Crystal Palace - Arsenal
typ: 2 @ 1.33
Manchester United - Stoke
typ: 1 @ 1.32
Bayer Leverkusen - FC Augsburg
typ: 1 @ 1.55
Aston Villa - Everton
typ: BTS @ 1.65
Betsafe Arsenal mimo porażki w
LM nie grał źle. Został z początku zdominowany pod względem taktycznym przez Borussię. Z czasem wyglądało to już jednak lepiej czego dowodem była strzelona bramka. Bardzo podobał mi się w tym meczu Sagna. Super wejścia bokiem które robiły przewagę powinny i dziś być jego znakiem firmowym.
Crystal nie ma żadnego argumentu aby chociażby urwać punkt gościom. Ich dorobek punktowy mówi wszystko. Na tak grający Arsenal warto dziś postawić.
Man U stoi przed szansą poprawienia swojego wyniku na OT. Czas najwyższy coś wygrać bo robi się nie ciekawie. Nie tego spodziewano się w tym sezonie. Wraca najprawdopodobniej Van Persie. Zrobi to co do niego należy i będzie ok. Co jak co ale jeszcze ubiegłotygodniowego remisu ze Świętymi można było się spodziewać ale już dziś taki wynik nie wchodzi w grę.
Bayer w znakomitej dyspozycji. Notuje super wyniki. Potrafił nawet przeciwstawić się maszynie Guardioli a zwycięstwo 4:0 nad Shakhtarem pokazało, że gotowi są na wszystko. Augsburg z problemami w defensywie. Nie rozumiem tylko ruchów kursów. Może jakaś rotacja w składzie Aptekarzy ? Nie wiem. Niestety nie mogę poczekać do ukazania się składów ale myślę, że zbytnio nie będą mieszali w ustawieniu. Ścisk w tabeli od 1-3 jest niesamowity. Każda strata punktów może być odczuwalna. Moim zdaniem nie będą sobie na to chcieli pozwolić. Po takim występie w
LM każdy inny wynik niż wygrana będzie dla wszystkich rozczarowaniem.
Pojedynek Villi i Evertonu znakomicie opisał w dziale @bułeczka. To będzie pojedynek dwóch snajperów. Z jednej strony wracający do pełnej dyspozycji Benteke, a z drugiej będący w dobrej formie Lukaku, który po dwóch golach w meczu eliminacyjnym z Chorwacją dał zwycięstwo Belgii. Obaj mają po 4 trafienia w lidze. A przecież sami nie grają. Ostatnie wyniki obu drużyn pokazują że potrafią i strzelać ale i tracić. Dla tego typu to oczywiście super sprawa. Historia również po mojej stronie. Liczę na otwarty futbol i gole z obu stron.