Ostatnio sporo oglądałem meczy, więc mam ciekawe spostrzeżenia.
Smyczek - Groth @1 1.4 DW 2-0 2.10 bet365
Smyczek zaprezentował sie wczoraj wyśmienicie w meczu z Jaziriim, parekrotnie łamiąc przeciwnika, dobrze serwował, trzymał piłkę, w pamięci utkwiła mi jedna piłka kiedy minął Jaziriego, było to nieprawdopodobne zagranie. Prezentuję*w tym turnieju wysoką*formę, od porażki z Broadym wziął*się bardzo mocno w garść. Po drugiej stronie Sam Groth, widać, że spuścił z tonu. Jest na bardzo wysokiej pozycji w rankingu, bo aż na 81 miejscu, a pamiętam jeszcze jak na początku roku, gdzie były challengery w Azji był koło 300 miejsca. Obecna jego forma, pozostawia wiele do życzenia. Wygrany mecz z Kuznetsovem, 1 set zagrał tragicznie, w 2 secie kontuzja Kuznetsova, ale wczorajszy mecz z Eliasem w jego wykonaniu to dramat. Prowadząc 2-0, przegrywa seta 3-6. W 2 secie broni piłki meczowe, w 3 secie to samo, wyjątkowo ciężko wygrywa swoje podania, ratuje się*serwisem, a z tyłu kortu totalny piach, niekiedy wiele podwójnych i naprawdę*słaba gra. W tie-breaku ostatecznie udało mu się*zwyciężyć. Jak dla mnie ten mecz dzisiaj to promocja, nic dziwnego, że kursy na Smyczka poszły już z 1.57 na 1.40, w dodatku polecam zagrać 1 seta i 2-0 po kursie 2.10. Na moje oko Smyczek będzie trzymał swoje podanie, a Australijczyk jeśli zaprezentuje się*tak jak wczoraj to mecz nawet nie potrwa długo.
Broady - Mannarino @1 4.00 lub DW 1-2 4.00 bet365
Chłopak Broady gra naprawdę bardzo dobrze ostatnimi czasy, warto zobaczyć jego ostatnie spotkania i bardzo dużo zwycięstw, dobrze porusza się po korcie, dość dobrze serwuję, potrafi przytrzymać piłkę, w dodatku dobrze biega. Wiele osób tutaj za wysoko ceni Mannarino, jak dla mnie na pewno jest to gracz dużo bardziej znany, ale czy jego ostatnia forma jest aż tak wysoka? wyniki wprawdzie gładko ograł Harrisona czy Mcgee, ale.. Francuz ma średni serwis, taki typowy cięty serwis, a z tyłu kortu trzyma piłkę, w końcowej fazie idzie na volleya, potrafi się łatwo połamać, nawet w meczu z Mcgee łapałem
wysokie kursy po 1.7-1.8 na jego seta, myślę, że Broady może tu spokojnie powalczyć, zamiast ładować 2-0 Mannarino, polecam zagrać Broadiego po 4.00, i DW 1-2 Mannarino po kursie 4.00, jeśli mecz zakończy się innym wynikiem niż 2-0 Francuz, księgarnia.
edit: 1 set 6-0, totalnie się Brytyjczyk poddał, na drugi set kursy na Broadiego były nawet po 6.5, przy stanie 4-3 i serwie Adriana miał przewagę, ale niestety nie udało się. W takich momentach zazwyczaj gram seta faworytów, bo kurs jest okazją, w tym przypadku było 1.9 na Mannarino co i tak jest lepszym kursem niż to DW 2-0 w tym meczu, no niestety nie weszło, chłopak się poddał w 1 secie, a w 2 secie nie dał rady przytrzymać Adrianowi. :-|
Nedovyesov -
Gojowczyk @2 1.36 DW 0-2 1.90 bet365
Co prawda nie oglądałem wczoraj Gojowczyka, ale Lacko tutaj prezentował się bardzo dobrze, wychodził z wyjątkowych opresji i wygrywał. Lacko miał sporo BP ale mimo to nie umiał ich wykorzystać, domyślam się, że serwis Gojowczyk zrobił*robotę. 2 set był bardzo zacięty, ale nawet od wyniku 15-40 wyciągnał ostatniego gema. Hmm Nedovyesov, jak dla mnie to średni zawodnik z dobrym serwisem, ale z lepszymi od siebie wygrywać nie potrafi. Wczoraj Marchenko 1 set zagrał dobrze, a potem zaczął*robić błędy, w dodatku Ukrainiec ma słabą głowę, te jego okrzyki po przegranych piłkach, zaczął psuć a Nedovyesov to wykorzystał, w dodatku przy swoim podaniu serwował asy. Myślę, że ten mecz będzie wyrównany, ale mimo to Gojowczyk znajdzie sposób jak połamać Kazacha, po wczorajszym zwycięstwie nad Lacko, że połamał*go parę razy powinno mu się*to udać. Myślę, że warto chwilę poczekać i łapać jakieś 1,5-1,7 na 1 set na Gojowczyka.
edit: no niestety na 1 seta nie było co zbierać, ale 2 set jak się Gojowczyk połamał to jak najbardziej, bodajże z 3-2 Nedovyesov na 6-4 Gojowczyk
Brown - Bachinger @1 2.37 bet365
Jak dla mnie Dustin jest mega niewygodny, w dodatku serwuję szybko, ładuję*te asy, gra mocno, płasko agresywnie, to jego podanie od razu wykańcza przy siatce, zdarzają mu się błędy, bo z tych jego strzałów komu by się nie zdarzały, ale przełamać*go jest trudno, wczoraj wychodził z wyjątkowych opresji w meczu z Krajickiem bo od 0-40, i 0-30 przy swoim podaniu. Bachinger ostatnio notuję*zwyż formy, ale będzie miał dzisiaj ciężkie zadanie, wczoraj gdyby Basic zachował*się nieco lepiej 1 set byłby praktycznie jego. Myślę, że Brown może tu wygrać nawet 2-0 po 3.75
edit: nie wziąłęm pod uwagę tych głupich strzałów Browna i że jego błędy bachinger może wykorzystać, po wyniku widać, że 2-0 Bachinger to było czyste value..
Seppi - Hernych @1 DW 2-0 1.57 bet365
Seppi broni tytułu z przed roku, naprawde to jest gracz z top50
ATP, dla mnie przepaść, Hernych bazuję na serwisie i volleyu, gdy tego nie ma, to jego też nie ma. Wczoraj 1 set oddał podanie Karatsovi, połamał się chyba 2 razy, tyle, że Rosjanin nie umiał tego ani razu wykorzystać, dowieźć*seta do końca. Seppi powinien trzymać swój serwis, przede wszystkim z gry będzie lepszy, myślę, że Włoch wygra, nawet 2-0 po 1.57.
edit: i tak samo pięknie w tym spotkaniu można było połapać, 1 set trochę*gorzej, ale 2 set przy serwie seppiego 4/5 15/30 na pewno coś koło 2.00 wisieć musiało jak nie lepiej, widziałem dobre kursy po 1.7, niestety pograłem troszkę*wcześniej..