>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 01.03.2011 (wtorek)

Status
Zamknięty.
dovolniak 120

dovolniak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna
Spotkanie: Chelsea Londyn - Manchester United
Typ: Under 2.5
Kurs: 1,65
Bukmacher: Bwin

Analiza:
Czerwone diabły w tym sezonie nie są nazbyt skuteczną drużyną na wyjazdach 4 wygrane aż 8 remisów i 1 porażka oraz bramki w stosunku 22:16 nie napawają optymizmem kibiców z Old Traford. Poza tym Manchester nie potrafił wygrać z The Blues na Stamford Bridge od bagatela 2002 roku! Ostatni mecz w Premier League (na Stamford Bridge)również nie zakończył się wysokim wynikiem - skromne 1:0 dla podopiecznych Carlo Ancelottiego, a sezon wcześniej było raptem 1:1. Ekipa Chelsea wydaje się, że wyszła już z dołka i powoli zaczyna wracać do dobrej dyspozycji, ale czy wystarczy to na Manchester? Wątpię. Jednego możemy być pewni - mecz będzie wielkim widowiskiem, ale czy z dużą liczbą bramek? Nie sądzę. Według mnie bramek będzie na lekarstwo a spotkanie zakończy się, albo remisem, albo skromnym zwycięstwem jednej z ekip.

Typ powtórzony, ⛔ 100 pkt

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
MŚ (Oslo/NOR) - 15 km stylem klasycznym - 13:00
Antepost - zakład na zwycięstwo (inni na życzenie)
Typ: Daniel Rickardsson ( SWE )
Kurs: 4.00
Buk: Bwin
Dzisiaj o godzinie 13.00 w Oslo odbędzie się kolejny bieg podczas Mistrzostw Świata w Narciarstwie klasycznym. Tym razem dojdzie do biegu na 15 kilometrów Panów w stylu klasycznym. We wczorajszym biegu Pań widzieliśmy że czołówka składała się z kilku zawodniczek a reszta odstawała bardzo mocno. Dzisiaj wydaje się że faworytów można także policzyć na palcach jednej ręki aczkolwiek nie ma takiego faworyta czy dominatora jak u kobiet Marit Bjoergen . Jak dla Mnie głównymi faworytami do medali są Szwed Rickardsson, Lukas Bauer, Norweg Sundby, Cologna, Northug i Legkov. I to między nimi powinna się toczyć walka o złoto i medale mniej przyjemnego kruszcu. Ja dzisiaj stawiam na doświadczonego 29letniego Szweda Daniela Rickardssona, który ma całkiem dobry sezon i zajmuje 3 miejsce w klasyfikacji generalnej. Jest to zawodnik typowy do biegów w stylu klasycznym ma świetnie rozwiniętą tą technikę i tak na prawde ta konkurencja to dla niego największa szansa na zdobycie krążka na tych Mistrzostwach Świata. To iż jest w formie to nie ma żadnych wątpliwości bowiem 10dni temu w Drammen również na 15km klasykiem znokautował rywali. Wygrał tam w takim stylu że mało kto wiedział o co chodzi bowiem drugi zawodnik stracił do niego 29sekund co jest na prawde sporą przewagą na takim poziomie. I tak na prawde ten bieg mnie przekonuje za Szwedem, miał w tym sezonie jeszcze kilka innych świetnych występów jak np. 2 miejsce w Otepee ( 15km Klasykiem ) czy 3 miejsce na 10km w Kuusamo. Daniel jak dla Mnie to faworyt numer jeden a co pokazał już Hellner w sprincie, Szwedzi są świetnie przygotowani do Mistrzostw.
⛔ 100

U 0

ufo89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, 2 Liga Włochy

Spotkanie: Sassuolo - Pescara
Typ: 2

Kurs: 4.10

Bukmacher: bwin
Od dawna śledzę typy innych użytkowników i stwierdziłem, że także się dołączę do zabawy. Moim typem na dzisiejszy dzień jest 6 zespół drugiej ligi włoskiej ,każdy kto śledzi spotkanie owej ligi wie ,że na górze tabeli jest bardzo ciasno. Pescara nie ma imponujących statystyk na wyjeździe( 2w 5r 6p), jednakże sądzę że pokona 16 zespół jakim jest Sassuolo. Gospodarze będą walczyć o każdy punkt na swoim terenie, ponieważ są blisko strefy spadkowej, jednakże graja w kratkę i to jest ich słaby punkt, który wykorzysta drużyna gości. Kurs jak i samo spotkanie jest ryzykowny jednakże zaryzykuję i mam nadzieję na korzystny wynik dla gości.
Mecz o 20.45
⛔ 100

M 13

maak

Użytkownik
UD Salamanca – Villarreal CF II (remis nie ma zakladu)
Typ: Villareall II
Kurs: 2,01
Bukmacher: Betsson

Dzisiaj czas na 27. kolejkę Segunda Division. Ciekawie zapowiada się spotkanie pomiędzy UD Salamanca a Villarreal CF II. Mecz rozpocznie się o godzinie 20.00.
Gospodarze zajmują obecnie dopiero 20. miejsce w tabeli i rozpaczliwie bronią się przed spadkiem. W lidze przegrali już 15 spotkań i stracili aż 41 bramek. Ostatni raz Salamanca zdobyła komplet punktów 20 listopada zeszłego roku w spotkaniu z Las Palmas. Od tego czasu zanotowała 11 porażek i 2 remisy. W poprzedniej kolejce Salamanca uległa Alcorconowi aż 0:4.
Villareal II to natomiast obecnie 5. zespół w lidze z 41 punktami na koncie. Wygrał 12 spotkań, 5 zremisował i 9 przegrał. Co prawda w ostatnich meczach Villareall II przegrał 0:1 z Gironą oraz zremisował 2:2 z Las Palmas, jednak wcześniej wygrał 4 spotkania z rzędu. Sądzę, że przy beznadziejnej formie Salamancy Villareal II w dzisiejszym spotkaniu zdobędzie komplet punktów.
⛔ 100

J 65

jacolakk

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny
Spotkanie: Han Xinyun vs Safina Dinara
Typ: 1
Kurs: 3,30
Bukmacher: Expect
Analiza:
Dzisiaj w Malezji rozpoczął się turniej singlowy w wykonaniu pań. Faworytką bukmacherów wydawać się może Dinara, ale uwzględniając jej dość długą przerwę przewidywania bukmacherów poddaję wątpliwości. Wydaje mi się, iż będzie to bardzo wyrównane spotkanie a kurs wydaje się ciekawy. Jeżeli chodzi o ostatnie mecze obu pań to dużo lepiej prezentuje się Chinka, która na 6 spotkań wygrała połowę, co innego Safina która na 6 spotkań wszystkie przegrała. Porównując ranking WTA to obie panie dzieli zaledwie 12 pozycji i dlatego postanowiłem zagrać na Chinkę.
⛔ 100

