>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzień 44: Geneva, Charlottesville, Traralgon, Eckental, Reunion Island

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Geneva

Surface: Indoor Hard
Prize Money: €64,000 +H
Tournament website: http://www.genevaopen.ch/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/471/mds.pdf

Charlottesville

Surface: Indoor Hard
Prize Money: $50,000
Tournament website:
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6055/mds.pdf

Traralgon

Surface: Hard
Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.tennis.com.au/tournaments/pro-tournaments/australian-pro-tour/events/2014-sep-nov-events/traralgon-tennis-international-1-2014
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6865/mds.pdf

Eckental

Surface: Indoor Carpet
Prize Money: €35,000 +H
Tournament website: http://www.atp-turnier.de/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/83/mds.pdf

Reunion Island

Surface: Hard
Prize Money: €35,000 +H
Tournament website: http://opendelareunion.wordpress.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/7104/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/Tournaments/Challenger-Tour.aspx

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz

Otrzymane punkty reputacji: +4
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
vs
Edmund K. - Klahn B.

Klahn 1.73 PaddyPower
✅✅✅
Spotkanie nastoletniego Brytyjczyka ze starszym od niego o 5 lat Amerykaninem. Twarda nawierzchnia sprzyja obu zawodnikom, chociaż Kyle był rzucany na różne nawierzchnie w tym sezonie, zaś Bradley koncentrował się bardziej na hardzie. Nastolatek miał przebłysk formy, który objawił się podczas Challengera w Astanie. Oprócz tego, że dotarł do półfinału tej imprezy osiągnął spory sukces ogrywając jednego z najlepszych Challengerowców na twardej nawierzchni, jakim jest Blaz Kavcic. Jednak na tym się skończyło. Ostatnio młody Brytyjczyk notuje fatalną passę przegrywając wszędzie z każdym. Fakt, nie miał on łatwych przeciwników, jednak jeśli ma się jakieś ambicje, to trzeba walczyć i wygrywać, bo potencjał do tego Edmund ma. Myślę, że Bradleya można włożyć między tych zawodników, z którymi młodzian nie dawał sobie rady. Faktem jest, że Klahn też ostatnio nie grzeszy formą, notuje słabe rezultaty, jednak to on ma po swojej stronie ogranie oraz doświadczenie. To on w tym sezonie rozegrał mecze na wyższym poziomie, docierając do ćwierćfinału US Open w deblu. Występy w grze podwójnej i sukcesy w tej dziedzinie, bo oprócz osiągnięcia dalekiej fazy na US Bradley wygrał Challenger w Tiburon w parze z Shamasdinem, pokazują, że potrafi on dobrze grać przy siatce, kierunkowo serwować i grać skutecznie z linii. Patrząc na statystyki, serwis Brytyjczyka i Amerykanina jest bardzo podobny. Mają praktycznie te same liczby dotyczące skuteczności pierwszego i drugiego serwisu. Jednak różnica pojawia się w returnie. Statystycznie Edmund łamie tylko w 5% gemach, zaś Klahn aż w 15%. Myślę, że głównym czynnikiem w spotkaniu 19-latka z 24-latkiem powinno być doświadczenie, którego znacznie więcej ma Bradley, który został rozstawiony w tym turnieju z numerem 2.

Otrzymane punkty reputacji: +13
M 493

milo93

Użytkownik
M.Pavic-Nastasi U dw2:0 1.61 bet365 ✅✅ 7:6 6:3
Powiem krótko Mate Pavic to nie jest wirtuoz 405 ATP ale coś tam gra w ITF regularnie i wygrywa sporo meczy potrafi porządnie zaserwować.Luksemburczyk to jakis noname gra od święta tenis to dla niego zabawa więc nie daję mu tutaj szans na seta w kursie widzę spore value.

Otrzymane punkty reputacji: +1
dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Odesnik-Kudla 2 @1.6
Kudla to zawodnik zwiazany z Charlottesvile i tamtejszym Uniwersytetem Virginia. Kudla wygral juz ten challanger w 2012 roku, dobrze sie tu czuje, ma tu bardzo duze wsparcie. Jak sam mowi gral na tych kortach turnieje od kiedy mial 8 lat (ponizej link gdzie Kudla sam to mowi, odnoszac sie do meczu Kudla-DevVarman z tamtego zwycieskiego pozniej challangera dla Denisa wlasnie), wiec sila rzeczy musi byc faworytem i podejrzewam, ze nawet grajac mniej ostatnio, to bedzie sie tu starac.
http://www.youtube.com/watch?v=4_CWcj8Plfo

Otrzymane punkty reputacji: +17
malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
ja w tym samym turnieju gram Smyczka, mojego ulubieńca challengerów rozgrywanych w Stanach Zjednoczonych, prezentuje chłopina wyższy poziom od reszty grających tam pseudotenisistów i przeważnie ogrywa wszystkich 2:0, kłopoty zaczynają się dopiero gdy trafia na kogoś typowo z poziomu ATP albo po prostu jest zmęczony.
Dziś trafia na Broady&#39;ego to nie powinno być żadne wyzwanie dla niego, szybkie 2:0 się szykuje, kurs: 1.66 bet365.
do tego może oczywiście spróbować dziś Kozłowa, kursy nieco powyżej 1.50.
Gra ostatnio solidnie, jak nie wybił się z rytmu ostatnią wycieczką akurat z przeciętniakiem Torebko powinien sobie poradzić.
ciekawy jestem postawy Harrisona, którego forma w ostatnich tygodniach to katastrofa, ale to jedynie na live.

M 493

milo93

Użytkownik
Ram Nguyen 1 1.44 bet365⛔
Ten kurs to chyba jakiś żart?Rajev może nie jest w super formie ale w porównaniu do przeciwnika to wirtouz.Widziałem tego gościa w meczu z Querreyem śmiech na sali niech gość gra w ITF a nie się pcha do challenger. Za mniejszą stawkę dw 2:0 2.20

Harrison Frank 2 2.50⛔
Typ głównie przeciw Harissonowi zapuścił się strasznie jest gruby wali na oślep a wiadomo z głową u niego zawsze było źle wiem,że Frank to żaden wirtuoz ale jeśli Harrison będzie grał jak ostatnio to przegra z każdym

Otrzymane punkty reputacji: +7
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Haase Robin-Pavic Mate 2, Pinnacle Sports 4.90
7:6, 6:2 ⛔⛔⛔
VS.

Spróbuję ustrzelić wysoki kurs,a prawdopodobieństwo jest według mnie spore. Holender sezon ma bardzo słaby,a jego ostatnie wyniki również nie napawają optymizmem. Jego forma strasznie faluje,a rezultaty jak najbardziej to odzwierciedlają. W ostatnim czasie bardzo intensywnie śledzę karierę Robina i styl w jakim gra woła o pomstę do nieba. Moje zgrzytanie zębami na jego temat zaczęło się 10 października tego roku gdzie grał z Enzo Couacaud (232 ATP). Wyglądało to mniej więcej tak,że Robin przegrał I seta w normalnych warunkach, w drugim secie prowadził bodajże 3:0 lecz wygrał dopiero w tie breaku, w III secie miał jedno przełamanie,a nawet dwa w zapasie (tego dobrze nie pamiętam) ale co lepsze ponieważ miał 5:4, 40:15 i serwis i przegrał w tie braku prowadząc tam również wysoko. Po tym zamieszaniu wygrał z Thiemem co było dla mnie mega zaskoczeniem, kolejno porażka z Beckerem 6:3, 6:3, wygrana z Laaksonenem 6:3, 7:6, porażka z de Schepperem i w tym turnieju wygrana ze startą seta z Martinem (291 ATP-czyli z typem który ciągle jest w 3 setce rankingu). Haase na hardzie nie czuje się wybitnie dobrze i statystyki to pokazują. W tym roku ma bilans 3/7,a w całej karierze 69/58. Co lepsze...ostatnio dodatni bilans meczów miał w 2008 roku na tej nawierzchni. Przeraża mnie najbardziej,że facet który ma 190 cm wzrostu na hali łamie się jak zapałka, zamiast grać ofensywnie to gra balony jak na mączce. W meczu z Enzo było właśnie to widać najbardziej, nawierzchnia mega szybka a on używał 30 % siły i wymiany trwały po 20 odbić...zamiast przi**lić raz a porządnie. Pavic to młody, utalentowany gracz który swego czasu był 295,a teraz jest na 405 pozycji lecz na rankingi nie ma co tutaj patrzeć. Mate w tym roku jak na jego pozycję sprawił kilka niespodzianek tj. wygrana z Grothem (kurs 4.25), wygrana z Stakhovskim (kurs 3.98), wygrana z Bachingerem (kurs 2.92), wygrana z Gineprim (kurs 3.31), wygrana z Cipollą (kurs 3.04) oraz wiele innych zwycięstw jako dog. Chorwat ma 188 cm wzrostu i potrafi mocno serwować, jest młodszy o 6 lat od swojego rywala ale w tym meczu wcale nie musi być to takie ważne. Pavic w I rundzie tego turnieju pokonał tutaj jakiegoś &quot;no name&quot; 7:6, 6:3. Nie zapominajmy również,że!!! Pavic wygrał juniorski Wimbledon w deblu 2011 roku oraz,że w bezpośrednich pojedynkach prowadzi właśnie Mate 1:0. Ci tenisiści spotkali się w 2012 roku na trawie gdzie Pavic wygrał 6:4, 7:6 (kursy na niego wahały się 8.50-23.00). Nie ukrywam,że liczę tutaj na niespodziankę, która może wejść ponieważ Robin gra w ostatnim czasie tragedię. Kurs warty ryzyka, zobaczymy.
&quot;Typy dnia&quot; Tie Breaka, październik 2014 :
1. McGee James-Smyczek Tim 0:2, Bet365 1.90. Wynik? 4:6, 4:6 ✅
2. Cilic Marin-Sousa Joao 2:0, Pinnacle Sports 1.45. Wynik? 6:3, 6:3 ✅
3. Brown Dustin-Hanescu Victor 1, Bet365 1.53. Wynik? 6:4, 2:6, 6:4 ✅
4. Mayer Leonardo-Wu Di 2 handicap +4.5 gemów, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:4, 6:1 ⛔
5. Lopez Feliciano-Nadal Rafael 1, Pinnacle Sports 3.39. Wynik? 6:3, 7:6 ✅
6. Berdych Tomas-Karlovic Ivo 2 handicap +3.0 gemów, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:3, 6:4⛔
7. Donaldson Jared-Smyczek Tim 1, Bet365 3.50. Wynik? 6:2, 6:7, 7:5 ⛔
8. Groth Samuel-Rublev Andrey 2:0, Pinnacle Sports 1.90. Wynik? 7:6, 7:5 ✅
9. Dodig Ivan-Seppi Andreas 2, Pinnacle Sports 1.94. Wynik? 5:7, 6:7 ✅
10. Gimeno-Traver Daniel-Gulbis Ernests 0:2, Unibet 1.77. Wynik? 6:3, 7:6 ✅
11. Saville Luke-O&#39;Connell Christopher 2:0, Bet365 1.80. Wynik? 3:6, 6:1, 6:2⛔
12. Berankis Ricardas-Gimeno-Traver Daniel 1, Pinnacle Sports 1.84. Wynik? 6:3, 3:6, 6:3✅
13. Bolelli Simone-Nadal Rafael 1 handicap +3.5 gemów, Pinnacle Sports 2.10 .Wynik? 2:6, 2:6 ⛔
14. Isner John-Robredo Tommy 1, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:7, 3:6 ⛔
15. Pospisil Vasek-Dimitrov Grigor 0:2, Bet365 2.50. Wynik? 2:6, 2:6 ✅
16. Becker Benjamin-Karlovic Ivo 2, Pinnacle Sports 1.64. Wynik? 4:6, 4:6 ✅
17. Federer Roger-Karlovic Ivo I set over 10.5 gemów, Bet365 1.80. Wynik? 7:6, 13 gemów ✅
18. Querrey Sam-Delbonis Federico 2:0, Bet-at-home 1.80. Wynik? 6:2, 6:3✅
19. Robredo Tommy-Nishikori Kei 1 handicap +4.5 gemów, Pinnacle Sports 2.02. Wynik? 7:6, 2:6, 3:6 ⛔
20. Haase Robin-Pavic Mate 2, Pinnacle Sports 4.90. Wynik? 7:6, 6:2 ⛔

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
F.Nielsen-Kudla 2 @1.35
Juz uzasadnialem stawianie na Kudle tutaj w Charlottesville. Mozna smial zerknac wyzej do analizy meczu Kudla-Odesnik. Kudla zna te korty znakomicie, wygrywal tu juz. Nielsen wszedl jako kwalifikant, ale Nielsen juz raczej bardziej koncentruje sie na deblowych zmaganiach. Dunczycy nie maja obecnie jakis wybornych tenisistow, a Kudla moze zawalczy o koncowy triumf. Do kombinacji ok. Nie chce sie na tym dluzej rozwodzic.

Otrzymane punkty reputacji: +6
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Jenkins Jarmere-Kokkinakis Thanasi 1, Pinnacle Sports 4.78
6:7, 6:2, 7:5 ✅✅✅ Piękne podsumowanie miesiąca :grin::grin::grin:
VS.

Ostatni typ w październiku, jestem na plusie także ryzykuje z typem drugi dzień z rzędu. Kokkinakis pokazał się szerszej publiczności w tym roku,a konkretnie podczas Australian Open gdzie wygrał z Sijslingiem sprawiając przy tym niespodziankę. Młody kangur pokonał w tym roku wielu zawodników wyżej notowanych np. Golubev, Chardy, Matosevic, Delbonis i wielu innych. Thanasi jest uniwersalnym zawodnikiem który potrafi grać na hardzie jak i na mączce. Matka natura obdarzyła go 196 cm wzrostu także dało mu to ogromną przewagę w juniorskim tenisie. W seniosrkim świecie już nie jednemu starszemu zawodnikowi utarł nosa. Kokkinakis doszedł do finałów juniorskich AO oraz US OPEN oraz wygrał Wimbledon w deblu. Te wszystkie wyniki pokazują nam,że papiery do gry ma jak najbardziej. Jego przeciwnikiem będzie Amerykanin, Jenkins. Niższy o 19 cm oraz starszy o 6 lat i sklasyfikowany o 100 miejsc niżej od przeciwnika. Lecz Jarmere jest małym objawieniem ponieważ na statnich 20 meczów ma 19 wygranych. W tym są trzy wygrane turnieje rangi futures oraz tutaj pokonał Soedę 7:6, 6:1 oraz Thompsona 6:4, 6:4. Nie będę się tutaj rozpisywać. Mam nadzieję,że Jenkins który jest starszy o 6 lat pokona młodszego rywala któremu co jakiś czas wpadają się również wpadki. Tym bardziej,że Amerykanin pokonał tutaj dwóch lepszych zawodników od siebie. Ponownie liczę na nie małą niespodziankę.
&quot;Typy dnia&quot; Tie Breaka, październik 2014 :
1. McGee James-Smyczek Tim 0:2, Bet365 1.90. Wynik? 4:6, 4:6 ✅
2. Cilic Marin-Sousa Joao 2:0, Pinnacle Sports 1.45. Wynik? 6:3, 6:3 ✅
3. Brown Dustin-Hanescu Victor 1, Bet365 1.53. Wynik? 6:4, 2:6, 6:4 ✅
4. Mayer Leonardo-Wu Di 2 handicap +4.5 gemów, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:4, 6:1 ⛔
5. Lopez Feliciano-Nadal Rafael 1, Pinnacle Sports 3.39. Wynik? 6:3, 7:6 ✅
6. Berdych Tomas-Karlovic Ivo 2 handicap +3.0 gemów, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:3, 6:4⛔
7. Donaldson Jared-Smyczek Tim 1, Bet365 3.50. Wynik? 6:2, 6:7, 7:5 ⛔
8. Groth Samuel-Rublev Andrey 2:0, Pinnacle Sports 1.90. Wynik? 7:6, 7:5 ✅
9. Dodig Ivan-Seppi Andreas 2, Pinnacle Sports 1.94. Wynik? 5:7, 6:7 ✅
10. Gimeno-Traver Daniel-Gulbis Ernests 0:2, Unibet 1.77. Wynik? 6:3, 7:6 ✅
11. Saville Luke-O&#39;Connell Christopher 2:0, Bet365 1.80. Wynik? 3:6, 6:1, 6:2⛔
12. Berankis Ricardas-Gimeno-Traver Daniel 1, Pinnacle Sports 1.84. Wynik? 6:3, 3:6, 6:3✅
13. Bolelli Simone-Nadal Rafael 1 handicap +3.5 gemów, Pinnacle Sports 2.10 .Wynik? 2:6, 2:6 ⛔
14. Isner John-Robredo Tommy 1, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:7, 3:6 ⛔
15. Pospisil Vasek-Dimitrov Grigor 0:2, Bet365 2.50. Wynik? 2:6, 2:6 ✅
16. Becker Benjamin-Karlovic Ivo 2, Pinnacle Sports 1.64. Wynik? 4:6, 4:6 ✅
17. Federer Roger-Karlovic Ivo I set over 10.5 gemów, Bet365 1.80. Wynik? 7:6, 13 gemów ✅
18. Querrey Sam-Delbonis Federico 2:0, Bet-at-home 1.80. Wynik? 6:2, 6:3✅
19. Robredo Tommy-Nishikori Kei 1 handicap +4.5 gemów, Pinnacle Sports 2.02. Wynik? 7:6, 2:6, 3:6 ⛔
20. Haase Robin-Pavic Mate 2, Pinnacle Sports 4.90. Wynik? 7:6, 6:2 ⛔
21. Jenkins Jarmere-Kokkinakis Thanasi 1, Pinnacle Sports 4.78. Wynik? 6:7, 6:2, 7:5 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +22
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Saville 2.27 Pinnacle[/b] ⛔ Szkoda, bo Luke mógł pójść za ciosem w 2. secie :/
Typ opieram na mojej obserwacji poczynań obu zawodników w tym sezonie oraz na kliku spotkaniach, które mogłem obejrzeć. Obaj zawodnicy występowali z podobnym efektem, raz grając lepiej, raz słabiej. John Patrick ostatnio wpadł w dołek i notuje wiele porażek, zaś Luke dotarł ostatnio do finału Futuresa, gdzie uległ Jenkinsowi, o którym pisał TieBreak. Obaj zawodnicy to Australijczycy, grają u siebie, jednak to w tym pierwszym drzemie większy potencjał, a ma on dopiero 20 lat. Jego przeciwnik ma 25 wiosen na karku i nie czeka go już raczej większy rozwój, u jego rodaka jest wręcz przeciwnie. Saville ma warunki na lepsze granie i zagoszczenie w pierwszej setce. 188cm wzrostu to porządny dar od tenisowego losu. Dzięki temu można sprawnie grać przy siatce, jak i biegać w defensywie. Co ciekawe Smith dysponuje identycznym wzrostem. Co do samej nawierzchni, to Luke ma statystykę 22/11, zaś Patrick 20/20 na hardzie. Moim zdaniem mecz ten mieści się w ramach 50/50, jeśli nie minimalnie pod młodszego z Kangurów. Przy tym założeniu kurs ~2.3 na 20-latka prezentuje się jako value.

Otrzymane punkty reputacji: +4
cichociemny94 209

cichociemny94

Użytkownik
te chellangery ostatnio to cyrk a nie turnieje tenisowe wyniki są zaprzeczeniem jakiejkolwiek analizy ale co tam dzisiaj wlasnie tak potypuje może wejdzie

Matsukevitch @3.00
Basic ostatnio w formie wygrywa z lepszymi zawodnikami niż jego przeciwnik dzisiejszy ale on ma lepsze staty na tej nawierzchni i h2h 1:0 dlatego typuje na niego

Bolelli @ 2.50
powalczył tutaj z Federerem. Darcis dobrze w tym roku na hali jest forma ale to Włoch powalczył z Federerem dlatego na niego gram
Kuznetsov @ 2.2
Lokoli w formie wygrywa gładziudko ale dzisiaj gładziutko przegra bo kuznetsov gra u siebie i ma ostatnio fatalne wyniki

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Jenkins-Moriya 1 @1.55
Podepne sie pod typ na mlodego Amerykanina. Jenkins od wrzesnia gra znakomicie, wygral 3 turnieje rangi ITF futures, w tym dwa ostatnie byly na australijskiej ziemi wlasnie w Cairns i w miescie o dosc dziwnej pisowni, wiec nie chce z pamieci pisac. Te dwa zwyciestwa w australijskich turniejach mialy miejsce w drugim i trzecim tygodniu pazdziernika. Teraz Jenkins mial tydzien przerwy i szaleje w challangerze w Tralargonie. Wczoraj ogral Kokkinakisa i zaloze sie ze mecz byl bardzo emocjonujace. Moriya pogral troche w okolichach US Open, ale ostatnio wrocil raczej do przecietnoci, a Jenkins kontynuuje chyba swoje 5 minut i bardzo dobry moment w Australii w ostatnich tygodniach.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
vs

Przysiezny M. - Bolelli S.
Over 22.5 1.83 Pinnacle
2:0(7-6,6-4)✅ ✅ ✅
Linia na powyżej 22.5 gema to standard przy szybszych nawierzchniach i wyrównanych przeciwnikach. Taką właśnie granicę wybrałem, ponieważ zawodnicy mogą nam ją zagwarantować nawet w dwóch setach. Nie wykluczam tutaj tie breaka, a wręcz go tutaj oczekuje.
Ołówek dzisiaj pokazał, że potrafi się mocno skoncentrować na własnym serwisie i robił to przez cały pojedynek z Hanescu. Nie stanowiło dla niego problemu wyjście z 15-40, nie myślał o presji, jaka na nim ciążyła, tylko zwyczajnie korzystał ze swojego serwisu podnosząc jego poziom do maksimum. Jednak oprócz samego podania potrafił tez zaimponować innymi elementami. Krótsze piłki nie stanowiły dla niego problemu i często kończył akcje wypadami do siatki.
Wprawdzie Włocha w Genevie w akcji na żywo nie widziałem, jednak myślę, że coś na jego temat mogę napisać. Jest on, przynajmniej przeze mnie, postrzegany jako typowy ziemniak. Jednak m.in. podczas US Open udowodnił, że na hardzie potrafi coś zagrać. Na hali ma imponującą statystykę w tym sezonie 13/3. Na jesieni rozegrał 9 spotkań w hali, z czego zanotował 2. porażki(z Nadalem i Kamke). Spośród zwycięstw można wyróżnić tylko jedno, które może być miarodajne, mianowicie piątkowe nad Darcisem, który ostatnio sporo wygrywał w halowych Challengerach. Mimo tej proporcji zwycięstw do porażek każdy z jego ostatnich cztereach meczów był zacięty, co więcej w Genevie każdy mecz wygrywał w stosunku 2:1, co gwarantowało wejście overu 22.5. Myślę, że można powiedzieć, że czy Marchenko, czy Darcis, to zawodnicy o podobnej charakterystyce do Ołówka i spotkanie Simone z Polakiem może wyglądać podobnie do tych z jego ostatnimi rywalami.
Typy dnia Macko18 listopad 2014 :
1. Przysiężny-Bolelli over 22.5, Pinnacle 1.83. Wynik? 2:0(7-6,6-4) ✅

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Od dzisiaj czyli 01.10.2014 roku zmieniłem technikę stawiania oraz wyszukiwania betów/meczów i mam nadzieję,że z czasem to wyjdzie
Wyszło tak jak chciałem, październik na spory plus i na listopad mam taki sam plan. Tyle ze spraw organizacyjnych, czas na pierwszy typ na listopad. ;););)
Sandgren Tennys-Kudla Denis 2, Pinnacle Sports 1.60
6:2, 5:7, 2:6 ✅✅✅
VS.

Powiem szczerze,że nie mam pojęcia kto to jest ten Sandgren...więc musiałem zajrzeć do paru źródeł w internecie. Ten Amerykanin sklasyfikowany jest na 342 pozcyji ATP,a jego najlepszym osiągnięciem była 183 pozycja. Po statystykach można stwierdzić,że to uniwersalny gracz lecz jak to reprezentant USA mimo wszystko czuje się najlepiej na twardych nawierzchniach. W tym roku bilans meczów ma 6/9 ponieważ kontuzje przeszkadzały mu w grze. W 2013 roku z tego co widzę to wygrał turniej rangi challenger na hali, wcześniej półfinał także pojęcie jakieś ma o takiej grze. Jego 188 cm wzrostu na szybkich nawierzchniach zapewne też daje mu wiele łatwych punktów. W tym turnieju Tennys pokonał McGee 6:3, 6:1 oraz Eliasa 6:4, 6:3 czyli grajków kiepskich pod dachem. Przeciwnikiem Sandgrenem będzie Kudla i tego zawodnika znam znacznie lepiej. Denis to 9 rakieta Stanów Zjednoczonych,a w rankingu ATP jest na 133 miejscu, a niegdyś był 90. Kudla w swojej karierze odniósł już kilka przyzwoitych wyników tj. wygrana Winetka challenger 2014, finał Guadalajara challenger 2014, wygrana Tallahassee challenger 2013, wygrana Dallas 2 challenger 2013, wygrana Charlottesville challenger 2013, wygrana Lexington challenger 2013 i dodatkowo w debla ma jeszcze kilka tytułów. Napisałem,że Denis ma na koncie Charlottesville challenger 2013 czyli broni tutaj sporo punktów za poprzedni rok i zapewne ma chęci aby kolejny raz tutaj wygrać. Jako junior osiągnął finał US OPEN w deblu. Moim zdaniem Kudla wygra ten mecz ponieważ jest lepszym zawodnikiem, twierdzę tak mimo, że Sandgren ani razu na oczy nie widziałem ale same statystyki to pokazują. Uważam iż kurs jest przesadzony mimo,że nie jest wysoki. Tym bardziej,że w bezpośrednich pojedynkach prowadzi Denis 2:0 nie oddając żadnego seta rywalowi.
&quot;Typy dnia&quot; Tie Breaka, listopad 2014 :
1. Sandgren Tennys-Kudla Denis 2, Pinnacle Sports 1.60. Wynik? 6:2, 5:7, 2:6✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
I twoim konikiem jest tennis i ty nie wiesz kto to jest Sandgren? Sorry ale żałosne dla mnie żeby interesować się mocno jakimś sportem i takie braki mieć. To ty znasz tylko top 100 rankingu ATP? Reszta nie warta uwagi? Dziwię się, bo dla mnie tennis to sport któryś tam z kolei i doskonale wiem kto to Tennys i mam w pamięci kilka jego meczów. Może lepiej odpuścić typowanie CH jak się nie zna zawodników z tego poziomu..

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
I twoim konikiem jest tennis i ty nie wiesz kto to jest Sandgren? Sorry ale żałosne dla mnie żeby interesować się mocno jakimś sportem i takie braki mieć. To ty znasz tylko top 100 rankingu ATP? Reszta nie warta uwagi? Dziwię się, bo dla mnie tennis to sport któryś tam z kolei i doskonale wiem kto to Tennys i mam w pamięci kilka jego meczów. Może lepiej odpuścić typowanie CH jak się nie zna zawodników z tego poziomu..
No widzisz...człowiek uczy się całe życie...po tym meczu będę wiedział jaki poziom prezentuje Sandgren ???? A zwrócę na niego jeszcze większą uwagę jak mój typ nie wejdzie. Wierz mi,że interesuje się znacznie więcej niż TOP 100,a tego zawodnika po prostu nie znam w chwili obecnej. Tym bardziej Sandgren jest tak jak pisałem teraz 342 ,a wcześniej był 183.... a zapamiętać dobre jak i złe strony mniej znanych zawodników to jest już &quot;wysiłek&quot;. Czas jest najlepszym doradcą. Dziękuję za krytyczną uwagę :]

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Nie no nie odbieraj tego jako atak, choć może tak zabrzmiało, ale zdziwiło mnie ze go nie znasz, bo jak bym w formie sprzed kontuzji to ładnie pogrywal w tych amerykańskich ch, a wydawało mi się że znasz się na tym tenisie i tym bardziej się zdziwiłem, bo jak go znam a nie siedzę w tenisie jakoś opór.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Data i godzina: 1.11.2014 10:00
Turniej Tenis, Challenger Reunion Island
Spotkanie: Haase - Ward
Typ: 1
Kurs: 1.67
Buk: Unibet
Analiza
Jutro półfinały challengera na Reunion Island, w jednym z nich, Holender Robin Haase spotka sie z Brytyjczykiem Wardem. Reprezentant Wielkiej Brytanii to wciąż niespełniona nadzieja angielskich kibiców, James zapowiadał się na zawodnika ścisłej, światowej czołówki, nic jednak z tego nie wyszło, a Ward nie może przebić się do czołowej setki rankingu ATP, obecnie plasuje się na 119. miejscu. Brytyjczyk ugrzązł w turniejach challengerowych i itfach, praktycznie każda próba spróbowania swoich sił w turniejach wyższej rangi kończy się niepowodzeniem, tak jak to miało miejsce ostatnio w Wiedniu i Walencji, gdzie odpadał w kwalifikacjach. Haase natomiast to już uznana marka na światowych kortach, ma on na swoim koncie kilka ciekawych nazwisk. Ostatnimi czasy próbuje odbudować swoja pozycję w turniejach challengerowych, w których przeważnie dochodzi wysoko. Holender to zawodnik posiadający przede wszystkim bardzo dobry serwis, co na szybkim korcie twardym jest dodatkowym handicapem. Patrząc na Warda odnoszę wrażenie, że jego ulubiona nawierzchnią jest kort trawiasty. Wydaje mi się również że Robin jest zawodnikiem regularniejszym i na pewno bardzo doświadczonym, biorąc pod uwagę podobną formę obydwu panów, wydaje mi się że to zaważy na jutrzejszym zwycięstwie Robina.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Dla mnie gra na Robina jest nieopłacalna. W wywiadzie, który z nim przeprowadziłem przed US Open powiedział, że jego ulubioną nawierzchnią jest mączka, więc charakterystykę ma pod wolne nawierzchnie. Mówił też, że inne nawierzchnie nie sprawiają mu problemu, jednak wiadomo, że to nie jest to samo. Do tego Ward preferuje szybsze nawierzchnie, więc kort powinien sprzyjać Brytyjczykowi.

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Desein-Puetz 2 @1.4
Podobno w challangerach rzedzu 30 tysiecy kazdy wynik jest mozliwy, ale mamy gre o final. Niemiec ostatnio zwyzka formy, nawet udane kwalfikacje podczas Wimbledonu. Kilka niezlych meczow tez w ostatnim czasie, w tym turnieju pokonal m.in. Bachingera i wczoraj Donskoya. Strasznie trudnych mial tych rywali, zwlaszcza Donskoy gral lepiej wczoraj, ale Niemiec jednak zdolal wygrac. Beda te poprzednie mecze procentowac, Desein przyzwoicie, dobry wynik zrobil, ale mniej mnie to wsyztsko przekonuje na tle wy mikow Niemca. Poszedl kurs w dol na Puetza, ale i tak sadze ze jest faworytem tego meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom