>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 4: Heilbronn, Honolulu, Singapore, Bucaramanga, Reunion Island

Status
Zamknięty.
P 15

panasik

Użytkownik
witam czy wie ktoś może co się stało z jose acacuso? pamietam jego swietne mecze, byl nawet 20 w rankingu atp, teraz 250, widze, ze gra w kolumbii, 2 pewne mecze 2;0, kolejny rywal noname 1.3 chce dorzucic do dubla, jak wie na ten temat prosze o odp

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
witam czy wie ktoś może co się stało z jose acacuso? pamietam jego swietne mecze, byl nawet 20 w rankingu atp, teraz 250, widze, ze gra w kolumbii, 2 pewne mecze 2;0, kolejny rywal noname 1.3 chce dorzucic do dubla, jak wie na ten temat prosze o odp
W 2009 i w 2010 doznal dotkliwych kontuzji i ciężko było mu wrócić lecz jak widać w tym challangerze będzie mierzył w tytuł, nie oglądałem tam jeszcze z nim żadnego spotkania ale chyba wraca by grać na pełnych obrotach.

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
Michael Russell - Ryan Harrison
Typ: 2
Kurs: 1.97
Buk Betsson

Za bardzo challengerów nie lubię grać. Tym bardziej, że naprzeciwko siebie stanie dwóch Amerykanów.
Russell zajmuje obecnie 100 miejsce w rankingu, a Harrison 172.
W h2h jest 1:1. Z czego wygrana w tym sezonie Harrisona nastąpiła w tym sezonie w Brisbane na tej samej nawierzchni, na której zmierzą się dziś - twardej.
Russell skreczował przy stanie 0:4 w I secie.
Ogólny bilans na twardej nawierzchni Harrisona, to 61/46, a w tym sezonie 6/5. Jednak grał wg. mnie po drodze miał mocniejszych rywali niż dzisiejszy przeciwnik. Dlatego mój typ, to Harrison.

GL

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
stevenash13, hard hardowi nierówny. W Brisbane grano na Plexicushion Prestige, w Honolulu korty wyłożono Decoturf - inna prędkość, inna wysokość kozła. To niby szczegół,ale jeden z wielu wpływających na sukces.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
nie wszystkie twarde nawierzchnie są takie same, według moich informacji nawierzchnia w Brisbane jest nawierzchnią szybszą sprzyjającą bardziej zawodnikom potężnie zagrywającym, z kolei nawierzchnia w honolulu nie jest już tak szybka stąd zwycięstwo tutaj przed rokiem Russella i będzie on bardzo groźny dzisiaj bo świetnie czuje się na tych kortach

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
stevenash13, hard hardowi nierówny. W Brisbane grano na Plexicushion Prestige, w Honolulu korty wyłożono Decoturf - inna prędkość, inna wysokość kozła. To niby szczegół,ale jeden z wielu wpływających na sukces.
święta racja włodar akurat w podobnym czasie chciałem napisać o tym samym gdy zobaczyłem tą analizę :p

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
No to ja już nie znam takich szczegółów. Jakie są rodzaje nawierchni, to już dla mnie za wysoka półka w tenisie. Jednak przyznając, to typ mam z pewnego źródła, które siedzi w tenisie tylko. Zobaczymy.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
właśnie gdy podałeś jaka jest nawierzchnia gdzie to zobaczyłem swój błąd, takie wnioski wyciągnałem na podstawie tego kto wygrywał w Honolulu bo Russell do potężnie zagrywających nie należy, co nie zmienia faktu, że nawierzchnia nawierzchni nie równa i nie zawsze należy sugerować się wynikami gdzieś tam na drugim końcu świata

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
Michael Russell - Ryan Harrison
Typ: 2
Kurs: 1.97
Buk Betsson✅1:2✅

Za bardzo challengerów nie lubię grać. Tym bardziej, że naprzeciwko siebie stanie dwóch Amerykanów.
Russell zajmuje obecnie 100 miejsce w rankingu, a Harrison 172.
W h2h jest 1:1. Z czego wygrana w tym sezonie Harrisona nastąpiła w tym sezonie w Brisbane na tej samej nawierzchni, na której zmierzą się dziś - twardej.
Russell skreczował przy stanie 0:4 w I secie.
Ogólny bilans na twardej nawierzchni Harrisona, to 61/46, a w tym sezonie 6/5. Jednak grał wg. mnie po drodze miał mocniejszych rywali niż dzisiejszy przeciwnik. Dlatego mój typ, to Harrison.

GL
Jednak się udało. Śledziłem mecz na live. W I secie Ryan nic nie pokazał. W drugim, to szybkie przełamanie i trzymanie do końca.
Trzecie, to nerwy, bo pierw złałam Ryan, później Russell odrobił i tak się kręciło przez 2-3 gemy bodajże, ale najważniejsze, że wygrał ????

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Challenger w Reunion Island odwołany

&quot;NO FURTHER PLAY WAS
POSSIBLE DUE TO
HEAVY RAIN / FLOODING&quot;

Każdy ćwierćfinalista dostał 875 euro i 15 punktów

king_roger 12

king_roger

Użytkownik
Bastian Knittel vs. Daniel Brands 2.37 ✅✅✅ 7:6 7:6
Dziasiaj w finale turnieju Heilbronn Open do walki stanie ku uciesze miejscowych dwóch zawodników z Niemiec. Faworytem wśród bukmacherów jest młodszy z nich Daniel Brands, ale ja widziałbym szanse oby zawodników w miarę równo z lekkim wskazaniem na Bastiana. Jego gra bardziej mi się w tym turnieju podobała, bardzo dobrze serwował, dość dobrze grał w wymianach, duży procent wygranych piłek po I serwisie, mała liczba podwójnych błędów. Co do Brandsa, to również dobry serwis i dużo punktów wygranych po I serwisie, jednak czasem zdarzały się podwójne błędny, które dekoncentrowały trochę Niemca i wprowadzały nerwowe momenty w jego grę. Bastian rozegrał w połfinale dobre spotkanie przeciwko Bozoljacowi, z którym jak siedzi mu serwis dość ciężko się gra. Brands natomiast pokonał w ćwierćfinale faworyta M. Berrera a w półfinale z Holendrem Jesse Huta Galung uporał się w stosunku 7:6 7:5 broniąc w tym meczu 7 break pointów, notując przy tym 7 asów i 3 podwójne.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Dmitry Tursunov v Lukas Rosol 1 @1.50 ✅ Dima wraca do tenisa po sporej przerwie. Niegdyś 20 rakieta Świata, a aktualnie 264, zwycięzca 6 turniejów singlowych oraz 5 w grze podwójnej. Według relacji ludzi, którzy widzieli jego grę w Singapurze wszystkie znaki na niebie i na korcie wskazują, że wraca on do wielkiego tenisa i będzie piął się w górę w rankingowej drabince i już dziś staje przed szansą wywalczenia pierwszego tytułu po powrocie grając finał challengera w Singapurze. Za przeciwnika ma drewnianego wielkoluda z Czech mieżącego 195cm. Zawodnika tego częściej możemy zobaczyć na kortach ceglanych niż na szybkich nawierzchniach. Opiera on swoją grę głównie na mocnym pierwszym podaniu, po którym wygrywa około 70-80% punktów, przy drugim nie jest już tak kolorowo,bo okolo 40%. Jest on słabo wyszkolony technicznie, swoją grę opiera głównie na sile uderzeń. Co do Dimy to również posiada on świetny serwis, co mecz notuje średnio około 10 asów. Z relacji z singapurskiego challengera wynika, że swoje gemy serwisowe Tursunov wygrywał bardzo łatwo. Lubi on atakować i przejmować inicjatywę. W turnieju tym stracił tylko jednego seta, z Włochem Cipollą, który zaskoczył go świetną defensywą. Rosol bez wątpienia nie należy do zawodników brylujących w defensywie z racji jego słabego poruszania się po korcie. Dima gra inteligenty tenis, gdy widzi, że mu nie idzie i nie trafia jak np. w meczu Martinem to stara się trzymać piłkę w korcie jednak by w odpowiednim momencie przyśpieszyć i wygrać punkt. Z racji tego, że jest świetnym deblistą gra również świetnie przy siatce. Widzę tutaj pewne zwycięstwo Dimy Tursunova.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Biorac pod uwage jakich on tu mial rywali to niewiele mozna napisac ale chyba kazdy kibic tenisa chcialby powrotu Dimy. To cholernie sympatyczny gosc, jeden z wiekszych luzakow w tourze. Ja bardzo lubie jego gre i licze, ze niedlugo bedzie grac w duzych turniejach a Rosja czeka na niego w pucharze Davisa bo etatowy grajek Marat Safin out a rozne Gaby i inne cuda ich nie zastapia.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom