Koszykówka kobiet - Euroliga 17.10.2019 20:30
Schio - Arka Gdynia
Arka Gdynia(+7.5)
@1.90
Bukmacher: 1x
Stawka: 2j.
Przyznam szczerze, że nie byłem bardzo mocno nastawiony do Gdyni jeszcze przed meczami eliminacyjnymi do
EL, ale juz pierwsze starcie z Botas dało mi troche do myślenia. Grając bez Allen oraz Gulich, grając bez Morawiec, grajac pierwszy mecz w Turcji, Arka pokazala sie z bardzo dobrej strony, juz w tym starciu zapewniając sobie w zasadzie awans (wygrana by 16). Drugi mecz to kolejna wygrana i awans do fazy grupowej
EL stał się faktem.
No z naprawde dobrej strony się Arka pokazała na tej europejskiej arenie, ale i w lidze dziewczyny sa nie do zatrzymania.. Oczywiście wiadomo, że wysoka wygrana z wyglądającymi biednie Katarzynkami to nic nadzwyczajnego, ale ogranie na wyjeździe Gorzowa, nawet mimo tej dekoncentracji przy wysokim prowadzeniu, czy demolka z CCC last match to juz wyniki, które robią wrażenie.
Jest Arka w gazie, co ważne jest tez juz Gulich, ktora zadebiutowała z Polkowicami i ja uważam, że tutaj Polki powinny mocno powalczyć.
Jeśli o Schio chodzi.. Sa tutaj na pewno fajne nazwiska, jak Gruda, Harmon, DeShields, Keys, Lisec, ale trzeba mieć na uwadze chociazby to, że DeShields jeszcze w tym sezonie nie zagrała.
Jesli o same mecze chodzi... Zbic udalo sie tylko Torino w lidze.. Poza tym mimo +16 z Empoli, pierwsza polowa za dobrze nie wyglądala, po 20 minutach dziewczyny nawet przegrywaly by 9. Wazniejsze sa jednak dla mnie mecze weekendowe w Superpucharze, gdzie Schio mierzylo sie z lepszymi, Venezia i Ragusa. Oba mecze wygrac sie udalo, ale nie byly to spacerki, nawet final z Ragusa, gdzie po pierwszej polowie bylo wysoko.
Arka przy tym skladzie, przy tym co pokazuje mysle, ze spokojnie tutaj powinna powalczyc.. Nie bede bawil sie w W Polek, ale takie handi wezme.