Przepraszam wszystkich korzystających z moich typów za niezapowiedzianą, dwutygodniową przerwę. Byłem na czymś w rodzaju "wakacji" u południowych sąsiadów.
Lipiec 2019 - wielkie podsumowanie (choć trochę mniejsze niż czerwcowe)
Oddane typy: 11
Trafione: 7
Zwrot: 1
Średni kurs: 2,04
Postawiona suma: 51j (bez uwzględnienia zwrotu)
Bilans: +16,92j
Yield: 33%
Miesiąc mógł być znacznie lepszy nie tylko ze względu na ilość postawionych kuponów (przepadła jakoś połowa miesiąca), ale również jeśli chodzi o stawkowanie. W poprzednim miesiącu po przegranej zwiększałem stawki i na tym głównie odbijałem się od dna. Tutaj był tylko jeden dołek i wychodziłem z niego powoli, wygrywając pięć typów z rzędu. Większe stawki pozwoliłyby osiągnąć znacznie wyższy yield i zarobki. Nie oszukujmy się jednak, osiągnięty wynik jest jak najbardziej satysfakcjonujący. Wyższy yield, skuteczność prawie 70 procent (licząc zwrot jako połówka) przy średnim kursie 2,04. Wypadałoby jednak w uwzględnieniu średniego kursu dodać odpowiednie stawki no i podział na przegrane i wygrane. Dużo z tym pieprzenia, ale postaram się o to w kolejnym miesiącu.
I wykresy.
1. Yield
2. Zarobione
Chyba trochę bez sensu to moje narzekanie. Jak w poprzednim miesiącu - szczytowy moment w ostatnim typie, ale jednak nie ma się co chwalić, skoro ostatni typ był 23. dnia miesiąca. Obiecuję nieznacznie więcej typów w sierpniu. Nieznacznie, bo mamy już 9. sierpnia.
Lipiec zamknięty opóźnionym podsumowaniem.