qwerty16 86

qwerty16

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna (Premiership)
Typ: 1 handicap (-1)
Kurs: 4.00
Bukmacher: Expekt
Na temat tego spotkania mówić można wiele. Począwszy od ostatniego wyczynu Ashleya Cole na treningu (sytuacja z wiatrówką), aż po brak zawieszenia Wayne Rooneya. Chelsea była w dołku. Była bądź nadal jest. Ich gra była ostatnio nieskładna, pełna niedokładności oraz brakowało impetu, który istniał na poczatku sezonu. Inaczej sprawa ma się w Manchesterze. Goście tego pojedynku rozgrywki rozpoczęli średnio. Nie imponowali niczym, ale punkty zdobywali bądź przegrywając 2:0 potrafili w końcowej fazie meczu ukuć dwie bramki i doprowadzić do remisu. Jeszcze z miesiąc temu czerwone diabły grali naprawdę ciekawie i mile dla oka, jednak ostatnio trochę przystopowali czego dowodem jest remis w Lidze Mistrzów 0:0 z Marsylią. Co do dzisiejszego meczu z tego co wyczytałem Ancelotti szykuje jakąś niespodziankę z ustawieniem. Ponoć ma być to nie znany nam taktyka z diamentem lecz 4-4-2. W ataku ma zagrać Torres z Anelką (ostatnio 2 bramki przeciwko Kopenhadze). Hiszpan zaprezentował się całkiem niezle, stwarzał sytuację, oddał kilka strzałów, miał udane dryblingi choć jeszcze widać, że nie do końca wkomponował się w drużynę. Obrona Londynu gra zatrważająco dobrze - w ostatnich 6 meczach - tylko dwie stracone bramki. Ostatnie 5 spotkań to 3 zwycięstwa - 1 remis - 1 przegrana. Ekipa Manchesteru jest drużyną strasznie overową, ofc nie licząc wyników z LM. Tracą dużo bramek równie dużo zdobywając. Nemenja Vidic jak wspominał juz kilkakrotnie, że strasznie ciężko mu się gra przeciwko Torresowi, dlatego widzę w el nino przełameni, a także tajną broń. Chelsea londyn raczej już na pewno odpadła z walki o mistrzostwo, jednak musi się sprężyć i pokazać się z dobrej/lepszej strony wygrywając w meczach o honor, prestiż, a także zdobyć miejsce premiowane awansem do LM. Reasumując szansę dla Chelsea widzę w duecie napastników - Anelce, Torresie oraz doświadczonym Drogbie. Twardej i solidnej obronie oraz bramkarzu - Cechu. Myślę, że w tym spotkaniu nastąpi solidne przełamanie Chelsea i będzie pnąc się ku górze, gdyż teraz występuje jedynie na dwóch frontach - Lidze Mistrzów oraz Premiership. Mój typ 2:0 bądź 3:1. Myślę, że kurs jest wart ryzyka.
⛔ 100

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna
Typ: 2
Kurs: 3,55
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Czerwone diabły w tym sezonie przegrały tylko raz i to dość sensacyjnie z outsiderem, a póki co nie zawodziły w meczach z czołówką. Mecz na pewno będzie wyrównany, bo to mecz głównie o prestiż. Chelsea mistrzostwa już nie zdobędzie, a United nie może pozwolić sobie na stratę punktów. Wydaje mi się, że zdecyduje 1 gol w ostatnim kwadransie. Ostatnio świetnie zagrał Hernandez i to w nim widzę strzelca gola. Mecz może różnie się potoczyć, ale kurs jest zachęcający by zagrać na wygraną Manchesteru, który zmierza po kolejny tytuł mistrzowski.

Typ powtórzony, ⛔ 100 pkt.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Dyscyplina : Piłka Nożna, Hiszpania, Segunda Division
Spotkanie : Girona - Granada
Typ : Remis
Kurs : 3.20
Bukmacher : William Hill
Analiza : 6. w tabeli Girona (10-9-7, bramki 38:32) podejmuje dziś 4. Granadę (12-8-6, bramki 50:29).
Gospodarze na własnym boisku spisują się bardzo dobrze (7-4-1, br. 24:11).
Ostatnich 6 spotkań w roli gospodarza to 3-3-0 br.10:5.
Jeśli chodzi o wszystkie spotkania, to są niepokonani od 9 kolejek : 6-3-0.
Goście na wyjazdach grają przeciętnie, remisując blisko połowę spotkań (2-6-5, br. 15:20).
Ostatnich 6 wyjazdów, to 2/3 remisów : 1-4-1 br.6:6.
Podobnie jak i dzisiejszy przeciwnik mają bardzo dobrą serię, tzn. 7 spotkań bez porażki : 4-3-0.
Reasumując, bardzo zbliżony poziom sportowy, podobna forma w ostatnim czasie oraz stosunkowa nieduża strata do 3.msca w tabeli dającego awans, zachęca do postawienia na podtrzymanie serii spotkań bez porażki obu zespołów, a więc podział punktów w tym spotkaniu...
⛔ 100

ockham 0

ockham

Użytkownik
dyscyplina :hokej szwajcaria NLA
spotkanie: Fr Gotterron - Davos
typ :2
kurs :1,90
bukmacher: Expekt
analiza: Dzisiaj w ramach pierwszej kolejki Play Off spotkaja sie druzyny Fr Gotterron i Davos.Sa to druzyny odpowiednio z 8 i 1 miejsca.Druzyna gospodarzy w rozrywkach zdobyla 64 punkty a druzyna Davos 113.Jest to bardzo duza roznica klasowa zespolow,Ostatnie 5 meczy Fr Grotteron przegral min. wlasnie z Davos 4 2 na wyjezdzie .Druzyna gosci w ostatnich 5 spotkaniach wygrala wszystkie i pojedzie na ten mecz podbudowana i po pewne zwyciestwo.Za goscmi przemawia fakt ze ostatnie 6 meczy pomiedzy tymi druzynami konczylo sie zwyciestwem Davos.Mysle ze w tym pojedynku nie moze byc inaczej.Stawiam na 2 ????
✅ 90

S 0

sezamik

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna, Singapur, S-League
Spotkanie: Gombak United FC - Etoile FC
Typ: X
Kurs: 3,40
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Za niecałą godzinkę dojdzie do bardzo ciekawego spotkania w najwyższej klasie rozgrywkowej w Singapurze. Nie ma co ukrywać, że typ skołowany trochę naprędce, ale jednak taki strasznie mało atrakcyjny nie jest. Tabela po 2 kolejkach wygląda tak, że Gombak zajmuje 10 miejsce, raz zremisował, raz przegrał, Etoile raz wygrało, raz zremisowało i plasuje się obecnie na 5 miejscu. Atut własnego boiska, jakby nie patrzeć tylko 3 punkty różnicy między zespołami, a kurs bardzo ciekawy, więc trudno nie zaryzykować. Nie ma co ukrywać, że jakimś specjalistom tej ligi nie jestem, ale co udało mi się wygooglować, to to, że gospodarze w ubiegłym sezonie zajęli 5 pozycję w lidze, a goście 1. Goście są naszpikowani &quot;gwiazdami&quot; z Francji, a raczej francuskimi piłkarzami, o których nikt w Europie raczej nie słyszał, jednak w Singapurze robią karierę. Myślę, że gospodarze będą chcieli koniecznie pokazać, że jednak też w piłkę grać potrafią, w ich podstawowym składzie nie ma żadnego obcokrajowca i zrobią wszystko żeby ten mecz zremisować, bo raczej na wygraną nie mają niestety co liczyć.
⛔ 100

magnes17 6

magnes17

Użytkownik
Dyscyplina: Szkocja - 3. Division
Spotkanie: Stranraer - Clyde
Typ: over 3.5
Kurs: 2.50
Bukmacher: William Hill
Spotkanie pomiędzy 2. drużyną jaką jest Stranraer a ostatnią drużyną tabeli Clyde. Na to spotkanie wybrałem typ powyżej 3,5. Zacznijmy od gospodarzy. Na 23 rozegrane spotkania strzelili 47 goli a stracili 35. Średnia liczba goli w meczach na własnym obiekcie wynosi 3.82. Goście natomiast na 19 rozegranych spotkań strzelili 22 gole a stracili 42. Średnia liczba goli w meczach wyjazdowych tej drużyny wynosi 3.5. Ostatnie spotkanie tych drużyn zakończyło się wynikiem 4-2 dla Clyde co pozwala mieć nadzieję, że i dziś może być podobnie.
Ostatnie 5 spotkań domowych Stranraer:
Stranraer - East Stirling 4-1 ✅
Stranraer - Montrose 2-2 ✅
Stranraer - Arbroath 3-4 ✅
Stranraer - Queens Park 2-1 ⛔
Stranraer - Berwick 1-1 ⛔
Ostatnie 5 spotkań wyjazdowych Clyde:
Montrose - Clyde 3-1 ✅
Berwick - Clyde 2-1 ⛔
Albion R. - Clyde 3-1 ✅
Arbroath - Clyde 3-2 ✅
Montrose - Clyde 8-1 ✅

✅ 150

keimil 0

keimil

Użytkownik
Dyscyplina Hiszpania Premiera Division
Spotkanie: Sevilla - Gijon
Kurs: 4
Bukmacher: bet365
Analiza
Dziś o godzinie 22 rozpocznie się spotkanie 26 kolejki Premiera Division . Faworytów tego spotkania nie trzeba wskazywać bo wiadomo, że są to gospodarze ale w dzisiejszym spotkaniu możne być inaczej i Gijon możne sprawić spora niespodziankę ponieważ ta drużyna nie dość ze gra dobrze na wyjazdach jak na drużynę która to broni się przed spadkiem. W tym roku zespół gości urywała punkty czołowym zespołom hiszpańskiej ligi jak Barcelona czy Valencia. Natomiast zespół Sevilli nie jest tym zespołem który błyszczał w poprzednim sezonie tracą punty właśnie ze słabymi rywalami jak Remis na własnym boisku z Malaga wymęczone zwycięstwo z Herculesem 1:0, wiec w dzisiejszym pojedynku będzie im tez bardzo trudno o zwycięstwo i ja obstawiam remis w tym pojedynku. Ponieważ zespoły na ogół o klasę lepsze od siebie mają problemy właśnie z wygrywaniem z takimi zespołami jak Gijon dla których każdy punkt się liczy. Sevilla w prawdzie walczy o europejskie puchary ale w dzisiejszym spotkaniu znowu zawiedzie..
Bilans meczy sevili na własnym terenie 6 3 5 20 - 16
Bilans Gijonu na wyjazdach 1 5 6 9 - 18
:cool::cool::cool:
⛔ 100

djkruko 89,8K

djkruko

Mistrz Czterech Skoczni
Dyscyplina : Piłka Nożna|Hiszpania|La Liga
Data: 01.03.11 20:00
Spotkanie : Espanyol vs Mallorca Połowa/Koniec
Typ : Espanyol/Espanyol
Kurs: 3.70
Bukmacher: BWin
Analiza:
Liga hiszpańska nie zwalnia tempa i już po trzech dniach wykorzystując przerwe w europejskich pucharach zaczyna w Barcelonia swoją 26 kolejką. W pierwszym meczu zmierzy się tamtejszy Espnayol z ekipą z wyspy Majorka Mallorcą. Faworytem tej potyczki są jak najbardziej gospodarze którzy na swoim boisku na 12 meczy przegrali tylko trzy(Barca, Real, Villarreal czyli zespoły z czołowej czwórki) i wygrali 9 spotkań, ze stanem bramkowym 21-10. Goście zaś na wyjazdach wygrali dwa razy i dwa razy zremisowali i przegrali 8 razy, ze stanem bramkowym 9-23.Goście mają 11 punktów straty do 5 miejsca(LE) które zajmuje właśnie Espanyol i mają 5 pkt przewagi nad strefą spadkową. Ostatnia porażka z barceloną na pewno odbiła się na sile drużyny Malorki i w dodatku trzeba pojechać na wyjazdowym mecz do Barcelony, gospodarze zaś grali u siebie i wygrali z Real Sociedad 4:1. U gości brak dzisiaj João Victor pomocnik 19/2, De Guzman Pomocnik 24/2, Marti Pomocnik 22/0, Victor Napastnik 11/2, Sergi 5/0. U gospodarzy ciągnie się kontuzja od początku stycznia zawodnika Osvaldo 14/7.
⛔ 100

G 4

gregor81070

Użytkownik
Dyscyplina : Hokej Słowacja Extraliga
Spotkanie : HK Nitra - HC Kosice
Typ : 1
Kurs : 4,3
Bukmacher : bwin
Analiza :
Dziś o godzinie 18.00 rozpocznie się 4 spotkanie fazy play off pomiędzy HK Nitra a HC Kosice .
Do tej pory stan rywalizacji to 3:0 na korzyść ekipy HC Kosice .
W pierwszym spotkaniu padł wynik 4:3 choć do 59 minuty utrzymywał się jeszcze remis . W drugim spotkaniu pewne i zdecydowane zwycięstwo 6:0 .
Wczoraj w trzecim meczu gdy już gospodarzem była ekipa HK Nitra padł wynik 3:2 dla Kosic , lecz po dwóch tercjach to Nitra prowadziła 2:0 i szkoda że nie udało jej się utrzymać korzystnego wyniku , ale ostatecznie przegrali . Dziś mecz ostatniej szansy dla Nitry i jak widać skoro w dwóch meczach potrafili walczyć jak równy z równym to dlaczego dziś nie mają powalczyć a sprawę awansu rozstrzygnąć w następnych spotkaniach. Choć szczerze mówiąc sprawa awansu jest już rozstrzygnięta , aczkolwiek myślę że tanio skóry nie sprzedadzą . Jeśli zajrzymy w statystyki to wiadomo że na papierze Kosice są o wiele lepsze , pewne zwycięstwo w fazie zasadniczej , deklasując wszystkich i gromadząc na koniec 137 pkt i o 26 wyprzedzając drugą ekipę w tabeli Poprad . Nitra z 77 oczkami zajęła 8 pozycję . W zeszłym roku Koszyce wygrały cały play off lecz w każdej rywalizacji przegrywali co najmniej jedno spotkanie kolejno Poprad 4:1 , Martin 4:1 i w finale Slovan 4:2 . Dwa lata temu również wygrali wszystko i również w każdej rywalizacji przegrywali co najmniej jedno spotkanie kolejno Bystrica 4:1 , Zvolen 4:3 , i w finale Skalica 4:2 . Trzy i cztery lata temu również grając w play off ani razu nie wygrali na sucho do zera . W tym sezonie padały następujące wyniki pomiędzy nimi
Koszyce - Nitra 4:2
Koszyce - Nitra 7:1
Koszyce - Nitra 3:2 po dogrywce
Nitra - Koszyce 5:6
Nitra - Koszyce 2:6
Jak widzimy na 8 ostatnich meczy oczywiście liczę razem z play off ani razu nie wygrała Nitra a myślę że każda seria się kiedyś musi skończyć . I myśle ze po takim kursie można dzisiaj zaryzykować , bo jak widać w dwóch meczach Kosice się bardzo męczyły wygrywając gdzieś w końcówce lub wyciągając wynik z 0:2 a chyba plan minimum wykonali bo pokonali rywala na wyjeździe i nawet jeśli dziś przegrają to u siebie postawią kropkę nad i .
✅ 330

typ- 0

typ-

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Chorwacja
Spotkanie: Cibalia - Nk Zadar
Typ: 1
Kurs: 1.50
Bukmacher:
Analiza:
Cibalia to trzeci zespół chorwackiej ekstraklasy, który co prawda na mistrzostwo kraju szans już nie ma, ale wciąż walczy o utrzymanie tej cennej pozycji, która w przyszłym sezonie gwarantuje udział w europejskich pucharach. Dziś miejscowi podejmą teoretycznie słabszy Zadar, który ma 4 &quot;oczka&quot; przewagi nad strefą spadkową i na pewno w najbliższej konfrontacji skazywany jest na porażkę.

Tym bardziej, że ekipa z Vinkovci u siebie gra wręcz wyśmienicie, gdyż wygrała 6 meczów z rzędu (w tym z wiceliderem m.in. z Hajdukiem Split) na własnym terenie i na pewno gorąco liczy na podtrzymanie tej wspaniałej passy. Z kolei przyjezdni w minionych dwóch spotkaniach zaliczyli jedną porażkę (z Karlovac) oraz remis z &quot;sąsiadem&quot; w stawce Slavenem Belupo.

Na dodatek warto wspomnieć, że Zadar nie czuje się dobrze przed obcą publicznością, gdyż w całym sezonie jak do tej pory 9 razy mierzyli się na wyjeździe i przegrali w tym czasie aż 8 razy, tylko raz pokonując ostatniego w tabeli dostarczyciela punktów - Dragovoljak. Czy w takiej formie są w stanie zagrozić dzisiejszemu faworytowi? Mało prawdopodobne...
⛔ 100

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Piłka nożna, Puchar Polski
Ruch-Legia
Under 2.5
1.60
expekt
Pierwszy mecz ćwierćfinałowy Pucharu Polski.
Pierwsza kolejka Ekstraklasy pokazała jak to jest z naszymi drużynami z początkiem rundy-mało strzelają,tylko w jednym meczu padł wynik overowy.
Tutaj dodatkowo jest presja związana z meczem pucharowym-przegrywający odpada.
Gdy popatrzyłem na tabelę Ekstraklasy w meczach u siebie zdumiałem się-RUCH w 8 meczach strzelił 5 goli i stracił 2 gole,wszystkie mecze zakończone underem, drużyna wręcz stworzona do takiego typu jaki stawiam.
Legia traci oczywiście znacznie więcej goli i strzela więcej goli od Ruchu. Jednak liczę że w tym spotkaniu ani dużo nie straci ani dużo nie strzeli. Po ostatnim meczu z Cracovią myślę, że w tym spotkaniu powinni być nieco bardziej skoncentrowani w defensywie i w tym meczu padnie wynik właśnie underowy.
Początek sezonu, presja, pogoda, niesamowicie underowy Ruch i Legia, która powinna wyciągnąć wnioski po ostatnim meczu fatalnym w defensywie z Cracovią sprawiaja że właśnie tak stawiam.
✅ 60

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Chelsea Londyn - Manchester United
Typ: ht/ft X/X
Kurs: 5.00
bet-at-home
Dzisiaj o godzinie 20:45 na Stamford Bridge rozegrane zostanie zaległe spotkanie Premiership w którym zmierzą się zespoły Chelsea Londyn i Manchesteru United. Gospodarze stracili już szanse na mistrzostwo, zajmują piąte miejsce i są zmuszeni do walki o bezpośredni awans do Ligi Mistrzów, natomiast Manchester United jest liderem i wydaje się że jedynie Arsenal może zagrozić im w zdobyciu kolejnego tytułu mistrzowskiego. Chelsea od dawna prezentuje się bardzo przeciętnie, w lidze ciężko jej się zdobywa punkty, przegrali ostatnio z Liverpoolem, zremisowali z Fulham, także w Pucharze Anglii im nie poszło, przegrali w karnych z Evertonem. Jedyne co może cieszyć to ostatnie wyjazdowe zwycięstwo w Lidze Mistrzów z FC Kopenhagą 2:0. Manchester United w ostatniej kolejce wygrał na wyjeździe z Wigan 4:0, zdobywają rzetelnie punkty, ale pomimo 15 punktów przewagi w tabeli nie wierzę by mogli dziś wywieźć trzy punkty. Prawda jest taka że Czerwone Diabły na wyjazdach męczą się niesamowicie w tym sezonie, zremisowali aż 8 z 13 dotychczasowych meczów ligowych. Gospodarze zagrają dziś tylko bez Benayouna i Alexa, natomiast goście mają większe problemy, zabraknie Ferdinanda, Andersona, Evansa, Valencii i Park Ji-Sunga, a nie wiadomo czy będą mogli zagrać Giggs i Owen. Czyli wygląda to tak: Chelsea jest w słabszej formie, ostatnie 6 meczy u siebie to bilans; 2 zwycięstwa, 2 remisy i 2 porażki, natomiast Manchester United przyjeżdża z bilansem 5 zwycięstw w ostatnich 6 meczach, ale osłabiony, mający zaraz kolejny ciężki mecz wyjazdowy z Liverpoolem i do tego nie potrafiący wygrać na wyjeździe z tym rywalem od blisko 10 lat. Według mnie Chelsea jest za słaba by wygrać to dzisiejsze zaległe spotkanie, a Czerwone Diabły będą zadowolone z dziewiątego remisu wyjazdowego w tym sezonie, który przybliży ich do kolejnego tytułu mistrzowskiego. W ostatnich latach na Stamford Bridge w meczach pomiędzy tymi drużynami zwycięstwa Chelsea przeplatały się z remisami, ze statystyk wynika że w tym roku czas na remis

⛔ 100

J 5

jgc

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Espanyol - Mallorca
Typ: Obie strzelą
Kurs: 1,78
Bukmacher: UnibetAnaliza: Dziś o godzinie 20 piąty w tabeli Espanyol podejmie jedenasty Real Mallorca. Drużyna gospodarzy ciągle walcząca o kwalifikacje ligi mistrzów w styczniu grała świetną piłkę ogrywając m.in Sevillę (W). Potem jednak przyszedł czas czterech przegranych z rzędu. W ostatniej kolejce jednak zła passa została przełamana i Espanyol wygrał z Sociedadem 4:1. Wydaję się, że powracają na właściwe tory również pod katem strzeleckim (przed meczem z Sociedad w dwóch spotkaniach nie strzeli żadnej bramki tracąc pięć). Espanyol gra u siebie ofensywny futbol, notują 9 wygranych i 3 porażki.
Real Mallorca ostatnio zawodzi. Od początku stycznia przegrali 6 spotkań, 1 zremisowali i 3 wygrali. Real od dwóch spotkań nie potrafi strzelić bramki. Tym bardziej o ten wyczyn było trudno w ostatnim spotkaniu przeciwko Barcelonie. Z przebiegu meczu można było jednak zauważyć, że przy odrobinie szczęścia gracze Mallorki mogli pokusić się o strzelenie bramki - zwłaszcza Pierre Webo miął dobre okazje. Drużyna z Majorki na wyjazdach gra strasznie słabo (2-2-8) tracąc przy tym sporo bramek.
Co prawda Espanyol jest tutaj faworytem, jednak wydaję mi się, że gracze Mallorki nie odpuszczą i strzelą przynajmniej jedną bramkę.
✅ 78

william 84

william

Użytkownik
Orlando Magic - New York Knicks
Typ: NYK +7
Kurs: 1,91
Buk: bwin
Analiza: Najpierw rzut oka na ostatnie wyniki Magic: ostatnie sześć spotkań rozgrywają u siebie, pojedynek z Knicks będzie ich siódmym z rzędu meczem na własnym parkiecie. &quot;Home Trip&quot; zaczęli od porażki z borykającymi się z kontuzjami Hornets, co było sporą niespodzianką. Następnie podrażnieni porażką ograli słabo dysponowanych tego dnia Lakersów. Później przyszła łatwa wygrana ze słabiutkimi Wizards i kolejna niespodzianka - porażka z innym outsiderem - Sacramento Kings. Następnie wygrane z będącymi w małym remoncie Thunder i Bobcats.
NYK natomiast od momentu trade&#39;u Anthony&#39;ego i Billupsa zaskakuje. Porażka z najsłabszą drużyną ligi Cavaliers chwały im nie przynosi, natomiast niedzielne zwycięstwo z Miami Heat na pewno tak. To pokazuje, jak nieobliczalną drużyną są obecnie Knicks. Mają niesamowity potencjał ofensywny z zabójczym duetem Amar&#39;e-Melo. Do tego &quot;grający trener&quot; Billups. W defensywie dobrą robotę robi młody Fields.
Magic natomiast nadal są na etapie zgrywania pod niedawnej wymianie. Nie wróżę im sukcesów w tym sezonie. Howard jak zwykle robi swoje, ale reszta drużyny nie przejawia większego entuzjazmu w grze. Magic są jakby trochę wypaleni, sami nie wierzą, że mogą coś ugrać w tym sezonie. Dobre mecze przeplatają bardzo słabymi.
W dzisiejszym (jutrzejszym) meczu liczę na to, że nakręceni Knicks jeżeli nie wygrają to przynajmniej dotrzymają tempa Magic. Mam nadzieję, że Amar&#39;e i Melo postarają się powalczyć na deskach i &quot;wyfaulować&quot; Howarda. Turiaf również powinien &quot;pomęczyć&quot; Dwighta.
Jednymi słowy liczę na zacięty mecz, i na to że NYK pokryją 7-punktowy handicap. Dla odważniejszych czysta &quot;dwójka&quot; na Knicks po pięknym kursie w okolicach 3,5-4.
Zła data

E 0

emwu4real

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia League Two
Spotkanie: Torquay United - Rotherham United
Kurs: 3,20
Bukmacher:Bet-at-home
Analiza: Do Torquay, które tak sobie radzi sobie na własnym stadionie przyjeżdża drużyna, która nie radzi sobie na wyjazdach. Rotheram zajmuje 5te miejsce w lidze, Torquay jest 11te. Jednak, jeżeli zestawimy ostatnie mecze to wyjdzie nam, że minimalnie lepiej prezentuje się Torquay. W tym meczu wręcz nie ma faworyta, więc polecam grać wynik remisowy, co przy tym kursie jest bardzo opłacalne.
✅ 220

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom