>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 38: Kaohsiung, Izmir, Columbus, Sibiu, Kenitra, Santos

Status
Zamknięty.
szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Challenger Columbus R1
Torpegaard M. - Meister N. 1,606 pinnacle ⛔ 2:0 czasami warto by widzieć zawodnika bo ten Duńczyk pokazał naprawdę fajny tenis
Nie znam graczy, ale prześledziłem sobie ich dokonania. Młody Duńczyk (chociaż czy taki młody 22 lata) grywa głównie futures&#39;y. Nie wiem czy była spowodowana długa przerwa w latach 2014-2015 bo nie widzę wyników. Niby wygrał jakieś dwa ostatnie futursy w Finlandii ale nie pokonał tam nikogo ciekawego. Jego problemem jest też to, że ostatni raz na hardzie grał w 2013 roku a w tym roku wszystkie spotkania rozegrał na mączce. Na przeciwko stanie ograny na nawierzchni i jednak bardziej obyty z chellkami Amerykanin. W ostatnich latach notuje dodatnie bilanse na tej nawierzchni. Ostatnio jak przegrywał to z wyżej notowanymi rywalami. Dodatkowo potrafił pokonać Golubeva czy Halysa czyli tenisistów z 2 setki rankingu. (Duńczyk obecnie jest na najwyższym w karierze 642 miejscu).
Na poziomie chellków nie przeszedł ostatnio 2 rundy ale przeciwko takiemu przeciwnikowi powinien sobie spokojnie poradzić i na mój gust ten kurs jest zdecydowanie za wysoki.

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
???? Challenger Santos
Severino C. E. - Andreozzi G. 2-6 1-6✅✅
Typ: 0-2 Betway 1,30

Może kurs nie zwala z nóg ale róznica miedzy oboma panami jest znacząca. Andreozzi to typowy gracz Challengerów obijający się czasami o ATP. Z bilansem na mączce 32-16. Ostatnio przyzwoicie zaprezentował się w US Open awansując do turnieju głównego. Jego rywal Severiino gra na swoim terenie i w sumie to koniec plusów po jego stronie. W tym roku bilans na clay 5-11 nie zachwyca, zwłaszcza że co roku wychodził na plus. Dodatkowo głównie grywa w Futuresach. Ponadto w tym roku w spotkaniach w których nie był faworytem nawet nie urwał nikomu seta,zawsze było 0-2. A będąc nim &quot;udało mu się&quot; nawet kilka pojedynków wtopić. Myśle że będzie gładkie zwycięstwo argentńczyka

bombelito 69

bombelito

Użytkownik
Challenger Izmir
Griekspoor - Menendez Maceiras 1.44 Bet365
W tym spotkaniu idę zdecydowanie w stronę doświadczonego Hiszpana, który za przeciwnika ma młodego gracza - głównie grającego futuresy i próbującego swych sił w challengerach. Maceiras widać lepiej czuje się na twardych nawierzchniach i to właśnie na hardzie rozegrał najwięcej meczów w tym sezonie 21 win / 13 lost. Griekspoor znacznie mniej 14 win / 8 lost. Menendez pokazał, że potrafi ograć całkiem ciekawe nazwiska(Rosol, Struvay) i jest bardziej doświadczonym zawodnikiem, dlatego wg. mnie jest bitym faworytem tego spotkania.

Ivashka - Sieber 1.33 bet365
Ivashka ostatnimi czasy robi bardzo duże postępy, 29 win i 7 lost na poziomie challengerów na hardzie. Jego przeciwnik to zawodnik futeresow i to tam głownie zbiera swoje punkty. Moim zdaniem jest tu zbyt duża różnica poziomu jaki prezentują, będzie to mecz bez historii. Kurs co jakiś czas spada więc warto grać.

Sibiu Rumunia
Satral - Hampel 1.22 Bet365
Kurs do ako, Satral niezły występ na US OPEN, lecz jak wiadomo to głównie zawodnik najlepiej czujący się na mączce. Solidny poziom challengerowy. Bardziej doświadczony od rywala, który też jeszcze dobija się do poziomu Czecha, głównie gra w futuresach. Podobnie jak wyżej, różnica klas powinna być widocznia i wynik nie może być inny niż zwycięstwo Satrala

Otrzymane punkty reputacji: +5
rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
????Challenger Santos
Popko Dmitry vs Hemery Calvin 6-3 5-7 3-6⛔
1,73 William Hill

Francuzowi ostatnio się nie wiedzie. Trzy ostatnie turnieje to trzy porażki w I rundach i to wcale nie z jakimiś tuzami. Tydzień temu przegrał nawet z Haylazem który jest sklasyfikowany na 846 miejscu w rankingu ATP. Na hardzie też bilans w tym roku ujemny 0-3. Popko natomiast w ostatnim turnieju przegrał w II rundzie. Były to kwalfikacje US Open. Jednak więcej gra na hardzie i ma bilans dodatni 12-9. Wierze w zwyciestwo Dmitrija

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Dudi Sela - Soeda
2 @2,80 Unibet

Sela po wyczerpujacym turnieju w stambule gdzie finał przegrał po trzech setach z Jazirim. Kilkunasto godzinny lot na pewno nie pomoze mu sie dobrze zregenerowac na ten turniej. Po drugiej stronie mamy Japonczyka Soede który jest solidnym chellengerowcem. Ostatnie tygodnie to dobre wyniki azjaty. Panowie grali ze soba dotychczas trzy krotnie dwa razy wygrał Sela i raz Soeda, wszystkie spotkania konczyły sie w trzech lub czterech setach w przypadku zwyciestwa Japońca w davis cupie. Ide w strone Soedy bo widze tu volue w kursie to raz a dwa japończyk na pewno bedzie chciał sie jak najleipej zaprezentować w turze w Azjii no i zmeczenie Seli tez przemawia na korzysc mojego typu. ????

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Chung + Jung 1,95 Betsson ⛔
Chung odbudowuje ranking, finał poprzedniego challengera i porażka z Moriyą po bardzo dobrym meczu tamtego drugiego, mecz stał na wysokim poziomie, Hyeon zawodnik wybiegany bazujący na regularności potrafi usypiać rywala by przejśc do ataku lub długo rozgrywać punkty grając kąty z 2bh, pokazał się już z niezłej strony w turniejach rangi ATP, forma powinna zwyżkować z meczu na mecz u tego zawodnika, przerwa była na regenerację więc powinno być dobrze, Jordan Thompson od dłuższego czasu bezbarwne wyniki porażki z zawodnikami lepszymi od siebie wygrywa z tymi z którymi ma wygrywać, forma z początku sezonu dosyć odległa, zawodnik o słabej defensywie nie mocnym serwisie, gubi się gdy zostanie przyciśnięty do defensywy, jeśli Chung poważnie traktuje ten turniej powinniec ograć rywala bez problemu, h2h na jego korzyść i mam nadzieję że potwierdzi to po raz kolejny na korcie
Jung już od 2 miesięcy jest w mega gazie, wygrany challenger, bardzo dobre podanie + konsekwentny w swoich poczynaniach na korcie przebija wszystko nie popełnia błędów + gra u siebie, Weintraub w 1 rundzie męczył się z amatorem Rungkatem, Jung powinien gładko i szybko odprawić słabego rywala, 1bh będzie kopalnią punktów dla Amerykańskiego Tajwańczyka
Majchrzak 2,15 Betsson✅
Kamil w mega gazie, pokazał to na meczach Pucharu Davisa kiedy jest w formie może wygrać praktycznie z każdym na turniejach rangi Challenger na nawierzchni ziemnej,forma w tym okresie sezonu powinna zwyżkować, rok temu udany turniej w Maroko, dobre podanie i agresywna gra, 2bh na coraz lepiej u niego funkcjonuje z czym był problemy przez większość kariery ale widać progres w tym elemencie, potrafi zagrać loba kąt wygląda to całkiem niezle, szczerze nie mam pojęcia co robi Węgier na tym turnieju z marną pulą nagrod, na ziemii slaby przegrywa z lepszymi od siebie, mocniejszy na szybszych nawierzchniach, jeśli Kamil zagra chociaz polowe tego co grał na Pucharze Davisa odprawi szybko swojego rywala.

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Masur + Andujar-Alba 2,22 Betsson✅✅✅
Daniel Masur pokazał się ze świetnej strony podczas meczu deblowego z naszą eksportową parą, przy podaniu praktycznie nie do ruszenia nasi debliści mieli wielkie problemu z returnem serwisu, zawodnik w formie, 2bh czy Fh ma moc, utalentowany zawodnik, Coria to zwykły leszcz w mojej hierarchi, zawodnik pogranicza Itf i slabo obsadzonych challengerow, ma problemy z zawodnikami ofensywnymi porażka z Ignatikiem w poprzedniej rundzie mówi mi wiele,Niemiec jest zawodnikiem na wskroś ofensywnym, Masur pokonał gładko w 1 rundzie starego rzemieślnika dobrego przebijacza Gimeno-Travera bez większych problemów, jeśli zagra na swoim poziomie będzie dobrze serwował i zagra agresywnie zmuszając rywala do defensywy wygra bez problemu
Andujar-Alba odbudowuje ranking, zawsze dobrze grał czy to w turnieju Cassablanci czy na challengerach rozgrywanych na kontynencie afrykańskim, zawodnik w przeszłości potrafił grać jak równy z równym z Nadalem, wygrywający już turnieje rangi ATP, na ziemii rozegrał mnóstwo meczy w swojej karierze uderzenie kończące posiada w swoim reperturze + gra fajne kąty z 2bh, zawodnik na pewno nie jeszcze w najwyższej formie ale na takiego słabego rzemieślnika jakim jest De Greef powinno wystarczyć, De Greef serwis słaby zwykły przebijacz wygrywa z zawodnikami którzy grają o podobnym stylu, bez uderzenia kończącego 2bh to kopalnia punktów, fh grany pod górkę ale z tym Andujar nie będzie miał żadnego problemu, serwis marny, zawodnik słaby w defensywie w przeciwieństwie do Andujara, jeśli Hiszpan wejdzie dobrze w mecz i zagra na swoim poziomie powinien bez problemu ograć rywala o takich możliwościach tenisowych jak Belg

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
????Kaohsiung Challenger

Sela D. - Soeda 6-4 6-4 ✅✅
1,56 Pinnacle

Cięzki mecz do wytypowania, a jednak spróbujemy. Myśle że Soeda ostatnio traci formie. W US Open Odpadł w II rundzie kwalfikacji z Michonem będąc zdecyowanym faworytem. potem w finale w Bangkoku przegrał z Kavciciem, ponoć jakaś kontuzja i krecz. 2 tyg temu nie powalił na nogi i odpadł z Jungiem w cwiercfinale w Szanghaju. Sela natomiast urwał 2 sety Cuevasowi w US Open w I rundzie. A w zeszłym tygodniu łatwo sobie radził w Istanbule aż do finału gdzie musiał uznać wyższość Jaziriego.

Vanni L. - Lu Y.H. 2-6 3-6 ✅✅
1,27 Marathonbet

Lu Yen-hsun wygrywał ten turniej już 2 krotnie w 2013 oraz 2014 roku. obecnie jest sklasyfijowany na 71 pozycji w rankingu a Vanni najwyżej byl 100. biorąc pod uwagę zę już tu wygrał 2 razy myśle że nie odpuści tego spotkania i będzie chciał rozpocząć marsz po 3 triumf w tym turnieju

Jung J. - Weintraub A. 3-6 4-6⛔⛔
1,35 bwin

Jung w zyciowej formie 27lat i osiaga najwyższy ranking w karierze.w tym roku bedac faworytem nie przegral w pierwszej ani drugiej rundzie. Izraelczyk natomiast od 4 miesięcy &quot;nie powąchał&quot; 3 rundy w żadnym challengerze. Mysle że z Jungiem w takiej formie nie ma szans na zwyciestwo

lazzarov 300

lazzarov

Użytkownik
Yannick Maden v Riccardo Bellotti @ 2.10 at Bet365⛔

Nie wiem czemu włoch jest tutaj z pozycji doga, dla mnie to faworyt. Nie ma co zbytnio wdawać się w szczegóły, Bellotti to dla mnie lepsza firma niż Maden, większe obycie czelendzerowe jak i przeciwnicy z którymi się mierzył. Największe nazwiska Yannicka na rozkładzie w ciągu ostatnich miesięcy to Musiałek i Barrientos, troche mało moim zdaniem. Stawiam że jutro kursy zmienią właścicieli i liczę na zwycięstwo Riccardo!

i co nieco dla łowców wysokich kursów i wielkich emocji ????

Vlad Victor Cornea vs Jonas Luetjen @ 6.04 at Pinnacle⛔

/torba dzis ⛔

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Rozwalają mnie czelendżery i samowolka na nich ???? Ilhan tydzień temu grał z Chiudinellim kurs był coś 2,7 prawie pod @3 urósł, każdy zna wynik , sromotna porażka.
Mija parę dni , znowu Turcja , znowu hard i mamy ledwo @2,1 na Turka i dalsze spadki ????
Nie trzeba się znać na tenisie by wnioski wysunąć i wiedzieć kto miał wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +6
dawson92 11,8K

dawson92

Użytkownik
Rozwalają mnie czelendżery i samowolka na nich ???? Ilhan tydzień temu grał z Chiudinellim kurs był coś 2,7 prawie pod @3 urósł, każdy zna wynik , sromotna porażka.
Mija parę dni , znowu Turcja , znowu hard i mamy ledwo @2,1 na Turka i dalsze spadki ????
Nie trzeba się znać na tenisie by wnioski wysunąć i wiedzieć kto miał wygrać.
Dokładnie :grin:. Łatwe pieniądze na Ilhanie wczoraj.
Co myślicie o dubelku na dziś: Diez + Sandgren? Germain wydaje mi się być pod formą i podobne zdanie mam o Blazie.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Sandgren po przerwie jaka miał, bliżej mu do drewna teraz, w dodatku serwis nie taki mocny jak kiedyś. Dla mnie to Rola dziś łatwo bierze.

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
????Kenitra Challenger
Safwat M. vs Masur D 1,93 Pinnacle 6-4 7-5 ⛔
Obaj panowie grają na bardzo zbliżonym poziomie. futuresy przeplatają challengerami. Jeśli chodzi o pozycje w rankingu i tą najwyższą w życiu troszke lepsze notowania ma Safat. Egipcjanin jednak w tym roku zdecydowanie wiecej gra na hardzie. A bilans na mączce ma ujemny 10-13. Niemiec natomiast ostatnio ładnie sobie poczyna. W Maroku już ograł po 2-0 Gimeno-Travera oraz Corie. A tegoroczny bilans na Clayu ma sporo dodatni 27-12.

???? Izmir Challenger
Gombos N. - Griekspoor T. 1,5 Pinnacle 6-4 6-7 6-4 ✅
Griekspor ładnie sobie radził na mączce w sierpniu, półfinał finał oraz zwyciestwo w futuresach. Tu zaczynał od kwalfikacji by w pierwszej rundzie ograć Menendes-Maceiras w 3 setach. Dużej wagi bym nie przykładał do tej niespodzianki bo Menendes ostatnio lubi wtopić z niżej notowanym rywalem. Gombos jest na pewno lepszym zawodnikiem, któremu w &quot;latach świetności&quot; udało się otrzeć o pierwzaą setke rankingu. W pierwszej rundzie ograł Konecnego 4-6 6-2 6-2. Jeśli zagra na swoim poziomie to na pewno wygra to spotkanie

lazzarov 300

lazzarov

Użytkownik
Jutro moim zdaniem warto zagrać coś w stronę Kibiego vs Lu oraz żydka Weintrauba vs Chung.

Kursy moim zdaniem grubo przesadzone i takie bety jak
Amir Weintraub vs Hyeon Chung @ 6.54 at Pinnacle
Amir Weintraub +5,5g @ 1.76 at Pinnacle
oraz
Yuya Kibi (+5.5) vs Yen-Hsun Lu @ 2.21 at Pinnacle
są jak najbardziej do gry

Może i Chung broni punktów za winera z przed roku, ale to dalej nie aż taki argument żeby dawać na Amira kursy ~6,5. Nie przepadam za tym gościem, który moim zdaniem diluje meczami, ale mniejsza ???? Zawodnika który na hardzie rozegrał ponad 600 spotkań, a aktualnie dobre wyniki przeplata ze słabszymi meczami. Nie powinno to być aż tak jednostronne spotkanie jak sugerują buki.

Podoba sytuacja w meczu Kibiego i Lu, chociaż tutaj już bym nie szukał zwycięstwa, lecz pograł sam handicap.

no i w singlu jeszcze Yasutaka Uchiyama v Duck Hee Lee @ 1.83 at Bet365, dalej jeszcze taki jest, na pinku spory spadek bo już w okolicach 1.65

e: tragiczny poranek :d

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
????Izmir Challenger
Copil M. vs Ilhan M 4-6 6-4 6-7✅ ✅
1,95 bwin
Mysle że po takim kursie warto spróbować. Obaj grają na bardzo zblizonym poziomie. Prześledziłem statyski Copil w pierwszej rundzie ograł Celikbilek 6-4 7-5 który nie błysnął serwisem(2asy, 5doubli) i miał 11 szans na przełamanie Copila(wykorzystał 3). Fakt że wczoraj był zdecydowanie lepszy od Setkicia, który jednak 2 runde challengera ostatnio przeszedł w... lutym. Ilhan natomiat zrewanżował się za porażkę sprzed tygodnia Chiudinelliemu wygrywając przekonywująco 2-0. następnie ograł gładko Kozyukova 6-2 6-2. Turek gra przed własną publicznościa i myśle że nie zawiedzie widowni

rooni 135

rooni

Forum VIP
Marterer vs Safwat ✅✅
typ 1 kurs 1.36
bet 365

Liczyłem że może becik rzuci na Niemca z 1.50 ale nie ma co ukrywać kurs adekwatny.
Niemiec jest to zawodnik który nie występował regularnie od początku sezonu. Tydzień temu wygrany Challenger w Maroko gdzie teraz również grają. Ciekawy zawodnik o podobnym rankingu do Egipcjanina. Dobra forma, ostatnie dwa pojedynki to pokonanie w dwóch setach Dieza oraz Andjuara i to w jakim stosunku. Wiadomo Alba wraca po przerwie ale dwa gemy oddane ziemniakowi, może napawać optymizmem. Safwat również pokonał dosyć efektownie Jahna, ale ten mecz pozostawiał wiele do życzenia. Jahn bodajże 25 procent wygranego drugiego serwisu wybaczcie, Egipcjanin mimo takiego wynki nie wygrywał gemów łatwo i przyjemnie kilka gemów na przewagi chociaż bodajże tylko jednego bp miał Jahn którego wykorzystał. Patrząc co pogrywa ostatnio Niemiec, stawiam na niego. Egipcjanin tak naprawdę nikogo ciekawego w tym turnieju nie pokonał Oczywiście to nie jest typ na analizie tylko tego turnieju tylko formy kliku tygodniu Niemiec zdecydowanie lepiej się spisuje Egipcjanin szału nie robi. O Zmęczeniu wydaje mi się też nie można mówić jeżeli chodzi o Niemca bardziej wydaje mi się dobra pozytywna energia do wygrania drugiego turnieju z rzędu.

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
???? Challenger Santos
Kicker vs Monteiro 6-4 3-6 6-7 ✅ ✅
1,62 Betsson
W sumie to mam 2 przeslankk na zwyciestwo Monteiro. Gra u siebie wiec nie wypada odpuscic. A po drugie moze glupie ale statystycznie... Dzisiaj odbyly sie 3 mecze (czasem brazylijskim) Ani raz nie wygral faworyt. Samych niespodzianek byc nie moze. Delikatnie próbuje

jozzy22 711,3K

jozzy22

Użytkownik
Challenger Sibiu

Spróbujmy pograć takie oto spotkanie:

Eysseric J./Lamasine T. - Haase R./Puetz T.

Typ: 1 Kurs: 1.90 Bet365

A dlaczego akurat tak: Ano z jednego zasadniczego powodu. Haase i Puetz właśnie grają przeciw sobie w turnieju singlowym(trwa 3 set) i o ile nie oddadzą debla walkowerem to są spore szanse,że zmęczenie może być ich najwiekszym rywalem w tym spotkaniu tak więc Francuzi bedą mieć ciut ułatwione zadanie.Myśle,że warto zagrać i czekać na rozwój wypadków.

Wynik: 4:6 2:6 ⛔⛔⛔

rooni 135

rooni

Forum VIP
Olivo vs Monteiro
typ:2 kurs: 1.57
bet 365

Mecz za dwie godzinki, kurs bardzo dobry a faworyt tylko jeden. Dzisiaj o 16 były rozgrywane półfinały. Olivo pokonał w trzy setowym pojedynku Velottiego. Oglądałem ten mecz i Argentyńczyk zagrał dosyć solidnie, ale miał dosyć dużo szczęścia. Velotti miał mase bp przez 2 sety bodajże 11, z którego wykorzystał dwa. Na trzeci set Velottiemu zabrakło gazu. Olivo grał bardzo bezpiecznie przy bp a Velotti po prostu nie umiał wytrzymywać wymian i popełniał błędy i to dosyć proste. Olivo zagrał solidnie ale na Monteiro to nie starczy. Brazylijczyk gra u siebie, bardzo dobry sezon na cegle. Dla mnie Argentyńczyk bez szans. Zagrał mecz półfinałowy gdzie było dużo wymian, dużo długich gemów i to na pewno też będzie miało lekki wpływ. Monteiro gra na cegle w tym sezonie za dobrze żeby tak grający Olivo go pokonał. W półfinale pokonanie Gonzaleza który również ostatnio gra solidnie. A tak na dodatek już raz Monteiro pokonał w tym roku Olivo 2:0. Jak dla mnie typ warty grania bo kurs zachęcający a w moich oczach nic nie przemawia za Argentyńczykiem tym bardziej że widziałem dzisiaj jego mecz.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom