>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy by DonMatteo717

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Cześć! W tym temacie będę zamieszczał przede wszystkim typy żużlowe - najczęściej bazujące na ofercie STS. Jeśli kursy będą pochodziły od innego bukmachera - zasygnalizuje to. Jestem początkującym typerem, dlatego wszystkich, którzy chcieliby skorzystać z moich typów ostrzegam - bądźcie ostrożni ????

Na początek biorę pod lupę finał MIMP w Lesznie. Moja propozycja jest następująca:

Pawlicki - Zamrzlik 1,5 ⛔ Nie doceniłem jednak Bartka
Przedpełski - Drabik 1,9
Woryna - Koza 1,7

AKO: 4,85
Stawka: 100 zł
Ew. wygrana netto: 426,8 zł ⛔
⛔100

Pokrótce objaśniam. Zamrzlik i Przedpełski wracają z dalekiego Lonigo, gdzie wczoraj ścigali się w finale IMŚJ. Rzut beretem to nie jest, a zawody skończyły się późnym wieczorem. Wybrałem H2H odpowiednio z Pawlickim - głównym faworytem do zwycięstwa i Drabikiem, który w tym roku znajduje się w świetnej formie. Jeden i drugi powinni wykorzystać przewagę jaką posiadają tj. brak zmęczenia. Woryna również jest w tym roku w gazie. Zarówno w lidze, jak i innych zawodach pokazuje się z bardzo dobrej strony. Koza moim zdaniem nie powinien mu zagrozić.

Otrzymane punkty reputacji: +6
donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Pierwsze koty za płoty, to dziś coś na szybko ze szwedzkiej Elitserien:

Dackarna(-16.5)-Gislaved 1,80 ✅
Ew. wygrana netto: 158,4 zł
✅ 58,4 zł

Buczkowski - Musielak 1,72 ✅
Ew. wygrana: 172 zł
Buk: Bet365

✅ 72 zł

Easy

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Dzisiaj Nice PLŻ.
Kraków - Ostrów 1,83✅
Stawka 100 zł
Ew. wygrana: 183 zł
✅ 83 zł
Siadło łatwo. Na dzisiaj wystarczy.
Tutaj bardziej gra for value. Jak &quot;mocny&quot; jest Kraków pokazał już Rybnik, który sprowadził Wandę na ziemię po niespodziewanej wygranej z beznadziejnym w tym roku Startem. Tutaj może być podobnie. Co prawda nie spodziewam się pogromu w wykonaniu podopiecznych Cieślaka, ale takie 49:41? Czemu nie. Na papierze Ostrovia wygląda lepiej. Wiem, co prawda, że wyjazdy wychodzą im różnie (np. Rybnik, czy Daugavpils), ale mimo wszystko uważam, że kurs jest wart ryzyka.

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
To jeszcze jeden zakład z STS. Młody Pawlicki kontra Zmarzlik. Obstawiałem przy okazji pierwszego kuponu ten duet, wtedy postawiłem na wychowanka Unii i okazało się że błędnie ???? Dzisiaj przy okazji meczu kursy na ten duet moim zdaniem wystawione błędnie. 2,35 na Bartka? Według mnie typowe 50/50 więc idę w stronę młodego gorzowianina.

Pawlicki - Zmarzlik 2,35 ⛔ A było już nic nie grać.
Stawka: 50 zł
Ew. wygrana netto: 103,4 zł
Buk: STS

⛔ 50 zł

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Dawno nie było żadnych typów, więc warto byłoby to zmienić.

PGE Stal Rzeszów - GKM Grudziądz

K. Baran - T. Gollob(-2) 2.00 ⛔ ech, ten Gollob
Ew. wygrana: 200 zł

⛔ 100 zł

Trochę dziwi mnie zestawienie tych dwóch zawodników. Gollob może i ma najlepsze lata za sobą, ale mimo wszystko zestawienie go z zawodnikiem, który nie wiadomo jakim cudem jeździ w Ekstralidze to mimo wszystko przesada. Jeszcze po takim kursie... OK, Tomasz najlepsze lata ma za sobą i tor w Rzeszowie, który betonem raczej nie jest nie musi wcale należeć do jego ulubionych, ale mimo wszystko uważam, że te trzy oczka więc Tomasz jest w stanie uzbierać

K. Larsen (-1) - R. Okoniewski 1,90 ✅
Ew. wygrana: 190 zł

✅ 90 zł

Tu odwrotnie, stawiam na zawodnika gospodarzy. Larsen pomimo przebytej niedawno kontuzji (i nie do końca wyleczonej) pokazał się ze znakomitej strony w meczu przeciwko KS Toruń. Dzisiaj, żeby byc lepszym od Okoniewskiego wcale nie musi mieć znowu meczu życia. Na wyjazdach Rafał legitymuje się koszmarną średnią 0,684! Jego i tak niezbyt wysoka ogólna średnia to wynik przede wszystkim meczów u siebie. Okoń jeździł co prawda nie tak dawno w barwach drużyny z Rzeszowa, ale jak pokazuje życie nie zawsze oznacza to od razu dobry występ już jako gość.

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
El. LM
Maccabi - Basel 2,13 ⛔
Ew. wygrana: 213
Buk: PnnacleSports

Taki potencjalny typ brałem już pod uwagę w zeszłym tygodniu. Ponieważ wystawione kursy mnie nie zawiodły, nie pozostaje mi nic innego jak uargumentować swój typ.

Basel - &quot;pewniak&quot; swojej pary - niespodziewanie stoi pod ścianą w dzisiejszym rewanżowym spotkaniu. Szwajcarzy pomimo fatalnej skuteczności w pierwszym spotkaniu mogli wyjechać do Izraela z nie najgorszym 2:1. Gol w 96. minucie spotkania sprawił jednak, że drużyna, która po losowaniu par 4. rundy eliminacji była pewniakiem do awansu może awansować... ale do Ligi Europy.

Szwajcarzy mają więc ciepło. Muszą wygrać, gra na remis nie ma najmniejszego sensu. Kurs sympatyczny, bo pomimo tragicznej skuteczności Basel w dalszym ciągu jest faworytem tego spotkania. Do szczęścia tak naprawdę nie potrzeba im wiele. Wystarczy trochę więcej szczęścia i odrobina lepsza skuteczność. Stać ich na to, bo z czysto sportowego punktu widzenia są po prostu lepsi. Ten mecz powinien być już tylko formalnością, ale ponieważ tak nie jest można złapać całkiem sympatyczny zakład;) Oby tylko nie powtórzył się scenariusz z poprzedniego spotkania. Oby!

Malmo - Celtic DNB 2,25 ✅
Ew. wygrana: 225 zł
Buk: Pinnacle

Ten typ chodzi za mną cały dzień. Całkiem niezły kurs jak zdarzenie, które przegrywa tylko w przypadku zwycięstwa Celticu. Tego się nie spodziewam. Zwrot to najgorsze co może się tu wydarzyć. Malmo ma talent do niezłych powrotów. Odrobili Salzburg, czemu nie Celtic? Tym bardziej, że strata nie jest olbrzymia. Typ bardziej na przeczucie. Nie jestem ekspertem ani od jednej, ani od drugiej ligi. Liczę po prostu, że Malmo postawi się Szkotom i zdoła awansować.

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Podbeskidzie - Lechia X2
Wisła - Śląsk X2
Kurs: 2,24
Stawka 50 zł

Analiza na szybko, bo zaraz zaczyna się mecz. Podbeskidzie na sporym fuksie wywiozło z Wrocławia &quot;oczko&quot;. Mecz ten powinien zakończyć się zwycięstwem Śląska, który jedynie przez swoje frajerstwo nie przypieczętował końcowego triumfu. Podbeskidzie gra słabo. Ich rywal - również co prawda nie powala na kolana jeśli chodzi o formę, ale z dwojga złego wolę pójść w tę stronę.

Drugi mecz to pojedynek Wisły i Śląska. O Śląsku co nieco już napisałem. Wisła również ma problemy. Posada trenera Moskala wisi na włosku. Czy tym razem nastąpi przełamanie? Nie sądzę, dlatego idę w stronę gości.

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Podbeskidzie - Lechia X2 ⛔
Wisła - Śląsk X2
Kurs: 2,24
Stawka 50 zł

Analiza na szybko, bo zaraz zaczyna się mecz. Podbeskidzie na sporym fuksie wywiozło z Wrocławia &quot;oczko&quot;. Mecz ten powinien zakończyć się zwycięstwem Śląska, który jedynie przez swoje frajerstwo nie przypieczętował końcowego triumfu. Podbeskidzie gra słabo. Ich rywal - również co prawda nie powala na kolana jeśli chodzi o formę, ale z dwojga złego wolę pójść w tę stronę.

Drugi mecz to pojedynek Wisły i Śląska. O Śląsku co nieco już napisałem. Wisła również ma problemy. Posada trenera Moskala wisi na włosku. Czy tym razem nastąpi przełamanie? Nie sądzę, dlatego idę w stronę gości.
Arsenal (+0,5) - Bayern ✅ zgodnie z przewidywaniami
Kurs: 1,81
Stawka 100 zł

Wracam po przerwie. Oby z lepszymi wynikami. Jedziemy z Ligą Mistrzów. Na rozkład biorę mecz Arsenalu z Bayernem. Anglicy fatalnie rozpoczęli zmagania w grupie i teraz stoją pod ścianą. Porażka dzisiaj praktycznie przekreśla ich szanse na awans do fazy pucharowej. Promyk nadziei daje dobra dyspozycja po porażce z Olympiacosem na swoim stadionie. Pewne zwycięstwo z Watford, ale co ważniejsze zdecydowany triumf w starciu z MU pozwala mieć nadzieje na przynajmniej remis w tym meczu. Gospodarze muszą, goście mogą. Moim zdaniem to okaże się decydujące. Arsenal potrafi być nieobliczalną drużyną, więc paradoksalnie perspektywa gry z mocniejszym rywalem może podziałać na nich lepiej niż w przypadku starcia z teoretycznie słabszym rywalem.

Bayer - Roma (+0,5) ✅ piękny mecz!
Kurs: 1,90
Stawka 100 zł

Przyjemny kurs na handicap Rzymian, więc pobieram. Ciężko powiedzieć co stało się w Borysowie, ale nawet zryw Włochów w końcówce nie uchronił ich od kompromitacji. Być może właśnie z tego powodu kursy zaniżone w stronę Aptekarzy. Niemcy dobrze rozpoczęli zmagania w LM. Pewna wygrana z BATE, a później bliska perspektywa wywiezienia punktów z Camp Nou. Uważam jednak, że gospodarze nie są na tyle silni, by dzisiaj pewnie odprawić przeciwników. Bayer nie przegrał w lidze od miesiąca, ale może być to trochę mylące, bo ostatnie remisy z Augsburgiem, czy Hamburgerem wcale wielkiej chluby nie przynoszą. W dodatku ekipa z Leverkusen pomimo niezłej siódmej pozycji ma ujemny bilans bramkowy. Uważam, że Rzymianie, którzy na własne życzenie skomplikowali sobie sytuację w grupie, wzorem Arsenalu, wyjdą na boisko zmotywowani i wyszarpią gospodarzom przynajmniej punkt. Na ich korzyść przemawia dodatkowo bardzo dobra postawa w Serie A, gdzie zajmują wysokie drugie miejsce.

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Dzisiaj kilka typów na noc bez analizy:

NHL
Calgary - Montreal 2 ✅
Kurs: 1,98
Buk: PinnacleSports
✅ 98 zł

NHL
Detroit - Ottawa 1 ⛔
Kurs: 1,86
⛔ 100 zł

NHL
Washington - Colombus 1 ✅
New York - Toronto 1 ✅
Kurs AKO: 2,14
✅ 114 zł

NHL
Arizona - Vancouver 2 ✅
Kurs: 1,94
✅ 94 zł

NBA
Cleveland - Miami 1 ✅
Atlanta - Charlotte 1 ✅
Kurs AKO: 2,22
PinnacleSports

✅ 122 zł

Stawka wszędzie tradycyjne 100. Typów trochę jest. Zobaczymy, czy ilość przełoży się w jakość. Oby.

Szczerze mówiąc, wynik lepszy niż się spodziewał. Nie popadam jednak w samozachwyt, schodzimy na ziemię i gramy dalej.

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Rangers - Blues 2
Kurs: 2,17
Stawka 100 zł
Na przełamanie, swoje i Rangersów, bo ile można w końcu wygrywać?
Dwudziesty typ, punktualnie o dwudziestej. Musi się udać.

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Rangers - Blues 2 ⛔
Kurs: 2,17
Stawka 100 zł

Na przełamanie, swoje i Rangersów, bo ile można w końcu wygrywać?
Dwudziesty typ, punktualnie o dwudziestej. Musi się udać.
Anglia - Championship

Boro - Burnley - under 2,5 ✅
Kurs: 1,558
Stawka 100 zł

✅ 55,8 zł

Preston - Birnimgham x2 ✅
Kurs: 1,826

✅ 82,6 zł

Fulham - Ipswich over 2,5 ✅
Kurs: 1,781

✅ 78,1 zł

NHL

Buffalo - Devils 2
Kurs: 1,97

✅ 97,1 zł

Nashiville - Calgary 1 ⛔
Kurs: 1,558

⛔ 100 zł

Rangers - Oilers 1 ✅
Kurs: 1,444

✅44,4 zł

Ogółem ✅ 257,1 zł

Wszystkie kursy z Pinka.

Chyba po raz pierwszy w mojej pseudo karierze typera weszły mi typy under/over. Cuda się zdarzają.

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Małe podsumowanie. Próbka mała, ale to bardziej dla mnie, żeby nie musieć liczyć wszystkiego od nowa.
Suma wygranych: 3180,1 zł
Suma stawek: 2700 zł
Yield: 17,78% ✅

donmatteo717 6

donmatteo717

Użytkownik
Vancouver - Edmonton 1 ✅
Kurs: 1,71
✅ 71 zł
Brescia - Ternana 1DNB
Cesena - Avellino 1DNB ⛔