19:00 Barcelona - Slavia
9. Barcelona i powyżej 3.5 gola w meczu @ 2.28 x 10j
Wygrana: 20.06
Fortuna
Czas na 4. kolejkę Ligi Mistrzów, która już dla niektórych ekip może być decydująca odnośnie awansu do kolejnej rundy. Pod lupę biorę spotkanie Barcelony z Slavią. O tym spotkaniu zostało już napisane bardzo wiele, ale i dodam od siebie dwa słowa. Gospodarze do tego spotkania podejdą mocno podrażnieni ostatnią ligową porażką 3:1 z Levante. Valverde niestety dalej się ucz i robi dziwne rotacje w składzie. Przykładem jest Semedo, który zagrał na lewej stronie obrony, a po prawej wszechstronny Roberto. Dziś zapewne zobaczymy Albe, które wraca po kontuzji do składu, a Semedo powinien wylądować tam gdzie jego miejsce. Martwi mnie forma Griezmanna, który miał być petardą, a na razie jest bieda. Dzisiaj w ataku zapewne zobaczymy trójkę Dembele, Griezmann, Messi i być może jako dziewiątka Francuz się tutaj odnajdzie, no chyba, że Valdek znowu zaskoczy i wystawi kogoś z dwójki Fati-Perez, a Dembele usiądzie po prostu na ławce. Suarez jest kontuzjowany i na pewno go dziś nie zobaczymy. W pomocy na pewno zabraknie Arthura, który nie został powołany na to spotkanie. Mam tylko nadzieje, że Roberto po prostu nie wskoczy do drugiej linii, bowiem o wiele lepiej prezentuje się Vidal. Dla obu ekip jest to bardzo ważne spotkanie, ale nie ukrywajmy, że Slavia jest w tej grupie kopciuszkiem. Barcelona musi to spotkanie wygrać i najlepiej jak to zrobi w jak najlepszym stylu oraz z jak największym korzystnym wynikiem dla siebie. Slavia pokazała w trzech spotkaniach charakter i jednego czego nie można im zarzucić to zaangażowania. Miło się patrzy na zespół, który próbowała dorównać na boisku tak wielkim klubom i wychodziło im to całkiem nieźle. Mam nadzieje, że nie przestraszą się Camp Nou i nie zamurują swoje bramki, a po prostu zagrają odważnie i spróbują poszukać sensacji. Barcelona ma problemy w obronie i Slavia na pewno będzie chciała to wykorzystać, dlatego też liczę, że uda im się strzelić choć jednego gola na Camp Nou. Podsumowując, Barcelona na pewno jest innym zespołem w spotkaniach domowych niż w tych na wyjeździe. Gospodarze w obecnym sezonie rozbijali min. Betis 5:2, Valencie 5:2, Valladolid 5:1 czy Sevillę 4:0. Dzisiaj kibice liczą na kolejny festiwal strzelecki, a przede wszystkim na lepszy styl i poprawę humorów po ostatniej ligowej porażce...
Pełna lista powołanych:
Bramkarze: Ter Stegen, Neto.
Obrońcy: Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Semedo, Umtiti.
Pomocnicy: Vidal, Busquets, Rakitić, De Jong, Aleñá.
Napastnicy: Messi, Griezmann, Pérez, Fati, Dembélé.
Kontuzjowani: Suárez.Nieobecni decyzją trenera: Arthur, Todibo, Junior Firpo, Wagué.
Przewidywane składy:
FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Vidal, Busquets, De Jong, Griezmann, Messi, Ansu.
Slavia Praga: Kolar; Coufal, Kudela, Frydrych, Boril; Sevcik, Soucek; Masopust, Stanciu, Zeleny; Olayinka.
FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Roberto, Busquets, De Jong, Griezmann, Messi, Dembélé.
Slavia Praga: Kolar; Coufal, Kudela, Frydrych, Boril; Traoré, Sevcik, Soucek; Masopust, Stanciu, Olayinka.