>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy długoterminowe

U 0

Usunięty użytkownik 180184

Gość
Cześć wszystkim. Wybaczcie wszelkie błędy, które ewentualnie się pojawią, ale to moja pierwsza analiza.

W konkursie indywidualnym PŚ całe podium zajmą zawodnicy z tego samego kraju.
Fortuna @ 10

Kurs niestety już spadł. Początkowo wynosił 20. Kurs mógłby wskazywać, że to zdarzenie nie ma żadnych szans, natomiast prawda jest taka, że w ostatnich latach średnio co drugi sezon ma miejsce taka sytuacja. W załączniku podsyłam screena ze strony skokinarciarskie.pl. Będzie, aż 29 szans w tym sezonie żeby to się wydarzyło. Powodzenia!

Załączniki

typerskoki 748,3K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi

1733395986819.png

Niegłupia opcja.

Zajc już teraz wygląda lepiej od Forfanga a ma tendencje się rozkręcać plus na lotach nadrobic. A Forfang zeszly sezon często wymiatał treningi a i tak głowa nie wytrzymała i był poza top10. Teraz do wymiatania mu daleko, więc Zajc moim zdaniem powinien zdobyć sporo punktów więcej.

Wasek super forma lato, także bezie ciężko dowieźć do marca. Już teraz Olek wygląda lepiej w najlepszych próbach (patrz 3 miejsce po 1 serii w Ruce). A Olek podobnie jak Zajc ma tendencje się rozkręcać od stycznia. Dodatkowo na lotach sporo nad Wąskiem powinien nadrobić, także to także bardzo dobry typ.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1144
typerskoki 748,3K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi

1734617200675.png

Równiez spoko opcja. W kadrze AUT jest tak ciasno że w każdej chwili 13 w klas. generalnej może wypaść ze składu i stracić punkty (Patrz Fettner), poza tym Zajc widać się rozkręca i na lotach może sporo natrzaskać przewagi.

Hoerl Tschofenig 1 to mega okazja. Tschofenig jezcze nie miał stabilnego sezonu na wysokim poziomie, Hoerl co sezon się poprawia i ciężko mi sobie wyobrazić by skończył poza top3 i za kolegą z drużyny.

Paschke Kraft 1 typ ryzykowny, ale mam czutkę że tym razem Paschke nie oklapnie w trakcie sezonu i wygra KK. Wiadomo Kraft w 2 części będzie gonił, dlatego ew. można wywalić ten typ z kuponu.

Lanisek już jest wyżej od Lindvika i podobnie jak Zajc raczej będzie miał coraz lepszą formę. Lindvik za to błyszczał w lato a teraz mam wrażenie że co tydzień jest coraz gorzej.

Także kolejna ciekawa lokata długoterminowa.

Ostatnia edycja:
S 47,2K

sobolekk

Użytkownik
Czy Kamil Stoch zakonczy sportowa kariere w 2025? NIE 2,05 Betfan

No moim zdaniem troche przesada u buków. W sezonie 2025/2026 mamy igrzyska olimpijskie. Kamil ledwo co zmienił sztab szkoleniowy i ciężko mi uwierzyć żeby poddał się tak szybko i przed igrzyskami zakonczyl kariere. Moim zdaniem kariere zakonczy po kolejnym sezonie (2025/2026)

Otrzymane punkty reputacji: +2089
S 47,2K

sobolekk

Użytkownik
Czy są juz gdzies jakies H2H na klasyfikacje generalną?
Myślę że mogą być ciekawe zestawienia z Tomasiakiem w roli głównej
Oczywiście mam na myśli grę przeciwko niemu, żałuje że w tym klingenthal jakimś cudem nie stanął na podium, zacznie się pś i w najlepszym przypadku zjazd do trzeciej dziesiątki, a myślę że będzie gorzej

typerskoki 748,3K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
W ramach zabawy kupon na sezon:

1763722532007.png

Hoerl wygląda na głównego faworyta. Ponoć jest bardzo mocny i spokojny, skacze z niższych belek na pewniaka. 2 sezony był w ścisłej czołówce ale wiecznie drugi. Może to moment zostać pierwszym. Tschofenig już pod koniec sezonu nieco gasnął co było widać na MŚ. Sądzę, że w roli broniacego tytuł może nieco gorzej udźwignąć presje jak w zeszłym sezonie.

Lanisek co sezon się poprawia i wydaje się, że w tym sezonie to jest znowu w zasięgu. Widzę go reguralnie w okolicy podium przez większość sezonu co powinno dać 3-4 miejsce w generalce. Wellinger owszem potrafi odpalić z formą na turniej czy jakiś okres miesiące, ale żeby 5 miesięcy wymiatał na maksymalnym poziomie to tego nie widze. Tym bardziej, że póki co to Raimund wydaje się liderem Niemców na ten sezon.

Tomasiak jest objawieniem, ale zazwyczaj kto ma formę całe lato to mu nie starcza na całą zimę. Matusiak też twierdzi że do TCS jeszcze ma gwarant miejsca i będzie łapał doświadczenie, ale potem pewnie dostanie odpoczynek, więc wątpie by cały sezon łapał się do składu i punktował. Kamil za to ostatni sezon, indywidualny zespół trenerski - nie chce mi się wierzyć by to nie dało jakiegoś progresu względem ostatniego sezonu. Będzie chciał zakończyć jak Małysz najlepszym sezonem z ostatnich sezonów kariery i jest to w zasięgu. Na Tomasiaka powinno wystarczyć.

Raimund jak wspomniałem jest liderem Niemców i on z sezonu na sezon pokazuje że jego kariera idzie w dobrą stronę. W tym sezonie może powalczyć o top10-15. Ortner moim zdaniem w zeszłym sezonie był objawieniem, ale to nie znaczy że w tym będzie tak samo. Konkurentów kolegów ma na tylu sporo że jedna wpadka i może wypaść ze składu na PŚ.

I ostatnia para niewidoczna na screenie. R. KObayashi - D.PRevc 1 @ 1,47. Ryoyu widać, że wyjątkowo rzetelnie przygotowuje się do tego sezonu. W końcu to sezon olimpijski. A jak Japończykowi się chce zrobić formę to przeważnie jest poza konkurencją i dla mnie to drugi faworyt obok Hoerla do wygrania całości.
Domen owszem ostatni sezon mega przełamanie i widać kontynuacje tego choćby po LGP w Klingenthal. I owszem na skoczniach które lubi może być bardzo mocny. Ale są skocznie w PŚ, gdzie ja go nie widze by był dominatorem. Nie jest to też zawodnik równy mający formę cały sezon więc uważam, że jakieś pojedyczne turnieje może namieszać ale w całym sezonie nawet w mega formie nie widzę go w top5.

Otrzymane punkty reputacji: +1555
Do góry Bottom