>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 40: Mons, Sacramento, Belem, Quito

Status
Zamknięty.
wow 331

wow

Użytkownik
Velotti A. vs De Bakker T. over 22.5[1.90]

Faworytem spotkania wg. bukmacherów jest Holender no i może tak faktycznie jest ale z mojego punktu widzenia to młody Argentyńczyk powinien wygrać to spotkanie. Najlepszym rozwiązaniem chyba będzie zagrać over z racji tego, że w poprzednich dwóch meczach De Bakker wyraźnie przespał pierwszego seta z naprawdę przeciętnymi przeciwnikami. Velotti notuję w tym roku dobre wyniki na hardzie o czym świadczy bilans (20/7). Holender natomiast świetnie radził sobie na cegle, zaliczył kilka finałów na poziomie challengerów. Podsumowując liczę na ciekawy pojedynek, być może trzy setowy zakończony zwycięstwem młodego Argentyńczyka.

Velotti @ 2.37 Bet365

Powodzenia,

blads 187

blads

Użytkownik
Zapowiada się kolejny dobry dzień w Mons. Co by nie mówić dzisiejsze spotkania akurat toczyły się po mojej myśli, bynajmniej te które zagrałem...
Na pierwszy ogień pójdzie mecz Llodra - Sijsling. Kompletnie tutaj nie rozumiem faworyzowania Francuza, podobnie jak dziś Darcisa. Igor dał zarobić i liczę na niego i tym razem. No ale do rzeczy. Przyznam że dzisiejszego meczu Holendra nie oglądałem, ale z relacji znajomego który zerkał wynika że zagrał pewnie i jego zwycięstwo nie było zagrożone nawet na chwilę. Widziałem za to mecz poprzedni, oraz jego spotkanie z Ferrerem. Przecierałem oczy ze zdumienia, co on robił w tym spotkaniu, można się zastanowić czy Hiszpan był akurat w swojej najwyższej dyspozycji tego dnia, oraz na tym turnieju, ale urwać seta i napsuć sporo krwi takiemu zawodnikowi to już coś. Mecz niby przegrał, ale dłuższy okres czasu grał naprawdę świetnie, agresywna gra i częste wypady do siatki, dobry serwis, już wiedziałem wtedy że będzie trzeba się nim zainteresować i pogrywać w jakichś słabiej obsadzonych turniejach bo może namieszać. Przed Ferrerem odprawił w poprzednim turnieju Lopeza po dwóch TB ale to akurat nie wiem czy jest istotne bo Lopez dla mnie od dawna prezentuje dosyć mizerny poziom. Zapowiada się nam pojedynek na serwisy, oraz szybką grę, z częstymi wypadami do siatki obu panów. Taką właśnie grę prezentuje także Llodra, Francuz niby na fali wznoszącej, ale mnie jakoś kompletnie nie przekonuje w dalszym ciągu. Wiadomo że jest zawodnikiem z którym trzeba się liczyć na kortach twardych. Nie prezentuje się najgorzej, zwłaszcza wygrana z rewelacją ostatnich miesięcy Goffinem robi wrażenie bo nie przypuszczałem sam że podoła. Jednak w meczu postawił wszystko na jedną kartę i kompletnie stłamsił filigranowego Belga. Dziś już tak łatwo nie będzie ponieważ na przeciwko staje zawodnik o takich samych warunkach fizycznych, oraz porównywalnych umiejętnościach. Nie wiem na ile Llodra ma także paliwa w baku...chociaż nie lubię pisać o zmęczeniu bo to są zawodowcy i o tym nie ma mowy, ale wydaje mi się że kolejnych trzech setów może już po prostu nie wytrzymać. Ewentualnie skuszę się jeszcze w tym meczu na zagranie TB w 1 secie. Niestety obecnie zakład ten jest niedostępny w Bet365 więc z tym to już trzeba poczekać na live. Kurs powinien w granicach 3 oscylować i sądzę że śmiało można także uderzyć w ten typ, nie sądzę żeby w 1 secie miały miejsca jakieś przełamania. Odkąd zacząłem pisać analizę do tego momentu kurs już spadł także sądzę że warto postawić wcześniej jak będzie ponad 2.
Llodra - Sijsling - typ 2 @ 2.25 Bet365 ⛔ miazga...
Zawsze mam problem z przelaniem moich myśli co do spotkań na &quot;papier&quot; no ale dziś się poświęcę, a nóż ktoś ewentualnie zauważy coś nie tak i odwiedzie mnie od zagrania niebezpiecznego meczu. Kolejnym meczem który zagram z pewnością jest spotkanie Authom - De Schepper. W tym meczu widzi mi się over, linia ustawiona dosyć wysoko no ale... Obaj mają bardzo dobre bilanse w hali 21/6 oraz 20/9 , w turnieju obaj odprawiali już dosyć znanych zawodników, za każdym razem będąc dogami. Francuz niby w dwóch setach, Belg w trzech, ale sądzę że tutaj będziemy mieli bardzo wyrównany pojedynek i zobaczymy przynajmniej jeden Tb. Takiego zakładu puki co nie widzę, ale także polecam. Mecz z pewnością na styku i zarówno over jak i tb będzie dobrym rozwiązaniem. Tak jak mówię typ na czuja także nie będę niepotrzebnie lał wody, na temat zawodników o których generalnie pojęcia nie mam, ponieważ moja wiedza tenisowa aż tak daleko posunięta nie jest. Takich tutaj akurat nie brakuje więc chociaż ja oszczędzę ;)
Authom - De Schepper - over 23.5 @ 1,75 Unibet ✅
Zastanawiam się jeszcze jak ugryźć mecz Janowicza...Dziś widziałem mecz i szczerze mówiąc nie zaimponował mi, w ogóle ostatnio jakoś mnie Jurek zawodzi. Jeżeli ktoś ma jakieś spostrzeżenia to fajne żeby się podzielił co do jego spotkania. Tutaj widzę Widzu jest fanem talentu Jurka więc pewnie będzie miał coś do powiedzenia, za co będę niezmiernie wdzięczny.
Edit By Widzu: Ja dzisiaj Jurka na pewno odpuszczam. Wczoraj spodziewałem się w miarę łatwego zwyciestwa w jego wykonaniu a zagrał słabiej niż się spodziewałem. Kamke grozny i na pewno może dzisiaj wygrać jak dla mnie no bet tak samo jak pozostałe mecze z Belgii.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Jasne, Sijsling ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji, jednak nie można zapomnieć mu porażki z Millotem, której nie powinno być....
Llodra i Sijsling znajdują się obecnie na dwóch różnych biegunach, aczkolwiek Francuz powoli zbliża się do tego, na którym jest Igor.
U Sijslinga drażni mnie to, że potrafi zagrać bardzo dobrze, ale potrafi też zagrać słaby mecz dlatego w pełni mu nie ufam.
Llodra to przede wszystkim deblista z dużym arsenałem zagrań przy siatce. Myślę, że Sijsling ma się od kogo uczyć, a i kogo dzisiaj obawiać...

Mimo wszystko ja zaufam doświadczonemu Francuzowi, który powinien zdominować Sijslinga grą przy siatce :cool:

Llodra 1,8

B 2K

borek149

Użytkownik
Rochus O. - Roger-Vasselin E. @ 1.70 bwin

Bukmacherzy w tym spotkaniu wystawiając kursy domniemają, że spotkanie będzie dość wyrównane, w moim mniemaniu jednak od razu rzuca mi się na oczy faworyt tego spotkania - jest nim francuz Edouard Roger-Vasselin. Zawodnik gospodarzy Olivier Rochus prezentuję w tym roku wręcz beznadziejne wyniki, jeszcze na początku roku prezentował się dosyć dobrze i był przesłanki ku temu by powrócić do formy z 2009 roku gdzie prezentował solidny tenis. Niestety dla niego długo nie utrzymał poziomu prezentowanego tenisa i kolejne miesiące to tylko pasmo ciągłych klęsk. Do trzeciej rundy challangera w Mons awansował bez problemu, mimo iż jest to jego najlepszy wynik od wielu miesięcy. W tym roku występował w 3 turniejach rangi CH i we wszystkich żegnał się w pierwszej rundzie ! Tym razem udało się awansować aż do 3 rundy ( jest to jego najlepsze osiągnięcie w Mons od 2008 roku, w którym występuje regularnie) ... zawdzięcza to bardzo łatwej drabince, gdzie w pierwszej rundzie pokonał zupełnie anonimowego na kortach halowych Struffa, natomiast w drugiej rundzie pokonał Bolelliego, który zdecydowanie bardziej preferuje korty ziemne.
Roger-Vasselin lubi grać na kortach halowych i na nich osiąga najlepsze wyniki. w zeszłym tygodniu w Orleans pokonał dwóch bardzo groźnych na tych nawierzchniach swoich rodaków Adriana Mannarino oraz Michaela Llodre. W Mons w pierwszej rundzie odprawił turniejową &quot;dwójkę&quot; Xaviera Malisse w dwóch setach, w drugiej rundzie zmiażdżył Serre. Korty w Mons są mu także dobrze znane, gdyż występuję w Belgii po raz piąty, w 2008 roku doszedł do finału tegoż challengera.
Reasumując występy obu tenisistów ewidentnie lepiej prezentuję się francuz i nie wyobrażam sobie aby dziś nie poradził sobie z belgiem. Roger w Mons bardzo dobrze trzyma serwis i w dzisiejszym spotkaniu zapewne to potwierdzi nie dając zbyt dużo szans Rochusowi do złamania przeciwnika. Stawiam na pewne zwycięstwo Vasselina.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
De Schepper K. (Fra) - Rochus O. (Bel)

Mówiąc szczerze to nie wiem co Rochus robi jeszcze w tym turnieju. Wczoraj Roger Vasselin sprezentował mu wygraną dzięki czemu Belg gra dalej. Tym razem na drodze kolejny Francuz, który do hali pasuje sto razy bardziej, aniżeli jego rywal. Francuz na returnie powinien zmiażdżyć filigranowego Belga, a przy swoim serwisie nie powinien dać mu zbytnio szans, chyba że nadejdzie gorszy moment. Przy takich kursach jakie jednak proponują ja wybieram De Scheppera, który w tym turnieju pokazał już troszeczkę, jak chociażby zwycięstwo z dobrze grającym Authomem.

De Schepper 2,15

zonovsky 54

zonovsky

Użytkownik
Absolutnie popieram typ na De Scheppera 2.15 (Unibet)✅. Może nie gra wybitnego tenisa, ale to powinno wystarczyć na słabiutkiego Rochusa. Belg marnie serwuje i przebija za siatkę slajsami, licząc na błąd rywala.
De Schepper powinien jeszcze łatwiej wygrać ten drugi set we wczorajszym meczu z Authomem, ale dał się głupio przełamać. Myślę, że wyciągnie jakieś wnioski i da popalić Rochusowi.
Pobieram jeszcze Llodrę pierwszy set 1.44 (Bet365)✅. Szczerze powiem, że ostatnio nie widziałem gry pana Kamke, ale Llodra zje go serwisem. Wczoraj z Sijsilingiem było bach-bach-bach-bach-gem. Jeśli utrzyma taki poziom serwisu to rozprawi się z Niemcem rach-ciach. Biorę pierwszy set, ponieważ w meczu z Marchenko, w drugim secie jakoś zeszło z Francuza powietrze i ostatecznie przegrał po tie-breaku.

Otrzymane punkty reputacji: +4
zonovsky 54

zonovsky

Użytkownik
Na razie tylko Bwin wystawił kursy na finał 1.47/2.45 (już są spadki na Llodrę). Każdy inny wynik niż wygrana Llodry będzie dla mnie niesamowitą niespodzianką.
Serwis Francuza jest bardzo regularny, nieźle przebija w wymianach. Jedynym mankamentem mogą być jego wejścia pod siatkę. W meczu z Kamke ten element gry nie wychodził mu zbyt dobrze.
De Schepper też bazuje na serwisie. Słabo radzi sobie w wymianach, no drewniak taki. Nie dobiega do wielu piłek i robi sporo niewymuszonych błędów.
Llodra, Llodra, Llodra 1.47 Bwin⛔
Bierzcie kursy jak najwcześniej. Mecz jest o 15. Zdążą jeszcze spaść.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom