03.02.2012 Francja 2
Angers-Monaco
No to jedziemy z koksem...
Monaco w poprzednim sezonie spadli do drugiej ligi francuskiej i byli uważani za pretendentów do awansu przez wielu, ku zaskoczeniu przez połowę sezonu bujali się w strefie spadkowej z miernymi wynikami (większość przegranych i remisów) co najlepsze nawet jak prowadzili dwiema bramkami to potrafili spotkanie zremisować (przykład: ostatnia potyczka z Lens). Skład mają nienaganny i aż dziw bierze że takie słabe wyniki przez połowę sezonu notowali (nie mam zamiaru przepisywać wyników bo w to każdy może sobie spojrzeć) może to wina trenera?? Nie wiem ale trzeba było coś z tym zrobić a co jest najlepsze?? Wzmocnienia!!
Więc przechodząc do konkretów a dokładniej do okienka transferowego gdzie Monaco z drugiej ligi zrobili chyba największe i najciekawsze zakupy mianowicie: biorąc pod uwagę dużą ilość traconych bramek zakupili: G. Kagelmacherl - obrońca, A. Wolf Werder Brema - obrońca, Ibrahima Touré Ajman - obrońca. Także wzmocnili linię środkową oraz przód takimi graczami jak: N. Barazite FK
Austria Wiedeń - bramkostrzelny pomocnik, Nabil Diar (ostatni zakup) z Club Brugge, który ma za sobą kilka występów w pucharach europejskich gdzie strzelił 3 bramki i 3 razy asystował. Dodatkowo Alexandros Tziolis z Racingu Santander, Vladimir Koman z Sampdorii, Ammar Jemal FC Koeln , Georgios Tzavellas Eintracht i Daniel Subasic z Hajduka Split. W składzie nadal znajdują się tacy zawodnicy jak Giuly, Germain czy Layvin Kurzawa.
Bogaty właściciel klubu z Monaco widać że nie szczędził pieniędzy na wzocnienia i zależy mu aby jak najszybciej wrócić tam gdzie miejsce tego klubu czyli
Ligue 1.
Dodatkowo pikanterii temu meczu dodaje fakt, że niedawno oba kluby mierzyły się w pucharze na stadionie Angers i gospodarze dopiero przechylili szale na swoja stronę w 89minucie strzelając bramkę która dała prowadzenie 4-3, myślę że klub z Moncao będzie chciał się zrehabilitować za porażkę i dołożą wszelkich starań aby wywieźć komplet punktów ze stadionu przeciwnika. Co do Wzmocnień gości większość z nowych nabytków powinni już zagrać możliwe że nawet Dirar (podobny przypadek z Cisse, który w końcówce okna transferowego przeszedł z Lazio do QPR i strzelił bramkę w środę).
Co do Angers także nie mają czym zachwycać gdyż ich pozycja jest lepsza od Monaco o 6pkt ale także znajdują się w drugiej części tabeli, o wzmocnieniach póki co nie znalazłem info i jakoś głęboko nie szukałem ale nie ma co w nie bardzo wnikać bo nie sądzę że zrobią one jakieś duże wrażenie (jeżeli ktoś posiada info to mile widziane).
Co do składów na jutrzejszy mecz to chyba dopiero jutro będzie coś wiadomo i jak będą podane to postaram się wkleić i potwierdzić obecność tych najbardziej znaczących zawodników.
Angers-Monaco typ ~2 kurs 3,75 bet365 6/10 (pograłem już dziś dosyć grubo bo podejrzewam, że do jutra będą spadki).
Dla mniej odważnych proponuję zagrać Monaco DNB 2,62 lub x2 1,72 w bet365 8/10 (nie sądzę że przegrają spotkanie, najmniej to 1 wywieziony punkt).
GL
100
POWTÓRZONY TYP !