - Karlsruhe
Typ: Bochum over 2,5
Kurs: 2,75
Analiza:
Bochum według mnie wywalczy sobie awans do Bundesligi. Nie ma obecnie ekipy, która mogłaby się z nimi równać. Gospodarze w ostatnich 11 kolejkach odnieśli aż 9 zwycięstw i nie ponieśli ani jednej porażki! Szczególnie mocni są u siebie, gdzie w pięciu ostatnich meczach zdobyli komplet punktów, strzelili 11 bramek, a stracili tylko 3. Wygrywali także wtedy, gdy nie byli uważani za faworytów, a mam na myśli wyjazdowe pojedynki przeciwko Duisburgowi, TSV i Augsburgowi. W każdym z tych spotkań kursy na Bochum były wyższe od 3,20 a w jednym przypadku sięgały nawet 4,30. Karlsruher będzie bronił się przed spadkiem, jednak aby się to udało, muszą koniecznie poprawić grę w obronie. Gośćie w ostatnich 10 meczach stracili aż 23 gole, co jest najgorszym wynikiem w lidze. W ostatniej kolejce Karlsruhe przegrało 1-4 z przedostatnim Ingolstadt, a dwa tygodnie wcześniej straciło aż 6 goli w drugiej połowie spotkania z Herthą! Jednak oba mecze grali u siebie, a na wyjeździe wcale nie idzie im lepiej. Wprawdzie ostatnio się przełamali wygrywając z FSV Frankfurt, ale siedem dni później przyszedł wspomniany mecz z Ingolstadt, zaś w trzech wcześniejszych meczach na wyjeździe goście nie zdobyli ani jednego punktu, tracąc aż 10 goli. Wszystko wskazuje na to, że w dzisiejszym spotkaniu także stracą kilka bramek. Szczerze mówiąc, nie sądzę, że ktoś sądzi inaczej. W starciu z najleszą obecnie drużyną ligi, Karlsruhe nie powinno mieć nic do powiedzenia. Mam nadzieję, że piłkarze Bochum nie będą mieli problemów ze skutecznością i wygrają wysoko ten mecz.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom