Kupon # 1
Zdarzenie: 1/4 ME 2013 w siatkówce: 17:00
Francja -
Rosja
Typ: Suma punktów w meczu:
Powyżej 179,5 (177pkt, zabrakło aż 3pkt)
Kurs: 1,97 // Marathonbet
Stawka: 75zł
Wygrana: 0zł
Chętnie poszukałem w statystykach ich poprzednie pojedynki ale dużo mi to nie pomogło, Rosjanie idą po złoto, nie licząc meczu z Niemcami który był zupełnie inną historią, Rosjan nie miał do tej pory kto postraszyć zagrywką, Bułgarom z nimi nie szło, przegrali ten mecz w szatni. Plasiki Czechów były dla nich pestką. Baraż zresztą podobnie. Natomiast Francuzi na tym turnieju na prawdę bardzo dobrze grają kierunkową zagrywką ale i również potrafią walnąć na prawdę solidnie a jeżeli nie zrobią tego błędu co Słowacy i nie będą grać w volkova a pokierują inteligietnie serwisem o czym jest przekonany to możemy zobaczyć być może nawet wyrównane spotkanie.
Francja to doświadczony zespół który obawiam się będzie miał sporo kłopotów z blokiem kiedy Rosjanie ich rozszyfrują ale myślę że tego jednego seta spokojnie Francuzi powinni ugrać.
Kupon # 2
Zdarzenie: 1/4 ME 2013 w siatkówce: 17:00
Włochy -
Finlandia
Typ: Włochy -1,5s
(3-1)
Kurs: 1,556 // Pinnaclesports
Wygrana: 116,7
Za te wszystkie kalkulacje Włochów chciałbym żeby to Finowie dziś byli górą ale to mało realne. Finowie nie bez problemów zdobyli komplet punktów z Słowenią i Holandią. Grają równo, od ładnych paru lat ustabilizowali się na dobrym poziomie ale progresji tam nie widzę. Włosi wczoraj bardzo himerycznie, byli zbyt pewni siebie, zresztą słusznie bo Holendrzy to nie ta półka ale po pierwszym secie włączyli drugi bieg, a dokładniej wtedy przyspieszali kiedy set wkraczał w decydującą fazę. To jest drużyna turniejowa i nie wyobrażam sobie żeby Finowie zagrali w półfinale.
Kupon # 3
Zdarzenie: 1/4 ME 2013 w siatkówce: 20:00
Serbia -
Belgia
Typ: Serbia -1,5s(wstyd że nazwałem ten bet, typem dnia)
Kurs: 1,833 // Pinnaclesports
Stawka: 150zł
Wygrana:274,95
Dla mnie zdecydowanie
typ dnia, totalnie nie rozumiem kursów.
Belgia wygrała grupę w której ewidetnie była drugą siłą bo chyba nie ma wątpliwości że Włosi nie wygrali grupy na własne życzenie. Rzeczywiście drużyna Belgii poczyniła postępy tak jak np.
Holandia ale to zupełnie inny poziom. Ich mecz z współgospodarzem turnieju, pokazał ich rzeczywistą siłę (
Dania miała 24-21 w IV secie i miała łącznie aż 4 piłki na doprowadzenie do tie breka. Dalszy los Duńczyków poznaliśmy wczoraj - zostali absolutnie zmieceni przez Serbów i podobny los czeka Belgów, dla których urwanie dziś seta nazwę niespodzianką. Nie ma absolutnie sensu porównywać poszczególnych elementów gry danych drużyn bo po prostu dzieli je przepaść.
Kupon # 4
Zdarzenie: 1/4 ME 2013 w siatkówce:
Niemcy - Bułgaria
Typ: Niemcy(1-3, Bułgarzy w przeciwieństwie do Niemców mają jaja)
Kurs: 1,99 // Pinnaclesports
Wygrana: 0zł
Największy znak zapytania dzisiejszych ćwierćfinałów. Ich mecz w fazie grupowej akurat był w momencie kiedy raczej nie kombinowano, chociaż Bułgarzy na pewno zdawali sobie sprawę że następnego dnia czeka ich łomot od Rosjan i tym samym ich szanse na uniknięcie baraży było iluzoryczne. Nie dawałem naszym specjalnych szans w dniu wczorajszym i przy 2-0 byłem w poważnym szoku ale wiedziałem że Bociek psychicznie nie ma prawa wytrzymać obciążenia w tych najważniejszych momentach(ale i tak żle nie było, chociaż wg mnie walił przed siebie). Sokolov rzeczywiście zaczął trafiać jak w transie, niesamowita mądrość w wyborze kierunków i do tego ten serwis... Na miejscu Niemców nie liczyłbym na zmęczenie Bułgarów. Twierdzę że
Niemcy dysponują zdecydowanie większą arytmią zagrywki od nas co wodą na młyn dla Bułgarów na pewno nie będzie.
Niemcy cały turniej dysponują na prawdę bardzo równym i dobrym przyjęciem a potem do Grozera i pozamiatane ????