>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Typy Dnia - 04.04.2013 (czwartek)

Status
Zamknięty.
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: Tennis WTA Monterrey
Spotkanie: Vandeweghe C. - Davis L.
Typ: Vandeweghe
Kurs: 2,55
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Wewnętrzny amerykański pojedynek. Lauren Davis jest 71. w rankingu WTA, a Coco 96. Davis w Monterrey miała na razie farta- krecz Puczkowej. W Miami przeszła kwale i odpadła w R32 z Cornet. Na IW się nie pokazała - porażka 0:2 z Halep, a w Memphis doszła do R16. Najbardziej lubi grać agresywnie i preferuje hard. O Vandeweghe pisałem już wcześniej, bo grałem na nią handi w meczu z Bartoli, który ostatecznie wygrała w trzech setach. Wydaje mi się, że fizycznie mocniejsza Coco wygrywając ten mecz może się na tym turnieju odrodzić.

⛔ 100

sergei 6

sergei

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Liga Europy
Spotkanie: Chelsea - Rubin Kazan
Typ: Chelsea FC -1 bramka
Kurs: 2.45
Bukmacher: WillamHill
Analiza:
Chelsea - Rubin Kazan będzie dziś chyba najciekawszym spotkaniem gdzie spotkają się dwie &quot;niespodzianki&quot;- Chelsea ktora nie wyszła z grupy LM i Rubin który zaszedł tak daleko choć nie przewidywano mu dlugiej gry w :E.
Chelsea to zespół który ostatnio gra bardzo w kratke- porażka ze &quot;Świętymi&quot; Wygrana z Man Utd. W dzisiejszym meczu nie wystąpi a. Cole a jego miejsce zajemie R. Bertrand. Z wysp dochodzą do nas informacje, że Chelsea będzie próbowała strzelić jak największą liczbę bramek żeby mieć przewagę bramkową czyli będą grali ofensywnie co może być dla nich kara i mogą stracić bramkę po kontrze. Licze, że w dzisiejszym meczu trio Chelsea, czyli Hazard, Mata i Oscar wypracuja minimum 3 bramki.
Rubin gra na wyjeździe jedyne co może im uprzykrzyć grę to mała zmiana klimatyczna oraz doping fanatycznych kibiców z Fulham Road. Rubin w ostatnich 5 spotkaniach 2 razy zremisowal i 3 wygral i w tej statystyce pokazuje się lepszy od Chelsea. Zespół z Kazania w dotychczasowych rozgrywkach wyeliminiwał At. Madryt i Levante- nie sądze żeby udało im się dziś wygrać a nawet zremisować z Londynczykami.
Przewidywany wynik: 3-1

⛔ 100 (powtórzony typ)

P 8

pepo27

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Europejska
Spotkanie: Tottenham - Basel
Typ: Tottenham strzeli w obywdu połowach
Kurs: 2
Bukmacher: Bet365
Tottenham rozpoczyna rywalizację z FC Basel meczem u siebie, więc bez wątpienia musi wygrać ten mecz i wypracować sobie kilkubramkową przewagę, bo na wyjazdach nie spisują się już tak dobrze (ostatnia porażka w bardzo kiepskim stylu z Interem, czy 3 wyjazdowe remisy w grupie z Panathinaikosem, Mariborem i Lazio). U siebie natomiast są w stanie strzelić 2-3 bramki. Interowi wpakowali 3, Lyonowi 2, Panathinaikosowi i Marioborowi również po 3. W tej edycji LE nie udało się to tylko z Lazio, ale z całym szacunkim do Basel nie jest to aż tak silna drużyna jak włosi. Dlatego stawiam, że Tottenham strzeli conajmniej 2 bramki, a że często atakuje od samego początku to strzeli po 1 w każdej z połowy, co czynił już we wcześniej wspomianych meczach LE.
Jeszcze kilka słów o szwajcarach. Przeciętna drużyna która wątpie czy zdoła poważniej zaatakować. W grupie czy playoffach nie zodłała jeszcze wygrać wyjazdowego meczu. W prawdzie nie traciła w nich dużo bramek ale też nie spotkała się jeszcze z tak silną offensywą jaką posiada Tottenham.

✅ 100

wilku141 190

wilku141

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie - Benfica - Newcastle
Typ - under 2,5 gola
Kurs - 1,80
Na dziś wybrałem spotkanie Ligi Europy pomiędzy drużyną Newcastle a portugalską Benicą. Od razu przejdę do argumentów bo nie ma sensu pisać o pierdołach. Newcastle na ostatnie 5 mecze w lidze europy grając na wyjeździe zanotowało 4 mecze underowe, a ostatnie dwa mecze wyjazdowe to 0-0 z Anzi oraz 0-1 Metalistem. Widać wyraźnie że Newcastle na wyjazdach potrafią nie tracić goli i za dużo ich też nie strzelają. Benfica z kolei w pucharach na 4 mecze 2 underowe i tyle samo overowych ale te overki to nie były jekieś wysokie wyniki tylko 2-1 z Leverkusen i Celticiem. Mam nadzieję że Newcastle zagra twardo w obronie i nie zdziwię się jeżeli mecz zakończy się wynikiem 0-0. Goście oraz gospodarze wystąpią w najsilniejszych składach tak więc czeka nas ciekawy mecz i pewnie nie zabraknie akcji ale mam nadzieję że typ wejdzie.

⛔ 100

M 65,9K

mariobros

Użytkownik
-piłka nożna
Fenerbace-Lacio
-gol/gol
-kurs 1.85
-bwin
Wicemistrz Turcji/obecnie wicelider za Galatą/podejmuje u siebie włoskie Lacio_Ostatnie dwumecze w LE ..Żółtych kanarków.. bez rewelacji
Bate Borisow Fener 0-0
Fener Bate Borisow 1-0/karny Baroniego/
Victoria Plzno Fener0-1
fener Victoria Plzno1-1
Lacio zajmuje 5 miejsce w serie A i gra dość przeciętnie,ostatni mecz w lidze wygrali z Catanią 2-1
Jednak w LE ostatnio ograli gładko 2 kluby niemieckie
Bor Moenchengladbach 3-3wyjazd i zwycięstwo2-0 dom
Vfb Stuttgart dwie wygrane 2-0 wyjazd i 3-1 dom
Do składu powraca najbardziej bramkostrzelny Miro Klose.
Lacio powinno strzelić przynajmniej jednego gola,Fenerbace też,bo gdzie jak nie u siebie.pozdrawiam

⛔ 100

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska, godz 21
Fenerbahce - SS Lazio Roma
TYP: 1
KURS: 2,35
BUK: Pinnacle
Analiza:

Dzisiaj o godzinie 21 rozpocznie się bardzo interesujące spotkanie pomiędzy zespołem Fenerbahe a zespołem Lazio Rzym. Według bukmacherów faworytem tego meczu są gospodarze lecz kursy są wysokie.

Gospodarze tego spotkania w lidze tureckiej znajdują się na 2 pozycji z dorobkiem 49 oczek i muszą gonić lidera ponieważ on ma o 4 oczka więcej. A więc w lidze mają szansę na zwycięstwo lecz muszą wygrywać mecz. Na własnym stadionie w lidze rozegrali oni 14 meczy w których to 9 meczy wygrali, 2 mecze zremisowali i 3 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 30 goli i stracili 16 bramek. A więc jak widac na własnym stadionie potrafią uzyskać dobry rezultat. Ostatni mecz ligowy rozegrali oni z zespołem Akhisar i pewnie tamten mecz wygrali ponieważ wygrali oni 2:0. W poprzedniej rundzie wyeliminowali oni rewelacyjny zespół Plzen wygrywają na wyjeździ 1:0 i remisując na własnym boisku.

Natomiast goście tego meczu w lidze włoskiej są na 6 pozycji z dorobkiem 50 oczek i z 3 miejsca gdzie zajmowali spadli już na 6 pozycję po kilku meczach nieudanych w ich wykonaniu. Lazio może nawet w przyszłym roku nie zagrać w żadnych pucharach jak będzie się tak prezentować jak obecnie. Na wyjeździe w tym sezonie w lidze włoskiej rozegrali oni 7 meczy w których to 4 meczy wygrali, 3 mecze zremisowali i 7 meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 12 goli i stracili 22 bramki. A więc jak widać na wyjeździe słabo im się wiedzie. Ostatni mecz ligowy udało im się wygrać na własnym stadionie z zespołem Catani 2:1. Ale w tamtym meczu przegrywali i błędy Catani dały im to zwycięstwo. W poprzedniej rundzie Lazio wyeliminowało zespół Stuttgartu ale jak więmy zespół niemiecki w najwyższej formie nie był.

Gospodarze tego meczu zagrają jedynie bez jednego zawodnika:

Emre Belozoglu PO M:7 G:2 (zawodnik kontuzjowany) – rezerwoy zawodnik zespołu

Natomiast goście tego meczu mają poważniejsze problemy ponieważ zagrają bez kilku podstawowych zawodników:

Dias OB. M:21 G:0 (zawodnik kontuzjowany) – kluczowa postać w obronie
Abdoulay Konko OB. M:21 G:0 (zawodnik kontuzjowany) – kluczowa postać w obronie
Bruno Pereirinha PO M:6 G:0 (zawodnik kontuzjowany) – zawodnik który ostatnimi czasami grywał na prawej obronie zespołu. Zagrał w obu meczach ze Stuttgartem i w takich ważnych meczach jak z Torino, Milanem czy z Fiorentinom.
Sergio Floccari NP. M:16 G:4 (zawodnik kontuzjowany) – kluczowy zawodnik w ofensywie
Cristian Brocchi PO M8 G:0 (zawodnik niepowołany na mecz) – doświadczony gracz zespołu
Luis Pedro Cavanda NP. M:14 G:0 (zawodnik niepowołany na mecz)
Luis Saha NP. M:5 G:0 (zawodnik niepowołany na mecz)
Mauro Zarate NP. M:1 G:0 (zawodnik niepowołany na mecz)

A więc jak widać Lazio jest troszkę osłabione a do tego jeszcze nie zagra dwóch zawodników ale już ich nie wymieniałem w w tym sezonie jeszcze meczu nie rozegrali. Uważam że zespół gospodarzy w tym meczu ma szansę na odniesienie zwycięstwa i warto rozważyć tą opcję ale również opcję DNB.

✅ 135

owenzks 11

owenzks

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka Euroleague
Spotkanie: Caja Laboral vs Montepaschi Siena
Typ: Montepaschi ( +7 )
Kurs: 2,05
Godz: 20.45
Analiza:
Ostatnia kolejka TOP 16 w Eurolidze mężczyzn. O ile w grupie E sytuacja jest już rozstrzygnięta to w grupie F przed ostatnim meczem szanse na awans z 4 miejsca mają jeszcze 3 drużyny. Dwie z nich to własnie Caja i Siena oraz Khimki. Siena po świetnym początku w Eurolidze notuje teraz spadek formy. Warto przypomnieć, że przegrali ostatnie 4 spotkania. Były to jednak wszystko minimalne porażki o których zdecydowało rozluźnienie i brak koncentracji w kluczowych momentach ostatniej kwarty. W dniu dzisiejszym nie mogą sobie na to pozwolić.. Stawką tego meczu jest TOP 8 Montepaschi to drużyna zasługująca na awans w perspektywie wszystkich meczów. Gospodarze zaś po niespodziewanym zwycięstwie w Moskwie z tamtejszymi Khimkami dalej mają szanse na awans. Sam trener gospodarzy twierdzi, że &quot;awans do następnej fazy będzie dla nas nagrodą &quot; Brzmi to tak jakby sam nie był pewny o tym, że na ten awans zasłużyli i powinni znaleźć się w gronie 8 najlepszych drużyn Europy. Spotkanie to z pewnością będzie cały czas na &quot;styku&quot;, więc dlatego typ z handicapem. Zaskakiwać mogą kursy na gospodarzy, które są dość niskie, jednak w perspektywie całego TOP 16 Siena była drużyną lepszą, a na dodatek wszystkie przegrane mecze to granica kilku punktów.

⛔ 100

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Tenis - Challenger - Saint-Brieuc, Francja
Nicolas Renavand - Andreas Haider-Maurer
Typ: 2
Kurs: 1.50
Buk: Tobet
Francuz to doświadczony gracz już wiele lat na kortach. Obecnie poza drugą setką a i tak jest to jego najlepszy ranking, wiec całą kariere spedził na futuresach i od czasu do czasu na poziomie challi jakas druga rudna, jak teraz. Na poziomie futuresów jakoś sobie radzi, ale tez bez szału, ma swoje latka i nie wierze w jakiś nagły brzebłysk formy. W 1r pokonał Crivoia, który równiez jest zawodnikiem z drugiej setki. Austryjak zawsze słabo sobie radzi w hali, w każdym sezonie ma ujemny bilans. Ale tutaj hala naprawde bardzo wolna, wiec dla niego pasuje idealnie. Najlepiej sobie radzi na cegle, a tu warunki chyba podobne. Panowie spotkali się dwa razy i wygrał Haider-Maurer 6:2 6:1. Podczas drugiego spotkania Austryjak skreczował po pierwszym wygranym secie w TB. Chciałem grać tutaj na -1,5, ale może jednak Francuz powalczy, ale jego wygrana będzie dla mnie sporą niespodzianką...

