>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 36: Genova, Barranquilla, Shanghai, Seville, Alphen, Meknes, St. Remy

Status
Zamknięty.
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Genova
Miejsce: Genua, Włochy
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: €106,500 +H
Strona internetowa turnieju: http://www.atpgenova.com/
Drabinka: http://www.protennislive.com/posting/2015/1763/x.pdf

Barranquilla
Miejsce: Barranquilla, Kolumbia
Pula nagród: $50,000 +H
Strona internetowa turnieju: http://www.elheraldo.co/claro-open-barranquilla
Drabinka: http://www.protennislive.com/posting/2015/6250/x.pdf
Shanghai
Miejsce: Szanghaj, Chiny
Nawierzchnia: Hard
Pula nagród: $50,000
Strona internetowa turnieju:
Drabinka: http://www.protennislive.com/posting/2015/6313/x.pdf
Seville
Miejsce: Sewilla, Hiszpania
Pula nagród: €42,500 +H
Strona internetowa turnieju: http://www.tenisbetis.com/htm/index.php
Drabinka: http://www.protennislive.com/posting/2015/784/x.pdf
Alphen
Miejsce: Alphen, Holandia
Pula nagród: €42,500
Strona internetowa turnieju: http://www.teaninternational.nl/
Drabinka: http://www.protennislive.com/posting/2015/3626/x.pdf
Meknes
Miejsce: Meknes, Maroko
Strona internetowa turnieju: http://www.frmt.ma/
Drabinka: http://www.protennislive.com/posting/2015/7093/x.pdf
St. Remy
Miejsce: St. Remy, Francja
Nawierzchnia: Hard
Strona internetowa turnieju: http://www.tropheedesalpilles.fr/
Drabinka: http://www.protennislive.com/posting/2015/6014/x.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/en/atp-challenger-tour

J 3,4K

jaja

Użytkownik
Elias - Kuzmanov 1.28 ✅✅✅ gładko 6-2 6-2
Może i Bułgar zrobił wynik życia w tym roku na clay w Braunschweig (ograny Ledo i 3 sety z Zverevem), ale było to wiele tygodni temu i nie zmienił on faktu, że jest graczem dla którego progi Challengera nadal są zbyt wysokie. Co więcej jego charakterystyka gry sprawia, że jest zdecydowanie groźniejszy na szybkich nawierzchniach. Natomiast Elias, który do dłuższego czasu nie zachwyca wynikami nadal jest czołówką na mączce w cyklu Challenger. W ub tygodniu zagrał nieźle z Kuznetsovem i to świadczy, że forma nie jest zła a jeśli zagra na tym samym poziomie co z Rosjaninem, nie mam wątpliwości, że wystarczy to do pokonania Bułgara.
Menendez - Zekic 1.2 ⛔⛔⛔ pozamykałem, ale jak on to wjebał to nie wiem ????
Zdaje się, że Adrian miał wystarczająco dużo czasu aby po kwalifikacjach US Open przyzwyczaić się do &quot;mączki&quot;. Rok temu zrobił w Sevilli 1/4 i zapewne nie pojawił się tutaj aby &quot;oddać&quot; mecz bez walki w 1 rundzie. Tym bardziej, że jego potencjał jest w zupełności wystarczający aby uporać się z Serbem. Daleki jestem lekceważenia Zekica, którego miałem okazję rok temu widzieć w Poznaniu, ale to jednak nie ten poziom. Kurs co prawda na kolana nie powala, ale szukałem czegoś w miarę &quot;bezpiecznego&quot; do pozostałych spotkań.

