Dyscyplina:
Hokej na lodzie,
Rosja,
KHL
Spotkanie: Yugra Khanty Mansyisk - Metallurg Magnitogorsk
Typ: Tugra -1,5
Kurs: 5.50 ( 5.00 )
Buk: bwin
11 w tabeli rosyjskiej
KHL występująca 1 sezon w tej lidze druzyna Yugry zmierzy sie na wlasnym lodowisku z 4 zespolem w tabeli - Mettalurgiem Magnitogorsk. Czym argumentuje mój typ? Magnitogorsk jest kompletnie bez formy od 2 meczów. Jeszcze przed swietami druzyna w fatalnym stylu przegrała na własnym lodowisku ze swietnym w tym sezonie Kazaniem nie strzelajac przez 60 minut ANI JEDNEJ bramki , tracac przy tym 3. Ogladalem ten pojedynek i Magnitogorsk nie stwarzal sobie dogodnych sytuacji do strzelenia bramek.
Gdy myslalem ze byla to jednorazowa wpadka tak doswiadczonego zespolu zespol Metallurga zagral kolejny fatalny mecz na wyjezdzie z bardzo slabym Ekaterinburgiem tracac 3 bramki i strzelajac jedna. Co sie rzucalo w oczy. Zawodnicy zespolu gosci co chwile lapali 2 minutowe kary.
Yugra moze nie jest rywalem , ktory slaba forme gosci powinien wykorzystac i napukac przyjezdnym 5 goli, ale zdarzaly sie juz w tym sezonie mecze, kiedy Magnitogorsk przegrywal dosc wyraznie i czesto z zespolami, z ktorymi teoretycznie powinien wygrac. Jak bowiem wytlumaczyc porazki wyjazdowe 3-1 z Vityazem czy 8-1 z Niznekamskiem .
Yugra dobre mecze przeplata ze slabymi, ale jest to zespol grajacy ladny dla oka
hokej i przy odpowiedniej dawce mobilizacji potrafi wyjsc nawet z najciezszej sytuacji. Tak bylo w przypadku przedostatniego meczu kiedy to Yugra grala w Moskwie z CSKA, przegrywala 3 do 0, aby po 2 tercjach doprowadzic do 3-2 i calkowicie dominowac na lodowisku.
Ostatnie spotkanie tego zespolu zakonczylo sie zwyciestwem nad Traktorem 3-2 po dogrywce, co na pewno nie napawa optymizmem, ale w przypadku tak slabej formy w jakiej znajduja sie gracze Magnitogorska zawodnicy zespolu ktory 1 sezon wystepuje w
KHL sa w stanie wygrac.
Czuje ze Yugra wyjdzie z tego meczu zwyciesko, aczkolwiek w przypadku Magnitogorska wszystko jest mozliwe. I bedzie to zwyciestwo 2 bramkami bo jest na duza szansa, jesli zespol przegrywa 1 bramka to pod koniec sciaga bramkarza i mozna wtedy trafic do pustej bramki, a to dla handicapu bardzo dobrze ????
W
NHL ostatnio tak Nashville uratowało mój kupon strzelajac w ost. sekundach gola do pustej bramki, wygrywajac handicapem z Wild.
Wierze, ze szczescie po raz drugi usmiechnie sie w taki sposob do mnie .
100