Dyscyplina:
Piłka nożna,
Serie A
Spotkanie: AS Roma - Lazio Rzym
Typ: 2
Bukmacher:
bet-at-home
Kurs: 3,20
Jeden z
kultowych klasyków ligi włoskiej, a na pewno jedno z najciekawszych spotkań tej kolejki
Serie A. W tym sezonie bilans Romy w meczach u siebie jest delikatnie lepszy, niż bilans spotkań na wyjeździe piłkarzy Lazio. Jednak, jak wszyscy wiemy, derby rządzą się własnymi prawami, a szczególnie derby tego typu. W poprzedniej kolejce Roma zebrała
srogie baty od drużyny Atalanty. W tym meczu ich defensywna była dziurawa, jak ser szwajcarski.
Mam wrażenie, że w Derbach Rzymu będzie podobnie. W takich spotkaniach jeden poważny błąd sprawia, że mecz jest przegrany. Moim zdaniem, Lazio jest drużyną piłkarsko lepszą. Świadczy o tym chociażby pozycja w tabeli. Piłkarze Lazio
mają również spora motywację, gdyż swój mecz przegrał Juventus, który wyprzedza ich w tabeli. 3 punkty dla Lazio będą niesamowitą bonifikatą. Mimo, że Roma gra u siebie, myślę, że poniesie porażkę. W mojej opinii wynik będzie przemawiał na korzyść drużyny Lazio. Nieznacznie, ale strzelą jednego gola więcej.
kultowych klasyków? ????
Lazio i mistrzostwo Włoch? ????
Motywacją do wygrania derbów jest pogubienie punktów przez Juventus, którego i tak nie dogonią? to są derby, tutaj nie potrzebna jest dodatkowa motywacja.????
Co do meczu z Atalantą. Roma z Daniele De Rossim a bez niego to dwie zupełnie różne drużyny. Chciałbym napisać, że identycznie sytuacja ma się z Tottim ale to różnie bywa ???? . Postawa obu zawodników ma fundamentalne znaczenie - obaj mają zagrać w derbach, De Rossi 100% zdrowy, Totti coś tam świruje, ale uważam, że informacje dotyczące jego zdrowia to gierka. Dla obu Roma to wszystko, a w przypadku braku sukcesów w sezonie najistotniejsze jest zwycięstwo w derbach i wyższa pozycja w lidze od największych rywali. Co ciekawe, w ostatnim meczu gracze Romy otrzymali dwie czerwone kartki, i dobrze, bo Osvaldo po kontuzji kaleczy gre, + zawieszony Gago i Cassetti, do tego pierwszego meczu w tym sezonie między oboma ekipami Roma także nie ukończyła w komplecie (czerwień dla Kjeara na początku drugiej połowy przy jednobramkowym prowadzeniu Romy, lazio zwietrzyło krew i wygrała ostatecznie 2-1, ale łatwo na pewno nie było-karny i bramka w doliczonym czasie). Dlaczego wspominam o tym? Skoro ja zwróciłem na to uwagę, jestem pewien, że Luis Enrique poświęci więcej jak kilka minut na ten temat, zwróci chłopakom uwagę na konieczność gry w 11 przez 90 minut.
Roma w tym sezonie gra w kratkę, po fantastycznym zwycięstwie z Interem 4-0, wpadka 1-0 ze Sieną bodajże, wygrana z Parmą, i dalej kompromitacja w Bergamo. Teraz kolejny mecz, gracze znowu zostali sprowadzeni na ziemie, będzie mobilizacja, będzie koncentracja, do tego Roma nie przegrała "u siebie" z Lazio od ładnych kilkunastu lat już:
1998-1999: ROMA-LAZIO 3-1 Delvecchio, Delvecchio,Vieri, Totti,.
1999-2000: ROMA-LAZIO 4-1 Delvecchio, Montella, Delvecchio, Montella, Mihajlovic.
2000-2001: ROMA-LAZIO 2-2 Batistuta, Delvecchio, Nedved, Castroman.
2001-2002: ROMA-LAZIO 2-0 Delvecchio, Totti.
2002-2003: ROMA-LAZIO 1-1 Stankovic, Cassano.
2002-2003: ROMA-LAZIO 1-0 (
Coppa Italia) Montella.
2003-2004: ROMA-LAZIO 2-0 Mancini, Emerson.
2004-2005: ROMA-LAZIO 0-0
2005-2006: ROMA-LAZIO 1-1 Totti, Rocchi.
2006-2007: ROMA-LAZIO 0-0
2007-2008: ROMA-LAZIO 3-2 Rocchi, Vucinic, Mancini, Perrotta, Ledesma.
2008-2009: ROMA-LAZIO 1-0 Baptista.
2009-2010: ROMA-LAZIO 1-0 Cassetti.
2010-2011: ROMA-LAZIO 2-1 (
Coppa Italia) Borriello, Hernanes, Simplicio.
2010-2011: ROMA-LAZIO 2-0 Totti, Totti.
Roma ma 5 wygranych z rzędu jako gospodarz w derbach, 6 będzie rekordem wszechczasów
Co do Lazio, ostatnio forma niby nie najgorsza, ale:
1.baty od At Bilbao,
2.zamieszanie z dymisją trenera,
3.porażka 5-1 z zawsze groźnym i nieobliczalnym Palermo została częściowo zrekompensowana wygraną z Fiorentiną, ale mimo wszystko "piątkę dostali" a mogło być więcej.
4.Dochodzi do tego sporo absencji w Lazio
: Lulic, Radu, Konko, Zauri, Rocchi, Brocchi, Stankevicius, Cana, (Roma
: Burdisso, Osvaldo, Gago, Cassetti / szkoda,że KJAERA tutaj nie ma, bo wtedy byłoby czyste 1 ???? )
po cichu liczę na kolejne kapitalne widowisko w wykonaniu Romy, trzy może cztery do zera, jednak znając realia będzie pewnie 2-1/1-0. Tak czy inaczej, mimo, że zazwyczaj się nie udzielam na forum, sugeruje typ:
Serie A, 26 kolejka
Roma -
Lazio
typ:1 / zakład nie ważny jeśli mecz zakończy się remisem
kurs: 1.57
Betsson.
100