Kupon #27
David Ferrer - Juan Martin Del Potro
W drugim meczu grupy B David Ferrer - zwycięzca ostatniego turnieju BNP Paribas
Masters rozgrywanego w Paryżu zmierzy się z Argentyńczykiem Del Potro. Hiszpan ostatnio w dobrej dyspozycji, miał się okazję o tym przekonać Jurek Janowicz podczas finału paryskiego turnieju. Bukmacherzy w tym starciu dają "Pitbullowi" jednak mniejsze szanse niż "siódemce" rankingu
ATP. Nie podejmę się wytypowania zwycięzcy w tym spotkaniu jednak znalazłem bardzo fajną propozycję na ilość gemów. Według mnie linia 21,5 powinna spokojnie zostać przekroczona. Obydwaj panowie dysponują dobrym serwisem i raczej nie powinni mieć problemów z wygrywaniem swoich gemów serwisowych. Hiszpan nie ma takiej mocy jak Del Potro, jednak potrafi precyzyjnie przymierzyć i swoje podanie będzie trzymać. Wątpię, by któremuś z graczy udało się to rozstrzygnąć w 2 setach, a nawet jeśli, to moim zdaniem zobaczymy bardzo wyrównaną walkę, niewykluczone, że wszystko rozstrzygnie się w tie-breakach. Przy rozegranych dwóch setach wynik 7-6, 6-3 pokrywa over. Wydaję mi się jednak, że będzie to na tyle wyrównany mecz, że zobaczymy 3 sety, a w takim wypadku over padnie bezproblemowo.
Ferrer pokazał już niejednokrotnie, że potrafi bronić BP, więc mam nadzieję, że i tym razem tak się stanie. Del Potro zaś przy dobrej dyspozycji nie ma większych problemów z serwisem i o przełamania będzie ciężko. Sądzę, że typ jak najbardziej możliwy.