⛔ 100

D 0

dr.dre

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaLiga Europejska
Spotkanie: Fenerbahce - SS Lazio Roma
Godzina:
21:05
Typ: Drużyna 2 wygra i w grze padną w sumie więcej niż 2,5 bramki
Kurs:
5,5
Bukmacher:
bet-at-home
Analiza:

Przed nami bardzo ciekawy mecz w ramach Ligi Europejskiej. W Stambule tamtejsze Fenerbahce podejmie Lazio Rzym. Podopieczni Vladimir Petkovicia udaja się na bardzo ciężki teren do Turcji. W tej edycji LE- Lazio pokazało, że gra nie tylko skutecznie u siebie, ale i na wyjazdach. Dowodem tego jest wyeliminowanie niemieckiego Stuttgartu w stosunku bramkowym 5-1. Jedną z postaci dających awans był napastnik L. Kozak, który zdobył aż 3 bramki. Lazio przystępuje do tego meczu również podbudowane zwycięstwem w lidze włoskiej nad Catania. Mecz zakończył się wynikiem 2-1. Z kolei drużyna z Turcji awansowało do ćwierćfinału eliminując rewelacyjną drużynę z Pilzna. Fenerbahce w rodzimej lidze jest bardzo mocne, jednak nie może dogonić liderującej drużyny Galatasaray. Nad drużyną ze Stambułu przemawia atut własnego stadionu i fanatycznych kibiców. Jednak ja upatruje w tym meczu wygraną Lazio, po emocjonującym meczu w stosunku bramkowym 1-2. Włoska drużyna potrafi grać na wyjazdach i posiada w składzie dwóch wspaniałych napastników Kozaka i Klose. Jednak siłą Lazio jest drużyna i właśnie to ona dzisiaj pokieruje ich do zwycięstwa.
Prawdopodobne składy:
Fenerbahce (4-3-3) - Volkan Demirel; Gokhan Gonul, Bekir Irtegun, Yobo, Ziegler; Mehmet Topal, Meireles, Cristian; Kuyt, Sow, Webò. (Mert Gunok, Egemen Korkmaz, Selcuk Sahin, Caner Erkin, Mehmet Topuz, Stoch, Semih Senturk)
Trener: Kocaman
Lazio (4-4-1-1 ): Marchetti, Gonzalez, Cana, Ciani, Radu; Candreva, Ledesma (Hernanes), Onazi, Lulic; Ederson; Kozak. (Bizzarri, Biava, Mauri, Crecco, Hernanes (Ledesma), Rozzi, Klose)
Trener: Petkovic
Sędzia: William Colum (Szkocja)

⛔ 100

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna, Liga Europejska
Spotkanie : Tottentham - Basel
Typ : Tottentham czyste konto
Kurs : 2.00
Bukmacher : Bet365
Analiza: Stawiam tutaj na to, że gospodarze nie stracą bramki. Basel rewalacja LE, wyeliminowała Dniepo oraz Zenit, a w grupie zajeli 2 miejsce, jednak ich grupa nie była mocna. Na wyjeździe Basel nie spisuję się najlepiej, w grupie remisy z Genk i Sportingiem Lizbona oraz przegrana z Videotonem a w dalszej fazie remis z Dniepro oraz przegrana z Zenitem. Nie będe wspomniał jak to się ma w lidze, ponieważ zespoły grające na codzień w lidze szwajcarskiej a drużyna z Anglii to zupełnie dwa inne światy. Jak widać wyjście z grupy oraz dalsze awanse Szwajcarzy wywalczyli na własnym terenie.
Tottentham u siebie strasznie mocne. Potwierdza to zarówno ligą jak i właśnie LE. Jeżeli na White Hart Lane nie potrafi wygrać MU, przegrywa Arsenal, Inter czy też Lyon to również nie wróże tutaj chociaż remisu drużynie Basel.
Składami jakimi dysponują obie drużyny są nieporównywalne, dlatego nie jest dla mnie niepokojącym faktem, że w spotkaniu w ekipie Spurs nie zobaczymy Jermain&#39;a Defoe, Younesa Kaboula oraz Sandro. Nie wystąpi także Kyle Walker, którego nieobecność spowodowana jest zawieszeniem za nadmiar otrzymanych kartek.
Villas-Boas na przedmeczowej konferencji wspomniał: &quot;&quot;Na tym etapie każdy marzy o wygraniu pucharu&quot;
&quot;Mecz z Interem na długo pozostanie w naszej pamięci. Wygranie jednego meczu nie daje Ci pewności awansu, mamy nauczkę. Chcemy zagrać dobrze i nie stracić żadnej bramki.&quot; Te słowa trenera utwierdzają mnie w tym, że Tottentham odniesie dzisiaj spokojne zwycięstwo, a będą również uważac w defensywie i jest wielkie prawdopodobieństwo, że zagrają na zero z tyłu.
Tottentham powinien spokojnie wykorzystać fakt, że gra na własnym boisku, ma o wiele mocniejszą kadrę personalną i zrobić solidną zaliczkę przed meczem rewanżowym. A słowa Villas-Boas&#39;a przekonują mnie do tego typu. Tottentham zagra dzisiaj bardzo pewnie i uważnie w obronie. A drużyna z Szwajcarii nie poradzi sobie z twardą grą defensywną gospodarzy.

⛔ 100

A 19

andrew1989

Użytkownik
Dyscyplina: Tennis ITF Torrent
Spotkanie: Sofiya Kovalets V Sandra Zaniewska
Typ: Sofiya Kovalets
Kurs: 2,75
Godz; 14:00
Analiza:
Według mnie kurs na Kovalets jest zdecydowanie za wysoki. Polka w ostatnim czasie gra mało, a jak już gra to przegrywa. Warto zauważyć, że miała długą przerwę, tzn ostatni mecz grała i wygrała 2 kwietnia ale wcześniej grała aż w grudniu. Prawdopodobnie brakuje jej ogrania meczowego i mimo to, że ostatnio wygrała dość pewnie przewiduje jej dzisiejszą porażkę. Ostatnia wygrana była z zawodniczką, o której tak naprawdę niewiele wiadomo. Z kolei Ukrainka gra więcej, w tym roku już 13 meczy i stosunek 9-4 i co wiecej wszystkie mecze na nawierzchni na której dzisiaj przyjdzie jej się zmierzyć z Zaniewską.

✅ 175

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Liga Europejska
⚽ Tottenham - Basel
Powyżej 2,5 bramek ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 3/10

White Hart Lane to trudny teren dla każdej drużyny. Liga Europejska wkracza w taką fazę, że każda z drużyn w niej uczestniczących chce zdobyć to trofeum. Basel wie przed jakim trudnym zadaniem dzisiaj stoi i wywiezienie choć jednego punktu z Londynu nie będzie na pewno łatwe. Choć w większości wyjazdowych meczy w LE drużyny ze Szwajcarii padały undery to dzisiaj liczę na festiwal strzelecki, a przynajmniej jednego gola dla gości. Już Tottenham pokazał w meczu z Interem w Londynie, że dla gości nastawienie defensywne nie ma najmniejszego sensu. W tamtym meczu powinno być dobre 5:0 jak nie wyżej dla ekipy Villas-Boasa. Inter miał tam swoje 5 minuty gry i nie więcej, resztę meczu czyli 85 minut to były ataki Tottenhamu, Inter na tle Londyńczyków wydawał się zespołem z okręgówki. Tutaj trener dobrze wie, że pomimo osłabień musi u siebie stworzyć dobrą zaliczkę bramkową przed wyjazdem do Szwajcarii, do tego 3 dni później Tottenham gra ważny mecz u siebie z Evertonem, a warto dodać, że w tym sezonie gospodarze grają o udział w Lidze Mistrzów. Goście również 7 kwietnia mają ważny mecz z 3 zespołem w tabeli, a o mistrzostwo nie są jeszcze do końca pewni.

✅ 75

Otrzymane punkty reputacji: +1
kkazz 9

kkazz

Użytkownik
dyscyplina: p.ręczna
spotkanie: Szwecja - Polska
typ: remis
kurs: 10,00
buk: bwin
analiza:
Witam.Dzis o godz. 19.10 nasi zagrają ze Szwedami,dziś okaże się jak nasza reprezentacja wypadnie na tle dobrego zespołu Szwedzkiego,ze słabszymi rywalami wygraliśmy pewnie (Ukraina i Holandia) polscy kibice spragnieni są sukcesów naszych z lepszymi zespołami tzw z górnej półki ???? Trener Biegler nie bedzie mógł skorzystać z Jureckiego i Lijewskiego(obaj kontuzjowani) oraz martwi forma bramkarza Szmala który w ostatnich meczach nie prezentuje sie za dobrze,Szwedzi tez borykają się z kontuzjami.Obstawiam remis większa presja bedzie po stronie gospodarzy i jezeli nasi odetną od piłek skrzydłowych szwedzkich to jest szansa na dobry wynik ???? myślę 27:27 powodzenia!

⛔ 100

suchyy 562

suchyy

Użytkownik
Dyscyplina: koszykówka, Euroliga
Spotkanie: Caja Laboral - Siena
typ: Caja laboral -7,5
kurs: 1.90
buk: bet365
Analiza:
Caja już w ostatnim spotkaniu na wyjeździe na jeszcze trudniejszym terenie pokazała że jest silnym zespołem i jak trzeba to potrafią się spiąć. Musze przyznać że gra przeciwko Khimkom imponowała mi , wrzucali im trójki z każdej pozycji jak chcieli , Nocioni Bjelica a nawet Maćko Lampe wsadził trójeczke. Siena Siena ehh , dawno na nich nie grałem i nie zagram, ostatnio w lidze w 2 polowie potrafili stracić przewage prawie -30 w 4 kwarcie przeciwko Cantu i o mało nie było by sensacji. Siena na wyjeździe słabiutka , nie potrafiła sobie nawet poradzić z BESIKTASEM co dopiero Caja która jest na fali i na pewno czuje wielką okazje i szanse żeby wbić sie przebojem do top8. Jak dla mnie dziś -7,5 Caja.
Siena ciągle ze słabym okrojonym składem.

✅ 90

koleeejorz 2

koleeejorz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaDANIA: 1. Division
Spotkanie: Hobro - Vejle
Godzina: 17:30
Typ: Vejle
Kurs: 1.83
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Witam wszystkich!
Jako swój pierwszy typ wybrałem spotkanie pomiędzy Hobro IK - Vejle Boldklub Kolding. Gospodarze 7 miejsce w tabeli z bilansem 3-3-6. Na własnym boisku nie spisują się zbyt dobrze, wygrali tylko 3 mecze, 5 zremisowali oraz zaliczyli dwie porażki. W dzisiejszym meczy na przeciwko nich stanie poważny kandydat do awansu do superligi. Vejle to najlepiej spisująca się drużyna na wyjazdach, zanotowali oni na obcych boiskach 4 zwycięstwa, 4 remisy i tylko jedną porażkę. Za plecami wiceliera ciasno, piąte Lyngby traci do miejsca promującego tylko 4 punkty i ma jeszcze realne szanse na awans! Vejle to także najlepsza defensywa w lidze. W 21 meczach stracili tylko 14 bramek. Tym zwycięstwem goście mogą wskoczyć na fotel lidera i myślę że nie przegapią takiej szansy. Mecz Vestsjaelland (1miejsce) został przełożony.
Powodzenia!

✅ 83

Otrzymane punkty reputacji: +2
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis Challenger Saint Brieuc 15:00 4.04
Renavand - Haider Maurer
typ; 2-0
3,75
bet365
analiza
Dzis spotkania drugiej rundy challengera we francuskim Saint Brieuc, reprezentant gospodarzy N. Renavand spotka sie z Austryjakiem Haiderem Maurerem. Faworytem bukmacherow jest bardziej doswiadczony reprezentant Austrii i nie powinno to dziwic, jednak ja widze tutaj spore szanse na niespodzianke, a juz pisze dlaczego. Haider Maurer to zawodnik ktory lepiej czuje sie na kortach wolniejszych, w szczegolnosci na maczce, choc w Miami rowniez osiagnal niezly wynik jak na jego tegoroczna forme. W Miami mamy doczynienia jednak z wolniejszymi kortami, tu we Francji hala jest szybka, sprzyja zawodnikom dobrze serwujacym i grajacym agresywnie, a taki jest wlasnie Francuz. Nicolas Renavand z kwitkiem odprawil w pierwszej rundzie Rumuna Crivoia, oddajac mu zaledwie piec gemow. Widac wiec ze czuje sie tutaj dobrze, gra przed wlasna publicznoscia, Haider Maurer w tym roku gra duzo ponizej swoich oczekiwan. Nic wiec nie stoi na przeszkodzie aby reprezentant gospodarzy dzis awansowal do kolejnej rundy.

✅ 275

Otrzymane punkty reputacji: +1
maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Spotkanie: Benfica Lizbona - Newcastle United
Typ: X
Kurs: 4,42
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Ok nie przeczę, Benfica jest w meczu na Estadio da Luz faworytem, ale czy aż takim aby po takim kursie nie spróbować remisu? Dla mnie na pewno nie. Już kilku kolegów opisywało to spotkanie, większość podaje też statystyki ligowe i miejsce w tabeli. Dla mnie to nie ma żadnego znaczenia. Liga Europy to Liga Europy. Benfica w drodze do ćwierćfinału pokonała Leverkusen odpowiednio 0:1 na wyjeździe i 2:1 a później francuskie Bordeaux 1:0 i 2:3 we Francji. Ok 4 zwycięstwa ale co ciekawe w żadnym meczu portugalski klub nie był stroną przeważającą. Tak tak, nawet w meczach u siebie. Dziś za pewno tak nie będzie, to Benfica będzie kreować grę bo w drużynie angielskiej zbyt wielu kreatorów gry to nie ma co potwierdziły tylko mecze z Anzhi. Do tego na pewno będzie brakować Yoana Gouffrana i Mathieua Debuchy, którzy nie mogą zagrać, gdyż nie są zgłoszeni do rozgrywek, a Fabricio Coloccini, Haris Vuckic, Ryan Taylor oraz Hatem Ben Arfa wciąż są kontuzjowani. Nie zdążyli się wyleczyć także Cheick Tiote i Massadio Haidara. W Benfice nie ma większych problemów z kontuzjami. Jedynym nieobecnym będzie argentyński napastnik Eduardo Salvio, który leczy uraz kolana.
Jednak Newcastle to drużyna, która nie straciła gola w Lidze Europy od ponad 6 godzin. Już w meczach z Metalistem i Anzhi ekipę angielską trapiły kontuzje, mówiono o tym że kompletnie rozsypana jest obrona, że w lidze cieniutko a tu proszę. Nawet jak w lidze angielskiej są nisko w tabeli to liga angielska jest ligą angielską. Piłkarzom na pewno dzisiaj nie zabraknie sił aby wybiegać to spotkanie pełne 90 minut (swoją drogą nie jak to miało miejsce we wczorajszym meczu Malagi z Borussią---&gt;tempo spotkania--&gt;:;/ ???? i powalczyć o dobry rezultat jakim niewątpliwie byłby remis. Do bramki wraca świetny bramkarz Tim Krul i na pewno nie raz wybroni zespół z opresji. Także liczę na 0:0 lub jeśli by się coś udało strzelić ewentualnie 1:1, bo zwycięstwa Newcastle raczej na pewno nie przewiduje ale remis jak najbardziej. Aaa i jeszcze jedno, jak opisywałem Newcastle w typach dnia (a robiłem to często) to zawsze typ wchodził także wiem, że dziś będzie ciężko o to ale liczę na przedłużenie serii:grin: Powodzenia !

⛔ 100

S 108

suri

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, Rosja
Spotkanie: AK Bars Kazań - Traktor Chelyabińsk
Typ: 1 (Hp 0:2)
Kurs: 5.50
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Bardzo ciekawy pojedynek w rosyjskich play offach. Stan rywalizacji na dziś to 3:3, a więc mamy siódmą rundę. Traktor na wyjeździe nie będzie już grał tak pewnie jak u siebie, musi się otworzyć, jeżeli hokeiści gości myślą o finale. Nie ma tu już miejsca na jakąkolwiek kalkulację i kunktatorstwo. Moim zdaniem, Kazań jest drużyną bardziej doświadczoną, solidniejszą, ma dużo lepszą ławkę wielu klasowych hokeistów i to przede wszystkim jest ich broń. Dzisiaj powinni ponownie to pokazać i szczególnie przed własną publicznością powinni wygrać ten pojedynek.
Zespół z Kazania nieco podupadł psychicznie jak i fizycznie w trakcie bojów z Traktorem. Mogli tę konfrontację zakończyć wcześniej. Niestety nie udało im się to. Po długich meczach dzisiaj kolejna walka na lodzie. Bars Kazań powoli odczuwa napięty grafik. Po siedmiomeczowym boju z Ufą teraz kolejne sześć meczy z Traktorem. Jak pierwsze były dość łatwe, to w ostatnich sporo się natrudzili, mieli szansę na przełamanie. To na pewno podbuduje cały zespół, lepiej tę rywalizację zakończyć jak najprędzej. Czas działa na korzyść Dynama, które czeka na finałowego przeciwnika.
Bars Kazań ma gwiazdy w swoim zespole, jak Morozov czy Zherdev. Muszą oni zatem wziąć na siebie odpowiedzialność za zdobywanie bramek i wygraną. Nie są jednak już pierwszej młodości i też nie można od nich wymagać super kondycji, aczkolwiek muszą pokazać, że są klasowymi zawodnikami. To jest najmocniejszy punkt Kazania. Myślę, że mentalnie drużyna gości nie wygląda zbyt ciekawie, wiedzą, że przysłowiowym rzutem na taśmę wrócili do jaskini lwa, i to pewnie na pożarcie, i to także argument, który przekonuje mnie, że pewnie zwyciężą gospodarze.

⛔ 100

J 216

jeckob10

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Europejska
Spotkanie: Tottenham vs Basel
Typ: Bramkowe szaleństwo- bramki 2-3 (w meczu padną albo 2 albo 3 bramki)
Kurs: 2.00
Bukmacher: ComeOn
Analiza:
1 spotkanie 1/4 LE i bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie pomiędzy podopiecznymi Andre Villasa Boasa a FC Basel.Szwajcarzy w tym meczu są traktowani jako &quot;chłopiec do bicia&quot; tylko czy tak będzie? Nie wydaje mi się.Co prawda Tottenham gra w tej edycji bardzo dobrze choć w dwumeczu z Interem mimo wygranej w pierwszym meczu 3:0 awansowali dopiero po dogrywce.Ostatnio w lidze po dwóch porażkach z rzędu odblokowali się wygrywając na wyjeździe ze Swensea.Dziś jednak dużo trudniejsza drużyna czyli FC Basel.Jak dla mnie bardzo niedoceniana drużyna która w tej edycji LE wyeliminowała takie zespoły Dnipro czy też Zenit który był faworytem do wygrania całych rozgrywek.W tym sezonie spisują się wręcz znakomicie,zarówno na własnym podwórku jak i w europejskich pucharach.W lidze prowadzą w tabeli i są blisko zdobycia mistrzostwa.Ostatnio mecze w ich wykonaniu są bardzo dobre.Na wyjazdach potrafią grać otwarty futbol i zdobywają dużo bramek.Dziś jednak chyba będą musieli zmienić taktykę na grę z kontry.Gareth Bale, Jermaine Defoe czy też Aaron Lennon na pewno będą grać ofensywnie i będą dążyć do zdobycia bramki.Basel nastawi się na obronę by przed meczem u siebie mieć jeszcze nadzieję na awans.Jak dla mnie jest to całkiem możliwe bo Tottenham po tym jak grali fantastyczny futbol został troszkę zatrzymany przez Liverpool kiedy to w lidze przegrał na Anfield 3:2.Potem ta gra zarówno Bale&#39;a jak i całej drużyny troszkę spuściła z tonu i Basel musi to wykorzystać.Dziś nie spodziewam się gradu bramek a liczę że w meczu pojawią się 2 lub 3 bramki co moim zdaniem jest możliwe.Dziś Tottenham na pewno napotka na mocny opór Szwajcarów i myślę ze wygra 2:0 lub 2:1 co będzie wygraną dla mojego kuponu.Takiego typu zakłady są ryzykowne ale ja liczę na to że ten limit zostanie wykorzystany.

⛔ 100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaDania 1.Division
Spotkanie: Lyngby - Koge
Typ: over 3.5
Kurs: 3.30
Bukmacher: Sportingbet
Godz.: 17:30
Analiza:
Spotkanie pomiędzy dwoma spadkowiczami z zeszłego roku z najwyższej klasy rozgrywkowej w Danii.
Ekipa gospodarzy Lyngby z dorobkiem 34 punktów zajmuje piątą lokatę. Jak do tej pory legitymują się bilansem dziesięciu zwycięstw, czterech remisów i siedmiu porażek. Ekipa ma na pewno apetyt na szybki powrót do elity i ciągle są z szansami osiągniecia tego celu. Bezpośredni awans dadzą tylko dwie pierwsze lokaty i w tej chwili strata do lidera wynosi sześć punktów do wicelidera dwa mniej. Jeżeli chodzi o bramki bo te nas najbardziej interesują w tym starciu to średnia bramkowa wynosi 3.0 co jest drugim wynikiem ligi. Na tą średnią składają się 34 bramki zdobyte (trzecia siła w ofensywie) przy 28 straconych (z czołówki zdecydowanie najgorszy wyniki). Na własnym stadionie bilans 6-3-2 i co najistotniejsze to właśnie tu grają bardzo ofensywnie że świetną skutecznością 21:14.
Koge po spadku dużo gorzej się wiedzie ósma lokata i 25 punktów na ich koncie. Bliżej im do strefy spadkowej nad którą mają przewagi tylko czterech oczek niż premiowanej awansem ale tu też są jeszcze teoretycznie szanse ale dziś musza wygrać. Szału w bramkach zdobytych nie robią tak jak gospodarze 22 razy piłka znajdowała drogę do bramki rywali którzy odpowiadali natomiast 29 razy. Na wyjazdach idzie im słabo dwa zwycięstwa cztery remisy i tyle samo porażek, bramki 9:14.
Powodem gry nie jest tylko fakt że obie zaliczamy do overowych ale gospodarze licząc jeszcze mecze przed przerwą mają passę pięciu meczy underowych (trzy przed przerwą i dwa na wiosnę), goście też seria underową wynosząca cztery spotkania (przy czym trzy przed przerwą i jedno po). Tak jak wspomniałem na wiosnę jeszcze bez overa ale w meczach sparingowym przed startem rundy rewanżowej obie grały overowo Lyngby min. 4:1, 3:2, Koge jeszcze lepiej: 1:2, 1:2, 4:3, 3:0 to pokazuje że bramki zdobywać i tracić potrafią. Bardzo istotnym argumentem oczywiście jest historia spotkań, w tym sezonie dwa spotkania na boisku Koge oba wygrane przez gości 0:5 i 0:2. Rok temu gdy grali w Superlidze spotkały się trzy razy i padało w tych konfrontacjach minimum cztery bramki 3:1, 2:2 i 1:4. Dziś myślę że bramki też zobaczymy.

⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom