Dyscyplina.
Tenis WTA Roland Garros.
Spotkanie. Mattek-Sands B. - Kirlienko M.
Typ. Mattek-Sands B wygra
Kurs. 2.46
Bukmacher. PinnacleSports
A ja pozwolę sobie odpisać cytując przedmówcę, bo chodzi o te same spotkanie z tym, że ja mam trochę inne poglądy na to spotkanie.
Może napiszę coś o tym turnieju. Ten mecz jest rozgrywany we Francji a dokładniej w Paryżu gdzie turniej nazywa się Roland Garros i jest jednym z ważniejszych turniejów dla tenisistów. A więc odpuszczania w takim turnieju nie ma mowy. Każdy z zawodników czy zawodniczek gra na 100 procent a nawet na 200 jak organizm pozwoli.
W pełni się z zdaniem zgadzam. Tylko Maria nie gra swojego najlepszego tenisu przy tym kiedy to Mattek zaczęła grać coś całkiem innego względem poprzednich swych spotkań/turniejów - także o tym o czym pisze Marcin to jest racja. I sądzę, że Mattek, która dotarła tak daleko nie odpuści łatwo tego spotkania.
Maria w rankingu znajduje się na 12 pozycji z dorobkiem 3036 oczek. W tym turnieju została rozstawiona z numerem 12 a więc wysoko. Ostatnio Maria gra dobrze i także w tym turnieju prezentuje się z bardzo dobrej strony. W pierwszej rundzie zmierzyła się ona z zawodniczką mało znaną a dokładnie z Bratchikovą gdzie wygrała 2:0 a rywalce oddała jedynie 1 gema. W drugiej rundzie już zmierzyła się z nieco lepszą zawodniczką ale nie jakoś bardzo znaną Barty i również w dwóch setach się uporała z rywalką oddając 4 gemy. W trzeciej rundzie już musiała pokazać swój kunszt ponieważ zmierzyła się z Voegele z którą wygrała 2:0 ale sety były bardzo zacięte i kończyły się do 6 i do 5 gemów.
Tutaj zdania wspólne nasze się już mylą. Maria miała dość słaba Bratchinkovą i nie wiele lepszą Barty, która to (Barty) rozkręcała się z gema na gem, a ze w Paryżu była cieżka pogoda to każde wczucie w kort powodowało przerwę i wytrącenie Barty z swojego rytmu, dla tenisistki mało ogranej pierwsze 2/3gemy są po prostu wczuciem się w kort jeżeli chodzi o
WTA dlatego też dość często mamy sporo przełamań przy początkowych partiach spotkań, ale to już nie na temat spotkania. Potem Maria miała Voegle, z którą to zagrały już od pierwszego gema do gem-set-match i tutaj Maria pokazała swoje braki. Voegle grała bardzo stanowczo, bez przyspieszeń i handicap jak i over plus nerwy dla tych co grali Marię po kursie 1.18 pokryła wszystko (czyt. nerwy).
Dlatego oddsmakerzy:
na Marie jest kurs około 1,60 więc uważam że bardzo fajny do zagrania.
dają kurs jaki dają, bo:
W tym turnieju nie została rozstawiona dlatego od samego początku ma trudniej. W pierwszej rundzie zmierzyła się ona z zawodniczką Dominguez gdzie wygrała w dwóch setach a straciła 5 gemów. W drugiej rundzie już tak łatwo nie było ponieważ zmierzyła się z Chinką Na Li i chociaż pierwszego seta przegrała to w kolejnych dwóch okazała się lepsza i wygrała tamten mecz 2:1. Na Li zaprezentowała się bardzo słabo jak by jej sił zabrakło w tych dwóch kolejnych setach. Natomiast w trzeciej rundzie zmierzyła się z Ormaecheą jak dla mnie mało znaną zawodniczką z którą wygrała w 3 setach a dokładniej 2:1 i również tutaj pierwszego seta przegrała ale dwa kolejne wygrała.
.. z Chinka Li zagrała pasywnie i na omacku - czyt. S&V mnie osobiście się taka gra nie podoba, ale tutaj Mattek była oustiderem i zrobiła swoje - każdy podejście pod siatkę (każde) to był punkt dla niej. Li się gubiła i przy każdym wczuciu się w kort Mattek (deszcz też przerywał to spotkanie) zostawiała ją za sobą. Tak skończyło się jak skończyło.. Na Li po prostu nie miała pomysłu jak ma kończyć swe podanie, aby uzyskać punkt. Potem spotkanie z Ormaecheą kiedy przegrała pierwszy set, tak drugi zagrała ponownie jak z Na Li i ta nie wiedziała co z sobą zrobić, to była już zdecydowana dominacja na korcie Sands, że Ormaechęnka była zdezorientowana i te 4gemy które osiągneła to i tak wiele.
Mattek-Sands w Sttugarcie wyszła w kontrowersyjnej chuście na głowie i mi pokazała, że pomimo iż moze budzić zdziwienie. Tak trzeba to zaakceptować i zamiast szukać specjalnie wymówki do grania przeciw jej - grać z nią i mieć zyski. Dlatego DW ku Marii jest dla mnie sporo niezrozumiałe. A i szans ja na zwycięstwo nie widzę specjalnie. Ja pograłem DW Mattek 2:0, zwycięstwo Mattek i +1.5seta Mattek. I dla tych mniej ostrożnych polecam +1.5seta po 1.57
100