Huta Galung/Fransen
- Chazal/Lestienne 1.28 ✅✅✅ lokata wypłacona ????
Dysproporcja pomiędzy obiema parami jest gigantyczna. Jesse bywał już blisko top 50 rankingu deblowego a jego rodak Fransen chyba koło 150 miejsca. Na tale takich rywali jak nieograni w deblu Francuzi, Holendrzy wyglądają imponująco. Doświadczenie, własna publika i umiejętności deblowe zrobią tu taką różnicę, że każdy inny wynik niż gładki win Holendrów będzie co najmniej sensacją. Dla mnie lokata (kurs zabity, ale wyjściowo można było rana łapać po 1.4).

Ako 1.98 Bet 365

Otrzymane punkty reputacji: +5
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Gomez E. - Gomez J. S.⛔ 1-2 (6:2,0:6,2:6) Normanie jak WTA.:grin:
Typ: 1 @1.45 Pinnacle

Krótko i na temat, bo nie ma co się rozpisywać. Emilio Gómez ostatnio wygrane dwa turnieje w Rochester i Pittsburgh. Na nawierzchni ziemnej nie przegrał od 10 spotkań! Jego rywal Juan Sebastian Gomez w tym roku tylko dwa mecze na ziemnej i dwie przegrane. Ogólnie w tym roku wyniki mizerne. Nie ma co kombinować Emilio Gómez jest w takiej formie że pyknie rywala bez problemu.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Gomez E. - Gomez J. S.
Typ: 1 @1.45 Pinnacle
Krótko i na temat, bo nie ma co się rozpisywać. Emilio Gómez ostatnio wygrane dwa turnieje w Rochester i Pittsburgh. Na nawierzchni ziemnej nie przegrał od 10 spotkań! Jego rywal Juan Sebastian Gomez w tym roku tylko dwa mecze na ziemnej i dwie przegrane. Ogólnie w tym roku wyniki mizerne. Nie ma co kombinować Emilio Gómez jest w takiej formie że pyknie rywala bez problemu.
No niestety staty to nie wszystko... Oglądałem ten mecz i Emilio po pierwszym wygranym secie ewidentnie sprzedał spotkanie! To co on wyprawiał w żaden sposób nie można nazwać sportową postawą, no ale cóż... Kolumbijskie korty często gęsto rządzą się swoimi prawami, więc następnym razem lepiej się dwa razy zastanowić jak się chce grać przeciwko Kolumbijskiemu zawodnikowi na turnieju w Kolumbii :razz: i nie ma znaczenia jaki on jest słaby! Dziś Gomez ten z Kolumbii nie był w stanie przebić 3-4 piłek pod rząd, ale nie przeszkodziło mu to w odniesieniu zwycięstwa wygrywając drugą partię do 0! Dramat co się czasami dzieje w tych Chellengerach i ciekaw tylko jestem czy kiedyś w przyszłości jest jakakolwiek szansa na kontrolę przez ATP takich spotkań jak przykładowo to? Bez takowej kontroli niestety takie cyrki się notorycznie w tenisie będą zdarzały a szkoda, bo generuje to głęboką rysę na tym pięknym sporcie.
PS
w następnym meczu Gomez ten z Kolumbii spotka się najprawdopodobniej z nr.1 tej imprezy Coricem i zdziwię się jak reprezentant gospodarzy ugra więcej niż 3-4 gemy w tym spotkaniu, bo jego gra dziś wyglądała tragicznie...

Otrzymane punkty reputacji: +5
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Coric ma Davisa w Brazyli, tego nie rozkminisz jaki ma plan ...
Turnieje u Latynosów czy w Azji trzeba naprawde rozwaznie stawiac

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Coric ma Davisa w Brazyli, tego nie rozkminisz jaki ma plan ...
Turnieje u Latynosów czy w Azji trzeba naprawde rozwaznie stawiac
Mecz z Brazylią Chorwaci grają dopiero 18 Sep - 20 Sep 2015:
http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100028580
Coric więc spokojnie może grać nawet do końca tego turnieju a i tak będzie miał 5 dni na odpoczynek... Nie mniej jednak również jestem zdania, że turnieje latino trzeba rozważnie typować, ale szukać sensacji jak już i wysokich kursów :razz:

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Ramos vs Zeballos ⛔
Over 20,5 g @1,83 bet365

Zdecydowanym faworytem jest tutaj Ramos
Jest w dobrej formie od miesiąca i wyeliminował dość łatwo swoich przeciwników.
Jego motywacją powinno być to że, broni tutaj dużo pkt.
Dla mnie Zeballos jest przeciętnym graczem z dobrym serwisem i niekoniecznie ciekawą grą.
Ale na ostatnich 10 spotkań przegrał tylko 2!!
Na pewno tutaj nie odpuści, więc nawet jeśli faworyt by wygrał to z jego serwisem, i nie najgorszą grą w ostatnim czasie.
Myślę że, zobaczymy ponad 20 g.
Spotkali się ostatnio, mecz zakończył się dość łatwo w 2 setach.
Wątpię że, zobaczymy dziś coś podobnego...

S 28

shalir

Użytkownik
Mecz już za chwilę, ale myślę, że może jeszcze ktoś zdąży skorzystać na kursach. ????

oddsportal.com /tennis/spain/seville-challenger/samper-montana-jordi-majchrzak-kamil-xv7ySS2m

Pytanie do znawców: czy spadki kursów w przypadku tego meczu są normalne (1xbet)? Czy po prostu buk mógł coś wywęszyć i to przez to?
Moim faworytem jest Majchrzak, oglądałem go wczoraj i całkiem dobrze się prezentował.

justt 212

justt

Użytkownik
Samper Montana - Majchrzak 1 2.08 @unibet✅

Hiszpan jest nieco bardziej doświadczonym zawodnikiem od Polaka, gra u siebie, jest typowym clayowcem, jak to z reguły u Hiszpanów bywa. Zwycięstwo Majchrzaka nad Montanesem może napawać optymizmem entuzjastów talentu Polaka, ale pamiętajmy, że Montanes jest u schyłku swojej kariery. Ja tutaj widzę value w kursie na Hiszpana i według mnie powinien łatwo ograć Polaka coś w stylu 6-4 6-3, ale gram bezpieczniej.

Otrzymane punkty reputacji: +8
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Almagro Nicolas - Eremin Edoardo, Under 17.5 gemów, Bet365 1.72

6:4, 7:5 ⛔⛔⛔
Daleki od swojej formy.

VS.

Analiza na szybkiego....US Open chwilowo przycichło więc wybrałem sobie taki typ. Almagro to tenisista który kiedyś był w pierwszej 10 na 9 miejscu. Lecz 2014 oraz 2015 rok nie wygląda u niego ciekawie ale to wszystko wina kontuzji. Hiszpan w obecnym roku notował wiele słabych wyników. Lecz z takim kelnerem jak Edoardo Eremin z 479 miejsca ATP dawno już nie grał. Po stronie Włocha będzie publika która będzie go wspierać, to będzie taki dodatkowy plusik w jego stronę. Przyznam szczerze, że ten tenisista jest mi zupełnie obcy. Przejrzałem internety aby dowiedzieć się kim jest Eremin i niczego ciekawego nie znalazłem. Zwykły tenisista jakich setek w tenisowym świecie bez żadnych juniorskich nawet osiągnięć. Chociaż w pierwszej rundzie pokonał faworyzowanego Giustino z 276 miejsca ATP. Lecz mimo wszystko Giustino a Almagro to zupełnie inne pary kaloszy. Mimo wszystko zaufam tutaj Nicolasowi i uważam, że wygra dość łatwo z kelnerem. Hiszpan jest pod każdym względem lepszy na korcie, ale czy to wyjdzie? Okaże się niebawem.

M 12

macieks18

Użytkownik
PS
w następnym meczu Gomez ten z Kolumbii spotka się najprawdopodobniej z nr.1 tej imprezy Coricem i zdziwię się jak reprezentant gospodarzy ugra więcej niż 3-4 gemy w tym spotkaniu, bo jego gra dziś wyglądała tragicznie...

Miałem okazję oglądać męczarnie Corica dzisiaj...Ja wiem że często w Challangerach tym wysoko rozstawionym nie chce sie po prostu grać i często przyjeżdzają tam na wakacje, przy okazji grając w jakimś małym turnieju. Czemu się tu dziwic jak pula nagród to 50 000$ czyli tyle ile za przejście do drugiej rundy US Open ???? . No ale męczyć się tak z człowiekiem który w tym roku rozegral 3 oficjalne spotkania...Mnóstwo niewymuszonych błędów, sporo DF. Tak wyglądał dzisiaj Coric. Ciekawe czy zobaczymy jego inną twarz w Davis Cupie wspomnianym wyżej

M 12

macieks18

Użytkownik
Almagro Nicolas - Eremin Edoardo, Under 17.5 gemów, Bet365 1.72

6:4, 7:5 ⛔⛔⛔
Daleki od swojej formy.

Ciężko sie gra przeciwko tutejszemu przy pełnych trybunach ludzi, którzy z całej siły dopinguja swojego grajka ???? . Ale fakt Almagro popelnil zbyt dużo prostych błędów w tym meczu

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Almagro Nicolas - Haase Robin 2, Pinnacle Sports 2.61
3:6, 6:1, 6:4⛔⛔⛔
Wojna psycholi :?
Robin w III secie miał 2:0 i kilka piłek na 3:0 lecz wolał przegrać 4 gemy z rzędu :-|
VS.

Value jak w mordę strzelił!!! W bezpośrednich pojedynkach jest 1:1 gdzie Panowie ostatni raz spotkali się w turnieju w 2012 pokazowym na trawie i tam lepszy był Holender 6:3, 6:3. A ich pierwsze spotkanie miało miejsce podczas French Open 2010 i tam 3:2 wygrał Hiszpan. Także mecz z Francji bardzo dawno temu a turnieju pokazowego nie ma co brać pod uwagę. Na Almagro raz stawiałem w tym turnieju gdzie miałem nadzieję, że uwinie się z kelnerem w 17 gemach lecz nie zdemolował przeciwnika. Nicolas w pierwszym meczu pokonał tutaj Jana Starala (230 ATP) 6:4, 6:4, w drugiej rundzie Eduardo Ermina (479 ATP) 6:4, 7:5 gdzie Almagro momentami strasznie się męczył no i w ćwierćfinale nijakiego Tomislava Brkica (261 ATP) 6:2, 6:2 i tego meczu nie oglądałem lecz po wyniku można się domyśleć, że Hiszpan nieco zaskoczył. Pisałem o tym wcześniej i napiszę raz jeszcze. Popularny &quot;Cygan&quot; ten rok ma fatalny jak na jego możliwości. Odnotował moim zdaniem 7 wtop a ostatnia to kwalifikacje do US OPEN i porażka z Clezeram, kurs na przeciwnika był ponad 6.50. Almagro po kontuzji ciągle nie gra swojego tenisa i daleko mu do gracza z TOP 50 a co dopiero TOP 20. Psychika jak zwykle beznadziejna, ale pamiętajmy, że to tenisista mimo wszystko bardzo dobry na kortach ziemnych który dysponuje wszystkimi atutami jaki gracz powinien mieć na tą nawierzchnię.
Jego przeciwnikiem będzie Holender, Robin Haase który obecnie jest na 79 miejscu ATP. Robin ma 191 cm wzrostu więc jest o 8 cm wyższy od swojego rywala i ma znacznie mocniejszy serwis. Holender sezon ma średni lecz bilans na mączce to 20/9. W tym turnieju nie miał wymagających przeciwników i tak samo jak Almagro nie stracił tutaj seta. Jedynie w ćwierćfinale można podkreślić, że pokonał Golubiva 6:3, 7:6 lecz Kazach sezon ma fatalny i daleki jest od formy z 33 miejsca rankingu. Robin to tenisista który potrafi grać na różnych nawierzchniach np. w tym roku pokonał Wawrinkę na hardzie czy Karlovica na trawie lecz Haase czuje się najlepiej na kortach ziemnych. Moim zdaniem kursy na ten mecz są nieadekwatne do tego w jakiej formie są tenisiści. Hasse może bez problemu pokonać Cygana o ile nie będzie miał dziwnych zastojów. Ma on dobry serwis, mocny forhend i potrafi wytrzymywać wymiany przez swoje &quot;balonikowe&quot; zagrania. Stawiam tutaj na Holendra bez zawahania. Daję sobie rękę obciąć, że kursy spadną znacznie doc czasu meczu.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Borna Coric vs Juan Ignacio Londero
Juan Ignacio Londero win @4,50 bet365

To co szukamy niespodzianki.....
Coric jest najlepszym graczem na papierku w tym turnieju, jeśli weźmiemy pod uwagę pretendentów którzy zostali w tym nam w grze można śmiało powiedzieć że, triumf ma w kieszeni...
Pierwszy mecz Coric wygrał z łatwością, stracił zaledwie 2g.
Ale jego przeciwnik nawet nie tyle co w tym spotkaniu ale od dłuższego czasu nic nie pokazuję (katastrofa) warto wspomnieć że, Leite zajmuję 516 miejsce w rankingu ATP.
W drugiej rundzie grał pojedynek trwający prawie 2,5h , był w dużych kłopotach a kto je mu sprawił nie kto inny jak Gomez 514 rakieta ( w 1 secie był tie break w drugim Coric triumfował 7:5 ) nie mniej jednak, jego gra jest daleka od satysfakcjonującej!
Co do jego trzeciego spotkania, warto zacząc od tego że, Gonzalez spędził cały sezon na turniejach takich jak te.
Niedawno wrócił do pierwszej 100, jest dość doświadczonym graczem i podszedł do tego spotkania z szacunkiem do swojego rywala.
Pokazał to szczególnie w 1 secie ogrywając Borne 6:0.
Wydawać by się mogło iż, to już koniec Corica!
Grał strasznie defensywny tenis, ale wziął się w garść i wygrał 2 seta.
Niestety Gonzalez był już na tyle zmęczony i łapał skurcze że, skreczował.
A 3 set był w jego rękach.
Londero spotkał się w ostatnim meczu z Danielem.
To była równa walka, w której obaj mieli momentami problem z serwisem.
Londero miał przewagę 5-3 w pierwszym secie i 30-15 przy swoim serwisie jednak doszło do tie breaku.
Argentyńczyk z łatwością go wygrał...
2 set to już trochę gorsza gra Londero, co prawda miał swoje szanse ale został złamany.
Trzeci set to wygrana Londero co prawda po tie breaku, ale popełniał mniej błędów od rywala a w kluczowych momentach pokazywał się z dobrej str.
Coric spędził ponad cztery i pół godziny na korcie w dwóch ostatnich meczach.
Nie jestem pewien czy warunki pogodowe mu sprzyjają, nawet jeśli załóżmy gra pod wieczór kiedy temperatura jest niższa to jednak wilgotność nie powinna mu sprzyjać (taka ciekawostka).
Nie sądzę aby Coric przez tak ogromny okres czasu grał na swoim równym poziomie zresztą udowodnił już że, nie jest z nim dobrze.
Chorwat zużył trochę sił, do tego pod uwagę można wziąśc jego obecną predyspozycję...
Więc granie go po takim kursie mija się z celem.
Jest to pierwszy półfinał Londero w tym sezonie, będzie mocno zmobilizowany!!
Myślę że, stać go na zwycięstwo, warto podkreślić jego dobre predyspozycję w grze na dzisiejszej nawierzchni.
Widzę value.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom