#10 WNBA 20.05.2023 21:00
Seattle Storn - Las Vegas Aces
Las Vegas Aces(-22.5)
@4.00
Stawka: 50j.
Możliwa wygrana: 176j.
Bookie: efortuna
+126j.
Duże handi, początek sezonu, ale prawdę mówiąc ja tutaj nie widzę szans dla SEA.
Drużyna Storm to w tym sezonie obok Indiany chyba najsłabsza drużyna w stawce i aż trudno to pisać patrząc na chociażby ostatni sezon zakończony bilansem 22-14 i porażka w PO z LV właśnie.
No, ale ten sezon to już zupełnie inna bajka, Seattle mocno straciło na jakości, straciło bardzo ważne ogniwa i tutaj ciężko będzie o korzystne rezultaty.
Przede wszystkim w drużynie nie ma już Stewie, byłego #1 draftu, największej gwiazdy Storm ostatnich lat, największej w całej lidze, to nie będzie myślę nad wyraz powiedziane. Na sportową emeryturę przeszła legenda drużyny i ligi, Bird. Nie ma Talbot, January, Charles oaz Williams. W zespole pozostały Loyd oraz Magdebor, doszły Whitcomb, Turner, Plaisance, czy Nurse, ale umówmy się, całokształt tej drużyny nie powala i tutaj nie bezpodstawnie Seattle jest jedną z najsłabszych ekip w tym sezonie.
Na dzień dobry Storm dostają głównego faworyta do tytułu i tutaj mimo meczu u siebie nie sądzę, że uda się dziewczynom nawiązać jakąkolwiek walkę.
Aces, obecne mistrzynie, nie straciły w zasadzie nic, a tylko się wzmocniły. Na dobrą sprawę z zawodniczek wartych wspomnienia nie ma tylko Hamby, która ok, nie notowała złych cyferek, ale jej braku tutaj nie powinno się odczuć. Zostały w końcu Plum, Wilson, Gray, Williams, Stokes, Colson, a dodatkowo ekipę wzmocniły Clark, George i Parker co tworzy nam niesamowicie silny zespół.
Ciężko będzie tutaj zatrzymać ten skład i nie mówię już nawet o SEA, ale pozostałych ekipach również, nawet NY.
Według mnie Aces mocno otworzą sezon i choć handi spore, skończy się blowoutem.