Zapowiada się kolejny dobry dzień w Mons. Co by nie mówić dzisiejsze spotkania akurat toczyły się po mojej myśli, bynajmniej te które zagrałem...
Na pierwszy ogień pójdzie mecz
Llodra - Sijsling. Kompletnie tutaj nie rozumiem faworyzowania Francuza, podobnie jak dziś Darcisa. Igor dał zarobić i liczę na niego i tym razem. No ale do rzeczy. Przyznam że dzisiejszego meczu Holendra nie oglądałem, ale z relacji znajomego który zerkał wynika że zagrał pewnie i jego zwycięstwo nie było zagrożone nawet na chwilę. Widziałem za to mecz poprzedni, oraz jego spotkanie z Ferrerem. Przecierałem oczy ze zdumienia, co on robił w tym spotkaniu, można się zastanowić czy Hiszpan był akurat w swojej najwyższej dyspozycji tego dnia, oraz na tym turnieju, ale urwać seta i napsuć sporo krwi takiemu zawodnikowi to już coś. Mecz niby przegrał, ale dłuższy okres czasu grał naprawdę świetnie, agresywna gra i częste wypady do siatki, dobry serwis, już wiedziałem wtedy że będzie trzeba się nim zainteresować i pogrywać w jakichś słabiej obsadzonych turniejach bo może namieszać. Przed Ferrerem odprawił w poprzednim turnieju Lopeza po dwóch TB ale to akurat nie wiem czy jest istotne bo Lopez dla mnie od dawna prezentuje dosyć mizerny poziom. Zapowiada się nam pojedynek na serwisy, oraz szybką grę, z częstymi wypadami do siatki obu panów. Taką właśnie grę prezentuje także Llodra, Francuz niby na fali wznoszącej, ale mnie jakoś kompletnie nie przekonuje w dalszym ciągu. Wiadomo że jest zawodnikiem z którym trzeba się liczyć na kortach twardych. Nie prezentuje się najgorzej, zwłaszcza wygrana z rewelacją ostatnich miesięcy Goffinem robi wrażenie bo nie przypuszczałem sam że podoła. Jednak w meczu postawił wszystko na jedną kartę i kompletnie stłamsił filigranowego Belga. Dziś już tak łatwo nie będzie ponieważ na przeciwko staje zawodnik o takich samych warunkach fizycznych, oraz porównywalnych umiejętnościach. Nie wiem na ile Llodra ma także paliwa w baku...chociaż nie lubię pisać o zmęczeniu bo to są zawodowcy i o tym nie ma mowy, ale wydaje mi się że kolejnych trzech setów może już po prostu nie wytrzymać. Ewentualnie skuszę się jeszcze w tym meczu na zagranie TB w 1 secie. Niestety obecnie zakład ten jest niedostępny w Bet365 więc z tym to już trzeba poczekać na
live. Kurs powinien w granicach 3 oscylować i sądzę że śmiało można także uderzyć w ten typ, nie sądzę żeby w 1 secie miały miejsca jakieś przełamania. Odkąd zacząłem pisać analizę do tego momentu kurs już spadł także sądzę że warto postawić wcześniej jak będzie ponad 2.
Llodra - Sijsling - typ 2 @ 2.25 Bet365 miazga...
Zawsze mam problem z przelaniem moich myśli co do spotkań na "papier" no ale dziś się poświęcę, a nóż ktoś ewentualnie zauważy coś nie tak i odwiedzie mnie od zagrania niebezpiecznego meczu. Kolejnym meczem który zagram z pewnością jest spotkanie
Authom - De Schepper. W tym meczu widzi mi się over, linia ustawiona dosyć wysoko no ale... Obaj mają bardzo dobre bilanse w hali 21/6 oraz 20/9 , w turnieju obaj odprawiali już dosyć znanych zawodników, za każdym razem będąc dogami. Francuz niby w dwóch setach, Belg w trzech, ale sądzę że tutaj będziemy mieli bardzo wyrównany pojedynek i zobaczymy przynajmniej jeden Tb. Takiego zakładu puki co nie widzę, ale także polecam. Mecz z pewnością na styku i zarówno over jak i tb będzie dobrym rozwiązaniem. Tak jak mówię typ na czuja także nie będę niepotrzebnie lał wody, na temat zawodników o których generalnie pojęcia nie mam, ponieważ moja wiedza tenisowa aż tak daleko posunięta nie jest. Takich tutaj akurat nie brakuje więc chociaż ja oszczędzę
Authom - De Schepper - over 23.5 @ 1,75 Unibet
Zastanawiam się jeszcze jak ugryźć mecz Janowicza...Dziś widziałem mecz i szczerze mówiąc nie zaimponował mi, w ogóle ostatnio jakoś mnie Jurek zawodzi. Jeżeli ktoś ma jakieś spostrzeżenia to fajne żeby się podzielił co do jego spotkania. Tutaj widzę
Widzu jest fanem talentu Jurka więc pewnie będzie miał coś do powiedzenia, za co będę niezmiernie wdzięczny.
Edit By Widzu: Ja dzisiaj Jurka na pewno odpuszczam. Wczoraj spodziewałem się w miarę łatwego zwyciestwa w jego wykonaniu a zagrał słabiej niż się spodziewałem. Kamke grozny i na pewno może dzisiaj wygrać jak dla mnie no bet tak samo jak pozostałe mecze z Belgii.