>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typowanie wyniku na 1/2, wygrana gospodarczy albo gości

G 0

grand88

Użytkownik
Witam, ostatnio zacząłem analizować wyniki meczów w oparciu o kryterium czy w danym spotkaniu padnie remis (X) czy tez zakończy się wygraną któregoś zespołu (1/2). Jak łatwo policzyć przy tych dwóch opcjach prawdopodobieństwo wytypowania prawidłowego wyniku wynosi 50% ????

Z puli spotkań staram się wyłowić te w których prawdopodobieństwo remisu (przynajmniej w moim odczuciu) jest najmniejsze. Oczywiście biorę pod uwagę specyfikę danej ligi, bilans spotkań, braki kadrowe, (o ile dokopię się do jakichś informacji) itp. statystyki dostępne w necie.

Pula spotkań jest ogromna a kursy na typ 1/2 wynoszą 1,20, początkowo stawiałem taśmy z kilkunastoma czasami nawet 30 zdarzeniami ale zawsze trafiał się jakiś babol co specjalnie mnie nie dziwiło:p Teraz typuję co najmniej 4 spotkania tak aby uzyskać kurs powyżej 2,00. Oczywiście jestem w fazie testów wiec stawki są małe 5 zł ale teraz na 6 kuponów siadło 5. Wiem, że to dużo za mało żeby mówić o jakimś sposobie/systemie gry ale zawsze to jakiś pomysł.

I tutaj moje pytanie oraz prośby o sugestie odnośnie tego &quot;pomysłu&quot; (pewnie taki już się pojawił i to nie raz ale nic nie znalazłem na ten temat): czy ktoś się już tak bawił w takie typowanie, proszę o spostrzeżenia, podzielenie się doświadczeniem, statystykami i przydatnymi linkami w tym temacie bo dobrego nigdy za wiele ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Teoretycznie 1x2 czyli 3 opcje wyniku meczu, mają każda po 33.333 % prawdopodobieństwo zaistnienia a przy wykluczeniu opcji remisu, wynik 12 ma 66.666% prawdopodobieństwo...
Dopiero po zastosowaniu całego szeregu czynników uwzględnianych przez oddsmakerów przy szacowaniu - zamienia się to na postać widoczną w ofertach buków jako kursy ( więc pomniejszone o marżę ) .

Co do statystyk , to zapoznaj się z zawartością tego wątku w dziale Linki Bukmacherskie:

http://forum.bukmacherskie.com/f46/moj-zbior-linkow-glownie-statystyki-pilkarskie-29369.html

ale mam też taką uwagę , abyś nie stosował zapisu 1/2 gdy piszesz o dwudrogowych opcjach wyniku 12
( wygra albo gospodarz albo gość ) bo zapis 1/2 oznacza w bukmacherce połowę meczu, czyli może być mylony z typowaniem HT.

Poczytaj też uwagi jakie zamieścił kolega @Ja28
http://forum.bukmacherskie.com/f18/1x2-i-niespodzianka-46975.html

.

uszaty 14

uszaty

Użytkownik
ja gram przeciw remisowi na Betfairze to podobnie jak ty tylko trochę inaczej ;)
nie wiem skąd wziąłeś te 50% ale załóżmy, że nawet połowa meczy na dzień kończy się remisem to zauważysz że większość tych remisów występuje w określonych ligach - głównie egzotycznych i części lig europejskich - poobserwuj wyniki meczów kilka miesięcy wstecz to szybko zatrybisz o jakie ligi chodzi - których trzeba unikać - oczywiście zdarzają się wtopy w ligach &quot;nieremisowych&quot; ale nic nie jest idealne
życzę powodzenia
ps.
dane z dzisiaj z oddsportalu
rozegrano 73 mecze
remisów było 19 to jest 26%
po odrzuceniu egzotycznych lig zostaje tylko 10 remisów
wliczając w to ligi litewską i turecką

G 0

grand88

Użytkownik
ja gram przeciw remisowi na Betfairze to podobnie jak ty tylko trochę inaczej ;)
nie wiem skąd wziąłeś te 50%
Pisząc o 50% miałem na myśli że stawiając typ 12 szanse na pokrycie wyniku rozkładają sie pół na pół, spotkanie może zakończyć się zwycięstwem którejś z drużyn albo remisem innej możliwości nie ma ???? A oczywistym jest, że te remisy zdarzają się rzadziej od typu 12 ????

Uszaty napisz coś więcej o swoich zakładach przeciw remisowi na Betfair bo ja &quot;ciemność widze&quot; ????

A 85

aksior

Użytkownik
wg mnie metoda gry beznadziejna.. takich tematów na tym forum tylko było dziesiątki i wszystkie poległy...jaki jest sens grania kursu 1,2 i to w dodatku na pięć zdarzeń?zresztą poprowadź temat podawaj typy i zobaczysz że to wcale tak kolorowo już nie wygląda ????
lepiej już wg mnie jak chcesz miec kurs 2-2,4 jest wziąć jakiś over/under z kursem 1,8 i do tego dorzucić jakiś 1x 2x lub spotkanie bez remisu...z kursem 1,3-1,4. dwa zdarzenia a wg mnie pewniejsze do jakiejś progresji czy poziomowania, baaa nawet do płaskiej stawki, niż 5 zdarzeń 12. Ale twoja kasa, twój temat, twoje ryzyko ????
ja takich tematów tu i na innych forach widziałem dziesiątki- wszystkie poległy...

uszaty 14

uszaty

Użytkownik
Pisząc o 50% miałem na myśli że stawiając typ 12 szanse na pokrycie wyniku rozkładają sie pół na pół, spotkanie może zakończyć się zwycięstwem którejś z drużyn albo remisem innej możliwości nie ma ???? A oczywistym jest, że te remisy zdarzają się rzadziej od typu 12 ????
Uszaty napisz coś więcej o swoich zakładach przeciw remisowi na Betfair bo ja &quot;ciemność widze&quot; ????
odsyłam do wątku gdzie wszystko mniej-więcej opisałem:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/gol-do-xx-minuty-progresja-105169-6.html
od siebie mogę ci podpowiedzieć
że najwyższe kursy na Double Chance 12 znajdziesz głównie u 3 buków
http://www.oddsportal.com/bookmaker/marathonbet/link/Marathon, Bet365 i SBOBET no i przede wszyskim na giełdzie czyli na Betfairze
http://www.oddsportal.com/bookmaker/bet365/link/

G 0

grand88

Użytkownik
wg mnie metoda gry beznadziejna.. takich tematów na tym forum tylko było dziesiątki i wszystkie poległy...jaki jest sens grania kursu 1,2 i to w dodatku na pięć zdarzeń?zresztą poprowadź temat podawaj typy i zobaczysz że to wcale tak kolorowo już nie wygląda ????
lepiej już wg mnie jak chcesz miec kurs 2-2,4 jest wziąć jakiś over/under z kursem 1,8 i do tego dorzucić jakiś 1x 2x lub spotkanie bez remisu...z kursem 1,3-1,4. dwa zdarzenia a wg mnie pewniejsze do jakiejś progresji czy poziomowania, baaa nawet do płaskiej stawki, niż 5 zdarzeń 12. Ale twoja kasa, twój temat, twoje ryzyko ????
ja takich tematów tu i na innych forach widziałem dziesiątki- wszystkie poległy...
Pewnie masz racje, też widze wiele minusów tej metody i dlatego założyłem temat z takim pytaniem:p ale za drobne spróbuje, pewnie &quot;polegne&quot; ale co nas nie zabije to nas wzmocni.

G 0

grand88

Użytkownik
Tak jak pisałem spróbuje coś postawić za drobne i zobaczymy co z tego będzie. Budżet początkowy 20 zł, min stawka 2 zł, ewentualnie 10% aktualnego budżetu.

1.
Omonia-APOEL Nicosia⛔
mecz : 12 - 1.24

Maastricht-Achilles`29✅
mecz : 12 - 1.18

Mons-Oud Heverlee⛔
mecz 12 - 1.23

Lierse-Gent✅
mecz : 12 - 1.25

kurs ogólny 2.25, stawka 2, przew. wygr 3,96 BUK. MILENIUM

Do góry Bottom