>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzień 7: Kolkata, Bergamo, Quimper

Status
Zamknięty.
daavid5 671

daavid5

Użytkownik
Kolkata​

Surface: Hard
Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.bengaltennis.net/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6959/mds.pdf
Qualifications draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6959/qs.pdf

Bergamo​

Prize Money: €42,500 +H
Tournament website: http://www.atpbergamo.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/854/mds.pdf
Qualifications draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/854/qs.pdf

Quimper​

Prize Money: €42,500 +H
Tournament website: http://www.opendequimper.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6239/mds.pdf
Qualifications draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6239/qs.pdf

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Fabrice Martin wygra @ 1,50 Bet365 ✅
Pierwsza runda kwalifikacji do Włoskiego Challengera odbywającego się w malowniczym Bergamo. Starcie będącego na fali, Francuza Fabrice Martina z o rok starszym Włochem, Claudio Grassi.
Fabrice Martin całkiem nieźle rozpoczął ten sezon, widać, że hala to jest jego żywioł. Nie ma się co dziwić jeśli posiada sie atomowy serwis i potrafi się grać pod siatką. Jeden półfinał Futuresa w tym sezonie, porażka z Ignatikiem, który seryjnie wygrywa te turnieje. Ostatnio wystąpił w kwalifikacjach do turnieju ATP250 w Montpellier, jednak na tą chwilę są to jeszcze za wysokie progi i musiał się pogodzić z porażką z rodakiem Vincentem Millotem. Na poziom rozgrywkowy Futures Martin to całkiem solidny zawodnik i myślę, że takie kwalifikacje do dla Niego dobre miejsce aby szukać szczęścia.
Grassi to zdecydowanie inny styl gry, zawodnik nie obdarzony dobrymi warunkami fizycznymi, nie posiadający akcji kończącej, grający oburęcznym backhandem. Typowy zawodnik na nawierzchnie ziemne. Nie zrobił wielkiej kariery, w wieku prawie trzydziestu lat bez żadnych sukcesów na arenie Challenger, można powiedzieć, że nie poczuł tych rozgrywek, całe życie gra w Futuresach, u siebie dostaje szanse gry w Challengerach. sezon rozpoczęty bardzo kiepsko, wystąpił w trzech Futuresach, dwa razy zmagania kończył na drugiej rundzie, w pierwszym występie pożegnał się z turniejem w inauguracyjnym meczu.
Wszystko poza miejsce rozgrywania meczu przemawia tutaj za Francuzem, który próbuje powrócić do poważnej gry w tenisa. Widać, że forma się cały czas poprawia i myślę, że Grassi na ten moment nie jest w stanie zagrozić Fabrice. Włoch w hali bardzo sporadycznie występuje, nie pasuje do tej nawierzchni, Martin może załatwić sprawę samym serwisem.

Otrzymane punkty reputacji: +6
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Machado - Hochwalt 1,30 bet365✅

Pewniaczek na rano. Az nie wiem od czego zacząc ???? Machado, kilka sezonów w tył to challangerowa czołowka, pokonał naszgo Janowicza w finale chyba w Poznaniu(Sopot chyba nie.) Ale pozniej kontuzja i od zeszłego roku biedaczek wraca do turu. Oczywiscie od początku, czyli futuresy ciezka praca naprawde ciezka w 13 r 80 meczy! Supr bilans na hardzie bo 24/4, ale to poziom futuresów lał tych ol amatorow i juniorów, uwielbia cegle i tak mial najwieksze sukcesy ale punkty musi tluc wszedzie ???? a w Portugalii jest kilka imprez na hardzi... Teraz 250 w rankingu, wiec na stal zagosci na challangerowym podworku, ciekawe czy stac go jeszcze na jakies sukcesy. Taka mala historia jak ktos siedzi w tenisie od 2 lat to Machado wogle nie kojarzy...

Na koniec zeszlego roku wygral futures a w tym roku dwie porazki i to po walce z Donsky i Starace wiec grajkami z uznanymi nazwiskami. To pokazuje, ze nadal stac go na mecze na naprawde wysokim poziomie! Kilka dni tmu mogl pokonac Rosjanina, wiec zeby teraz pokonac Portugalczyka to trzeba sie troche napracowac. A rywal, typowy grajek z poziomu futures nawet tam dostaje w 1r, tutaj blisko turnieju glowngo no ale ma pecha, zeby wejsc do challangrow trzeba pokonywac takich zawodników, a to jest poza jego zasiegiem zdecydowanie...

Otrzymane punkty reputacji: +22
J 1,3K

jasper

Użytkownik
Jonathan Eysseric v Gleb Sakharov
1 1.50 Bet365
6/3 6/7(2) 6/2

Dziwią mnie kursy podane na to spotanie, może jest to spowodowane przerwą Eysserica (niestety nie wiem, czym była spowodowana, jak ktoś coś wie to PW). Przed tą przerwą radził sobie dobrze, finał i półfinał w Futuresach. Jego przeciwnik jest starszy od niego o 2 lata, w tamtym roku radził sobie nieźle (finał, półfinał i kilka ćwierćfinałów). W tym roku doszedł do półfinału w hali w bardzo słabo obsadzonym Futuresie we Francji, w dwóch innych jak trafił na bardziej rozpoznawalnych rywali to od razu musiał uznać ich wyższość. Kolejną statystyką jaką rzuciła mi się w oczy jest bardzo słaby bilans z zawodnikami leworęcznymi, we Futuresach jest to 2-11, na szczeblu wyżej 0-1. Według mnie Eysseric jest tu wyraźnym faworytem i po takim kursie warto go zagrać.

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Ungur A. - Ouanna J. @ 1.62 WillHill ✅
Ungur to specjalista od gry na clayu, tam czasem odnosi dobre wyniki, ale na szybkich nawierzchniach nie potrafi grać i przegrywa z każdy kto przynajmniej trochę ogarnia grę w tenisa. Ouanna ma swoje atuty. Właśnie w hali na szybkich kortach czuje się najlepiej. Świetny serwis, dobry forhend i to w zupełności wystarcza. Ten sezon zaczął bardzo dobre, jak na razie bilans 9/1 co prawda są to mecze w Furutesach, ale najważniejsze, że forma jest i funkcjonują najważniejsze uderzenia, jak forhend i serwis, bo to gwarantuje tu zwycięstwo. Nawierzchnia, forma, Ouanna gra u siebie, wszystko przemawia za nim.

Otrzymane punkty reputacji: +3
swanidius 280

swanidius

Użytkownik
???? E.Gerasimov - M.Fuscovics
::: M.Fuscovics ::: 1.61 ::: Bet365 ::: ✅
Mecz juz zaczyna sie, Fuscovicsa obserwuje dluzszy czas jest mocno zapowiadajacy sie malolat, widowiskowa ofensywa niezle podanie w turnieju w Paryzu przegral z Olivettim ktory nastukal mu sporo asow ale mysle ze dzis wezmie gore nad Gerasimovem ktory jeszcze za duzo nic nie ugral, obydwoje nie za czesto odpadaja w 1 rundach ale spodziewam sie widowisowego tenisa i skutecznego bo jak mu siedzi to Gerasimov potrzebowalby dobrego dnia aby zagrac wlasnymi atutami.
Wynik: [3-6, 6-7]

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Grigelis - Falgheri 1 set 1.22 8/10 76 ✅

Zastanawiałem się, żeby grać czyste 2:0, ale pomyślałem tak - Grigelis wygra pierwszego seta, później może się bawić i wygra jakimś cudem Falgheri, który jest cienki jak barszcz, od dłuższego czasu nie widać go w cyklu.

Litwin nadzieja, która nie wiadomo kiedy odpali tak naprawdę, spore umiejetności na szybkie korty, żywioł, w przeciwieństwie do Włocha.

Pewniak, jeśli ktoś ma jakiś dylemat, to niech gra to co ja zagrałem, proste, szybkie pieniądze.

Andriej Martin - Basić 2 bet365 2.10 4/10 67 64 57✅

Martin to nie ten Francuski Martin, Słowak, który od czasu do czasu robi dobre wyniki. Ciężko go rozpracować, bo chłopak ma dobry serwis i materiał na zawodnika kortów twardych, ale mimo wszystko na cegle osiąga najlepsze wyniki. Wydaje mi się, że Martin lubi mieć czas pograć piłką, zastanowić się, męczyć rywala, rozrzucać piłki po korcie. Jeśli starczy mu regularności to będzie tym męczył Basica. Ja jednak Bośniaka lubię. Lubię jego grę na szybkich kortach, ruchliwy, świetny forehend, potrafi straszyć na halówkach, średnio wszedł w sezon, ale dla mnie jest ciut lepszym graczem niż Martin, tak mi się wydaje, że ma lepszy zakres umiejętności i jeśli starczy konsekwencji w kluczowych momentach to da radę, a kurs świetny, jeśli ktoś nie ma pomysłu co grać, to niech gra to.

Otrzymane punkty reputacji: +27
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Nedovyesov - Machado 1 2.25 8/10 bet365 62 64 ✅

Porankiem jutro o godzinie 5:00 w Indiach kolejny challenger. Nie wiem skąd taki kurs, jestem bardzo ciekaw, co się dzieje.

Powiem tak, gdyby to był Machado z przed kilku lat, powiedzmy 4-5, ok, moglibyśmy powiedzieć, że jest w stanie zagrozić Kazachowi. Na ten moment Rui nie jest groźny, a kursy to jakaś pomyłka.

Kazach ma dobry serwis, którym będzie spychał do obrony Machado, który według mnie defensorem jest średniej klasy, a tutaj grę na tych kortach będzie dyktował Aleksandr. Według mnie bardziej on pasuje do kortów twardych, ma narzędzia, lubi szybką grę, natomiast Machado raczej bardziej wyważony, czeka na błędy przeciwnika.

Aleksandr o ile będzie spokojnie zdobywał punkty to ogra Portugalczyka. Łatwa drabinka kwalifikacji i się Machado dostał się do turnieju głównego, ale według mnie powinien szlifować formę na mączce gdzieś na satelitkach, a nie tutaj, gdzie dostaje doświadczonego Kazacha, który co prawda na ten moment nie jest w wybitnej formie, ale pokazał się z Berdychem w Melbourne, nie było to lanie, a konsekwetna gra, a Berdych to za duże progi były dla Kazacha.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
a kursy to jakaś pomyłka.
Moze nie do końca zdrowy Kazach ? Skreczował w spotkaniu z Nieminenem. I musiało to byc dość powazne, bo trwał 3 set i wcale nie był bez szans. Coś chyba z barkiem było nie tak.

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Jeśli kreczowal, nie nie chciał ryzykować przy stanie 44 w 3 siecie, widac, ze jezeli z Jarkiem Nieminenem potrafi walczyc, to czemu nie mialby zrobic tego z Machado? Nie powiesz mi, ze kursy sa lekko smieszne. Cos jest na rzeczy

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Herbert P.H.- Marie 1 1.29 William Hill 10/10 67 63 63 ✅

Różnica klas na ten moment zbyt duża. Dla mnie pewniak. Herbert ten sezon cel jeden - awans do TOP100. Dobrze rokujący, silny tenisista, grający otwarty tenis i bardzo solidny w swoich poczynaniach. Zobaczymy na co go będzie stać tym sezonie, a Marie raczej na ten moment za słaby na Herberta. Marie jeszcze trochę za wcześnie, aby wojować z Herbertem, bo on mi się wydaje, że ma narzędzia by postraszyć w tym turnieju, a może i wygrać cały turniej.

Jeśli ktoś chcę zarobić szybko, to powinien to zagrać.

Otrzymane punkty reputacji: +8
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Rudy - Schoorel 2 1.20 8/10 bet365 76 67 64 zawiodl Schoorel kompletnie... ⛔

Schoorel troszkę się zmarnował, przespał rok 2012, wrócił powoli w 2013 na właściwie tory, a ten sezon już ma być tym sezonem w którym trzeba zdecydowanie odrabiać stary ranking. Chłopak spore możliwości, ułożony technicznie, a jego przeciwnik nie sądzę aby mu tu zagroził na tej hali. Schoorel jest po prostu lepszy o klasę i to będzie miało spore znaczenie tym razem.

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Laaksonen - Gicquel 1 +1.5 seta 1.65 Interwetten 8/10, 1 2.80 3/10 ✅

Henriego lubię bo ma bardzo ciekawy styl, wszystkiego u niego opiera się czasami na dyspozycji dnia i to jest jego główny problem, jak idzie to jest bardzo ciężki do przejścia. Męczył się z nim w tym roku już kilku konkretnych fachowców od szybkich nawierzchni i sądzę, że te same problemy będzie miał Marc. Gicquel to już zawodnik w wieku w którym regeneracja ma swoje prawa i nie musi być świeży, aby to wygrać. Francuzi u siebie są oczywiście mocni, ale Marc rozegrał już w Montpellier dobry turniej, zarobił swoje i nie wiem jaka będzie jego motywacja i chęć zwycięstwa po tym co osiągnął. Mało tego dostaje Szwajcara który mu tutaj nie odda meczu łatwo i seta powinien lekko urwać.

Muller - Eysseric 1.30 1 10/10 61 67 61 ✅

Muller wraca do poważnego grania i takich przeciwników jak Eysseric powinien zjadać, a swojej karierze nie takich zawodników jak Eysseric pokonywał. Francuz ma ogromne problemy z zawodnikami którzy grają agresywny tenis w szczególności z serwismenami, a takim przecież jest bombardier z Luksemburga -&gt; Mullera. Eysserica widzę tylko i wyłącznie na kortach wolnych, gdzie ma dużo czasu aby grę pod siebie układać, a tutaj z Mullerem nie będzie zlituj się, Luksemburczyk nie pozwoli na dużo Francuzowi.

Granollers-Pujol G.- Guez D. 1 2.65 Unibet 3/10 57 36 ⛔

Guez potrafi być groźny, ale ten chłopak przepadł po wielu ciężkich kontuzjach, przez co jego kariera ugrzęzła w miejscu. Tymczasem dostaje solidnego Hiszpana który na wakacje tu nie przyjechał, buki wszystkiego nie wiedzą i być może faworyzują Francuza za dobrego nazwisko, natomiast Granollers potrafi grać, potrafi serwować dobrze i jeśli nie zabranie mu spokoju to w moim odczuciu powalczy i może wygrać, a te korty twarde w Indiach nie są aż takie szybkie, co powinno pomagać nie co bardziej Hiszpanowi.

Munoz-De La Nava - Velotti 2 2.50 Unibet 8/10 36 26 ✅

Velotti to jeden z moich ulubionych zawodników których obserwuję od długiego czasu. Szybki, agresywny, raczej nastawiony na atak niż typową rzeźbę z Południa, aczkolwiek dla mnie gra styl mieszany, inteligetny młodziak jak wielu z Argentyny, ale on już wchodzi w ten okres gdzie punkty trzeba zdobywać przed RG w Maju, a czas leci szybki. Velotti potrafi odnaleźć się na kortach twardych jak i najlepiej czuje się jednak na mączce. Te korty do najszybszych nie należą, aczkolwiek jednak twardziel to twardziel. Munoz to taki zawodnik któremu nigdy nie można zaufać i nie wiadomo co zaprezentuje tak na dobrą sprawę, jak ma dobry dzień to solidny, regularny i nie jest z nim łatwo się potyczkować, może wychodzić mu wszystko, ale dla mnie on nie jest już tak dobry, jak kiedyś, gdzie miał swoje 5 minut, bardziej błyskotliwy jest Velotti i za nim idę!

Nedovyesov A. - Cox D. 1 1.40 10/10 63 46 64 ✅

Osobisty mój pewniak na jutrzejszy ranek i nie zawiedzie tutaj. Nedovysesov który jest bardzo groźny, odpalił bez problemów Machado, a tak buki manewrowały kursami wczoraj, że można go było chwycić po 2.20! Po rzekomej kontuzji nie ma śladu, a Cox nie jest zawodnikiem który mógłby nawiązać jakieś większe szanse z Kazachem, który ma charakter, jest najwyżej rozstawiony i powinien normalnie ograć zawodnika z UK.

Otrzymane punkty reputacji: +3
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Pospisil J.- Trevisan M. 2 1.80 Unibet 6/10
Jarka Pospisila lubiłem swojego czasu oglądać, ale to gdzieś tak 4 lata temu, gdzie jeszcze miał coś do powiedzenia. Obecnie to już raczej schyłek kariery niż to aby pomyśleć o sukcesie na szybszych kortach w Bergamo. Tym bardziej, że tutaj Trevisan który już ma 24 lata, uzawany 3 lata temu za jeden z największych talentów Włoskich, ale przydarzyły się kontuzje które jak zawsze hamują rozwój tenisisty lub czasami po prostu dłużej zajmuje wejście w odpowiedni rozwój. Trevisan przeszedł przez kwale, pokonując w hali słabego &quot;halowca&quot; Skugora, ale jednak na niego trzeba uważać ze względu na jego serwis. Tutaj pojawia się Jarek który w zazwyczaj mija korty halowe czy też twarde, jednak tutaj 1 rundę ma na dzień dobry i myślę, że mimo wszystko spotkanie będzie wyrównane, ale na korzyść Włocha, jakoś bardziej mi on pasuje na te korty.

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Rodrigues - Authom 1 +1.5 seta 1.75 8/10 Interwetten ✅, 1 3.00 bet365 2/10 63 21 kreczuje Authom

Dla mnie lokata warta pobrania, bo wiem, że Authom ma różne przestoje w grze i potrafi seryjnie psuć, na co gospodarz Rodrigues będzie tylko czekał. Authom na halach bardzo groźny, ze względu na swój serwis, którym najwięcej generuje punktów, drugie podanie słabe, tutaj będzie szukanie punktów przez Rodriguesa. Francuz od czasu do czasu pojawia się w cyklu i tak naprawdę dla mnie on zostaje zagadką bo widziałem go nie raz na halach i ten gość potrafi grać, ma bardzo ciekawy ofensywny tenis i nawet bardziej go cenie niż Authoma, sam się zastanawiam czemu chłopak nie zrobił większej kariery, przecież takich Francuzów gorszych/lepszych było już i zrobili nie co większe kariery.

Dla mnie tutaj Rodrigues w swoich ścianach jest w stanie wyciągnąć spokojnie seta, jak nawet nie powalczyć o zwycięstwo.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Mertl J./Ungur A. - Delgado J./Muller G. @ 1,4 Bet365 ✅
Oglądałem wczoraj Mertla w singlu i powiem szczerze szału nie zrobił. Męczył się i ogólnie średnio to wyglądało. Deblista z niego niezbyt dobry, tak samo jak i z Ungura. Delgado z całej tej czwórki najbardziej doświadczony i najbardziej ograny jeśli chodzi o debelka. Zdrowia, umiejętności i ogrania starczy na triumfy na challengerowym podwórku. Muller wraca do grania i powinien wspomóc Jamiego i powinno ogarnąć. Delgado i Muller wydają się być sporo lepszą parą, oby pokazali to w meczu.
Brown D./Krajicek A. - Fischer M./Beck A. @ 1,5 Bet365 ✅
Brown i Krajicek stworzyli ciekawą parę. Dobrze serwują, dobrze grają przy siatce. Wygląda to całkiem fajnie. Ogólnie Brown ograny, a Krajicek też już pokazał kilka dobrych występów na poziomie challenger jak i podczas US Open. Ogólnie para na silnie obsadzone challengery i słabiej ATP. Fischer i Beck raczej głównie skupiają się na singlu i coś tam czasem pograją. Poziom challengerowy i różnie to bywa. Raz dobry, raz słaby mecz. Według mnie prezentują niższy poziom niż ich rywale i ja widzę duet Brown/Krajicek w kolejnej rundzie.

Otrzymane punkty reputacji: +9
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Matteo Viola wygra @ 2,00 Bet365 ⛔
Druga runda Challengera odbywającego się w Bergamo, pojedynek dwóch Włochów, stosunkowo doświadczonych, Obaj to typowi clayowce, na twardych nawierzchniach prezentują się bardzo przeciętnie. Myślę, że szalę zwycięstwa w tym meczu przechyli na swoją korzyść Matteo, który doświadczeniem na pewno przeważa swojego rówieśnika.
Matteo Viola, zawodnik nie wyróżniający się z tłumu, bardzo przeciętny tenisista nadrabiający bardzo dużo zaangażowaniem i zacięciem. Cechuje go solidność. Ten sezon rozpoczęty raczej słabo, wczoraj zagrał świetne spotkanie z Słowakiem, Karolem Beck, którego pokonał w dwóch setach, widać, że dobrze czuję się w Bergamo i są perspektywy na dalsze dobre wyniki.
Andrea Arnaboldi to zawodnik jak na swój wiek mało ograny w turniejach rangi Challenger, można powiedzieć, że poprzedni rok to dopiero początek regularnych występów w turniejach tej rangi. Serwis bardzo przeciętny, zdecydowanie do dobrego odbioru, kiedyś już to pisałem jednak powtórzę - trzeba grać Włochowi na bh, który przy szybkich nawierzchniach jest bardzo często wyrzucany, Andrea ma problem z szybkim ustawieniem się do tego zagrania.
Widziałem mecze obu Włochów i zdecydowanie większe wrażenie na mnie zrobił Viola. Myślę, że w tym kursie jest value, Arnaboldi ma problemy z zawodnikami potrafiącymi długo trzymać piłkę w korcie.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Mecir - Struff @ 1,40 Bet365✅
Strasznie mnie wnerwił Niemiec. 2 meczowe przy swoim serwisie zmarnowane w tb w 2 secie.. W 3 szli łeb w łeb to przy 4-4 zamknąłem i wyszedłem na 0. Koniec końców wygrał po tb, więc ✅, ale liczyłem na znacznie pewniejszy win..

Myślę, że bardzo pewna propozycja na dzisiejszy wieczór z CH. 24-letni Niemiec Jan Lennard Struff, którego osobiście lubię (jako gracz), bo jest solidny i pewny - gra na swoim niezłym poziomie (czołowego gracza CH, do touru mu trochę brakuje jeszcze) i nie notuje raczej głupich wpadek kontra o dwa lata starszy Słowak, który miota się pomiędzy futuresami i chalkami. Czasem osiągnie jakiś lepszy rezultat w CH, pokona jakieś głośniejsze nazwisko na tym poziomie, jak złapie formę i gra gdzieś w tam w swoich regionach (Czechy, Słowacja). Myślę, jednak, że daleko mu do Struffa, który prezentuje naprawdę regularny poziom. Wystarczy spojrzeć na ten sezon - niby niespecjalny bilans 7/5, ale tak naprawdę przegrywał z tymi co miał przegrać. Gojowczyk, Cilic, Youzhny, Huta-Galung, Lacko.. nie ma w tym gronie raczej przypadkowych tenisistów. Pokonani z kolei Cipolla (w 1r tu), De Schepper, Vesely, Kukushkin, Devvarman, Muller.. Na bilans Słowaka nie ma co patrzeć, bo uzyskał go głównie na poziomie ITF.
Co ważne Struff powinien być zmotywowany na ten turniej, bo rok temu tutaj był w finale, który przegrał po wyrównanej batalii z naszym Ołówkiem.
Podsumowując: Niemiec wpadek z o wiele niżej notowanymi tenisistami raczej nie notuje, szczególnie w turnieju, gdzie broni sporo pkt, dlatego dla mnie będzie tu pewne zwycięstwo Jana Lennarda.

Otrzymane punkty reputacji: +10
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Somdev Devvarman wygra @ 1,52 Betfair ✅
Ćwierćfinał turnieju rangi Challenger w Kolkacie, starcie rówieśników - Hiszpana Menendeza-Maceiras z reprezentantem gospodarzy, Somdevem Devvarmanem. Obaj zawodnicy początek sezonu mają bardzo dobry, jednak większe doświadczenie i przede wszystkim umiejętności zadecydują w tym meczu.
Somdev Devvarman, wychowywał się w Stanach Zjednoczonych to tam uczył się gry w tenisa, bardzo dobrze znany w Indian Wells. Od zeszłego sezonu śrubuje ranking po powrocie po kontuzji, w tej chwili zamyka pierwszą setkę rankingu. Hindus gra przede wszystkim na twardych nawierzchniach, ten sezon całkiem przyzwoity, półfinał w Chennai, w Kolkacie już ćwierćfinał, jednak zapowiada się na powtórzenie sukcesu z Chennai. Dzisiaj pokonał będącego w świetnej formie Kudravtseva w dwóch krótkich setach.
Menendez Maceiras, zawodnik mało znany, od zeszłego sezonu regularnie na poziomie Challenger, całkiem dobre wyniki osiągane na twardych nawierzchniach. Ten sezon rozpoczął bardzo dobrze, półfinał w Noumei. W Indiach bardzo przeciętnie w Chennai odpadł w pierwszej rundzie, w Kolkacie pokonał przeciętnych na twardej nawierzchni Fabbiano i Albota.
Myślę, że Menendez robi duże postępy, jednak brakuje mu &quot;tego czegoś&quot; aby przebić się wyżej. Brakuje kropki nad i w starciach z wyżej notowanymi rywalami. Devvarman jest w dobrej dyspozycji i powinien sobie poradzić u siebie z Hiszpańskim tenisistą.

Otrzymane punkty reputacji: +9
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Mertl - Laaksonen 2 1.90 Unibet 10/10 64 64 nie wytrzymal Laaks ⛔

Laaksonen to chłopak który 2-3 lata temu plasował się wysoko w rankingach juniorskich, ok. 15 miejsce, chłopak dobre wyszkolony. Korzenie Fińskie, ale reprezentuje Szwajcarię. Cechuję go dobry pierwszy serwis, potężny fh oraz dobre poruszanie się po korcie, potrafi przyśpieszyć, podejść do siatki i zakończyć akcję. Laaks musi robić ranking gdyż w 2013 był już w TOP200, a teraz wypadł poza 200. Forma jest, widziałem już go w tym roku i jak ma dzień to chłopak ciężki do ogrania. Francuz Gicquel miał wczoraj problemy i szybko pojechał wrócił do domu, a to solidny zawodnik na hali. Oczywiście można kwestionować jak Gicquel potraktował ten mecz, nie zmienia faktu, że Henri rozbił go i dzisiaj dostaje Mertla.

Czech opiera grę na serwisie. Jeśli serwis wchodzi to trzyma grę i próbuje zdobywać jak najwięcej winnersów. Przez co potrafi popełniać masę błędów. Jego gra oparta jest więc na dużym ryzyku, sile, przebijaniu każdej piłki i nie sadzę, żeby udawało mu się to non stop. Chłopaki grali ze sobą dobry ponad rok temu w Niemczech i co prawda wygrał Mertl wtedy, ale Henri nie miał jeszcze wówczas takiej ustabilizowanej formy. Teraz jest w stanie z nim wygrać bo jest zwyczajnie lepszym tenisistą i w przeciągu roku zrobił wg. mnie progres. Mało tego Henri już nie takich zawodników widział na kortach (Del Potro, Berdych) którzy również dobrze serwuje i potrafił odpowiadać na ich armaty.

Pytanie w tym meczu jest takie na ile starczy Mertlowi regularności i jak będzie funkcjonował serwis, do tego momentu będzie gra z Laaksem, jeśli nie będzie trakowej, Henri powinien to spokojnie wygrać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom