>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 6: Bergamo, Santo Domingo

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Type: €42.5K+H
Surface: Indoor Hard
Site: PalaNorda di Bergamo – Alzano Lombardo
Starting Date: February 08
2015 Champion: Benoit Paire (France)
Tournament website: ATP Challenger Bergamo - Powered by Crionet MEDIA

Type: $75K+H
Surface: Outdoor Green Clay
Site: La Bocha Tennis Club
Starting Date: February 08
2015 Champion: Damir Džumhur (Bosnia and Herzegovina)

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz.

S 378

songo

Użytkownik
Gerasimov-Basilashvili 2.00 bet365⛔

Obaj ostatnio przegrywają swoje mecze. Dziś któryś z nich się przełamie, i wygra. Gruzin moim zdaniem wygra, bo jest bardziej doswiadczonym zawodnikiem, wyżej sklasyfikowanym graczem w rankingu, posiada większe umiejętności czysto tenisowe, i dwukrotnie ograł dzisiejszego przeciwnika.

Białorusin pokazał się z bardzo dobrej strony pod koniec zeszłego roku, gdy rozegrał swój dotychczasowy turniej życia. Sensacyjnie wygrał &#39;chelka&#39; w Bratysławie. Tyle, że to było pod koniec roku, dopisało mu sporo szczęścia, a forma serwisowa była wysoka.

Na tej szybkiej hali kluczem do wygrania jest serwis. Niemniej wydaje mi się, że dobry serwis to jedyny atut Białorusina i na Gruzina to nie powinno wystarczyć do odniesienia zwycięstwa. Dobry kurs, duże szanse powodzenia.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Na tej hali tak jak wspomniałeś serwis jest kluczem, Garasimov posiada lepszy a po za tym potrafi grać, mocno strzelić po linii czy pobiec do siatki. Basilashvili w tamtym roku był objawieniem , miał dobre turnieje, ale teraz coś się zaciął, żenująca posada od początku roku, śmieszny drugi serwis i ue za ue popełniane. Tutaj Białorusin może mu wybić tenis z głowy.
Gerasimov @ 1,94 ✅
pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +17
cz. 1,5K

cz.

Użytkownik
co sądzicie o Dustovie? kurs ok 3. W tamtym roku QF w tym turnieju. H2H 3-2 dla Uzbeka, co prawda niedawno przegrał z Besicem ale może &quot;3 za 3&quot; ? ????

ted 12,8K

ted

Forum VIP
W tenisie takie coś nie istnieje raczej, chyba że pomiędzy reprezentantami danego kraju :p
Hala dość szybka ale Dustov zagubiony od paru miesięcy.
Dzisiejszy kwiatek z Bergamo, tak tam sędziują, a piłka jeszcze nie opadła..
...oczywiście nie muszę pisać że aut nie został wywołany.

Otrzymane punkty reputacji: +4
M 676

mmichael83

Użytkownik
Fucsovics Marton - Bemelmans Ruben
over 21,5 gema 1,80
b e t 3 6 5 ( czemu nazwy buków znikają z analiz?? )
Spotykają się zawodnicy którzy często grywają w hali i mecze overowe często się zdarzają, bardzooo szybka nawierzchnia sprzyja serwującym, na pewno się pojawi TIE break, a linia 22 jest wg Mnie do grania .

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Stepanek(-2,5g) - Berrer 1 1,86 MarathonBet - 4j⛔

Radek Stepanek dobrze zaczął sezon i po występach na wyższym szczeblu gra nieco niżej. Pierwsza runda i na pierwszy rzut oka niełatwy rywal, lecz Czech potrafi grać z takimi zawodnikami.

74-39 z leworęcznymi
137-96 z jednoręcznym backhandem

Berrer typowy zawodnik z Czelków na halę, ale jak dla mnie Radek weźmie ten mecz. W końcu te staty nie oszukują.

Otrzymane punkty reputacji: +1
W 108

wolnosc-slowa

Użytkownik
Sijsling Igor - Gerasimov Egor
over 22,5 1,8 całoroczny
Spotkanie w Bergamo na bardzo ładnej nawierzchni, co najważniejszę bardzo szybkiej.
SPotkanie wydaje się być przewidujące, mało przełamań ( o ile takie będą ) mocne,dorze plasowane serwisy ustawiające wymianę .

Otrzymane punkty reputacji: +3
pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
HERNANDEZ - KICKER
ako: 1,72
Bet365

1/8 challengera w Dominikanie
Zagraja reprezentant gospodarzy Jose Hernandez z zawodnikiem z Argentyny Nicolasem Kickerem
Dziwi mnie że Kicker nie próbował dostac sie poprzez kwale do Bueno Aires ale zapewne stwierdził ze szanse były by i tak niewielkie bo forma taka sobie.
W pierwszej rundzie Hernandez odprawił z kwitkiem Alejandro Gonzaleza w trzech setach wiec forma jest .....ostatnio w innym challangerze urwał seta Estrelli który na clayu w tym roku gra rewelacyjnie.
Kicker forma przecietna w tym roku poza turniejami u siebie gra nie za dobrze ...porażki z Torebko ...Samper Montana ....w pierwszej rundzie zmiótł z kortu Dariana Kinga ale mnie to nie przekonuje.
Stawiam tak jak w pierwszej rundzie na Hernandeza który po pierwsze jest w niezłej formie ograł groznego na clayu Gonzaleza i po drugie gra u siebie ...bedzie walczył do konca ....a jak wskazuja wyniki Kickera poza domem to nie zawsze grał dobrze.
inna sprawa to nie wiem czy czasem Kicker nie poleci do Rio De Janeiro na kwale w sobote.....te info do sprawdzenia bo strona menstenis chwilowo nie trybi............
MELZER 1.83
Melzer w gazie ostatnio wygrany challanger 10 dni przerwy ....czas na odpoczynek spory
Andreozzi do ogrania forma przeciętna
edit: to że Melzer wygrał seta numer 2 to jakis cud do stanu 3:6 3:4 Melzer nie istniał okopany 2 metry za koncowa linia tylko przebijał piłki a Guido grał agresywnie.......dodam że Melzer do tego momentu ilosc piłek po drugim serwisie powalajaca około 24% Guido ponad 60%...... i nagle przy stanie 3:4 Melzer pierwszy raz wygrywa podanie do zera a nastepnie co mnie zdziwiło łamie argentynczyka do 0............zostaje jeszcze serwis i jak to było przez prawie cały czas Gerald wygrywa go na przewagi........czas na 3 set.........

didier_drogba 7,4K

didier_drogba

Użytkownik
Estrella Burgos- Kovalik 1 @ 1,53 bet365
3-6, 2-6

Tydzień temu Estrella wygrał turniej ATP250 w Quito broniąc tytułu sprzed roku. Ogral tam nieźle grającego w tym roku Olivo a także w finale dość niespodziewanie Bellucciego. W pamięci oprócz cierpliwe, solidnej gry zostało mi w pamięci co innego. Otóż po zakończeniu meczu finalowego Victor bardzo długo się cieszył. Biegał sciskal się z rodzina, kibicami było to niezwykle bo trwalo to długo. Zachowywał się jak zawodnicy wygrywający szlema po raz pierwszy- kto widzial ten wie. W wieku niemal 36 lat gra nadal daje mu dużo frajdy. Teraz po tym wygranym turnieju postanowił wziąć udział w challengerze u sobie w stolicy Dominikany- Santo Domingo, rezygnując raczej z turnieju rangi ATP w Buenos Aires. W pierwszej rundzie spokojna wygranym z Lama. Dziś w nocy naszego czasu mecz ze Słowakiem Kovalikiem który gra w kratę w tym roku. Na cegle w Quito pokonal Skugora i Struvay&#39;a poległ z rówieśnikiem Estrelli- Montanesem. Tutaj ogral w pierwszej rundzie Pere Ribe. Mimo wszystko wyniki 204 rakiety świata szału nie robią. Mimo dobrych statystyk na clayu to Victor jest graczem o klasę lepszym. Jest jeszcze drugi apekt tego meczu. Burgos wraca do rodzimego kraju jak zwycięsca turnieju rangi ATP, jako 54 rakieta na swiecie. Gra przy swoich kibicach których po zeszłotygodniowej wygranej ma jeszcze więcej. Jest tutaj rozstawiony z numerem 1, nigdy nie wygrał u siebie więc większa motywacja. Mimo kilku meczy w krótkim czasie ( ale to dopiero początek sezonu wiec sily musza byc) nie wierze że odpadnie już w drugiej rundzie, baaaaaa sadze że Burgos pójdzie za ciosem i jest głównym kandydatem do końcowego triumfu na swojej ziemi. Dlatego stawawiam na doświadczenie a nie na młodość Słowaka.

Ps. Nie oglądałem bo za późno grali, ktoś kto śledził, może mi napisać co sie stało, że aż taki pogrom? Jednak zmęczenie Estrelli?

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Pierre-Hugues Herbert – Egor Gerasimov
Typ: 1 ✅
Kurs: 1,57 (MarathonBet)
Stawka: 10/10j

Statystyki:
Finał turnieju we włoskim Bergamo. Nawierzchnia halowa, w której serwis odgrywa kluczową rolę. Statystyki serwisowe w tym turnieju przemawiają za Herbertem (1 serwis średnio 88,75%, natomiast 2 serwis 56,50%). U Gerasimova statystyki serwisowe wyglądają przyzwoicie, aczkolwiek na tle Francuza trochę gorzej (1 serwis 81,25%, 2 serwis 48%).
Pierre-Hugues stracił w całym turnieju tylko raz swoje podanie. Zdarzyło się to w meczu półfinałowym, w którym przegrał 1 seta 6/3. Można to usprawiedliwić, ponieważ jego rywal grał bardzo dobrze. Ostatecznie Herbert w dwóch kolejnych setach wygrywał w TB. Egor w całym turnieju mimo, że nie stracił seta to dał się przełamać 4 razy.

Moja opinia:
Francuza uważam za gracza lepszego. Bardzo dobrze zaprezentował się na tegorocznym Australian Open. Najpierw przebrnął 3 rundy kwalifikacji, po czym dotarł do 3 rundy turnieju głównego, gdzie przegrał po dobry meczu z Tsongą. W zeszłym sezonie zaliczył finał turnieju ATP w Winston Salem.
Garasimov to groźny rywal, szczególnie w hali. W zeszłym sezonie wygrał challengera w Bratysławie, ale tak oprócz tego dobrego turnieju to nic wielkiego nie osiągnął. Jest to gracz, który niedawno wydostał się z poziomu ITF i próbuje utrzymać się na poziomie challengerów. Myślę, że mu się uda, ale akurat w tym spotkaniu powinien przegrać. Mimo tego finał może uznać za bardzo dobry wynik.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom