widzu
Forum VIP
Nie wiem po co sie udzielasz, piszesz zeby kibicowac naszemu i, ze w sporcie kazdy ma równe szanse? Co Ty masz 13 lat?Phau tamten sezon miał nazwijmy to "nie zły". Jednak wygrane z takimi graczami, można uznać jako sukces Polaka. Umówmy się, że doświadczeniem i umiejętnościami nie jako Polaka przewyższają. Trzeba jednak docenić to, że mecze zaczyna wygrywać, a o to w końcu chodzi. Nie wydaje mi się, aby Niemiec w formie, miał problem z nazwiskami TOP 200-300. No, ale to już pisanie takie teoretyczne.
Powiesz mi, że Kavcic ma dobry sezon? Sam sobie zaprzeczasz. Przegrał z nazwiskami, które często grają w turniejach rangi ATP - to fakt, ale co w takim razie to nam mówi? A no jedno - nie jest jeszcze wystarczająco mocny, aby cokolwiek na tym polu zdziałać. Oczywiście, przy odpowiedniej pracy, może osiągać lepsze wyniki. Czego mu życzę. Nazwijmy go gwiazdą Challengerową, ale w ATP jeszcze daleko mu, aby osiągać logiczne wyniki.
Kavcic jest faworytem, tak jak powiedziałem, ale nie nazwałbym tego meczu "lokatą roku" itd. Takie teksty z całym szacunkiem, przed meczem można wyrzucić do śmietnika.
Nie jestem jakimś wielkim patriotą itd, aczkolwiek naszemu życzę jak najlepiej i to jemu powinniście kibicować. Obiektywnie Kavcic jest lepszym tenisistą, ale to nie przekreśla (szczególnie w tenisie) szans naszego zawodnika.
Kavcic gra na poziomie ATP, Grzes sie tam nawet nie zblizszy. Te zdanie mówi wszystko o obecnej pozycji obu panów. Koniec tematu. Jak Polak ugra 4 gemy to będzie jego sukces. Pisze, analize w zdecydowanych słowach, jak sledzisz moje typy nie zdarza sie to czesto, nigdy nie uzywam słow pewniak, lokata itp, ale teraz tak uważam i tyle, wiec nie wiem po co sie czepiasz. Moje słowa i ja bede mial tego konsekfecje bo zagrałem za niemal cała kase.