Dyscyplina:
Tenis - French Open 2011
Spotkanie: Maria Sharapova v Na Li
Typ: Na Li - Wygra 1. seta i PRZEGRA mecz
Kurs: 6,00 => 5,00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Już tego próbowałem wczoraj, ale Sharapova połknęla Petkovic w pierwszym secie wygrywając 6:0..Dziś zagra z Chinką i po wczorajszym meczu Na Li z Azarenką ten typ wyglada duzo ciekawiej..
Kurs wygląda dość groźnie ale wbrew pozorom to chyba najciekawszy bet na dzisiaj..Bartoli i Schiavone nie cierpię..Bo jedna podskakuje przy serwisie jak królik a druga jest bardziej męska niż ja :grin:..U mężczyzn nic ciekawego sie nie będzie działo..Federer byc moze urwie seta Novakovi po jakims tiebreaku, A Nadal też w czterech :]..
Moją analizę opieram głównie na grze Sharapovej i co ciekawe wystarczą w zupełności mecze z RG..Choc i poprzednie potwierdzają słuszność mojego toku rozumowania..Zacznijmy od meczu z niesamowita nastolatką Caroline Garcia, która najniespodziewaniej w świecie omal nie wyrzuciła z turnieju panny Marii..W pierwszym secie biła ją na głowę w każdym z elementów gry..Sharapova zaciskała piąstki i wargi i nic..Początek drugiego podobny..Dopiero przy stanie 1:4 Sharapova zaskoczyła na własciwy bieg..Rozniosła młoda Francuzkę..Nie oddając jej już ani jednego gema..Tłukła bezlitosnie, szczególnie drugie serwisy, duzo słabsze od pierwszych..I zasłuzenie wygrała..
Potem przyszła kolej na naszą Agnieszkę...To co się działo w tym meczu woła o pomste do nieba..Radwańska rozpoczęła zgodnie z przewidywaniami, po swojemu pewnie, gdy trzeba siegała po swoją największą broń jaką są skróty..Sharapova tłukła po autach aż miło..I tak do stanu 1:4 dla Isii..I znowu coś wstąpiło w Rosjankę...Wyciagnęła tego seta i wygrała w tiebreaku..W drugim Polka zagrała znowu swoje do stanu 5:3, gdzie przy serwisie Sharapovej zmarnowała dwie następujące po sobie piłki setowe..Co gorsze później przy własnym podaniu miała kolejne trzy..I nawet to skiepściła..Sharapova wytrzymała psychicznie i wygrała 2:0, choć powinna wtopić dokładnie w tym samym stosunku..Drugi serwis Radwańskiej oscylował około 110-120 km/h, a to było równoznaczne z punktem dla przeciwniczki, bo tłukła te piłeczki niemiłosiernie..
Wniosek banalny i nazbyt oczywisty..Sharapova potrzebuje sporo czasu by się rozkręcić..wstrzelić w kort..Często gęsto trwa to set lub wiecej..Ale gdy już zaskoczy to jest nie do powstrzymania..
Wczoraj zagrała z Petkovic i pognała Niemkę w dwóch szybkich setach..
Dziś zagra z nieprzewidywalną Chinką Na Li..Bardzo lubię sympatyczną dziewczynę, za niesamowitą ambicje do gry..Niecierpie za to, że gra tak jak Radwańska, czyli wygrywa przegrane mecze i przegrywa to czego juz nie mozna przegrać..
Na Li ze wzgledu na swój wzrost (172 cm) i wiek (29 lat) nie należy do zawodniczek z mocnym pierwszym serwisem, braki te nadrabia ruchliwością na korcie, kątowymi zagraniami i niesamowitą ambicją..(Sharapova gdy już się wstrzeli nie powinna miec większych problemów z przełamywaniem serwisów rywalki..Oby tylko nie ustawiła celownika za wcześnie, jak to miało miejsce wczoraj..)
W tym turnieju w czwartej rundzie odprawiła Petre Kvitova z Czech w trzech setach, a w ćwierćfinale Victorie Azarenkę 7:5, 6:2..
Zainteresowanych odsyłam do statystyk obydwu zawodniczek..Bo i warto..
H2H na korzyść Rosjanki 5:2..Przy czym dwa ostatnie mecz zgarnęła Li Na..Co ciekawe obydwa te zwycięstwa Chinka odniosła na trawie w Birmingham dokładnie rok po roku...Co do jednego dnia..(13 czerwca 2009 i 2010)
No i coś o czym chyba nie muszę przypominać..Jeśli zdecydujecie się postawić to pilnujcie swoich pieniążków na żywo, bo w tym meczu nieraz się kursy zmienią..Jeśli trafi sie ciekawy kurs w pierwszym secie na Rosjankę, to warto sie zabezpieczyć..Jesli przegra to należy odegrać podobnie w drugą stronę..Na wypadek gdyby Na Li wygrała 2:0..
Mam nadzieję, że Maria da dziś zarobić :]..Polecam i pozdrawiam..
100