>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Tydzień 41: Tashkent, Tiburon, Rennes, San Juan

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Tashkent

Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $125,000 +H
Tournament website: http://tennis.uz/utf.php?a=25
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/4012/mds.pdf

Tiburon

Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $100,000
Tournament website: http://tiburonchallenger.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/1768/mds.pdf

Rennes

Surface: Indoor Hard
Prize Money: €42,500 +H
Tournament website: http://www.openderennes.org/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/3503/mds.pdf

San Juan

Surface: Outdoor Clay
Prize Money: $35,000 +H
Tournament website:
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/6622/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/tournaments/challenger-tour.aspx

Livescore: http://www.protennislive.com/frameset.asp?year=2012&amp;amp;wkno=41c&amp;amp;lang=en&amp;amp;tabno=2&amp;amp;eventid=0573&amp;amp;ref=www.atpworldtour.com

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

Otrzymane punkty reputacji: +12
harvey 967

harvey

Użytkownik
???? Marchenko I. - Sakharov G. DW. 2:0 # 1.40 ✅ 6:4 6:3

Trzecia ostatnia runda kwalifikacji do drabinki turnieju głównego do Challengera w Rennes. Marchenko to zawodnik, który ostatnio gra bardzo dobrze. Serwis mu siedzi, a rywale mają bardzo dużo problemów z odbiorem. Jednak nie tylko podanie jest na niezłym poziomie. Ostatnio widziałem Ukraińca w meczu z Llodrą na zawodach w Monsie i muszę przyznać, że grał bardzo fajnie. Atakował rywala nie bał się ryzykować, a fh wchodził, aż miło. Z Llodrą przegrał, ale seta urwał i poległ po walce. Marchenko ostatnio dużo gra przed zawodami w Belgi grał na turnieju w Izmirze, gdzie doszedł do finału i dopiero tam stracił pierwsze dwa sety. Tutaj na zawodach we Francuskim Rennes w eliminacjach pokonał już: Frocina oraz Draganje, zarówno jeden jak i drugi polegli w dwóch setach. Sakharov, który reprezentuje Francję nie powinien postawić jakiś super wymagać Ukraińcowi. Marchenko ostatnio gra bardzo przyzwoicie i spokojnie powinien wygrać w dwóch setach. Kurs nie powala na kolana, ale ja w ten mecz wchodzę dość mocno, bo po tym co ostatnio pokazuje ten zawodnik spodziewam się dwóch szybkich setów na jego korzyść.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Pierre-Hugues Herbert versus Jonathan Dasnieres de Veigy

Dzisiaj w francuskim Rennes rozpoczyna się halowy turniej rangi challenger. Spotkaniem, które przykuło moją uwagę jest bratobójczy pojedynek dwóch Francuzów.
Herberta głównie kojarzę z występów na twardej nawierzchni, gdzie spędza większość sezonu i czuje się nieźle. Z kolei jego rywal to typowy ziemniak, gdzie pokazuje swoje nieprzeciętne umiejętności w defensywie, o czym mieliśmy okazję przekonać się w Szczecinie.
W rankingu obu panów dzieli przepaść i stąd pewnie takie kursy, a nie inne. Ja zamierzam z tego skorzystać, a mam nadzieję, że Herbert wykorzysta baloniki jakie będzie zagrywał mu De Veigy ????

Pierre-Hugues Herbert @2,0 ✅✅

Federico Delbonis versus Yannick Mertens

Kolejne spotkanie zawodników, których preferencje co do nawierzchni są różne, to potyczka Argentyńczyka Federico Delbonisa z Belgiem Yannickiem Mertensem.
Belg lubi grać w hali i w pierwszej rundzie dostaje zawodnika, który większość czasu spędza na mączce, a gdy już wejdzie do hali to z marnym skutkiem. Szansa dla Belga więc duża, bo Federico nawet na swojej koronnej nawierzchni ostatnio mnie zawodził.
Liczę na to, że Mertens nie zrobi niczego głupiego i spokojnie potwierdzi, że Delbonis do hali się nie nadaje ????

Yannick Mertens @ 1,83 ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Brezac 2,0 @ bet365 ✅

Brezac na hali czuje sie najlepiej, nic w tym dziwnego, gra bardzo agresywnie, płasko i dobrze serwuje, wiadomo jak to drwal na poziomie czelków popelnia dosc sporo ue. Jednak gra u siebie a jego rywal, młody talent nie obyty z dywanem , w dodatku miewający przestoje, swoje humory i nie jest konsekwentny w swojej grze gdy cos nie idzie, a Francuz grajacy swoj tenis moze mu napsuc sporo krwi.

Otrzymane punkty reputacji: +4
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Tiburon
Data rozpoczęcia: 8.10. 2012 22:00
Spotkanie:Smyczek T. - De Voest R.
Typ : 2
Kurs: @2,15
Bukmacher: Unibet
Analiza: Spotkanie ATP w Tiburon na nawierzchnii twardej. Spotkają się ze sobą Tim Smyczek z Ameryki oraz Rik De Voest z RPA. Minimalnym faworytem bukmacherów jest reprezentant gospodarzy, jednak ja stawiam dzisiaj (i nie tylko) przeciwko bukmacherom i stawiam na zwycięstwo De Voesta. Obydwaj zawodnicy mieli przerwę w ostatnim czasie i też wiele zależeć będzie od tego kto lepiej &quot;wejdzie w mecz&quot;. Obydwaj swój ostatni występ zaliczyli podczas turnieju w Sacramento. De Voest doszedł wtedy do drugiej rundy. W pierwszej pokonał Rhyna Williamsa 5:7, 7:6, 6:4, a w drugiej nie dał rady faworyzowanemu Jamesowi Blakowi, z którym przegrał 4:6, 4:6. Jego ostatnim turniejem przed tym były kwalifikacje do US Open, w których doszedł do trzeciej - decydującej rundy, w której to przegrał z Brazylijczykiem Richardo Mello 1:6, 6:7. Smyczek jak już wspominałem wcześniej także ostatnio grał w Sacramento, gdzie odpadł w pierwszej rundzie, przegrywając 3:6, 2:6 z rodakiem De Voesta Van Der Merwem. Wcześniej Smyczek doszedł do drugiej rundy US Open, gdzie przegrał 3:0 z Nishikori (2:6, 2:6, 4:6). Obydwaj zawodnicy są zbliżeni do siebie, jeśli chodzi o umiejętności, jednak ja faworyzuję De Voesta w tym starciu, gdyż robi na mnie zdecydowanie lepsze wrażenie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Data: 8.10.12 (20:30)
Dyscyplina: Tenis, challenger w Tiburon
Spotkanie: M. Reid - J. Millman
Typ: 1
Kurs: 2,05
Buk: Tobet
Tym razem nieco krótsza analiza z uwagi na brak czasu. Kursy wyrównane a dla mnie wyżej w tej chwili stoi Reid. Dobra forma, wygrany ITF w Port Pirie, druga runda w challengerze w Sacramento (Millman odpadł już w pierwszej) i generalnie w tej chwili lepsza dyspozycja niż u rodaka. Wyrównane kursy u buków spowodowane są zbliżoną pozycją w rankingu, oraz bilansem h2h który wynosi 2:0 na korzyść Millmana. Jednak ostatni ich mecz odbył się w 2010 roku, więc bez sensu się tym sugerować. John w ostatnim czasie odniósł kilka zwycięstw lecz zupełnie mnie one nie przekonują bo wygrywał (i to nie bez trudu) a anonimowymi wręcz nazwiskami, a gdy tylko na horyzoncie pojawił się ktoś cokolwiek znany (Sela, Gojowczyk, Klahn) to już nie miał zbyt wiele do powiedzenia. Z czysto sportowego punktu widzenia faworytem do awansu jest dla mnie Reid. Jedyne czego się obawiam to fakt, iż obaj panowie są Australijczykami, mecz grany na challengerze, więc kto wie czy czegoś tam sobie nie wykombinują. Po kursach widać, że delikatnym faworytem jest Millman. Jeśli więc miałoby dojść do niespodzianki to wychodzi na to, że powinien wygrać Reid. I tego się trzymajmy.

Otrzymane punkty reputacji: +12
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Lacko Lukas vs. Sergeyev Ivan 1,45✅
Opytmalny bet ba jutrzejszy poranek. Lacko przerwał w zeszłym tygodniu serie porażek, zniszczył Ramosa. W 2r oczywiście nie miał już szans z Murray&#39;em. Lacko dobrze robi, startuje w mniejszym turnieju na pewno planuje wygrać kilka spotkań pod rząd. Ivan nie powinnien mu w tym przeszkodzić. Różnica jednaj klasy, co najmniej. Ukrainiec typowy średni challanegerowy zawodnik, zmienia nawierzchnie raz clay raz hard. Mimo wszystko na hardzie czuje się gorzej, Lacko jak podejdzie tylko serio nie może mieć większych problemów....

Otrzymane punkty reputacji: +10
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Klahn - Groth under 21,5g @ 2,00 | bet365

Zaraz mecz, więc na szybko postaram się napisać dlaczego gram under. Gram go dlatego gdyż Klahn dość dobrze radzi sobie u siebie w Challengerach, na US Open pokonał nawet Melzera, ostatnio przegrał z Blake&#39;iem, po dwóch TB czyli zwycięzcą turnieju w Sacramento. Amerykanin posiada dobry serwis i gram ofensywnie, miły styl dla oka. Jego dzieisejszym rywalem jest Australijczyk, Groth. Dostał on jakiegoś urazu i miał przerwę 3 tygodni, zagrał mecz z Violą, przegrał go dość gładko 2-6,3-6. Przed kontuzją także nie reprezentował dobrej formy, grywał w Australisjkich Challengerach z marnym dość skutkiem. Sądzę, że Amerykanin powinien dość łatwo w 2 setach wygrać ten mecz, wystarczy 6-4,6-4.

Otrzymane punkty reputacji: +4
mbmartin 84

mbmartin

Użytkownik
Dyscyplina: CHALLENGER - SINGIEL: San Juan (Argentyna), ziemna
08.10.2012 23:00
Spotkanie: Westerhof B. (Ned) - Olivo R. (Arg)
Typ: Olivo
Kurs: 2.20
Buk: Will Hill
Jedno z ostatnich dzisiejszych spotkań w tenisie. Challenger na nawierzchni ziemnej w San Juan w Argentynie i pierwsza runda , w której zmierzą się Westerhof i Olivo , nie ma w tym meczu wyraźnego faworyta ,ale ja upatruję wygraną w roli Olivo , to on zagra przed własną publicznością , a ostatnie spotkania obu panów to bardzo słabe wyniki. Westerhof wprawdzie wygrał słabo obsadzony turniej w Sierpniu w Moskwie ,ale tam nie ogrywał śmiałych rywali , o Olivo można powiedzieć jedno ,że u siebie gra bardzo dobrze , ostatni turniej w Argentynie w Bell Ville doszedł aż do 5tej rundy i tam dopiero został wyeliminowany. Ja nie widzę tutaj żadnych argumentów dla Westerhofa ,bo to Olivo będzie miał więcej aspektów po swojej korzyści i to on dzisiaj odniesie zwycięstwo. Co ciekawe Olivo ostatnio ućknął seta Seppiemu , bardzo doświadczonemu zawodnikowi , Westerhof nie miał takiego rywala z tak wysokiej półki i nie pokazał się ostatnio z dobrej strony. Według mnie tutaj może być tylko jeden rezultat i będzie to zwycięstwo Argentyńczyka.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Nguyen Daniel vs. Guccione Chris 1,48✅ DOXXbet
Czekam od dłuższego czasu na jakiś konkretny wynik Gucia, zeby był chociaż cień do powrotu na dawną pozycje. Może teraz, przeszedł kwale w 1r ma zawodnika z 8 setki rankingu który nawet w futuresach nie potrafi wygrać dwóch meczy pod rząd. Dawno nie widziałem kangura w akcji, dzisiaj będzie taka okazja, mam nadzieje, że dominuje swojego rywala jak wczoraj podczas meczu dającego mu awans gdzie od pierwszej piłki było wiadomo kto będzie zwyciescą. Młodego Amerykanin w akcji nie widziałem, ale jego wyniki mówią same za siebie, ma 21 lat i chyba trudno powiedzien aby był młodym talentem.... ???? Gucio VAMOS!!

Otrzymane punkty reputacji: +2
S 212

synpresleja

Użytkownik
Dutra Silva-Capdeville 1 1.61 bet365 ✅
5porażek z rzędu chilijczyka. Tak wygląda obecna forma Paula.Bilans na ziemi ma dośc niezły bo 18/14,lecz przy 33/18 Dutry już to wygląda gorzej.Porażki z Hanescu,Montenesem,Volandrim,Munozem czy Dimitrovem hańby nie przynoszą,tak jak i ostatnia porażka z będącym w dobrej formie Kirche. Paul natomiast przegrał z Dzuhmurem,Seppim,Fogninim,Begemanem,Sousą. To ostatnie jego mecze.Na h2h nie ma co patrzec bo ostatni raz grali ze sobą 9 lat temu. Paul wyraźnie gaśnie w oczach,widziałem go nie raz w tym sezonie i jedynie w Santiago grał na wysokim poziomie..szkoda DLA NIEGO,że to było w marcu. Kurs apetyczny. Biorę.

S 212

synpresleja

Użytkownik
Nguyen Daniel vs. Guccione Chris 1,48 DOXXbet
Czekam od dłuższego czasu na jakiś konkretny wynik Gucia, zeby był chociaż cień do powrotu na dawną pozycje. Może teraz, przeszedł kwale w 1r ma zawodnika z 8 setki rankingu który nawet w futuresach nie potrafi wygrać dwóch meczy pod rząd. Dawno nie widziałem kangura w akcji, dzisiaj będzie taka okazja, mam nadzieje, że dominuje swojego rywala jak wczoraj podczas meczu dającego mu awans gdzie od pierwszej piłki było wiadomo kto będzie zwyciescą. Młodego Amerykanin w akcji nie widziałem, ale jego wyniki mówią same za siebie, ma 21 lat i chyba trudno powiedzien aby był młodym talentem.... ???? Gucio VAMOS!!
Nie wiem skąd Ty masz statystyki,ale Nguyen na hardzie ma 24/5.
Pisałeś,że nie wygrał 2 meczy pod rząd...hmmm nie było w tym sezonie takiej sytuacji aby ich nie wygrał[!] zawsze wygrywał min 2... Fakt ,że wszystko we Futeresach...ale nie wymyślaj. Chociaż spójrz w te statystyki. Ostatnio wygrał ITF,po drodze ogrywając Bogdanovica,wcześniej bo 2 tyg ograł Meistera[który to nie tak dawno pokonał Chrisa w 3 setach].Reszta rywali to zawodnicy znani typerom od ITF. Kraijcek,Thacher,Wettengel,Novikov..pare tych nazwisk solidnych graczy 3rangi ograł. Pierwszą próbe ogrania kogoś lepszego przeszedł[Bogdanovic] czy uda mu się poraz kolejny? Myślę,że Chris jak najbardziej jest do zjedzenia. Wystarczy,że serwsi mu spadnie na %%% i powiezie go w 2 setach.Biorę.
Dzięki,bo przeoczyłem ten mecz. Następnym razem,nie wypisuj herezji...bo ludzie czerpią stąd typy.
[email protected] b365 ⛔

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
J. Baker - M. Llodra under 19,5g @ 1,90 | Bet365

Kolejny typ na dziś to tym razem pojedynek Challengerowy z Rennes. Gospodarz i ulubieniec wielu fanów tenisa we Francji czyli Llodra podejmię Jamiego Bakera. Faworytem oczywiście jest Francuz i nie ma do tego żadnych wątpliwości, wszyscy wiemy jak gra Francuz, znakomity deblista pzede wszystkim, gra pod siatką opanowana do perfekcji. Jego rywalem dzisiaj Brytyjczyk, który nie jest jakimś wybitnym tenisistą, nie grał ponad 3 tygodnie od momentu gdy skreczował mecz. Nie wiem do końca co było grane, ale sądzę, że jakaś kontuzja. Przed przerwą Baker grał słabo, porażki ze znacznie słabszymi rywalami niż jest nim Llodra. Moim zdaniem warto pograć under 19,5, wystarczy 6-4,6-3 dla Francuza. Michaell ostatni mecz przegrał z De Schepperem, ale wcześniej pokonał Sijslinga, Kamke czy Goffina, są to znacznie lepsi rywale niż ten dzisiejszy i wszystko powinno się dkończyć dość szybko. Polecam! ????

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Dutra Silva Rogerio vs. Andreozzi Guido 1,40 tobet
H2H 4:0 dla Brazylijczyka, 8:0 w setach, dwa mecze w tym roku. Na tym chyba można zakończyć tą analize?! Guido niezle zaprezentował się w Szczecinie odpadł dopiero w 1/8. W pierwszej rundzie pokonał Schoorela, ale to jedyny godny uwagi wynik. Aregntyńczyk w okolicach pierwszej setki, tutaj 2 runda niezły wynik. Dutra poza jego zasiegiem. Brazylijczyk dawno nie zaliczył jakiegoś finału, zwyciestwa w turnieju, tutaj obsada słaba na pewno ma sama na końcowy sukces...
Na nocke Blake 1,25 wygląda pewnie. Nie powinien mieć problemów z Kosakowskim. James w 1r pewnie pokonał Kuzntesova, dzisiaj również pewnie bez starty seta.\
Niby Pella też świetny bet na pierwszy rzut oka. Jednak co jakiś czas robi dziwne wyniki, mi dea tygodnie temu z jakimś ogórek przegrał 6:1 6:1 kto wie czy dzisiaj tego samego nie zrobi. Teoretycznie izi wygrana, ale ja go odpuszczam.

malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
z tym Blakiem to bym uważam, Kosakowski gra świetnie ostatnio, wiadomo rywale nie z najwyższej półki ale gra naprawdę dobrze, Blake dziadeczek wątpię by drugi tydzień z rzędu dał radę pociągnąć...

Becker - Sock 2 1.95 WH

challenger na kortach twardych w amerykańskim Tiburon. W pierwszym pojedynku na korcie głównym zmierzą się Niemiec Benjamin Becker i Amerykanin Jack Sock. Becker ma na karku już 31 lat i wysoki ranking (84) trzyma przede wszystkim dobrymi występami na trawie, prócz tego wyniki bardzo przeciętne. Przegrywał na twardych kortach w USA ostatnio choćby z Kosakowskim, wcześniej z Sandgrenem, (którego wczoraj Sock rozbił 6:4 6:0), także z Reynoldsem, Levine czy Odesnikiem, jak na swój ranking w tej masie turniejów jakie gra w Stanach wyniki uzyskuje przeciętne. Natomiast młody Sock czyni stale postępy, obecnie jest 220 w rankingu ATP, potrafi u siebie być bardzo groźny, co pokazał ostatnio choćby w US Open, gdzie pokonał Mayera i stoczył bardzo dobry wyrównany pojedynek z Almagro. W 1r. Becker z problemami z Meisterem 7:6 2:6 6:1 a Sock jak pisałem wyżej łatwo z Sandgrenem, czyli lepszym rywalem.
Edit by Widzu: Typu nie neguje, ale nie piszesz prawdy? Niemiec zawdziecza taki ranking dzięki grze na trawie? Sezon na trawie gra miesiąc... Becker nie dawno był na pozycji Socka czyli poza pierwszą dwu setką po kilku kontuzjach, ale szybciutko awansował gdzie jest, ponieważ swojego wieku trzyma poziom motywacji mu jak widać nie brakuje. Najlepiej czuje sie na szybkich kortach, hard hala trawa. Te zdanie, że ranking dzięki grze na trawie mało poważny. Typu nie neguje ale musiałem Cie trochę poprawić. Osobiście dla mnie no bet, ale powodzenia

S 212

synpresleja

Użytkownik
Muszę się wtracic bo po raz drugi się Widzu pogrążasz. Najpierw nie patrząc w statystyki oceniasz źle gracza,a teraz podważasz TRAFNE spostrzeżenie. Dlaczego MOD pokazuję tak niski merytorycznie poziom wypowiedzi?
Oczywiście ,że Becker utrzymuje tą pozycję w rankngu dzięki trawie. TO PRAWDA,bo właśnie tam natrzaskał najwięcej pkt:
-Wygrany czel w Nottingham
-2R Wimbledonu
-1/4 w Newport
do tego 2xSF w czelkach na hali w lutym. Ale to właśnie dzięki spotkaniom w ciągu &quot;miesiąca trawy&quot; ma taki a nie inny ranking.
Co do typu to jak nabardziej się zgadzam,skoro Meister sprawił mu tyle kłopotów to z Sockiem będzie jeszcze dla niego gorzej.Becker traci sporo pkt przy swoim serwisie i gra bardzo nierówno,dlatego 2.00 na Socka jest jak najbardziej do gry.

Edit by Widzu: Jak dla mnie Ty się ośmieszyłeś przy pierwszej okazji. Wynik mówi sam za siebie, ale Ok jak Ci to pomoże to możesz sobie to wmawiać ???? Przytoczyłeś jakieś śmieszne staty z bilansu z pół amatorami co Ci tłumaczyłem przed meczem, to się tylko sprawdziło, bo w meczu z Gucio nie istniał. Przy tej okazji sie nie będę kłócił. Mase punktów nastókał na trawie, ale ranking 84 buduje sie miesiacami i tyle. Nie negowałem analizy typu, tylko ten tekst mnie rozwalił napisałem to i tyle, macie inne zdanie spoko, ja sie nie znam wy jestescie najlepszymi znawcami tenisa na świecie. Pozdrawiam.

malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
z tym Blakiem to bym uważam, Kosakowski gra świetnie ostatnio, wiadomo rywale nie z najwyższej półki ale gra naprawdę dobrze, Blake dziadeczek wątpię by drugi tydzień z rzędu dał radę pociągnąć...

Becker - Sock 2 1.95 WH

challenger na kortach twardych w amerykańskim Tiburon. W pierwszym pojedynku na korcie głównym zmierzą się Niemiec Benjamin Becker i Amerykanin Jack Sock. Becker ma na karku już 31 lat i wysoki ranking (84) trzyma przede wszystkim dobrymi występami na trawie, prócz tego wyniki bardzo przeciętne. Przegrywał na twardych kortach w USA ostatnio choćby z Kosakowskim, wcześniej z Sandgrenem, (którego wczoraj Sock rozbił 6:4 6:0), także z Reynoldsem, Levine czy Odesnikiem, jak na swój ranking w tej masie turniejów jakie gra w Stanach wyniki uzyskuje przeciętne. Natomiast młody Sock czyni stale postępy, obecnie jest 220 w rankingu ATP, potrafi u siebie być bardzo groźny, co pokazał ostatnio choćby w US Open, gdzie pokonał Mayera i stoczył bardzo dobry wyrównany pojedynek z Almagro. W 1r. Becker z problemami z Meisterem 7:6 2:6 6:1 a Sock jak pisałem wyżej łatwo z Sandgrenem, czyli lepszym rywalem.
Edit by Widzu: Typu nie neguje, ale nie piszesz prawdy? Niemiec zawdziecza taki ranking dzięki grze na trawie? Sezon na trawie gra miesiąc... Becker nie dawno był na pozycji Socka czyli poza pierwszą dwu setką po kilku kontuzjach, ale szybciutko awansował gdzie jest, ponieważ swojego wieku trzyma poziom motywacji mu jak widać nie brakuje. Najlepiej czuje sie na szybkich kortach, hard hala trawa. Te zdanie, że ranking dzięki grze na trawie mało poważny. Typu nie neguje ale musiałem Cie trochę poprawić. Osobiście dla mnie no bet, ale powodzenia
niech jakiś inny mod przeczyta te głupoty co wypisuje Widzu i zrobi z tym jakiś porządek...
tak na początku roku poprawił ranking przede wszystkim dzięki występowi w Memphis, ale potem od końca lutego jak trafił w okolice 150 miejsca aż do turniejów na trawie nic się nie zmieniło, o te 50 pozycji przesunął się pomiędzy początkiem czerwca a połową lipca, właśnie na turniejach na trawie, potem faktycznie jeszcze nieco poszedł do góry ale wyniki na kortach twardych w Stanach przeciętne - dwukrotnie drugie rundy oraz cztery porażki w pierwszych meczach, czyli prawda taka że łatwo było awansować bo za zeszły sezon nie ma w ogóle punktów do bronienia, nie grał od kwietnia do listopada... więc o czym Ty piszesz Widzu :eek:
Ediy by Widzu: Pisałem, ze najlepiej gra na trawie, hali nie negowałem. Ale tekst, w stylu, ze jest 84 w rankingu dzieki grze na trawie jest durne. Wypowiedziałem, sie mam prawo nie musisz sie z tym zgadzac, tyle.

malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
tak tak...
wystarczy spojrzeć w statystyki tego sezonu, najlepsze wyniki osiągał na trawie, prócz tych wyników sezon marny, do góry nie idzie dzięki trzymaniu poziomu motywacji i nie wiem czego jeszcze tam pisałeś, poszedł do góry bo nie ma do obrony prawie żadnych punktów i oto cała prawda o Beckerze, a gdyby nie trawa w ogóle prawie by nie szedł w górę tak dobrze gra na pozostałych nawierzchniach, poniżej załączam link do jego wyników i zmian w rankingu.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Be/B/Benjamin-Becker.aspx?t=pa
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Be/B/Benjamin-Becker.aspx?t=rh
Edit by Widzu: Dobra nie bede się wdawał w dyskusje. Masz racje, gratuluje zycze Ci abys wreszcie zaczął trawiac typy, pozdrawiam.

malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
to Ty zacząłeś komentować mojego posta jak jakiegoś dzieciaka, poprawiać chcesz kogoś nie mając racji. A teraz próbujesz wszystko rozmazać, oczywiście nie jest 84 tylko dzięki występom na trawie, gdy wracał po kontuzji nie startował od zera, więc było nieco łatwiej.
dobrze że zauważyłeś w końcu że to jednak trawa w tym roku jest nawierzchnią na której osiągnął najlepsze wyniki ????
p.s.
również kończę dyskusję specjalisto.
Edit by Widzu: Spoko, jestes specem ja się nie znam nie ma problemu. Ja nikomu nic nie musze udowadniać. Moje typu mowa same ze siebie, zarabiam n tym. Moja wiedza mi wystarcza, zeby typowac tenis jako jeden z lepszych i tyle. Ja od poczatku mowilem ze najlepsze wyniki ma na trawie i hali ale Ty pisze z uporem pip***, przytaczajac staty robia mało maślane, i robiac z siebie speca nad specami. Ja się nie znam Ty jestes gwiazdą forum, a bilans typów pewnie wygląda odwrotnie ciekawe czemu... Cya ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom