>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 03.02.2012 (piątek)

Status
Zamknięty.
kasztun 17

kasztun

Użytkownik
Dyscyplina:piłka Nożna - Niemcy - Bundesliga
Spotkanie: Nurnberg-Dortmund
Typ: Strzelec Bramki Jakub Blaszczykowski
Kurs: 5,5
Bukmacher : Bwin

Analiza :
3 lutego godzina 20,30 w pierwszym meczu 20 kolejki Bundesligi zmierzą się 13 w tabeli Nurnberga oraz zajmująca fotel wicelidera Borusia Dortmund. Jak wszyscy wiemy bezwzględnym faworytem tego spotkania jest ekipa gości.Borusia w swoich ostatnich 2 meczach zdobyła aż 8 goli z czego 2 z nich było autorstwem Kuby Błaszczykowskiego.W ostatnich meczach widać że trener ma zaufanie do naszego reprezentanta co można zauważyć chociażbym tym iż właśnie Kuba gra ostatnio w pierwszej 11 meczowej nawet podchodzi do wykonywania rzutów karnych.Wiać że w ostatnim czasie forma Kuby i całej Borusi rośnie widać także że nasi 3 reprezentanci świetnie ze sobą współpracują i szukają się na wzajem w polu karnym rywala dlatego zaryzykuję i postawię że to Właśnie Kuba zdobędzie chociażby jednego gola . Przy takim kursie warto zaryzykować co ja niezwłocznie uczynię.
Pozdrawiam

⛔ 100

nalokson 26

nalokson

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies
Typ: Atlanta (-1,5)
Kurs: 1.57
Bukmacher: Bet365

Analiza:
W tym meczu wszystko przemawia za Atlantą. W bilansie bezpośrednich spotkań gospodarze miażdżą Memphis aż 9 do 1! Dodatkowo Atlanta zwykła nie przegrywać we własnej hali, jej bilans to 8 do 1, co daje jej drugie miejsce w konferencji wschodniej.

Gracze z Memphis na wyjazdach radzili sobie całkiem nieźle, ale do czasu. Ostatnio przegrali trzy mecze z rzędu, w tym z Phoenix Suns, a żeby przegrać z tym zespołem (przy całym szacunku do Marcina Gortata) trzeba mieć wyjątkowy talent.

Aktualna forma również przemawia za Atlantą. Jej bilans to 4 zwycięstwa i 1 porażka, Grizzlies mogą ,,pochwalić się&quot; przeciwnym bilansem.

Liderem zespołu z Atlanty jest Joe Johnson - w ostatnim pojedynku z Toronto Raptors zdobył aż 30 punktów. Nie widzę wśród graczy z Memphis nikogo, kto mógłby go powstrzymać w takiej dyspozycji.

⛔ 100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej;NHL
Spotkanie: Edmonton-Chicago
Typ: Edmonton ML
Kurs: 2.90
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dziś o godzinie 3:30 odbędzie się kolejne spotkanie najlepszej ligi hokejowej świata czy li NHL. Naprzeciwko siebie staną ekipy edmonton Oilers oraz Chicago blackhawks. Faworytem tej rywalizacji jest zespół gości ale ja zagrałbym tutaj w drugą stronę ponieważ uważam że gospodarze są w stanie tutaj sprawić niespodziankę i pokonac na własnym lodowisku ekipe chicago któremu wyraźnie ostatnio nie idzie w spotkaniach na obcych lodowiskach. Daję więc tutaj an wygraną zespołu chicago w regulaminowym czasie , po dogrywce lub po rzutach karnych. W ostatnich 2 spotkaniach na własnym lodowisku edmonton pokonało san jose sharks oraz colorado a goście z Chicago Ostatnie 5 spotkań wyjazdowych przegrali kolejno z takimi ekipami jak: Vanouver, Nashville, Detroit, Philadelpia oraz Pittsburgh, tak więc dla mnie faworytem jest Edmonton Oilers!! Polecam do zagrania!!

✅ 190

W 1

wisniat

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, NHL
Spotkanie: Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks
Typ: 2
Kurs: 1.95
Bukmacher: Bwin
Analiza: 3 lutego o godzinie 3:30 dojdzie do ciekawego pojedynku pomiędzy Oilers a Blackhawks. Bukmacherzy wskazują na drużynę z Chicago i ja też się tego trzymam. Faktem jest, że ostatnie 3 mecze Blackhawks przegrało, ale zarówno z Predators jak i Canucks grali dużo lepiej, oddawali więcej strzałów, ale cóż zabrakło skuteczności. Uważam, że tym meczem Czarne Jastrzębie odblokują się a mają dużą szansę bo nie grają z jakąś wybitną drużyną.

Pozdrawiam

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka
Mecz: Golden State Warriors - Utah Jazz
Data: 03-02-12 04:35
Typ: 2/2 (połowa/koniec meczu)
Kurs: 4.50
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: W nocy jako jeden z dwóch najpóźniejszych spotkań w lidze NBA odbędzie się pomiędzy dwoma ekipami z Zachodu jak to już zwykło być rozgrywane. A zmierzą się ze sobą drużyny Golden State Warriors i Utah Jazz. Faworytem bukmacherów jest druzyna gospodarzy, jednak ja postawie tutaj na Utah, który w swoim składzie nie ma wielkich gwiazd, jednak grają bardzo równo i dobrze. Pokonują takie drużyny jak właśnie Golden State Warriors, więc nie wiem skąd tak wyski kurs na Jazz. W swoich ostatnich 10 meczach Golden State Warriors wygrało 4, przegrywając pozostałe 6. Dla porównania Utah wygrało 6, a przegrało 4. Utah z pośród 20 meczy, wygrało 12. Golden State Warriors z pośród 19 rozgranych spotkań, zdołali wygrać tylko 7. I jedyna statystyka na korzyść Golden State Warriors to fakt, że we własnej hali mają rekord 7-5, natomiast 2-4. Serię też Utah ma minus 1, a Golden State Warriors plus 1. Jednak nie ważne jakie są cyfry, tylko kto gra na parkiecie. Składy porównywalne, a ja zaryzykuje stawiając dzisiaj na gości.Tacy gracze jak: Howard, Millsap, Jefferson, Hayward, Harris czy Miles powinni zapewnić komlpet punktów. Na przeciwko ich staną: Wright, Lee, Biedrins, Ellis czy Curry. Zobaczymy!

⛔ 100

kapi23 403

kapi23

Użytkownik
Spotkanie: Chicago Bulls - New York Knicks
Typ: 2
Kurs: 2.45

Witam, dziś mam do zaoferowania mecz dwóch zespołów z konferencji wschodniej ligi NBA. Na pierwszy rzut oka faworyt wydaje się oczywisty Chicago zajmuje 1 miejsce w konferencji i przegrało zaledwie 6 meczy, lecz Bulls to głównie drużyna własnego parkietu. Na wyjezdzie przegrali aż 5 razy. Pozatym kontuzjowani są 2 główni obwodowi czyli Luol Deng i Rip Hamilton co napewno odbije sie na grze byków. Teraz NYK - drużyna o wielkich ambicjach i możliwosciach majacaw składzie gwiazdy ligi. Co prawda sezon zaczeli średnio ale z meczu na mecz gra wygląda coraz lepiej. Należy też zaznaczyć, iż swoje mecze rozgrywaja na bardzo trudnym terenie w MSG gdzie zasiadają jedni z najlepszych kibiców w NBA. Na dodatek w sporcie jest juz tak, że zespoły zawsze najbardziej mobilizuja sie na mecze z liderami i na to też licze dzisiaj.

⛔ 100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Montpellier - Tenis
Monfils G. 1 set - Nieminen J. Bet-at-homehttp://www.oddsportal.com/tennis/france/atp-montpellier-2012/nieminen-jarkko-mathieu-paul-henri-974697/#home-away;2
1,40

Zaznaczam, że nie lubię grać takich wynalazków jak zwycięzca 1 seta, dokładny wynik itp. Ale z racji, że jest to konkurs i minimalny kurs to 1,40 to gram właśnie na zwycięzcę 1 seta. Normalnie polecam grać na czystą 1.
Monfils gra u siebie, a jest to taki zawodnik, że bardzo lubi grać pod publiczkę, lubi być podziwiany, więc jestem pewny, że będzie chciał się wykazać jak najlepiej.
H2H 2:0 dla Francuza i to dwa razy w hali, dwa razy w 2011 roku. W Sztokholmie tylko stracił set. Do tego nie oszukujmy się ale Monfils jest znacznie lepszym graczem. Gra dość agresywnie czego Nieminen nie lubi. Druga sprawa to Fin dzisiaj w 1 secie grał aż do tie-breaka, a w drugim secie już wygrał dość gładko 6:1, o czym świadczy że w 2 secie lepiej się rozegrał niż w 1.
A tu ciekawa opinia na temat dzisiejszego meczu Fina:
Gołe tyłeczki 16latek

✅ 40

eror26 39

eror26

Użytkownik
Spotkanie:L.A.Clippers - Denver Nuggets
Dyscyplina:NBA
Typ:Clippers HC -3,5
Kurs:2,25
Buk:bet365
Analiza:

Dziś nad ranem o godzinie 4.30 rozpocznie się spotkanie pomiędzy drużynami które zajmują odpowiednio 2 i 3 miejsce we Wschodniej Konferencji.Gospodarze dzisiejszego spotkanie wracają do swojej hali podbudowani wczorajszym zwycięstwem w Utah 107-105.LAC legitymuje się bilansem 13-6 a u siebie radzą sobie bardzo dobrze z bilansem 10-2.Natomiast Denver ostanio porażka po dogrywce z Memphis 97-100 legitymują się bilansem 14-7 a on road 7-4. Do tej pory w historii zespoły mierzyły się 42 razy z czego 19 wygrali gospodarze, a 23 dzisiejsi goście. Przyjrzyjmy się jednak spotkaniom rozegranym na przełomie ostatnich dwóch lat, w tym sezonie Clippersi jak wiadomo mega wzmocnienia i to jak najbardziej procentuje czego dowodem jest długo oczekiwana wygrana na gorącym terenie Nuggets 109-105. W poprzednim sezonie dwa mecze rozegrane przed własną publicznością wygrane przez Clippers odpowiednio 100-94 i 106-93. Uważam że w dzisiejszym meczu Clippersi z Griffinem i Paulem potwierdzą swoją dominację nad rywlem, który ostanio nieco zwolnił z tonu.Nuggetsi grożni są przedewszystkim u siebie na parkiecie gdzie jest naprawdę cieżko wygrać, ale wygrana Clippers w pierwszym meczu zdecydowanie przekonuję mnie na korzyść LAC!

⛔ 100

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Villarreal B - Barcelona B
Villarreal B
3.50
Bet365

Zacznę od tego, że widzę że nie tylko mi wpadł w oko kurs na Monaco a skoro to zostało przedstawione to ja chciałbym zwrócić Wasza uwagę na zaplecze hiszpańskiej ekstraklasy.

Mecz Villarreal B z Barcelona B rozpocznie zmagania najbliższej kolejki. W ostatniej kolejce Villarreal B pokonał faworyzowanego przez bukmacherow Herculesa 0-2 na ich terenie. Barcelona B pokonała u siebie 4-2 Huesca.

Villarreal zajmuje 18 miejsce w tabeli - tuz nad strefa spadkową, Barcelona jest 10. Barcelona wspomogla się w Pucharze Króla graczami rezerw takimi jak dos Santos i Tello. Nie wykluczone że w obliczu rzekomych kontuzji Thiago i Xaviego wyciągną kogoś jeszcze na najbliższy mecz ligowy z Sociedad.

Barcelona B przegrała 3 ostatnie mecze, strzelajac zaledwie 1 bramkę.

Villarreal B u siebie wygrał 3 mecze 4 zremisowal i 3 przegrał. Ostatnia ich porażka u siebie to porażka z Celta Vigo 2-3. Od tamtej pory między innymi pokonali Almerie czy wygrali z Xerez. A ostatnie zwycięstwo na wyjeździe zapewne ich bardzo podbudowalo.

Z Barcelona B ostatni mecz rozegrali u nich i wygrali 0-2. Moim zdaniem stać ich na powtórzenie tego wyczynu a kurs zachęca. Kurs nawet z podporka jest bardzo atrakcyjny.

Powodzonka!

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
slander 10

slander

Użytkownik
Spotkanie: Atlanta Hawks – Memphis Grizzlies
Typ: Atlanta Hawks -4
Kurs: 1.91
Buk: William Hill
Analiza: Hawks świetnie poradzili sobie w serii na wyjeździe(4W 1L) i teraz wracają do domu pokazać się przed własną publicznością. Są w dobrej formie i pełnym składzie(Horford raczej w tym sezonie nie zagra, więc go nie liczę). Na własnym parkiecie mają świetny bilans 8-1 i mieli 2 dni odpoczynku po serii wyjazdowej. Powinni zaprezentować dziś pełnie swoich możliwości.
Memphis również mieli 2 dni odpoczynku, ale ich ostatni mecz to wygrana z Denver po dogrywce, więc jednak trochę bardziej męczące spotkanie. Dziś grają na wyjeździe gdzie nie idzie im tak dobrze jak w Memphis i mają bilans 4-7, z czego wszystkie wygrane z dość słabymi ekipami(Wolves, Hornets, Pistons i Warriors). Hawks to zdecydowanie wyższa półka i wg. mnie zdecydowanie za wysoka dla Grizzlies. Z Atlanty zwycięsko wyjeżdżali tylko Heat po 3 dogrywkach.
Linia handi ustawiona jest dość nisko i myślę, że warto postawić dziś na Hawks.

⛔ 100

steve 55

steve

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Nurnberg-Borussia Dortmund
Typ:Borussia i over 2,5
Kurs:2,50
Buk:B365

Analiza:Nikt chyba nie ma większych wątpliwości kto jutro w tym spotkaniu będzie górą.Mecz ten był już dwukrotnie dziś poruszany ale udało mi się znaleźć jeszcze jedną ciekawą kombinację.Mianowicie:zwycięży Borussia, a w meczu padną co najmniej 3 bramki.Wg mnie jest to bardzo prawdopodobny przebieg wydarzeń w tym starciu.Dlaczego Borussia wygra?
No wiadomo:dążenie do obrony tytułu,są na fali co wyraźnie możemy zaobserwować śledząc ich ostatnie wyniki,drużyny ze szczytu tabeli tylko czekają aż podwinie im się noga, bo wiadomo, że panuje tam niesamowity ścisk.
A dlaczego będzie over 2,5?
Po pierwsze dlatego, że Nurnberga nie jest hegemonem jeśli chodzi defensywe.Po drugie w świetnej dyspozycji jest nasz Robert, który wydaje mi się spokojnie sieknie jutro co najmniej jedną bramę.Po trzecie jeśli padnie bramka ze strony gospodarzy będzie to prowokacją dla Borussi, wtedy oni musieliby strzelić chociaż dwie a wtedy typ siedzi.Ważna jest jeszcze rzecz o której wspomniał użytkownik wąski1911:żółto-czarnym lepiej idzie strzelanie kiedy grają w roli gościa.
Jak cała sprawa będzie wyglądała w istocie przekonamy się o godzinie 20.30,chyba będzie transmisja na Eurosporcie 2.

⛔ 100

nowickip41 9

nowickip41

Użytkownik
Spotkanie: Los Angeles Clippers - Denver
Typ: Chris Paul powyżej 20,5
Kurs:1,83
Analiza:

Dziś o godzinie 4:30 w Los Angeles dojdzie do bardzo ciekawego meczu pomiędzy bardzo dobrymi zespołami z zachodu Clipers i Denver. W tym spotkania zdecydowałem się na typ w którym Chris Paul musi rzucić powyżej 20,5. Jak dla jest to bardzo prawdopodobne dlatego iż Chris w ostatnich meczach prezentuję bardzo wysoką formę co pokazują statysty 34 pkt Utah 26 OKC i 25 Denver z którymi dziś grają rewanż. W osiągnięciu celu na pewno pomoże mu gra na własnym boisku jak i nie najmłodszy Miller jak i mający skromne warunki fizyczne Ty Lawson którzy prawdopodobnie będą go kryli.

Pozdrawiam

⛔ 100

B 8

brelo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Adelaide - Wellington
Typ: X2
Kurs:
1,56
Bukmacher: UnibetNa dzisiejszy dzień wybrałem nieco egzotyczną ligę - od niedawna profesjonalną A-League z Australii. Znów opieram się na czystej statystyce, a mianowicie na tym, że Wellington to 2 drużyna wg tabeli w Australii, w ostatnich 5 meczach zdobyła 12pkt. Niestety drużyna często też przegrywa, bo aż 7 krotnie w 19 meczach. Naprzeciw niej stanie drużyna z przedostatniego, 9 miejsca w tabeli czyli Adelaide w ostatnich 5 meczach prezentuje się ona o wiele gorzej, zdobyła jedynie 3pkt - 3 krotnie dzieląc się punktami i 2 razy przegrywając. Drużyna nie jest jak widać w najlepszej dyspozycji. U siebie Adelaide gra średnio : 3 zwycięstwa 4 remisy 4 porażki. Wellington na wyjeździe gra słabo : 2 zwycięstwa 2 remisy 4 porażki. Jednak 2 ostatnie mecze wyjazdowe Wellington wygrał, więc jak widać coś ruszyło w kwestii meczów wyjazdowych. Według mnie Adelaide niesłusznie przez bukmacherów określana jest mianem faworyta, wg mnie wygra Wellington jednak daje typ bardziej zachowawczy - remis lub Wellington.

Pozdrawiam

✅ 56

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Kosz, NBA
NOH - Spurs
Okafor over 11 1.85
Betsson

Okafor over 9.5 1.85
Betsson
2/10

Dobry kończący P&amp;R (1.15 punkty na zagranie) w najskuteczniejszej ekipie jeżeli chodzi o P&amp;R (0.93 pkt na zagranie). W dodatku NOH bardzo często grają P&amp;R, stąd bierze się prawie 22% ich punktów. W dodatku średnio zbiera 3 piłki w ataku, a po zbiórkach 1.25 punktu na zbiórkę, lepiej niż Howard. Punktuje w prawie 70% przypadków po zbiórkach. A Miami słabo bronią put backi, 1.03 points per possesion, widać, że nie zastawiają do końca dobrze kosza. Myślę, że to są główne szanse dla Okafora do zdobywania punktów, właśnie te zagrania, w nich ma przewagę nad Miami.

To pisałem przy okazji meczu z Miami. Dziś mógłbym napisać to samo. Okafor nadal świetnie kończy pick&#39;n rolle - 1.18 pts/poss. Put backi też - 1.29 pts/poss. SAS słabo bronią P&amp;R - 26 miejsce w lidze i putbacki też słabo - 29 miejsce. Powinien spokojnie dziś rzucić z 15-18 punktów.

⛔ 100

gregory1989 55

gregory1989

Użytkownik
Spotkanie: Heerenveen-Roda
Typ: over 1,5 I połowa
Kurs: 2,10
Bukmacher: bet365
Analiza:

Już dziś inauguracja kolejnej kolejki Holenderskiej Eredivisie. Będące ostatnio w kapitalnej formie Heerenveen podejmie zawsze niebezpieczną Rodę Kerkrade. Faworytem tej potyczki są oczywiście fryzowie. Grają bardzo ofensywnie i skutecznie. Mój typ na to spotkanie to co najmniej dwa gole do przerwy. Heerenveen ostatnio stara się szybko strzelic kilka bramek przeciwnikom aby pózniej moc spokojnie rozgrywac piłkę (tak jak w ostatnim meczu z Utrechtem gdzie w dwadziescia minut padły dwie bramki dla gospodarzy). Roda również jest w stanie strzelic przed przerwą bramkę gospodarzą ponieważ też nie należy do zespołów kurczowo trzymających się w defensywie. Stawiam na hurra futbol do przodu i conajmniej dwa gole do przerwy po przyzwoitym kursie.

✅ 110

cosmo 11

cosmo

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - Czechy
Spotkanie: Sparta Praha-Ceske Budejovice Typ: Under 5
Kurs: 2.02
Bukmacher: :Pinnacle Sports

Analiza: Mecz czołowych druzyn czeskiego hokeja. Do lidera tabeli Sparty Praha przyjeżdża zespół z Budejovic. Obie druzyny z przewagą underów. Goście na wyjeździe mają bilans 77%, średnia 5 goli, natomiast gospodarze uzyskali 62%.

W trzech stoczonych pojedynkach między tymi druzynami padały undery. Sznse wejścia typu oceniam na 45%,zwrotu 25%,przegranej 30%. Tyle matematyka. Jak będzie zobaczymy. Spodziewam się wyrównanego meczu. Kurs warty zainteresowania i zagrania. Powodzenia.
⛔ 100

M 28

mistrz1992

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka Plus LIga
Spotkanie: Warszawa- Kielce
Typ: (1,5-0) 2 Handicap na sety
Kurs: 3,20
Bukmacher: Betsafe

Przed nami mecz 13 kolejki Plus Ligi. Fart Kielce to moi faworci do wygrania tego meczu. Po 5 porażkach z rzędu muszą sie odblokować. A okazja do tego jest doskonała. Politechnika Warszawska u siebie rozegrała 6 spotkań i wygrała tylko 1, z najsłabszym lidze Gdańskiem. Kto wygra ten mecz dalej liczy się o zajęcie 6 miejsca w tabeli,co daje walkę w play-off. Moim zdaniem lepszymi zawodnikami dysponuje trener Fartu Kielce. Warszawa dwa dni temu grała w europejskich pucharach. Przegrali z Krasnodarem 3-0. Moim zdaniem granie co dwa dni druzynie Panasa może wyjść bokiem. Liczę dziś na wygraną Farta. Powodzenia

⛔ 100

castero23 4

castero23

Użytkownik
Dyscyplina: HOKEJ CZECHY 1 LIGA
Spotkanie: PLZEN - SLAVIA PRAGUE
Typ: PLZEN
Kurs: 1,65
Bukmacher:TOTOMIX
Analiza:
Tutaj raczej nie powinno być niespodzianki. Wicelider czeskiej o2 Ekstraligi, który walczy o pierwsze miejsce ze Spartą Praga, aby być w najkorzystniejszej sytuacji przed zbliżającymi się play-off. Na dodatek Plzen ma na swoim koncie najwięcej strzelonych bramek ze wszystkich drużyn biorących udział w rozgrywkach i dziś na pewno będzie chciał potwierdzić swoją świetną dyspozycję w ofensywie.
Miejscowi bardzo dobrze grają przed własną publicznością, gdyż w 22 spotkaniach wygrali aż 19 razy!!! Dziś każdy inny rezultat, niż ich zdecydowane zwycięstwo byłby ogromną niespodzianką, więc postawienie na ich triumf powinno być bezpiecznym posunięciem.
Slavia to w dodatku ligowy słabeusz, który zajmuje pozycję w strefie spadkowej i która musi zacząć systematycznie zdobywać punkty, aby móc spokojnie utrzymać się w najwyższej klasie rozgrywek. Prażanie w minionych sześciu starciach przegrali aż 4 razy i dziś chyba pora na piątą porażkę.
Nieregulaminowy bukmacher, ⛔ 100 Plagiat!

S 318

soren

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka WNBL
03.02.2012 10:30
Townsville K - Bulleen K
typ: 1
kurs: 2.14
buk: Pinnacle

Dzisiaj o godzinie 10:30 czasu polskiego rozpocznie się mecz kobiecej ligi NBL pomiędzy Townsville, a Bulleen. Mecz można nazwać spotkaniem na szczycie gdyż zmierzą się ze sobą trzecia i druga drużyna w tabeli.
Townsville jest aktualnie na 3 miejscu z bilansem 12 zwycięstw i 8 porażek. Jest to jeden z najpoważniejszych kandydatów do mistrzostwa. Liderką ekipy jest Shanavia Dowdell, którą wspierają Australijki. W ostatnim meczu przegrali z Adelaide 61:64, lecz wcześniej wygrali z AIS 82:60 oraz z Sydney 70:57. Co warte odnotowania pod względem zdobyczy punktowych są na drugim miejscu w lidze, ustępując jedynie o 12 punktów Dandenong, co doskonale świadczy o ich sile ofensywnej.
Co do gości to są one vice liderkami z bilansem 12 zwycięstw i 5 porażek. Grają bardzo dobrze, lecz w ostatnim meczu bardzo wysoko przegrali u siebie z Bendigo 74:56. Z pewnością wszystko przez kontuzję liderki zespołu J.Leedham(26.4min, 9.9ppg, 5.1rpg, 2.2apg, 2.8stl), która nie zagra również dzisiaj. Dodatkowo zabraknie co gorsza dla Bulleen bardzo solidnej Harrington(18.3min, 6ppg, 1.5rpg, 1.5apg).
Myślę, że w tym meczu nie będą miały argumentów do wygrania spotkania i doznają drugiej z rzędu porażki, a szóstej w tym sezonie. Polecam, bo warto.

⛔ 100

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Bundesliga

1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund (1-0)
Typ: Borussia Dortmund
Kurs: 2,55

bwin

Jak to zwykle bywa piatkowym spotkaniem Bundesliga rozpoczyna kolejkę. Dzisiaj pojedynek pomiędzy Norynbergą a Borussią Dortmind zainauguruję dwudziestą serię spotkań. Faworytem bukmacherów w tym meczu jest ekipa Jurgena Klopa, moim także. Są oni w doskonałej formie. Dzisiaj będą chcieli wygrać swój trzeci kolejny mecz w rundzie wiosennej. Jak dotąd na &quot;wiosnę&quot; pokonali Hoffenheim trzy do jednego i HSV Hamburg pięć do jednego ( w spotkaniu tym po dwie braki strzelili Lewandowski i Błaszczykowski). Borussia zajmuje obecnie drugie miejsce w tabeli i ma tyle samo punktów, co Bayern Monachium i Schalke 04 Gelsenkirchen. Teraz zagrają w roli zdecydowanego faworyta w Norymberdze. Zwycięstwo pozwoli im na objęcie lidera przynajmniej do soboty. Mają oni także dobry bilans z dzisiejszym rywalem. wygrali oni pięć ostatnich pojedynków z zespołem z Norymbergi. Jesienią Borussia na własnym stadionie wygrała 2:0 po trafieniach Roberta Lewandowskiego i Kevina Grosskreutza. Jesli chodzi o FC Nurnberg to zajmuja oni obecnie trzynaste miejsce w ligowej tabeli. Niegrają zbyt rewelacyjnie na swoim obiekcie East-Credit-Stadion stracili az dwanaście bramek. Przegrywając nawet z ostatnim w tabeli Freiburgiem. Ponadto w piątkowym spotkaniu gospodarze będą musieli sobie poradzić bez Pera Nilssona, Javiera Pinoli i Hanno Balitscha. Przewaga ledwie trzech punktów nad strefą barażową tez napewno nie wpłynie pozytywnie na zespół. moim zdaniem Dortmundczycy dzisiaj pokaża wyższość.

✅ 155

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom