#16 Internacional - Gremio
Już dzisiaj w Campeonato Gaucho szlagierowe spotkanie pomiędzy Interem a Gremio, czyli wielkie derby Porto Alegre. 3 tygodnie temu, w pierwszym meczu tych drużyn padł wynik 2:1 dla Interu. Wtedy kursy na ich zwycięstwo wynosiły 1,75. Dzisiaj możemy złapać spokojnie
2,00 co dla mnie jest sporym value wobec sytuacji kadrowej obu zespołów.
Gospodarze zagrają prawdopodobnie w najsilniejszym składzie z Forlanem (strzelcem jednej z bramek podczas ostatniej konfrontacji tych ekip) czy D’Alessandro na czele. Na oficjalnej stronie klubu możemy znaleźć wypowiedzi Forlana na temat tego jak bardzo są zmotywowani, aby wygrać dzisiejsze derby. Dowiadujemy się, że Urugwajczyk zaaklimatyzował w zespole, poznał lepiej ich grę.
Natomiast
Gremio wystawi dzisiaj rezerwy gdyż 3 dni temu grali mecz w
Copa Libertadores, i to właśnie te rozgrywki są dla nich priorytetem więc trener daje odpocząć podstawowym zawodnikom.
Dodam, że oglądałem kątem oka poprzednie spotkanie 3 tygodnie temu i zdecydowanie dominował Internacional, a gol dla Gremio padł przy 2:0 po głupim błędzie bramkarza. Jak dla mnie wszystko przemawia tutaj za gospodarzami i myślę, że odniosą tutaj zwycięstwo, jednak polecam nie przesadzać ze stawką bo są to derby i z pewnością każdy z zawodników da z siebie wszystko.
Mój typ:
Internacional Win @ 2,05 Sportingbet 2/10
2,10j
#17 Borgo a Buggiano - Salernitana
We włoskiej Serie C2 lider grupy B Salernitana podejmuje dzisiaj na wyjeździe ekipę środka tabeli Borgo a Buggiano, która ma jedynie 3 punkty przewagi nad strefą spadkową. Moją uwagę przyciągnął tutaj kurs na over 2,5 goli w meczu. Obie drużyny plasują się w czubie tabeli overowej. Kto chce może zobaczyć to
tutaj. Stawiam na tutaj na bramki bo wydaje mi się, że będzie to otwarty mecz. Goście powinni coś wsadzić, a i gospodarze powinni strzelić gdyż lider zagra mocno osłabiony w defensywie (nieobecni to
Rinaldi, Tuia, Molinari i Chirieletti - wszyscy to podstawowi obrońcy). Niestety nie ma w Bet365 BTS'a więc wybieram over.
Mój typ:
Borgo a Buggiano - Salernitana over 2,5 @ 2,00 Bet365 2/10 (stawka delikatna bo liga ciut egzotyczna
)
2,00j
#18 Xerez - Sabadell
Od czego by tu zacząć... Xerez to najgorsza ekipa ligi, 22 punkty na koncie, 5 porażek z rzędu, każda do zera. Sabadell z kolei jest przeciwieństwem dzisiejszych gospodarzy, drużyna w niezłej formie, miejsce w środku tabeli oraz aspiracje na playoffy. Jedyną ich wadą jest gra na wyjazdach, gdzie często dostają lanie.
Goście to mocno overowa ekipa. Gospodarze trochę gorzej prezentują się w tej statystyce, jednak to głownie przez nieskuteczność w ataku bo tracą sporo (często ich mecze kończą się dokładnie dwoma bramkami). Po więcej odsyłam do
tej tabeli
U bukmacherów widać spore spadki na Xerez - jest to z pewnością związane z pojawieniem się w klubie nowego trenera. Jednak ja sam wątpię, że od razu po przyjściu jest on w stanie przemienić najgorszą drużynę ligi w maszynkę do gry, która zapewni utrzymanie. Wydaje mi się, że taktyka będzie dziś prosta. Mianowicie celem gospodarzy będzie zdobycie bramki (nie wątpię, że im się to uda ponieważ goście są mocno osłabieni o czym za chwilę). Jednak czy defensywa będzie na tyle szczelna aby zachować czyste konto? Wątpię, tym bardziej, że Sabadell dysponuje kilkoma
bramkostrzelnymi zawodnikami, którzy są w 18 meczowej.
Na koniec warto się przyjrzeć absencjom w obu drużynach. Xerez wystąpi bez takich graczy jak
David Prieto, Redondo, (obrońcy), Alvaro Rey (pomocnik), Inigo Valez, Jose Mari i Ogbeche (napastnicy) z kolei u gości nie wystąpią
Lao, Tortolero, Olmo, Espasandin (obrońcy), Fito, Artega, Juanjo (pomocnicy).
Wszystko wskazuje tutaj na over według mnie i jedynie jakaś znacząca rola nowego szkoleniowca może tutaj przeszkodzić temu typowi.
Mój typ:
Xerez - Sabadell over 2,5 @ 2,18 Pinnacle 3/10
3,00j