>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 8: New Delhi, Astana, Morelos

Status
Zamknięty.
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Astana
Mecz: Mertl J. - Dustov F.
Data: 19.02.2014 07:30
Typ: Mertl 2:0
Kurs: 2.40
Bukmacher: Expekt
Analiza: Druga runda turnieju w kazachskiej Astanie, na nawierzchni twardej. Zagrają ze sobą Farrukh Dustov z Uzbekistanu oraz Jan Mertl z Czech. Uzbek w rankingu 227, Czech 197. Niby patrząc na ranking obydwu Panów nie ma widocznej dużej różnicy, jednak w mojej ocenie jest i to na korzyść Czecha. Wiadomo nie są to jakieś znane nazwiska, jednak znacznie częściej obił mi się o uszy Mertl. Ostatnio zaliczył ćwierćfinał w Quimper pokonując małoznanego Halysa oraz lepiej znanego Szwajcara Laaksonena, aby później ulec Gillsowi Mullerowi w dwóch tiebreakach (do 7 i do 6, świetny serwis obydwu i ani jednej szansy na przełamanie dla nikogo). Wcześniej w Niemczech dotarł do finału przegrywając w nim z Thomasem Schoorelem 4:6, 7:6, 4:6. Wcześniej pokonał Torebko, Kerna i Michalicke. W Heilbronn przegrał w 1 rundzie turnieju głównego z Berrerem w wyrównanym 3-setowym meczu. W kwalifikacjach uporał się z Knittelem, Martim i Martinem Fischerem. Dustov w tym roku zaczął grać od lutego i zaliczył puki co zaledwie 2 mecze, obydwa przegrywając. Najpierw z Martinem Fischerem 1:6 2:6 (tym samym, z którym miesiąc temu wygrał Mertl), a później Uzbek przegrał z Arnaboldim 6:7, 4:6. Chyba jeszcze Dustov nie będzie na tyle ograny, żeby mógł poważniej myśleć o zwycięstwie w tym spotkaniu. Poza tym Mertl zdaje się być lepszym zawodnikiem. W pierwszej rundzie Czech wygrał z nieznanym mi Biryukovem w trzech setach, natomiast Dustov pokonał młodego, ale ciekawie grającego Khachanova, który ostatnio jest zupełnei bez formy. Podsumowując, nie widzę tutaj atutów po stronie Dustova na zwycięstwo.

B 2,2K

barichello

Użytkownik
decydująca faza przed kwalami w Dubaju, a zatem:

II stopień
Nedovyesov A Sugita 1.97
Pora żegnać się z przygodą w Indiach, wcześniej półfinał w Kolkata, więc styka, ostatni moment na spakowanie się na kwale do Dubaju. Sugita to wyższa półka niż rywal w 1 rundzie, G. Granollers
Golubev vs Korolev 3.00
Golubev rozstawiony z 1 w kwalifikacjach do turnieju w Dubaju. Grają dwaj rodacy, więc o umowne tankowanie może być znacznie łatwiej.
Donskoy Bachinger 1.93
Donskoy po finale w Kolkota, przed nim kwale w Dubaju, więc także wypada się pakować.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
decydująca faza przed kwalami w Dubaju, a zatem:

Donskoy Bachinger 1.93
Donskoy po finale w Kolkota, przed nim kwale w Dubaju, więc także wypada się pakować.
Bez urazy kolego ale większość Twoich propozycji kończy się analizami typu, że &quot;także wypada się pakować&quot; i robi się to trochę monotonne ... Nie wiem czy doszukiwanie się &quot;spisków&quot; w każdym spotkaniu to dobra droga...

prof 62,1K

prof

Użytkownik
Co do Nedoseyova to on sie pakowac nie musi bo po c ma odpuszczac mocnego chellka ktorego ma szanse wygrac dla kwali do turnieju ATP w Dubaju ktorych moze nie przejsc a jesli mu sie uda to i tak wyleci w 1 rundzie. Koroleva jak najbarzdiej popieram. Dodatkowo dochodzi tutaj czynnik h2h 4-1 dla Koroleva. Co do Donskoya to niewiem co mu siedzi w glowie :d

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Bez urazy kolego ale większość Twoich propozycji kończy się analizami typu, że &quot;także wypada się pakować&quot; i robi się to trochę monotonne ... Nie wiem czy doszukiwanie się &quot;spisków&quot; w każdym spotkaniu to dobra droga...
Z koma
Nie w kazdym, tylko w wybranych przypadkach, ktore opieraja sie na zgloszeniu do kwali do batdziej prestizowego turnieju badz zbut duza iloscia spptkan w krotkim okresie czasu i sa grane progresja. Stad montonia. Aczy to dobry pomysl to sie okaze, bo dopiero testuje.
Co do Nedoseyova to on sie pakowac nie musi bo po c ma odpuszczac mocnego chellka ktorego ma szanse wygrac dla kwali do turnieju ATP w Dubaju ktorych moze nie przejsc a jesli mu sie uda to i tak wyleci w 1 rundzie.
Bo Dubaj to nie tylko tenis, ale okazja na wypoczynek w fajnym miejscu ;).

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Henrique Cunha wygra @ 1,93 Pinnacle Sports 200j ✅
Druga runda Challengera rozgrywającego się w Meksykańskim mieście Morelos. Starcie dwóch zawodników młodego pokolenia, grających lewą ręką. Myślę, że większe szanse w tym meczu ma Henrique Cunha, który pomimo niższego rankingu radzi sobie lepiej na twardej nawierzchni i ma większy potenciał.
Henrique po zakończeniu studiów w tym sezonie wraca na dobre do tenisa. Niski zawodnik, leworęczny, grający oburęcznym backhandem. Myślę, że jeśli będzie grał w tym sezonie regularnie to osiągnie dobre miejsce w rankingu, któe pozwoli mu na stałe występy w Challengerach. Henrique gra w tym sezonie dobry tenis, przeszedł już kwalifikacje do CH w Chitre, gdzie rozegrał w pierwszej rundzie trzysetówkę z Alejandro Fallą, następnie niespodziewana porażka w Futuresie z Jarrym. W tym tygodniu trzy zwycięstwa w kwalifikacjach do turnieju w Morelos.
Wczoraj Brazylijczyk zagrał świetne spotkanie z O&#39;Brienem i bezproblemowo wygrał w dwóch stosunkowo krótkich setach.
David Souto, 22 lata, plasuje się na początku trzeciej setki rankingu ATP. Co ciekawe najlepsze wyniki osiąga na nawierzchniach twardych. Gra w turniejach rangi Futures, co jakiś czas próbuje się pokazać w Challengerach. Całkiem nieźle ułożony zawodnik jednak bez jakichkolwiek atutów w ataku.
Wenezuelczyk w pierwszej rundzie męczył się w trzech setach z Barrientosem, który nie jest zawodnikiem na turnieje rangi Challenger i dodatkowo słabo gra na hardzie.
Dla wielu osób może się wydawać dziwne granie na zawodnika sklasyfikowanego ponad trzysta miejsc niżej jednak Cunha z tygodnia na tydzień będzie budować ranking i na koniec 2014 roku będzie zdecydowanie wyżej, tego jestem pewny. Souto raczej przeciętnie rozpoczął sezon, gra dużo na twardej nawierzchni jednak w porównaniu z Cunhą nie potrafi kończyć akcji co może zadecydować o przebiegu tego meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +4
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Henrique Cunha - Souto 1 1.85 betclic 8/10 63 46 64 ✅
Popieram typ Madersa, który wspomniał już co nie co wyżej. Ja dodam tylko, że Cunha uważany był 4/5 lat temu za jeden z większych talentów Brazylijskiego tenisa, zawsze był wysoko w rankingach juniorskich itd, dopiero teraz chyba wziął się porządnie za granie a ten kurs jest świetną okazją żeby go wziąć, jak i Souto nie wydaje mi się w tym momencie specjalnym zagrożeniem, Cunha nie takich już ogrywał, chłopak rocznik 90&#39; a ranking daleki od tego co właściwie powinien być, skłaniam się, że ten turniej jest dla niego poważnym wyzwaniem i tutaj wygra.

I 0

inny.

Użytkownik
MECZ: Cunha - Souto
TURNIEJ: Morelos
TYP: Souto
KURS: 2,02
BUK: Pinnacle
STAWKA: 3/10
ANALIZA:
Cunha w tym roku 24 lata,a bilans zaledwie 76/40.Souto 263/131,pomimo tego,że jest o 2 lata młodszy.Souto ostatnio historyczny sukces pokonał Belluciego co prawda po kreczu,ale jednak.Tutaj w pierwszej rundzie dziabnął Barrientosa,więc z Cunhą powinien sobie spokojnie poradzić.Cunha na clayu 47/22,w tym roku 10/3.Souto 125/46,w tym roku 1/0.Obydwaj leworęczni.Doświadczenie po stronie Davida.GL!

MECZ: Estrella - Puetz
TYP: Estrella
KURS: 2,00
BUK: 5Dimes
STAWKA: 4/10
ANALIZA:
Estrella ma bardzo dobry serwis i świetny fh.Do tego bardzo dobrze gra na hardzie.Tutaj w pierwszej rundzie gładziutko 6-3 6-3 bez spinki z Mertensem.Puetza dziabnie tym bardziej.Puetz to nie grajek na hard.Estrella bilans 165/80,w tym roku 1/1.Puetz 8/6,w tym roku 1/0.Moim zdaniem Victor dość szybko zakończy ten mecz.GL!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Blaz Rola wygra @ 1,92 Betfair ⛔
1/8 finału turnieju rangi Challenger w New Delhi, starcie dwóch zawodników młodego pokolenia. W pierwszym meczu Blaza Roli stawiałem przeciwko Niemu, dzisiaj robię zupełnie odwrotnie i sądzę, że wygra spotkanie przeciwko Radu Albotowi.
Blaz Rola po dotarciu do drugiej rundy Australian Open spuścił z tonu, w Indiach nie udane występy, druga runda w Chennai i pierwsza w Kolkacie. Słabe mecze z Kudryavtsevem i Velottim nie napawają przed tym meczem pozytywnie. W zawodowym tenisie Słoweniec ma małe doświadczenie w grze na nawierzchniach twardych, wyniki nie imponują.
W pierwszej rundzie po ogromnej walce Słoweniec pokonał doświadczonego Hiszpana Munoza De La Navę. Mecz typowo na przełamanie.
Radu Albot, stosunkowo niski tenisista, rok starszy od Blaza Roli. Bardzo przeciętny serwis jeśli chodzi o siłę, dobrze rotowany. W pierwszej rundzie w New Delhi pokonał Brytyjczyka Daniela Coxa, w dwóch setach. Bardzo dużo gra slice beckhandowym. Ogólnie zawodnik bardzo techniczny, bardzo rzadko używający siły. Zeszły sezon to praktycznie tylko turnieje rangi Futures, od początku tego szuka swoich szans na Challengerach.
Myślę, że na tą chwilę Blaz Rola jest lepszym tenisistom i w tym starciu po prostu będzie miał więcej argumentów. Albotowi brakuje kończącego uderzenia aby walczyć o dobre wyniki w Challengerach, serwis również nie pozwala czuć się pewnie przy swoim podaniu i bardzo często jest przełamywany.
Egor Gerasimov wygra @ 3,06 PinnacleSports ⛔
Druga runda turnieju rangi Challenger odbywającego się w Astanie. Starcie Egora Gerasimova z Gillesem Muller. Szukam w tym meczu niespodzianki w postaci wygranej Białorusina.
Egor Gerasimov pod koniec ubiegłego sezonu pokazał się z dobrej strony w turniejach halowych na arenie Challengerów - ćwierćfinał w Helsinkach i Tyumen. Białorusin może pochwalić się dobrym, rotowanym najczęściej na zewnątrz serwisem, return raczej bardzo przeciętny. Potrafi posłać kończące zagranie z bh po linii, jest to jeden z jego większych argumentów.
Egor w pierwszej rundzie po słabym pierwszym secie ostatecznie pokonał Rosjanina Vatulina.
Gilles Muller po długiej przerwie w tym sezonie wraca do gry, na wstępie druga runda Futuresa, następnie druga runda w Challengerze w Heilbronn, dwa zwycięstwa w Davis Cupie, półfinał Challengera w Quimper. Dzisiaj w Astanie rozegrał ciężkie spotkanie z Jarosławem Pospisilem, Gilles w ostatnich dniach gra bardzo dużo, jest to zawodnik, który nigdy nie zaskakiwał dobrą kontuzję i po cichu liczę jutro na braki fizyczne.
Egor Gerasimov potrafi dobrze returnować co przy grze serve&amp;volley przeciwnika może mieć ogromne wrażenie. Po cichu liczę na zwycięstwo Białorusina i to, że Muller pomoże. Młodym zawodnikiem nie jest, gra w ostatnich dniach na prawdę dużo, nie są to krótkie mecze.

Otrzymane punkty reputacji: +8
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
MECZ: Cunha - Souto
TYP: Souto
KURS: 2,02
BUK: Pinnacle
STAWKA: 3/10
ANALIZA:
Cunha w tym roku 24 lata,a bilans zaledwie 76/40.Souto 263/131,pomimo tego,że jest o 2 lata młodszy.Souto ostatnio historyczny sukces pokonał Belluciego co prawda po kreczu,ale jednak.Tutaj w pierwszej rundzie dziabnął Barrientosa,więc z Cunhą powinien sobie spokojnie poradzić.Cunha na clayu 47/22,w tym roku 10/3.Souto 125/46,w tym roku 1/0.Obydwaj leworęczni.Doświadczenie po stronie Davida.GL!
Dopiero to zobaczyłem,Cunha wygrał aleee co to za sukces pokonać kogoś przez krecz(mowa tu o Souto w.w)?! To jest po prostu mega fart,że Bellucci skreczował i Souto mógł grać dalej.Po drugie po co przywoływać statystyki z clayu obu panów skoro turniej ten jest rozgrywany na hardzie?To tak jakby np.Raonic czy Isner grali na clayu a Ty przywołujesz ich dobre statsy z meczów na hardzie:-|

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Rola - Albot 1 1.87 Unibet 10/10 46 75 64 zawalil Rola... ⛔

A tutaj wydaje się perełka na jutro, bo Blaz jakby nie było już zadziwił na początku roku na AO, teraz nie co delikatnie przygasł, ale ja go uważam za faworyta do wygrania challengera w Delhi. Został tutaj na te 3 turnieje, jest to jego ostatni i po to został chyba, żeby osiągnąć sukces i zrobić wynik, bo łatwiejszych drabinek już pewnie nie będzie...

Albot chłopak który 3-4 lata temu był uznawany za kogoś kto może namieszać w kilku najbliższych latach, jednak dalej u chłopaka nie widać nic konkretnego, osiąga od czasu do czasu przyzwoite wyniki, ale brakuje mu &quot;tego czegoś&quot; by pojawić się w TOP100, natomiast Rola to dla mnie materiał na TOP100 w przeciągu kilku najbliższych miesięcy.

Otrzymane punkty reputacji: +15
I 0

inny.

Użytkownik
Dopiero to zobaczyłem,Cunha wygrał aleee co to za sukces pokonać kogoś przez krecz(mowa tu o Souto w.w)?! To jest po prostu mega fart,że Bellucci skreczował i Souto mógł grać dalej.Po drugie po co przywoływać statystyki z clayu obu panów skoro turniej ten jest rozgrywany na hardzie?To tak jakby np.Raonic czy Isner grali na clayu a Ty przywołujesz ich dobre statsy z meczów na hardzie:-|
Znaczy gdybyś to sprawdził to wiedziałbyś,że po prostu z automatu napisałem clay,ale staty są podane z hardu.Podane prawidłowo aczkolwiek z roztargnienia zamiast hard napisałem clay ????

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Henrique Cunha wygra @ 3,25 PinnacleSports
Ćwierćfinał turnieju rangi Challenger w Morelos. Starcie Henrique Cunhy, który jest w życiowej formie z doświadczonym Victorem Estrellą, który w ostatnich tygodniach gra bardzo dużo. Po raz kolejny decyduję się typować zwycięstwo Brazylijczyka, jednak dziś o to łatwo nie będzie.
Henrique po zakończeniu studiów w tym sezonie wraca na dobre do tenisa. Niski zawodnik, leworęczny, grający oburęcznym backhandem. Myślę, że jeśli będzie grał w tym sezonie regularnie to osiągnie dobre miejsce w rankingu, które pozwoli mu na stałe występy w Challengerach. Henrique gra w tym sezonie dobry tenis, przeszedł już kwalifikacje do CH w Chitre, gdzie rozegrał w pierwszej rundzie trzysetówkę z Alejandro Fallą, następnie niespodziewana porażka w Futuresie z Jarrym. W tym tygodniu trzy zwycięstwa w kwalifikacjach do turnieju w Morelos.
Henrique w Morelos rozegrał już pięć spotkań, tracąc tylko jednego set we wczorajszym meczu przeciwko zdecydowanie wyżej notowanemu Davidowi Souto. Brazylijczyk gra swój najlepszy tenis w karierze i sądzę, że może zajść jeszcze dalej w Meksyku.
Victor Estrella, niski tenisista podobnie jak jego dzisiejszy rywal. Początek sezonu wyglądał słabo, następnie dobrze zaprezentował się w Dallas gdzie zagrał w półfinale, potem doszedł do trzeciej rundy kwalifikacji w Memphis gdzie uległ Ramowi.
Estrella gra zupełnie inny tenis niż Cunha. Henrique potrafi szybko zakończyć akcję, często przyśpiesza z forehandu. Estrella bazuje na długim przebijaniu piłki na stronę rywala. Dziś może mieć z tym problem przy szybkiej nawierzchni w Morelos.
Victor jest już wiekowym zawodnikiem, w ostatnich tygodniach niespodziewany wzrost formy, jednak zmęczenie jest na pewno i powoli się ono ukazuje, do tego wczoraj trudne trzy sety z Timem Puetz. Liczę, że gra Estrelli nie będzie wyglądać zbyt dobrze a Cunha wykorzysta atut szybkiej nawierzchni. Warto również zagrać handicap setowy.

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Muller - Dustov 1 1.44 William Hill 10/10 63 76 ✅

Przede wszystkim dalej twierdzę, że Muller wraca do formy, nie jest to jeszcze szczyt &quot;marzeń&quot; ale chłopak po kontuzji się odradza i jest już co raz bardziej stabilny, co widać po ostatnich wynikach, nie sądzę, aby Dustov był specjalnym zagrożeniem, będzie pewnie brakowało mu regularności i tutaj się wszystko rozegra, bo podanie pierwsze Panowie będą kurczowo trzymać z racji możliwości serwisowych, aczkolwiek Muller wygląda mi tu znacznie lepiej od Dustova, dlatego to można śmiało grać.

Oczekuje finału Muller - Golubev.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom