1#
Atalanta Bergamo - US Grosseto 1 1.44
Maccabi Tel Aviv - Beitar Jerusalem 1 1.73
No to zaczynam od mocnego poniedziałku. Na dziś doublek:]
Atalanta Bergamo mierzy się z Grosseto. Większości pewnie za dużo nie mówią te nazwy ,a zwłaszcza ta druga. Atalanta to spadkowicz z
Serie A. I zapewne jak najszybciej chciałby tam wrócić. Mają ku temu szanse ,gdyż obecnie znajdują się na 3 pozycji ze stratą 3pkt. do lidera. I dziś liczę ,że te brakujące punkty odrobią. Mierzą się z ligowym słabeuszem a raczej zespołem walczącym o środek tabeli. Analizując ich wyjazdowe poczynania nie można mieć powodów do zadowolenia. Bilans 1-0-4:zoltakartka: nie jest imponujący. Grosseto raczej łapię punkty u siebie. Atalanta jak już wspominałem ,kandydat do ostatecznego tryumfy z takimi ligowymi "płotkami" radzić sobie musi. Zwłaszcza u siebie. Ostatnie wyniki drużyny z Bergamo są co najmniej dobre. 4-0-1 wynikiem jest adekwatnym do zamierzeń. Porażka przydarzyła się też nie byle z kim ,bo z Livorno. Atalanta murowany faworyt i liczę na pewne odprawienie przyjezdnych.
Drugi mój typ pochodzi z odległego Izraela. Maccabi Tel Aviv podejmie Beitar ,który jest dobrze znany kibicom Wisły.Łyk statystyki.Maccabi zajmuję 4 pozycję z 11 punktową stratą do bezapelacyjnego lidera Maccabi Haify. Analizując ostatnie 7 spotkań gospodarzy przed własną publicznością można mieć sporą nadzieję na ich dzisiejsze zwycięstwo. Bilans 5-1-1 i tylko jedna porażka z rewelacyjnym Kiryat Shmone. Beitar natomiast lata świetności ma już za sobą. Środek tabeli i większość pkt. zdobywanych u siebie. Bilans wojaży Beitaru wyłania się następująco 1-2-4. Nic szczególnego.11 pozycja w tabeli świadczy o niewielkim potencjale. Jeszcze na koniec bilans spotkań bezpośrednich to 2-2-1 na korzyść Tel Avivu. Liczę na pewne zwycięstwo gospodarzy ,gdyż kurs dosyć wysoki ????