No spoko, tylko zauważ, że w przypadku Rochester jest zasadnicza różnica w liczbie straconych bramek u siebie, a na wyjeździe. Na wyjazdach stracili 113 bramek, czyli średnio 14,13 na mecz, a u siebie tylko 84 bramki czyli 10,5 na mecz. Ja się tym kierowałem, że Rochester w siebie ma dobrą obronę, generalnie są drużyną, która zdecydowanie lepiej prezentuje się u siebie 6-2, niż na wyjazdach 1-7.
A o ataku Buffalo i wyczynach Tavaresa i Steenhiusa oczywiście wiem, 2 najlepsi strzelcy zeszłego sezonu. Ale zauważ to - Buffalo w ataku u siebie 126 goli - 15,75 na mecz, a na wyjazdach 97, czyli 12,13 gola na mecz. Na wyjazdach już nie są najlepsi, większość bramek zdobywają u siebie.
Właśnie bardziej się kierowałem jak im idzie dom/wyjazd niż całkowitym bilansem. Gdyby to Buffalo grało u siebie, to nie byłoby szans, żebym postawił na under, wtedy tylko over. Ale tak postanowiłem, że under będzie lepszą opcją.
A co do Pata, to dla mnie to nie jest taki najgorszy bramkarz, ale po prostu zwykły średniak. Cała kariera na poziomie 77% obron, 11,4 traconej bramki, to może nie są wyniki powalające na kolana, ale znowu nie są takie najgorsze.