3.
Dyscyplina: Piłka nożna, Ligue 1., 21:00
Spotkanie: Nantes - Bastia
Typ: Nantes(0) HT
Kurs: 1,65
Bukmacher: Bet365
Stawka: 2j
Analiza:
Widzę, że wszyscy skupiają się na jednym spotkaniu, jednak ja znalazłem inny, ciekawy typ w pojedynku między beniaminkiem, a ligowym średniakiem. Otóż Nantes awansowali do
Ligue 1. z trzeciego miejsca, zarówno dobrą grą u siebie jak i na wyjeździe, jednak ciut lepiej grali na własnym stadionie i to może być ich broń na walkę o utrzymanie. Ważne jest to, że
nie odszedł z klubu nikt ważny, podstawowa jedenastka zachowała się w 100%, na dodatek maja tego Djordevicia, który w ubiegłym sezonie został vice królem strzelców z dorobkiem 20. "oczek". Do zespołu nie przyszedł nikt specjalny, więc zgrani są na pewno, wiadome jest to, że pracuje z piłkarzami ten sam trener, więc na pewno same plusy. Natomiast Bastia pozbyła się wielu piłkarzy, rozsypał się im środek obrony gdzie
odeszli Choplin, Marchal i Faty, stanowiący główny środek obrony w Bastii. W ich miejsce
powołano Modesto, jest to doświadczony obrońca(który nie zagra), a drugi to Squillaci, który przez ostatnie 2 seozny zagrał tylko 3 oficjalne mecze w Arsenalu. Wiadome jest to, że od razu nie będzie wszystko funkcjonowało jak potrzeba, więc może być problem. Odeszli także trzej napastnicy,
Modeste ich najlepszy strzelec, Thauvin i Beauvue, którzy dogrywali do tego pierwszego. W ich miejsce przyszli
Keseru, zdobywca 17. goli w Ligue 2. oraz Raspentino i Bruno, którzy razem zdobyli pięć bramek w poprzednim sezonie. Jedynym ciekawszym transferem może okazać się
przyjście Romarica z Saragossy, jednak najlepsze czasy Ivoryjczyka, kiedy grał w Sevilli już minęły i nie sądzę, żeby on uciągnął całą drużynę. W skrócie transfery Bastii wyszły na minus, przychodzącym zawodnikom ciężko będzie dorównać tym co odeszli. Jednakże budżet klubu ograniczony, muszą grać tym co mają....Dużo nowych piłkarzy, ich gra zapewne nie będzie poukładana na początku sezonu i sądzę, że Nantes, które zachowało swój skład z przed roku jest minimalnym faworytem do zwycięstwa, na dodatek u siebie, co najmniej remis do przerwy jest raczej pewny.
4.
Dyscyplina: Piłka nożna, Ekstraklasa, 15:30
Spotkanie: Widzew Łódź - Górnik Zabrze
Typ: over 2
Kurs: 1,67
Bukmacher: Pinnacle
Stawka: 2j
Analiza:
Na stadionie Widzewa w Łodzi zapowiada nam się ciekawe widowisko, które stworzy tamtejsza drużyna, a ich rywalami będą Górnicy z Zabrza. Faworyta w tym meczu nie widzę przyznam szczerze, dlatego też decyduję się na dwubramkowy over. Obie ekipy udanie zaczęły sezon, bo Widzew po sromotnej porażce z Legią 1:5 potem grał skutecznie i pokonał Zawiszę 2:1 i Koronę tym samym stosunkiem bramek. Mówiło się, że Widzew słaby, kryzys, ale mają Visnakovsa, obecnego lidera klasyfikacji strzelców, który strzelił do tej pory 4 bramki i to on ma jutro strzelać kolejne. Na dodatek piłkarze z Łodzi dostali premie za wygrane mecze i może to na nich jakoś podziałać. Z drugiej strony mamy Górnik Zabrze, którzy też nieźle się spisuje. W trzech kolejkach zgromadził 7 punktów po zwycięstwach na Piaście i Podbeskidziu oraz remisie z Wisłą. U Zabrzan występuje większy rozkład strzelców, jest Małkowski, Sobolewski i wreszcie Nakoulma, który w pojedynkę potrafi rozstrzygnąć losy meczu. Obie ekipy skuteczne w tym sezonie, spodziewam się dość otwartej gry, z jednej strony Visnakovs z drugiej Nakoulma. Na dodatek patrząc H2H to w 3 ostatnich latach nie padło mniej niż 2 bramki. Ja spodziewam się większej ilości, lecz gram z małym zabezpieczeniem, kurs mnie satysfakcjonuje, więc do dzieła!
5.
Dyscyplina: Piłka nożna, Belgacom League, 20:00
Spotkanie: Vise - Brussels
Typ: over 2,5
Kurs: 2,04
Bukmacher: Bet365
Stawka: 1j
Analiza:
Myślę, że na wieczór znalazłem ciekawy typ, otóż jest to over w pojedynku drugoligowych ekip z Belgii. Vise klub Indonezyjskiego biznesmena zapewne będzie chciał się ponownie utrzymać w II lidze i tym razem trochę pewniej niż w minionym sezonie. Na pewno nie stać ich na walkę o awans, po prostu są za słabi, lecz nigdy nie oddają meczów bez walki. W większości przegrywanych meczach udawało się im strzelać bramki, w tym sezonie sytuacja może się powtarzać, gdyż zatrzymali Masmanidisa, Lecomte oraz Makiese, którzy razem strzelili aż 25 bramek. Skład wiele się nie zmienił, są zgrani, oby to owocowało. Rywala mają nie z najwyższej półki, w lidze utrzymał się tą samą ilością punktów co Vise, lecz oni lepiej wystartowali w tym sezonie pokonując 2-0 Lomme Utd. Była to swego rodzaju jakaś mała niespodzianka, a autorami bramek byli Some i Seoudi, gdzie ten drugi to nowy nabytek i to ona ma strzelać bramki. Stołeczni piłkarze w większości meczach strzelają bramkę lub więcej, mają całkiem niezłą ofensywę jak na ten poziom rozgrywek i sądzę, że dziś także strzelą. Spodziewam się otwartej gry z obu stron, co za czym idzie dużo miejsca, gdy pójdzie kontra, spodziewam się także bramek. Mam nadzieję, że ujrzymy chociaż trzy.