jacuskrzynowek
Użytkownik
Witam.
Gram NBA od dawna. Prawie zawsze są to 2 spotkania na noc w AKO i w sumie zauważyłem, że zdarza mi się mieć 6,7 a nawet 8 nocy trafionych z rzędu. Zawsze gram płaską stawką, ale pomyślałem sobie czemu by nie spróbować zagrać allin? A więc spróbuję to zrobić co w założeniu da mi ok. 8 tys. z 5zł. Zaczynam dziś kończę równo za tydzień. Analizy będą dodawane do każdego typu. Gram w eFortunie więc od każdego kuponu pobierany jest podatek 12%.
Dzień #1.
Washington Wizards vs Miami Heat typ: M. Gortat over 12.5 @ 1.82
Philadelphia 76rs vs San Antonio Spurs typ: Carter-Williams over 17.5 @ 1.82
Wkład: 5zł
Ako: 3.31
Ew: 14.56zł
Mecz#1. Do stolicy przyjeżdża ekipa Heat. O b2b raczej nie ma co się rozpisywać. Wiadomo, troszkę to daje, ale mecz z Knicksami raczej łatwy, a odległość żadna. Raczej wziąłbym tu pod uwagę 2 główne czynniki, które skierowały mnie, aby postawić ten typ. Pierwszym jest brak Nene w dzisiejszym meczu. Odkąd Brazylijczyk gra mniej Marcin z meczu na mecz coraz bardziej się rozkręca tj. ostatnie 4 mecze 10,12,12,24. Jednak zabierał mu trochę miejsca na parkiecie przy zdobywaniu punktów spod kosza, a także w zbiórkach. Dziś wszystkie peak' n rolle będą grane właśnie na Polaka. Drugą sprawą jest przeciwnik, który będzie najbardziej uprzykrzał życie Gortatowi czyli "wspaniały" Bosh. Trzeba przyznać, że ostatnimi czasy wziął spory ciężar i zdobywania punktów i zbierania piłek(co jest akurat normalne) na siebie. Jednak czy aż taki dobry z niego obrońca? Moim zdaniem nie. Polak powinien spokojnie zebrać 8-10 piłek przy meczu w normalnym tempie, bo raczej nie spodziewam się widowiska run n gun. Jeśli akcje będą wolniejsze i ułożone to logiczne, że łatwiej będzie zbierać piłki, a co za tym idzie dobijać je co daje punkty centrowi z Waszyngtonu. Zresztą, o zbiórki nie powinno być trudno, bo ostatnie wyniki Bosha to 7,9,10,10,9 więc jak widać, choć nie są to złe wyniki to nie są też nie do przebicia. Ostatnim czynnikiem powiedziałbym pobocznym jest to, że Gortatowi gra się przeciwko ekipie z Miami dobrze. Jeszcze, gdy był Lebron to Marcin wykręcał dobre wyniki tj. 12,14,12,18 pkt. w poprzednim sezonie. Jak widać 2 razy zabrakło tego punkcika, ale dziś powinien pokryć overek z zapasem 3-4 punktów, a oby 10 punktów. Nikt by się nie pogniewał :grin: Linia wystawiona przez fortunę moim zdaniem za niska o te 2 oczka więc pobrałem zwłaszcza na słabą ofertę na dzisiejszą nockę.
Mecz#2 Od rana widziałem w dziale typy na Williamsa i również myślałem o pobraniu go. Kusił mnie także over 14.5 Kawhi, a także +13.5 Phila, ale mam nadzieję, że nie będę żałował tego. Dlaczego taki typ? 76rs pogrążone. Zaraz zbliża się niechlubny rekord najgorszego początku sezonu w NBA. Z jednej strony to najlepsza i najładniejsza dla oka liga koszykarska świata, a z drugiej przykro patrzeć jak ekipa, która jeszcze kilka lat temu coś ogarniała zaczyna sezon bilansem 0-16, a prawdopodobnie będzie to po nocy 0-17. Obym się mylił. Wiadomo, główny rozgrywający i dzisiejszej nocy jedyny z tego co podaje roto. Na nim spoczywa cały ciężar gry i mimoże w NBA jest dopiero drugi rok to bardzo dobrze sobie radził z tym ciężarem. Teraz po powrocie już wykręca dobre liczby, ze średnią 14.3 lub bodaj 14.7 ppg. Jak widać, brakuje do overka 3 punktów, ale co z tego skoro dziś naprzeciw miałby Parkera, Duncana i resztę seniorów, którzy graliby mało minut, żeby się nie przemęczać na kolejny, ważniejszy mecz. No właśnie mieliby, bo otóż, zaraz po obstawieniu zobaczyłem masakryczny spadek kursu z 11 na 6.75 na 76rs i szybko otworzyłem Twittera, a tam na stronie SAS moje ślepia ujrzały piękny widok, a mianowicie napis:
INJURY REPORT: Duncan, Mills, Parker and Splitter are listed as out for tonight’s game at Philadelphia.
Oczywiście wtedy jeszcze bardziej pożałowałem, że nie zagrałem tych poprzednich typów, aczkolwiek Phila wciąż pozostaje słaba i mogą przegrać dzisiejszy mecz. Mobilizacja jest jednak wielka, bo można powalczyć już dziś i nie czekać na Timberwolves, bo i z nimi mogą sobie nie poradzic. Myślę, że Williams zepnie pośladki i zrobi ten over zwłaszcza, że jeśli 76rs myślą na poważnie o wygranej dziś to młody musi zrobić +20 punktów. On o tym wie, drużyna także o tym wie i na pewno będzie miał większą swobodę w rozgrywaniu. Typ na over rozgrywającego jest zawsze ryzykowny, bo mecz może nie wyjść, ale dziś myślę, że warto po takiej linii "zaryzykować" i zaufać Williamsowi. To by było na tyle.