>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 5: Burnie, Kazan, Courmayeur

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Burnie

Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.burnieinternational.com.au/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/5018/mds.pdf

Kazan Location: Kazan, Russia
Surface: Indoor Hard
Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.tennis-rt.ru/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/6114/mds.pdf
Courmayeur
Surface: Indoor Hard
Prize Money: €30,000 +H
Tournament website: http://www.atpvalledaosta.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/6234/mds.pdf

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Musze dodać ciekawostkę bo od tamtego tygodnia w kwalifikacjach do challengerów pojawił się ni z gruchy ni z pietruchy Robert Godlewski który w Heilbronn doszedł do finałowej rundy i przegrał po dobrym meczu z Mertensem 36 46 na co wszystko pokazuję podróżuję razem z Kowalczykiem i Janowiczem z przyczyn ekonomicznych.
Takie podróżowanie razem samochodem lub coś w tym stylu jest dosyć szeroko praktykowane u naszych graczy bo np. tamtej zimy Gawron, Panfil i Olejniczak podróżowali razem samochodem po paru satelitkach.
Co do Godlewskiego szybciej widziałbym na kwalach na tych nawierzchniach Panfila czy Koniusza który grywa w Bundeslidze, lecz po obejrzeniu w akcji Godlewskiego chłop ma jednak aspirację by chociaż walczyć jak narazie w satelitkach czy w kwalifikacjach do challangerów bo ostatnio było o nim głucho.
Na początku sezonu co mnie bardzo cieszy paddypower czy b365 podaję kursy na niskie szczeble kwalifikacji do turniejów ATP czy challangerów liczę że będzie można pograć kwale w Courmayeur bo drabinka sprzyja by Robert zrobił swój życiowy sukces i awansował do drabinki głównej w której czekają na niego jeden z rywali Middelkoop, Paire, Viola czy Rochette więc jest o co grać.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Godlewski - Falgheri @ 2.75 2/10 ✅ 76(7) 64
Drabinka bardzo dobra dla Polaka bo firmowych nazwisk nawet jak na kwalifikacje do challangerów nie ma.
Falgheriego nie widziałem nigdy lecz niby gra ostro na szybkich nawierzchniach ale on dopiero komponuję się na te nawierzchnie bo jednak sporą przewagę ma na grze na mączce.
Godlewski zaskoczył mnie grą jak i już pisałem graniem w kwalifikacjach.
Jak na obserwatora naszych przebijaków z niższych rankingów Godlewski to coś innego mocny serwis często under T, mocny fh i bardzo dobry jak na siódmą setkę dwuręczny bh i jednak buki chyba ciągle go będą dawać w cieniu graczy gospodarzy jak tydzień temu z Rieschnickiem.
edit:
dziwna sytuacja nie zdążyłem pobrać @ 3.00, pobrałem @ 2.75 i spadło na Polaka już na 1.83

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Joel Lindner v Ivo Minar 1 @4.05 ✅

Jak wiadomo Australijczycy na swojej Ziemi są niezwykle groźni. Zastanawia mnie tylko co tam robi Minar? Skoro tak bardzo chciał grać na hardzie to mógł się wybrać na jakiś challenger w Europie lub spróbować sił w kwalach do któregoś z turniejów rangi ATP, albo wybrać się na swoją ukochaną cegłę do Santiago. Tak więc dzisiaj Czechowi przyjdzie mierzyć się z 22 letnim olbrzymiem z Australii. Chłopak ten mierzy aż 199cm. Wzrost ten oraz lewa sprawiają, że na szybkich nawierzchniach na pewno nie jest on łatwym przeciwnikiem, a tym bardziej dla kogoś takiego jak Minar, który szybkich nawierzchni unika jak może. Ivo nie lubi grać z leworęcznymi tenisistami, bilans z tenisistami grającymi lewą reką ma znacznie gorszy niż bilans z praworęcznymi. Joel swojego czasu był czołowym juniorem Świata odkąd wkroczył w seniorski tenis jakoś specjalnie o nim nie słychać, ale robi systematyczny progres i co roku pnie się o około 200 miejsc rankingowych w góre i aktualnie zajmuje 647 miejsce. Myślę, że na pewno będzie dzisiaj w sanie powalczyć z Czechem. Ivo to zawodnik uwielbiający cegłę oraz unikający szybkich nawierzchni. W poprzednim sezonie zagrał aż w jednym w turnieju odbywającym się na otwartych kortach twardych gdzie też przegrał w 1 rundzie. Joel jest zaznajomiony z kortami w Burnie, bo zaliczył tutaj już dwie rundy kwalifikacji, gdzie nie oddał nawet seta i ani razu nie dał się przełamać, a więc widać, że serwis jest jego mocną stroną. Sądzę, że młody Australijczk jest w stanie powalczyć z Ivo, a nawet liczę na niespodziankę.

Otrzymane punkty reputacji: +10
salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Colin Ebelthite i Adam Feeney v Tatsuma Ito i Tsung-Hua Yang 1 @1.44
Australijczycy grają na swojej Ziemi z przybyszami z Azji :p Ebelthite oraz Feeney są to zawodnicy specjalizujący się w deblu. Kręcą się około 200 miejsca w indywidualnym rankingu deblistów. Ostatnio zaliczyli świetny jak ich możliwości występ podczas Australian Open odpadając dopiero w trzeciej w rundzie z naszymi rodakami Fyrstenbergiem i Matkowskim. Jednak nie poddali się bez walki i urwali naszemu deblowi nawet seta, a więc nie są tacy słabi. Rok temu dotarli tutaj do ćwierćfinału i co ciekawe we wcześniejszej rundzie pokonując w 2 setach ich dzisiejszego rywala Tsunga-Hua Yanga, który grał wtedy z Mitsuhashi. Właśnie co do pary azjatyckiej to grają oni pierwszy raz ze sobą. O ile Yang gra od czasu do czasu debla to Ito robi to naprawdę od święta. Liczę tutaj na łatwą wygraną doświadczonych Australijczyków z młodymi Azjatami.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Janowicz - Burquier @ 1.30 5/10 ✅ 64 75
Francuza widziałem jedno spotkanie i nie całe więc wiem dosyć mało ale myślę że to wystarczy.
leworęczny, jednoręczny bh bardzo często podchodzi bez pomysłu do siatki i robi dużo błędów czy to przy wolejach czy to z końcowej linii.
serwis mocny ale też nie jest dokładny i jest do odbioru, Burquier dopiero powolutku wchodzi na challangery i jednak Jurek powinien ograć chłopaka poprzez wykorzystywanie jego błędów bo jego owszem fajne opakowanie lewa ręka, jednoręczny bh ale poziom jest o ciut niżej.

gju 134

gju

Użytkownik
Tak sobie pomyślałem jak zobaczyłem, że Hell ostatni tu pisał, że będzie pisał o Jurku. ????
I ja się w pełni z tym zgadzam. Jurek na hardzie to już jest na prawdę wysoki poziom.
Taki kurs to okazja.✅✅✅
pozatym:
Baluda - Bubka 2 (1.25)✅✅✅ Baluda anonim dla mnie. i jak patrzyłem na wyniki to nie były dla mnie zaskoczeniem. Bubka to co innego. i chyba tutaj tylko ściema może wpłynąć, na to że Bubka tego nie wygra.
Grassi - Sousa 2 (1.5)✅✅✅ i tutaj też duża amplituda w wynikach. ostatnie wyniki Grassiego to przegrane z nr 988 i 355 rankingu ATP. Wygrane z Futuresach włoskich w tamtym sezonie jakoś mnie nie przekonują kiedy po drugiej stronie siatki pojawia się utalentowany młodziak, który potrafił pokonać na hardzie Zvereva, Bemelmansa, Browna.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Benjamin Mitchell – Ivo Klec 1 2,00 ✅ 7:5 4:6 6:3

Kursy w ostatnich godzinach szaleją, w południe błysnęli analitycy Paddypower (zagrałem za 2,00, to kolejny ich prezent po 1,40 na Kavcica przeciwko nieopierzonemu Dzumhurowi), potem mecz zdjęli z oferty. Teraz w kilku bukach można złapać go po 1,65.

Dziś czas na kolejną młodą strzelbę – tym razem z Australii. Benjamin Mitchell po zaznaczeniu swojej obecności w juniorskim świecie (w 2010 r. ¼ AO i finał Wimbla przegrane z Martinem Fucsovicsem – 1 rankingu) wkracza w świat, gdzie młodzieńcza nieodpowiedzialność jest szybko karcona. Patrząc na jego ostanie „ciasne” seniorskie wyniki z rywalami o ustalonym nazwisku przekonał się o tym boleśnie na własnej skórze : Groth 6:7 4:6, Ebden 6:7 6:7, Polansky 1:6 7:6 3:6, Kavcic 6:7 7:6 4:6. Po przejściu qwali do Burnie w tempie spacerowym, wierzę, że na zakończenie cyklu turniejów ATP i chall w Australii zrobi krok do przodu.

Widziałem go w grudniu 2 razy.

– Wysoki, nieźle zbudowany. Z głębi pola prezentuje kontrolowaną agresję, potrafi budować wymianę (ale nie jest to ktoś, kto lubi trzymać piłkę długo w korcie), używać topspinu, ale dzięki sporemu potencjałowi ofensywnemu, kiedy może, to groźnie, agresywnie i płasko atakuje (w tym potrafi też groźnie kontrować z obydwóch skrzydeł w biegu wzdłuż linii). Nieregularny z obydwóch skrzydeł, popełnia sporo prostych błędów. W defensywie, pod naporem agresywnych piłek ma problemy z głębią, co naraża go na kontry, co nie zmienia faktu, że ma dobrze rozwinięta antycypację, biega do wielu piłek. Brak ustabilizowanej formy i gra falami podczas meczów, to jego problemy. Do poprawy praca stóp.
– Pierwsze podanie bardzo płaskie, agresywne (średnio ok. 185km/h, najmocniejsze pod 205 km/h), wygrywające, przynosi mu systematycznie kilka asów, zmusza rywala do błędów; na deuce side potrafi złapać bardzo dobry kat, wyrzucając przeciwnika na zewnątrz, często szuka „under T”. Drugie podanie to jego duża słabość, bez dużej mocy, czytelne, bo zazwyczaj uderzane przez środek kara, pod kontrę.
– FH urozmaicony, miesza nim zagrania bardziej defensywne (szwankuje trochę głębia), z topspinem, z agresywnymi - szczególnie groźny, gdy może się ustawić do uderzenia, atakuje wtedy bardzo płasko i precyzyjnie, szukając linii, czasem uderza z odwrotnego inside out i in; niezły kątowy, może bez dużej mocy, ale efektywnie rotuje go na zewnątrz. Ciekawy 2BH, częściej używa krosowego, spor piłek bardziej defensywnych, czasem z fajnymi katami, ale gdy ma czas, rywal doda mu pole to atakuje nim płasko, raz za czas płynnie zmienia kierunek i atakuje płasko wzdłuż linii; to nieregularne skrzydło, często stempluje siatkę; slajs incydentalnie.
– Return pierwszego, agresywnego serwisu bardzo nieregularny. W drugi serwis wchodzi głębiej, albo szuka go na wysokości linii końcowej - zagrywa kąśliwie, ale bez gwoździ wbijanych w kort.
– Lubi podczas akcji pobiec do siatki, niezłe otwierające podania, timing, wpływają na dobrą skuteczność.
A Klec? Jasne, że to zawodnik z potencjałem, jednak jego problemem od kilku lat jest zaspokajanie różnych pokus zazwyczaj niezwiązanych z tenisem.

Jeśli Mitchell meczu nie wygra, to nie skreślajcie go, jest młody niestabilny, ale ma papiery na granie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +12
salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Luke Saville v Paolo Lorenzi 1 @4.62
Króciutko, bo mecz już niebawem. Jest to pierwsza runda challengera rozgrywanego na Australijskiej ziemi na kortach twardych. Jak już wcześniej wspominałem Australijczycy nieźle przygotowali się na początek sezonu i są niezwykle groźni u siebie. Moją uwagę przykuł mecz 17-letniego utalentowanego &#39;kangura&#39; z Włochem Lorenzim. W Australii mówi się o nim jako o wielkim talencie australijskiego tenisa. W tym roku dotarł on do finału juniorskiego Australian Open, a więc korty australijskie bardzo mu pasują. Za przeciwnika ma Włocha Lorenziego. Paolo to typowy gracz uwielbiający mączkę. Gra głównie na poziomie challengerowym. Na hardzie gra naprawdę od święta. W poprzednim sezonie na hardzie odniósł dwa zwycięstwa w kwalifikacjach do Auckland, aby później odnieść sześć porażek na tej nawierzchii a więc widać wyraźnie, że ta nawierzchnia mu nie służy. W Australian Open nawet nie brał udziału, więc nie wiem co taki gracz jak on robi w Burnie, na turnieju gdzie nawierzchnia ewidentnie mu nie służy, być może przyjechał na wakacje? Myślę, że młody kangur jest w stanie powalczyć z Włochem a nawet liczę na niespodziankę.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Marinko Matosevic v Philip Bester 1 @1.40

I kolejny typ na Australijczyka. Marinko mimo słabszego początku sezonu to dla mnie jeden z solidniejszych australijskich tenistów. Według rankingu to jest on drugim tenisistą z tego kraju po Leytonie. W swojej karierze wygrał on 6 turniejów na poziomie challengerowym z czego 5 na hardzie, a 2 w poprzednim sezonie na Amerykańskiej Ziemi. Jest on wysokim graczem mierzącym 194 cm, a więc jego atutem jest potężny serwis co na takiej nawierzchni jak w Burnie jest groźną bronią. Jego przeciwnikiem jest urodzony w Niemczech młody Kanadyjczyk Philip Bester. Jest to zawodnik grający do tej pory w turniejach rangi Futures. Jego ulubiona nawierzchnią jest nawierzchnia ceglana, na której w poprzednim sezonie wygrał trzy turnieje. Jest też niezłym deblistą bo wygrał 6 turniejów deblowych. Wszystkie te osiągnięcia miały miejsce na turniejach niższej rangi niż challengery, a różnica pomiędzy challengerami oraz turniejami niższych rang takimi jak futuresy jest naprawdę spora. Widzę tutaj łatwe zwycięstwo urodzonego w Bośni Australijczyka i taki kurs biorę z pocałowaniem ręki.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Naso - Viola +1,5 set hc 1 1,45 v ✅ 6:3 6:2

Dziwny kurs na ml (2,10), dziwny na handicap setowy ????

Ja wiem, że Viola, jak dla mnie jedno z największych odkryć zeszłego sezonu w chall, potrafi biegać jak szalony między liniami, jest ciekawym defensorem (który jednak trochę łamie stereotyp claycourtera, np. głęboko wchodząc w drugi serwis rywala) ale... Nawierzchnia nie przyjmuje dobrze topspinowych uderzeń, zdecydowanie predestynuje zawodników agresywnych, szybko kończących akcję (co buki mają w nosie. Tak, tak, te ich programiki). Takim jest Naso. Ma facet problem z selekcją uderzeń, nie do końca mu ufam, ale też dlatego hc setowy.

Otrzymane punkty reputacji: +3
salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Pavol Cervenak v Joel Lindner 2 @2.75
Szczerze dziwią mnie takie kursy na ten mecz, ale jestem mile zaskoczony. O Lindnerze pisałem kilka postów wcześniej więc nie będę się powtarzał. Co do Cervenaka to wymęczył on poprzednią rundę z przeciętnym Bloemke, mecz trwał 3 zacięte sety. Natomiast Australijczyk tak jak przewidywałem odprawił Ivo Minara i to w dwóch setach, serwując przy tym 13 asów oraz wygrywając około 90% pierwszego podania. Więc skoro odprawił wyżej notowanego Czecha to dlaczego nie miałby tego zrobić z Cervenakiem. W tym turnieju Joel w trzech meczach nie stracił jeszcze seta, dając się tylko raz przełamać Minarowi, przy tym w każdym spotkaniu serwuje mnóstwo asów. Gra u siebie, lewa ręka, wzrost blisko 2 metry oraz niezła forma to wszystko wskazuje na niego w tym pojedynku z przeciętnym Cervenakiem, który nie lubi grać z graczami leworęcznymi i ma z nimi ujemny bilans. Do tego jest to zawodnik preferujący nawierzchnie ziemne. W tym roku odpadał już na hardzie z takimi &#39;mocarzami&#39; jak chociażby Sitak. Stawiam tutaj na młodego Australijczyka.

gju 134

gju

Użytkownik
Rochus - Sousa 1 (1.28)✅✅✅
Kurs okazja. Poprzednim razem stawiałem na Souse ale rywal był zupełnie inny. Sousa i tak się męczył. Teraz trzeba zagrać z Rochusem, który jest tu jednym z faworytów. Wczoraj Olivier pokonał 6:0 6:0 Vieriniego. Myślę, że szybciutki mecz na korzyść Belga się zapowiada.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Challenger Burnie
Tomic-Benjamin Mitchell 1 1.17 6:3 3:6 6:4 ✅
Buk: Fortuna
Godz. rozp.: 03.02.2011 godz.08:35
Na podbicie stawki pewniak dnia. Śledziłem obu zawodników na protennislive w tym turnieju. Zdaecydowanie lep0iej i skuteczniej prezentuj się 18-letni Tomic, który miał trydniejszych rywali w pierwszych dwóch rundach, a byli to Groth i Ebden. W pierwszej rundzie zresztą rywal Tomica, czyli Groth zanotował aż 20 asów serwisowych, Tomic tylko 1 a mimo to wygrał właśnie Tomic. Benjamin Mitchel jest jeszcze młodszy od Tomica, urodzony 30.11.1992, ale przejdźmy do rzeczy, nie był tak skuteczny i efektywny w pierwszych dwóch rundach w Burnie. Zresztą każdy jego mecz trwał aż 3 sety, a nie jak u Tomica każdy po 2. Benjamin miał też słabszych rywali bo na pewno takimi byli Ivo Klec i Erik Chvojka.

gju 134

gju

Użytkownik
Tomić pewnie wygra. Ale Mitchell 3setówy miał we wcześniejszych turniejach z dużo lepszym grajkami niż dwóch wymienionych i ciuteńke brakowało do wygranych. Nie przepadam za graniem na takim kursie na dwóch graczy jednego kraju dodatkowo kraju gospodarzy.
dla mnie ciekawym typem jest:
Cipolla - Cervenak 1 (1.38)✅✅✅
Cipolla w super formie. Wyniki z początku sezonu imponujące. Tutaj też Włoch radzi sobie bez problemowo. H2H 2-0 Cipolla. Cervenak miał niezły pierwszy turniej w seoznie teraz jest już tylko gorzej. Wczoraj męczył się w 3setówie z super pionkiem z 7setki ATP.

gju 134

gju

Użytkownik
Bachinger - Grigelis 1 (1.35)✅✅✅
Bachinger, rzecz jasna. Nie lubię pisać analiz do takich meczów bo wszystko jasne jak słońce. Bachinger inna półka, dobra forma. kropka.
gram też Janowicza✅✅✅, choć wczoraj przed meczem Rochusa byłem przekonany, że będę stawiał na Belga. Mocno się rozczarowałem postawą i grą Oliviera.

Otrzymane punkty reputacji: +2
gju 134

gju

Użytkownik
Muller - Janowicz 2 (2,0)
Panowie spotkali się raz w St Remy i Jurek wygrał z Gillesem w tamtym roku. Nie widzę powodu dla którego miałoby się tak nie stać również teraz. Jerzyk bardzo dobra forma. Wszystko na swoim miejscu. Mknie przez turniej, pokonuje nie byle graczy. Muller niczym nowym nie zaskoczy Jurka i wydaje mi się, że może to być podobny schemat meczu jak w SR.
Bachinger - Mahut 1 (2.1)⛔
Kurs z dupy. Milutki. Mahut już wczoraj z dużymi problemami z Bemelmansem, a Belg formy specjalnej nam nie pokazał. Bachinger wygląda bardzo dobrze. Wczoraj zmiótł z kortu Grigelisa. Myślę, że warto zaryzykować taki typ.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Z tym zmiotl to lekka przesada. Ogladalm fragmenty. Jeden i drugi nie potrafili grac w tenisa. Bachinger bardzo sredni serwis a koles walił metrowe outy z returnu mimo, ze Niemiec zagrywal czesto drugim podaniem. Jak wyszedl return to Bachinger odgrywal na srodek kortu, potem podbiegal i nie bylo co zbierac. Nie dalo sie tego ogladac chyba ze tylko ten fagment tak wygladal. Mahut jesli nie pajacuje to jest grozny, tym bardziej w takich warunkach. Mala salka mozna smigac do siatki i atakowac.

B 30

boher

Użytkownik
Co sie stało z Janowiczem? Oglądałem do stanu 6-4 3-1 i wyglądało to naprawde fajnie, a potem nagle ugrał do końca meczu tylko 2 gemy? Skąd ta nagła zapaść?

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Co sie stało z Janowiczem? Oglądałem do stanu 6-4 3-1 i wyglądało to naprawde fajnie, a potem nagle ugrał do końca meczu tylko 2 gemy? Skąd ta nagła zapaść?
po prostu spuchnął, 1st serve % grubo w dół, dużo UE dodatkowo jakiś uraz musiał być bo wziął po 2 secie medicala

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom