>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 33: Vancouver, Cordenons, Meerbusch

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Vancouver

Surface: Hard
Prize Money: $100,000
Tournament website: http://www.vanopen.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/254/mds.pdf

Cordenons

Surface: Clay
Prize Money: €42,500 +H
Tournament website: http://www.euro-sporting.it/challenger/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/2120/mds.pdf

Meerbusch

Surface: Clay
Prize Money: €42,500
Tournament website: http://www.maserati-challenger.de/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/6809/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/en/atp-challenger-tour

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Copil - Soeda 2 @1.56 Pinnacle ▶

Copil to jednowymiarowy zawodnik - siedzi serwis i jest ok, jeśli nagle przestaje funkcjonować zaczynają się kłopoty. Dodatkowo tragiczny bekhend którym nie potrafi czysto trafić więcej niż kilka razy pod rząd, dość słabo porusza się po korcie i szybko się załamuje jak nie idzie. Soeda powinien go pogonić w wymianach. Japończyk potrafił niedawno pokonać Mannarino, Dolgopolova czy powalczyć z Querreyem, Marius ostatnie tygodnie ma raczej nieudane.

Daniel - Ebden 1 @1.88 Pinnacle ✅

Nie podoba mi się gra Australijczyka od jakiegoś czasu, gdzie przykładowo w Bogocie potrafił się tłuc na śmierć i życie z półamatorami. Dużo gorsza gra niż we wcześniejszych challengerach na trawie w tym roku. O Danielu pisałem już kilka razy, może jeszcze trochę brakuje mocy w uderzeniach ale jest regularny, potrafi mądrze rozgrywać piłkę, cały czas się rozwija i wydaje mi się że powinien wyjść zwycięsko z tego pojedynku.

Gulbis - Marchenko 2 @4.36 Pinnacle ✅

Wystawianie na Ernestsa w tym roku takiego kursu to według mnie nie jest dobry ruch. Pograł sobie fajnie z Djoko w Montrealu, ale czy to od razu oznacza że w każdym meczu będzie teraz błyszczeć? Jednego dnia mecz z Novakiem przy pełnych trybunach, a następnego w challengerze. Może mieć Łotysz kłopoty z koncentracją, może się tak nie przykładać do tego meczu bo przecież pochodzi z bogatej rodziny i nie musi nikogo utrzymywać z tenisa. Zresztą Marchenko może tutaj również sportowo powalczyć, ostatnio co prawda kiepskie wyniki i kompromitująca porażka z Demolinerem ale przy dobrym dniu może rzucić wyzwanie Łotyszowi, a przy takim kursie ja spróbuje.

Otrzymane punkty reputacji: +5
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Dubarenco-Riba 2 @1.25
Pere Riba juz raczje nie wroci w to miejscie, gdze byl iedys, a potrafi lzagra cwybornie od czasu do czasu, ale w challngerach moze smialo wygrywac. Gra wiecej, z czasem niezlym efektem, ostatnio w Pradze przegral w 2 rundzie z pozniejszym finalsta Radu Albotem, wiec raczje sie Hiszpan nie nagral. Forma wydaje sie byc po stronei Riby, dwa lata temu Riba zagral tutyaj bardzo dobrze. Dubarence to osatnio zpamaitealem, ze w kwalifikacjach do Bastad o malo co nie przgeal z anonimowym Szwedem. Nie umniejszajac Bialorusinowi, ale forma, status, a nawet znajomosc kortow przemawia za Hiszpanem, wiec ta typ do kombinacji z braku ciekawych rozwiazan.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Marchenko 4.36 1/10 pinn ✅
Bardzo podejrzany ten wystep Gulbisa w Vancouver, nie bardzo rozumiem co nim kieruje, kiedy wlasnie zaczal cokolwiek grac to nagle takie ruchy. Dopiero co gral z Djokovicem a tu bedzie grac w malym turnieju bez kasy, publiki i mediow. Marchenko forma nie blyszczy ale kto zna tego gracza to wie, ze stac go na wygrywanie z graczami z ATP Tour w pojedynczych meczach, mysle, ze Gulbis moze mu nieco pomoc. To tylko zalozenie ale jakos nie wierze aby Lotysz gral tu do konca za te marne grosze. Ukrainiec masa wtop, moze wygrana nad takim rywalem troche go pobudzi. Az dziwne, ze tak fajnie grajacy na poczatku sezonu gracz teraz obrywa np. z Demolinerem.

Otrzymane punkty reputacji: +43
J 3,4K

jaja

Użytkownik
Middelkoop M./Koolhof W. - Behar A./Arends S.- Meerbusch Bwin 1.45 ✅✅✅ zderzenie z brutalną rzeczywistością jak w tyg temu ????
Absolutnie jestem daleki od tego aby lekceważyć parę Arends/Behar bo zarówno Holender jak i Urugwajczyk mają pojęcie o deblu a do tego ostatnie tygodnie grywają razem. Wygrali jeden ITF w kolejnym mieli 1/2. Pomiędzy tymi występami zaliczyli porażkę i to bardzo &quot;gładką&quot; w challengerze z parą Lee/Motti. To brutalne zderzenie z challengerową rzeczywistością pokazuje jednak znaczącą różnicę w poziomie gry deblowej pomiędzy cyklem ITF a Challenger. A dziś dostają jeszcze lepszych rywali. W mojej opinii jedną z lepszych par obecnie w cyklu challengerowym co tegoroczne wyniki zdecydowanie potwierdzają. Matwe już chyba zupełnie porzucił grę singla i z rodakiem Koolhofem stworzył bardzo &quot;kompatybilne&quot; zestawienie. Są świeżo po wygranej w Pradze i jeśli tylko nie zlekceważą (odpuszczą?) tego meczu to wynik może być tylko jeden.

Martin F./Raja P. - Carballes Baena R./Cachin P. - Cordenos Bwin 1.2 Winline 1.22
Hiszpan zdecydowanie &quot;pod formą&quot; a do tego nie jest żadnym, choćby średniej klasy, deblistą. Zresztą podobnie jak jego partner z Argentyny. Po drugiej stronie siatki stanie dziś dwóch zgranych i do tego prezentujących w tym roku wysoką formę rywali. Obaj mają czym przyje... na serwisie. Doskonale &quot;czyszczą&quot; na siatce. Tam wg mnie wszystko się będzie po prostu działo za szybko i za dobrze aby Hiszpan z Argentyńczykiem mogli przejąć kontrolę nad wydarzeniami na korcie. Tu raczej jedyne rozwiązanie to szybkie 2-0 dla faworytów.

Daniell M./Sitak A. - Sela D./Berankis R. - Vancouver Winline 1.32 ⛔⛔⛔ no i się żydowski hobbit sprawdził
Gdyby Bernakis &quot;wybrał&quot; sobie kogoś bardziej ogarniętego to jeszcze miałby szanse powalczyć, ale z Dudim, który w ciągu ostatnich 2 lat zagrał ledwie 4 czy 5 spotkań deblowych ja szans takich nie widzę. Nawet pomimo tego, że Daniell z Sitakiem ostatnio nie grywali ze sobą regularnie jak to miało miejsce w 2014 roku to doświadczenie i zgranie z wielu wspólnych występów powinno zrobić w tym spotkaniu wystarczającą różnicę by ograć taki składak.
Junaid R./Brown D. - Bellotti R./Novak D.- Meerbusch Bwin 1.14 ✅✅✅ nie mogło być inaczej
O tym zestawieniu to nawet nie bardzo chce mi się rozpisywać. Dysproporcja w umiejętnościach i doświadczeniu jest tak ogromna, że jeśli &quot;Marley&quot; nie postanowi pohandlować to każdy inny rezultat niż szybka egzekucja 2-0 będzie nosiła znamię skandalu.

Otrzymane punkty reputacji: +28
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Crepaldi E. - Krajinovic F.
Crepaldi win @7,00 bet365
⛔

Erik jest w rankingu 292, Karjinovic jest na 120 pozycji.
W tym roku na Clay, Erik wygrał 5 spotkań i przegrał 1.
Karjinovic wygrał 18 gier i przegrał 9.
Wcześniejsze spotkanie wygrał Karjinovic ale odbyło się one na trawie, patrząc na obecną formę na ziemi, można wywnioskować że, Serb jest w formie i nic bardziej mylnego.
Gospodarz ostatnio pograł na twardej nawierzchni, i tam się dobrze czuję.
Ale nie jest ogórkiem na ziemi, i po takim kursie można spróbować.
Włochowi będzie pomagała publiczność.
Serb ma mocny serwis ale w grze jest trochę drewienkiem, poza tym ma 23 lata i czasem zdążają mu się gorsze chwilę w czasie spotkania.
Tu widzę szanse dla szybkiego i zwrotnego Włocha
Nie widzę takiej przepaści, pomiędzy oby ma zawodnikami.

Zemlja G. - Carballes Baena R.
Zemlja win @2,25 bet365

Zemlja to bardzo doświadczony zawodnik.
Miał dobre wyniki w pierwszej połowie sezonu.
Ale w tym tygodniu pokazał się doskonale na ATP w Portorož.
Przegrał w finale z włoskim zawodnikiem Vanni .
Utalentowany Hiszpan, jest dobrym graczem, gra defensywny tenis, dla mnie jego słabą stroną jest serwis który nie jest za mocny a czasem jak zabraknie precyzji, to jest dopiero kupa...
W ostatnich 8 pojedynkach ma tylko 2 zwycięstwa.
Przegrane te były tez z zawodnikami którzy są bardzo nisko w rankingu!!
Dla mnie forma obu graczy wskazuję, że faworyt jest tylko jeden!

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
No Canabis ???? &quot; Nie widzę takiej przepaści, pomiędzy oby ma zawodnikami. &quot;
Przepaść jednak jest, bo Krajinovic zafundował dziś rywalowi rowerek 60 60 ???? Nie mniej jednak szukanie sensacji w Chellengerach to nie jest zły trop...

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Volandri - Viola 1 @1.48 Pinnacle ✅
Tragicznie wygląda Viola po Wimbledonie, męczy się głównie sam ze sobą. Porażka za porażką, nie potrafi domykać spotkań jak np. z Basicem. W pierwszej rundzie nie potrafił nawet kontrolować spotkania z osiemnastolatkiem z WC który w pewnym momencie serwował na mecz, jednak kompletnie się posypał. Volandri jak nie będzie sprzedawać (prawdopodobieństwo mniejsze, bo ostatnio przydarzył mu się &quot;dziwny&quot; mecz w Cortinie gdzie przegrał prowadząc 6:4 5:2) to powinien pogonić Matteo w dwóch setach. Ostatnie spotkanie wygrał Viola ale wtedy &quot;odpalił&quot; i doszedł do finału, teraz sytuacja jest inna - jego gra kompletnie się posypała i nie powinien dzisiaj nawet nawiązać walki.

K 36

kamiiru

Użytkownik
Może mi ktos wyjasnic fenomen gry na kortach twardych Guido Andreozziego.........
Nie wiem o co pytasz dokładnie, ale Guido to taka męska uboga wersja Giorgi. Czyli byle jebn** jak najmocniej jak wejdzie to super, a jak nie to też przywali, ale rakietą w nawierzchnię. ????

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Krajinovic jakby chciał odpuścić ten turniej na rzecz Winston-Salem to zrobiłby to w poprzedniej rundzie na korcie bez kamer to sprzedał a on Crepaldiemu zasadził rowerek. Teraz to już myślę że za mało czasu będzie miał na długą podróż + zmiana nawierzchni i raczej nie powinien odpuścić.
Zopp - Sela 1 @2.59 Pinnacle ⛔
Świetnie tu Zopp wygląda wygrana z Berankisem w dobrym stylu, z Donatim również pewne zwycięstwo mimo porażki w pierwszym secie. Sela wręcz przeciwnie, męczarnie z Hamou czy wczoraj powrót z 6:7 2:5 przeciwko kontuzjowanemu Andreozziemu, ale jakby uraz nie wystąpił to raczej Dudi by sobie nie poradził. Dodatkowo jest zapisany na kwale w Winston Salem (nie będzie to daleka podróż jak u Krajinovica i nie będzie trzeba zmieniać nawierzchni). Dobra gra Zoppa, słaba Seli na tym turnieju + te kwale, trzeba spróbować po takim kursie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
S 378

songo

Użytkownik
Ramos - R. C. Baena 1.30 bet365 ⛔ 6-4; 2-6 ; 3-6

Hiszpan byl zgloszony do turnieju w USA (Winston-Salem), ale z niego zrezygnowal. To znaczy ni mniej, ni wiecej, ze dzisiejszy mecz powinien potraktowac serio. Innymi slowami, z tenisista o klase od niego gorszym powinien wygrac szybko, latwo i przyjemnie. W h2h 2-0 dla Ramosa.
Ramos wygral podobny turniej w San Benedetto miesiac temu. Mysle, ze w tym rowniez powalczy o koncowe zwyciestwo.

Bylo dlugo, trudno i nieprzyjemnie... dziwny mecz, wcale bym sie nie zdziwil, gdyby Ramos tu pohandlowal.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Berlocq 1,30 bet365✅

Kurs nie zachwyca, ale to pewny tym jak dla mnie na dzisiaj. Argentynczyk ma juz swoje latka i musialy przyjsc slabsze wyniki, slabszy ranking i w koncu zejscie do challangerow. Widac, ze gra na powaznie wczoraj bez problemow pokonal nieobliczalnego Brandsa, wczoraj tez pewne wygrane, forma wydaje sie ok... Rywal typowy challangerowiec. Przebijacz, jak ma po drugiej stronie kolesia co ma leb na karku to nie ma za duzo do powiedzenia, z takim rywalem jak dzisiaj nie gra zbyt czesto, bo Carlos nadal swietny zawodnik, takie mecze musi wygrywac w cuglach...

K 601

kromowidjojo

Użytkownik
Haider Maurer - Arguello 1 @ 1.30 Milenium ✅

Austriak to bardzo solidny gracz. Potrafi postawić się czołowym graczom. Zaczyna się okres kiedy będzie miał sporo punktów do obrony za ubiegłoroczne czalki. Silny fizycznie,bazujący na mocnym podaniu, jak będzie w miarę wstrzelony to powinien sobie poradzić. Myślę, że celuje w wygranie tego turnieju, na odpuszczanie nie ma miejsca.

Sela - Bhambri 1 @ 1.55 Milenium ✅

Dudi potrafi grać na hardzie, to jego ulubiona nawierzchnia, sporadycznie gra na innych, myślę, że tutaj celuje w wygranie turnieju. Jak zagra na swoim poziomie to powinno być do przodu.

Pouille - Jenkins 1 @ 1.50 Milenium ✅

Francuz to naprawdę utalentowany gracz. Bdb serwis, szybka gra, kończące uderzenie, idealnie na twarde korty, młody zawodnik robiący ciągłe postępy. Ostatnio w znacznie lepszej formie od rywala.

Otrzymane punkty reputacji: +22
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Berlocq Carlos - Riba-Madrid Pere, 2 handicap +4.5 gemów, Pinnacle Sports 1.93

6:3, 6:3 ⛔⛔⛔
7 gemów straconych z rzędu to za dużo

VS.

Argentyńczyk obecnie jest na 151 miejscu ATP co totalnie nie odzwierciedla jego umiejętności tenisowych. Przez poprzednie lata walczył w turniejach najwyższych rang, często z dobrymi wynikami. Lecz w tym roku przez kontuzję uda jego loty naturalnie się obniżyły i w ten oto sposób gra w jakimś marnym, Niemieckim challengerze. W pierwszej jak i drugiej rundzie nie miał groźnych przeciwników ponieważ najpierw pokonał Puetza (260 ATP) 4:6, 6:4, 6:2, Christiana (289 ATP) 6:4, 6:3 czy wczoraj Brandsa 6:3, 6:2. Pokonanie dość gładko Daniela robi już wrażenie, lecz Niemiec totalnie nie przypomina tego tenisisty jakim był przed 2-3 sezonów gdzie był w pierwszej 50 ATP. Brands słynny był z tego, że ma potężne podanie lecz teraz nawet mu to nie wychodzi.

Przeciwnikiem Berloqa będzie 27 letni Hiszpan, Riba-Madrid który obecnie jest na 296 miejscu ATP a kiedyś był na 65. On również też padł ofiarą plagi kontuzji która zmasakrowała jego karierę tylko, że znacznie bardziej. Kiedy Hiszpan był w najwyżej formie pokonywał takich tenisistów jak Vesley, Sock, Querrey, Lorenzi, Giraldo, Haider-Maurer, Nishikori, Bolelli i wielu innych.....lecz to było 2-5 lat temu także kupę czasu minęło. Pisząc to miałem na myśli, że Pere w tenisa na dobrym poziomie potrafił grać. Tutaj w Meerbuschu jest już w półfinale i na pewno nie jest to przypadek mimo, że rywali wymagających nie miał. Plusem jest na pewno to, że ni stracił seta. Widzu napisał, że Riba-Madrid jest przebijakiem i totalnie się z tym nie zgodzę.

Owszem jego najlepszą nawierzchnią jest mączka a na twardszych i szybszych kortach facet nie ma wiele do powiedzenia. Jak na swoje 183 cm wzrostu serwisem potrafi mocno walnąć, oczywiście iż nie są to serwisu pokroju Isnera lecz siłę ma. Jakiegoś mega uderzenia kończącego również nie ma, lecz ma na tyle wystarczająco siły, że potrafi zdominować przeciwnika na korcie co daje mu przewagę sytuacyjną a co za tym idzie punkty. Pewnie, że Argentyńczyk w porównaniu do Hiszpana to tenisista o półkę lepszy gdzie po każdym względem jest lepszy no może poza psychiką. Moim zdaniem Hiszpan nawiąże walkę i dlatego stawiam handicap gemowy w jego stronę.

Otrzymane punkty reputacji: +6
93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Ungur - Krajinovic 2 @1.49 Pinnacle ✅
Stawiam tu na zawodnika, który zaprezentował się póki co lepiej w przekroju całego turnieju. Szczególnie wrażenie na mnie zrobiło pokonanie w dwóch setach Lorenziego. Ungur po słabszym okresie tutaj w końcu zrobił dobry wynik, ale w każdym meczu miał przestoje, nie potrafił wygrać dość pewnie nawet w pierwszej rundzie z 20-latkiem z wc (pierwszy set męczył 86 minut). Serb bardzo rzadko daje się przełamać, z Ungurem już zdecydowanie gorzej pod tym względem na tym turnieju mimo że miał łatwiejszą drabinkę, a tym razem odrobić brejka będzie bardzo ciężko. Krajinovic serwisem powinien zrobić robotę, wydaje mi się też że Rumunowi ciężko się gra z takimi graczami jak Serb. Nie potrafię dostrzec argumentów przemawiających za Ungurem.

Otrzymane punkty reputacji: +1
gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Haider-Mauer - Berlocq ✅ 6-2 6-4 ✅
Typ: 1
Kurs: 2.50
Bukmacher: Bet365
Analiza: Bardzo Mnie zdziwily kursy. Haider 61 ranking a Berlocq 151. h2h stare to nawet na to nie patrze. Wiadomo ze zawodnicy z takich ranknigow graja w kratke i nie rewelacyjnie, lecz to Haider Mauer mial gorszych rywali. Pokonał wczoraj Arguello ktory sensacyjnie wczesniej wygral z wyzej rozstawionym Hanescu. w 2 secie Haider Mauer przegrywal juz 0:4 lecz zdolal odrobic na 6:4, wiec jak widac jak chce to potrafi. I to z zawodnikiem podobnie ulozonym w rankingu jak Berlocq. Ciezko mi cos tu konkretnie opisac a wiec podsumuje to szybko. Haider Mauer zapewne bedzie chcial tu zwyciezyc bo w finale ma rywala do przejscia i pokazujac m.in wczoraj ze jak chce i sie postara to umie odwrocic los w swoja strone. Berlocq jego nazwisko raczej niczym nie powala i dla Mnie taki kurs jest godny grania i &quot;ryzyka&quot; chociaz mi sie zdaje ze Austriak (?) powinen to wygrac.

Otrzymane punkty reputacji: +6
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Haider Maurer - Berlocq 2.75 3/10 pinn ✅
Nie wiem czemu buki faworyzuja Berlocq dla mnie faworytem jest Austriak, na upartego mozna sie zgodzic na cos w stylu 50 na 50 ale na pewno Charly nie ma wiecej atutow. Haider dosc regularnie gra w duzych turniejach i na cegle wyglada dosc dobrze. Miewa slabe mecze i nie gra regularnie przez caly mecz swojego najlepszego tenisa ale nie mozna tez mowic, ze to slaby gracz, ktory przypadkiem jest tu w finale. Moze to h2h tak dziala na wyobrazie bo 4-1 dla Argentynczyka. Tylko, ze jeden mecz 2009 a cztery 2011, teraz sytuacja wyglada zupelnie inaczej. Berlocq gra malo w singlu, to taki pojedynczy zryw, no i warto przeanalizowac kogo tu mial na rozkladzie Riba, Puetz, Brands, Garin nie bylo zabardzo z kim przegrac. Haider to inna klasa niz poprzedni rywale. Riba nie potrafil wykorzystac tego dziwnego stylu gry Berlocq bo nie ma takiej sily uderzen, Brands zero regularnosci, Haider potrafi grac mocno i baloniki Argentynczyka moze zamienic na winnery.

Otrzymane punkty reputacji: +40
ted 12,8K

ted

Forum VIP
ciekaw jestem co do meczu Hanescu, dawałbym na Rumuna max 1,5 a kursy wciaz rosna prawie po 3 stoi, albo jakis walkower, krecz albo sie zabawią chłopcy

edit/ nic nowego w swiecie tenisa, hanescu wygrywa 1 seta i oddaje mecz, przyjemne @,3,33 zlapane na schepera

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom