>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Tydzień 9: Cherbourg[Francja]

Status
Zamknięty.
lolnik 473

lolnik

Użytkownik
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Kim - Michon 6/2 6/2
1/10
Michon @ 3.20
2/10
Michon +4g @ 1.90
7/10
O21.5g @ 1.98
Turniej we Francji, dosyć słabo płacony jak na Europejskie standardy ale suma jest już większa niż było to na kontynencie Afrykańskim w Maroku.
Turniej w hali ale jednak na greensecie i jest jak najbardziej dobry dla wybicia się słabszych czy underrated Francuzów gdzie można zdobyć lepsze punkty niż na Satelitkach i się pokazać szerszej publiczności.
Według OOP mecz dnia i chyba na to najbardziej zasługuję ponieważ Amerykanin to turniejowa #3, a Axel to młody talent na dzikiej karcie gdzie w tamtym roku po Szczecinie bardzo dużo porównywało się go z innym młodzieniaszkiem Rufinem kto szybciej coś osiągnie, wyszło że jednak Guillaume. Kim w tym sezonie dużo grał grał największy problem miał z serwismenami 2-4, jest cień szansy dla Francuza że będzie na tej nawierzchni chciał Amerykanina rozrzucić, a Kevin przy swoim dosyć ryzykanckim graniu jak i już nie jednej wiośnie na karku może nie wytrzymać tego kondycyjnie:
Kim: I hate running. I do it for tennis but I would rather not. I&#39;d rather just stay indoors. I guess it&#39;s just my mentality. I get bored.
Jak widać ogólnie Kevin nie lubi zapraw w treningu jak i podczas meczów, a greenset na to zbytnio nie pozwala by biernie stać. Dodać można że z tego powodu nie lubienia latać po korcie wywodzi się nie pokazywanie się na turniejach na mączce Amerykanina.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Kim w tym sezonie dużo grał największy problem miał z serwismenami 1-4.
dokładniej 2-3 (McClune, Brands - King Turner, Anderson, Kendrick).
te statystyki to w kontekście tego meczu, czy jako ciekawostka? bo jedną z ostatnich cech jakie można dopasować do stylu gry Francuza to dominujący serwis.

Dziś śmiało można zagrać Ouanne (1,25), przeciwko Cookowi.

Hell:
Ja bym dodał Smyczkasa, nie wiem jak Ty, ale on nawet nawet potrafi serwować
włodar
to trochę inny kaliber serwisu, niż ta piątka, która wymieniłem.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Bohli S. - Ascione T. 1.60

Francuz ma tutaj do obronny punkty za zeszło roczny finał, ale miał pecha w losowaniu. Moim zdaniem Bohl zdecydowani lepszy zawodnik. Ascione typowy challnagerowy średniak raczej nie ma czego szukać z solidnym Szwajcarem, dla mnie różnica jednej klasy..

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
A to dobre, co czytam bo ja akurat z ubogości dzisiejszej oferty zagrałem 3 mecze, które zostały popołudniu w Cherbourg i tak się składa, że mam właśnie na Bohliego (Widzu), Ouannę (Włodar) i Michona (Hellraiser).
Ouanna - o 2 klasy lepszy zawodnik od Amerykanina, jeśli będzie grał poważnie w tym małym turniejku, to z pewnością może go wygrać.
Bohli - typowy challengerowiec, podobnie zresztą jak jego przeciwnik Ascione. Za Francuzem przemawiają ściany, ale za Bohlim to, że zazwyczaj gra w takich turniejach na całego, bo to właśnie one są dla niego głównym źródłem punktów i zarobków. Typ oparty wyłącznie na ostatnich wynikach jednego i drugiego.
Michon - no cóż... Jakby to uargumentować. Młody, raczej nieperspektywiczny :) Francuz (polecam zwrócenie uwagi na jego warunki fizyczne) kontra stary wyjadacz tenisowego rzemiosła. Obija się ten Kim po tych challengerach, raz zagra lepiej, raz gorzej, ale to jest właśnie przeciwnik wymarzony dla Michona w 1. rundzie. Dlaczego?... Kim często potrafi zupełnie odpuścić mecz. Może coś go do tego dodatkowo skłoni? Mam nadzieję, że organizatorzy już się o to odpowiednio postarali. Aha - kto chce grać na Michona, niech nie patrzy w jego staty. :)
Do tego Tatishvili z WTA i tak powstaje kupon: Ouanna (1,25) ✅ + Bohli (1,7) ⛔ + Michon (3,1) ⛔ + Tatishvili (1,7) ✅ .
Życzę sobie powodzenia!

Widzę, że Francuzi lubią marnować dzikie karty niczym Polacy na niektórych imprezach. Michon daj sobie spokój z tenisem, przy tych gabarytach mogę polecić chyba jedynie badminton :;/:

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Wrzucę swoje dwa grosze (choć myślałem, że moje milczenie będzie trwało wieki). Nie chodzi jednak o sam typ, ale o zawodników. Michona do Rufina porównywać nie można - dwa style, inny pomysł na grę, różne warunki fizyczne. Michon to maluch, który specjalnie nie ma czym zaskakiwać. Serwis słabiutki, mało ataków, racze czekanie na błąd rywala - to jego gra. Kim jaki jest każdy wie, ciężko przewidzieć co będzie wyprawiał. Ale sportowo (tenisowo) jest trzy poziomy wyżej od młodziana.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Crugnola - Rosol 0/6 0/1 krecz Crugnoli
5/10
Crugnola @ 2.73
Crugnola od kiedy widziałem go pierwszy raz w turnieju w Poznaniu gdzie wygrał z Kapasiem 6/0 6/2 który właśnie nie wiem jakim cudem dostał wtedy WC to Włoch pomagał jak tylko mógł Polakowi ale ten twardo i nie ustępliwie wyrzucał wszystko w aut.
W kolejnej rundzie Włoch robił to samo pomagał jak tylko mógł ale Gremelmayr wiedział co robić i Crugnola skreczował przy wyniku 1/6 0/3 z powodu udaru jeśli dobrze pamiętam.
Od tamtych wyczynów Włocha który nie nadawał się do niczego zmienił się gra dobre pasówki, posiada dosyć solidny serwis i potrafi wyjąc asa z rękawa kiedy jest potrzebny lub zdobyć szybko tani punkt kosztem rywala i jakieś orientacyjne pojęcie o grze przy siatce też posiada.
Rosol najlepsze sezony ma za sobą turniej życia rozegrał dwa lata temu gdzie wygrał Tretorna w Koszycach tam naprawdę rozprawiał się z rywalami aż miło było popatrzeć, lecz ostatni raz wygrał turniej równo 365 dni temu i jak narazie jest coraz gorzej bo nie wybronił wygranej w Bergamo i za bardzo nie widać by miał jakiś pomysł na grę który wprowadza.
Po paru jego spotkaniach można powiedzieć że spróchniał i jest duża szansa dla Włocha który jest w lepszej formie w ostatnich tygodniach.
Begemann - Kudryavtsev 6/3 5/7 6/4
5/10
Begemann @ 2.80
Faworyt tego spotkania jest niżej w rankingu od Niemca który szerszej publiczności nie jest jeszcze aż tak znany i Rosjanin mniej osiągnął od Andrea.
Niemiec zaczynał jako deblista na Satelitkach i jakoś wyszło że próbował później sił jako singlista stonowanym stylem s&amp;v gdzie tak jak Marach czy Kubot woli do tego nawierzchnie z mączki ceglanej niż szybkie nawierzchnie. Pierwszy raz rzucał się na oczy jak siedział bardzo długi czas w Ameryce Południowej przebijał się w kwalifikacjach z odległych miejsc chyba koło #600, gdzie dosyć dobrze radził sobie później na głównej drabince.
W Cali przegrał w II r. z Fallą który wygrał turniej, w Bogocie zaliczył ćwierćfinał, w Quito przegrał z Decoud w półfinale. W Florianopols uległ w półfinale z kolejnym zwycięzcą turnieju Rufinem. I wreszcie na szybszych nawierzchniach gdzie powinno iść mu lepiej z racji preferowanego stylu przegrał dopiero w finale z Ramonem Delgado który wtedy dopiero wracał do profesjonalnego grania. Dodać można ostatnie epizody w USA gdzie ulegał też dopiero Kendrickowi czy Bogo Jr.
W tak króciutkim czasie jak końcówka tamtego sezonu Begemann z średniego deblisty z Satelitek stał się bardzo kąśliwym wolejistą na którego trzeba uważać tyle ile sukcesów zaliczył w takim tempie Alex w swojej dotychczasowej karierze jeszcze nie może naliczyć.

jkula 2

jkula

Użytkownik
Begemann - Kudryavtsev
Niemiec w dobrej dyspozycji jedyne czego można by się było obawiać to faktu ogrania na kortach Rosjanina. Zagrał on już tutaj 3 spotkania w kwalach i wszystkie wygrał gładziutko w 2 setach. Raczej go to nie zmęczyło zbytnio. Niemiec może mieć problem na początku seta z asymilacją i spalić kilka pierwszych piłek. Przyzwoity serwis powinien przybliżyć go do zwycięstwa. Zgadzam się co do typu z przedmówcą.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom