A.Kuznetcov vs J.Hajek Typ:1 Kurs:1.62 Bukmacherinnacle Sports
Dziś polecam zagranie na Kuznetcova z Hajkiem.Kurs 1.62 może nie powala na kolana ale moim zdaniem i tka jest warty gry. Po krótce o każdym z graczu. Andrey Kuznetsov jest to jeden z bardziej utalentowanych gracz młodego pokolenia. Jest to zawodnik grający bardzo ofensywnie ,potrafiący grać na poziomie kosmicznym ,czego doświadczył chociażby w tym roku na Wimbledonie David Ferrer. Jego ulubioną nawierzchnią jest właśnie clay. Główne jego atuty to serwis i potężny forhend. Mimo młodego wieku jest już obyty w światowym turze i nie brak mu doświadczenia.
Jan Hajek natomiast jest to weteran kortów. Jest to zawodnik który przez cała cześć swojej kariery pewnego poziomu nie mógł przeskoczyć. Przez większość kariery grywa w turniejach rangi challenger gdzie odnośni niezłe wyniki. Jego główny atut to defensywa i bardzo regularne grane .Na pewno nie jest to zawodnik grający efektownie ani też ofensywnie. Szczerze mnie nie przekonuje gra Hajka absolutnie i często gram przeciwko nie mu gdyż jest on bardzo ceniony przez bukmacherów .
Wracają do samego już meczu. Co przemawia za obstawieniem na Kuznetcova dla mnie przede wszystkim fakt że jest to tenisista o 2 klasy lepszy od Jana Hajka i na 10 meczy w tej chwili dla mnie 9 wygrywa Kuznetcov. Jedynym elementem tenisowego rzemiosła w którym dał bym plusik w tym meczu przy Hajku to regularność. Niby na clayu to ważna cecha ale moim zdaniem ofensywa się obroni Kuznetcov. Trzeba dodać też fakt że ostatnio Kuznetcov zawiódł przegrywając z T.Monterio .Ewidentnie tamten mecz mu nie wyszedł i bez dwóch zdań będzie chciał się zrehabilitować za tamta porażkę. Hajek natomiast ostatnio też nie zachwycił bo u siebie w Pradze przegrał w 2 rundzie z wyśmiewanym przez większość ludzi Michałem Przysiężnym. Powodzenia