Liga Mistrzów
Salzburg - Liverpool 0:2
Najciekawiej zapowiadające się dzisiejsze spotkanie, przede wszystkim za sprawą Salzburga, który gra ultra ofensywnie w tej edycji Ligi Mistrzów oraz ich super snajpera, na punkcie którego zwariowała piłkarska Europa, mowa o norweskim nastolatku Haalandzie, który zdobył już 8 goli i ustępuję w klasyfikacji tylko Lewandowskiemu. Ma szansę zostać pierwszym nastolatkiem, który strzeli bramki we wszystkich meczach grupowych. Obrońcy tytułu po remisie z Napoli nie są jeszcze pewni awansu do fazy pucharowej, gospodarze również mają szansę na wyjście z grupy muszą jednak wygrać dzisiejsze starcie co zapowiada nam mega ciekawe i mam nadzieję overowe widowisko.
#9 obie strzelą i powyżej 3,5 gola @1,96 (1,72) Fortuna, 5j
5j
#10 obie strzelą po 2 lub więcej goli, @3,0 (2,64) Fortuna, 5j
5j
#11 Haaland strzeli, @2,60 (2,29) STS, 5j
5j
#12 Haaland strzeli powyżej 1,5 gola, @11,0 (9,68) STS, 3j
3j
Ajax - Valencia 0:1
Holendrzy potrzebują minimum remisu do awansu, ponieważ ciężko uwierzyć, że Chelsea nie pokona dzisiaj Lille, a właśnie z anglikami Ajax stracił w sumie 5 punktów, najpierw przegrał u siebie, a w Londynie mimo prowadzenia 4:1 nie dowiózł wyniku do końca i "tylko" zremisował 4:4. Valencia także ma jeszcze szansę na awans, ale muszą dzisiaj wygrać, w dotychczasowych meczach tylko w pierwszym spotkaniu z Ajaxem nie zdobyli bramki, dlatego uważam, że nie będzie tu kalkulacji i obie drużyny będą walczyły o pełną pulę co powinno zagwarantować bramki w tym spotkaniu.
#13 obie strzelą i powyżej 2,5 gola, @1,71 (1,50) Fortuna, 5j
5j
Dortmund - Slavia 2:1
Borussia musi wygrać i liczyć, że Inter nie ugra pełnej puli w starciu z Barceloną, natomiast Slavia niestety, ale już żegna się w tym roku z pucharami, choć wrażenie zostawiła bardzo pozytywne, myślę, że to druga ekipa obok Salzburga, która tak dobrze pokazała się w tej edycji Ligi Mistrzów, mimo bardzo trudnej grupy w każdym spotkaniu walczyła jak równy z równy, potrafiła zremisowac na San Siro i Camp Nou. Dzisiaj myślę, że zagrają dla kibiców, a że BVB tak jak napisałem musi wygrać to tu także zapowiada się fajne ofensywne widowisko.
#14 obie strzelą i powyżej 2,5 gola, @2,14 (1,88) Fortuna, 5j
4,4j
Inter - Barcelona 1:2
Mecz chyba z największymi podtekstami, Inter aby awansować wystarczy, że wygra, ponieważ ma lepszy bezpośredni bilans spotkań z BVB, Barcelona ma już zagwarantowane 1. miejsce w grupie, dlatego mają dać odpocząć swoim największym gwiazdom z Messim na czele, zmiennicy nie są tego samego kalibru, a Inter gra obecnie najlepszą piłkę we Włoszech, będą bardziej zmotywowani, poza tym Barcelona chce pozyskać Martineza z Interu, a w drugim kierunku wysłać Vidala, "pomoc" w awansie dla Interu może być dobrą kartą przetargową, wiadomo, że Barca się nie położy, ale myślę, że nie będą mieć takiej motywacji jak Inter i punkty zostaną we Włoszech.
#15 Inter, @1,68 (1,48) Fortuna, 5j
5j
Lyon - Lipsk 2:2
Tu jeszcze wszystkie zespoły mają szansę na awans, pewny wyjścia jest tylko Lipsk, Lyon jeżeli chce wyjść musi zagrać o pełną pulę, ale nawet wygrana nie gwarantuje im wyjścia, ponieważ mają gorszy bilans spotkań z Zenitem, który zagra w Portugalii, a tam Benfica też ma apetyt na kontynuowanie przygody w pucharach na wiosnę. Dlatego tu bez zbędnych kalkulacji liczę na bramki z obu stron.
#16 obie strzela i powyżej 2,5 gola, @1,77 (1,56) Fortuna, 5j
3,85j