>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 31: Liberec, Segovia, Cortina

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Liberec

Surface: Clay
Prize Money: €42,500 +H
Tournament website: http://www.ltkliberec.cz/cz/atp-svijany-open
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/6795/mds.pdf

Segovia

Surface: Hard
Prize Money: €42,500 +H
Tournament website: http://teniselespinar.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/783/mds.pdf

Cortina

Surface: Clay
Prize Money: €42,500
Tournament website: http://www.atpcortina.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/7073/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/en/atp-challenger-tour

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Skupski/Skupski- Brown/Chiudinelli @2,00 bet 365 całoroczny dał taki kurs to już w ogóle żal nie skorzystać ???? ! ✅✅ w bólach wielkich :p ale kurs był warty ryzyka

Rodzinna instytucja deblowa w postaci Neala i Kena Skupskiego powoli przebija się na wyższy level tenisa deblowego. Na szybkich nawierzchniach naprawdę mocni i mogą trochę zawojować na poziomie ATP. Od Wimbledonu odpoczywali od wspólnego grania, aczkolwiek Ken zdążył w tak zwanym między czasie wygrać Challenger w Recanati w parze z Sharanem w zeszłym tygodniu, również na nawierzchni twardej. Naprawdę dobry występ na Wimbledonie, gdzie ewidentnie zabrakło chłodnej głowy i doświadczenia na najwyższym poziomie i porażka po niezłym meczu 3:2 z parą Matkowski/Zimonjic. Wcześniej finał w Ilkley i wygrana w Surbiton (challengery). Początek roku mieli nie najlepszy, ale grali głównie na ziemi (zdecydowanie nie ich bajka) i w hali. Ogólnie potrafią na szybkich kortach trzymać serwis. Gra na siatce też widać, że z turnieju na turniej co raz lepsza. Mimo, że starszy z braci jednak ciągnie tę parę to widać, że jest między nimi chemia na korcie.
Co do drugiej pary to typowy składak na potrzeby turnieju, który wcześniej ze sobą nie grywał. Dustin umie jako tako grać w debla, ale ostatnimi czasy z żadnym z partnerów nie potrafi osiągnąć fajnego wyniku. Wiadomo, że to dosyć specyficzny typ zawodnika i potrafi przeplatać magiczne zagrania z prostymi błędami. Natomiast Szwajcar nigdy pewnego poziomu nie przeskoczył i zarówno w singlu jak i deblu to średniak (to i tak duże słowo :p ) . W tym roku ogólnie rozegrał mało spotkań w grze podwójnej (większość porażek :p ). W zeszłym roku udało mu się dojść do finału w Halle (w parze z królem Rogerem ). Szwajcar zdążył już w swojej karierze przegrać ze Skupskimi w 2014 roku w Genewie.
Kurs w sportingbecie @1,7 Czekam jeszcze, aż inni się &quot;wysypią&quot; z ofertą ;)

Otrzymane punkty reputacji: +7
J 3,4K

jaja

Użytkownik
Lorenzi - Garin 1.22 ✅✅✅ CAŁE 2 gemy złapał małolat ????
Obu graczy dzieli różnica co najmniej 1 klasy i to dziś powinno być widoczne. Garin na to wygląda, że pozostanie już tylko sporym talentem, który nigdy nie przeskoczy challengerowego pułapu. A Lorenzi jest zbyt doświadczony i na dodatek mimo upływu lat nie schodzi po prostu poniżej pewnego poziomu i bardzo sporadycznie przegrywa z graczami niżej notowanymi od siebie.

Menendez - Halys 1.33 ✅✅✅ no mogło się różnie to potoczyć bo Halys był blisko win 2-0
Ten kurs jest kosmiczny. Hiszpan mega wszechstronny grajek, rok temu miał tutaj finał. Halys miał na początku roku niezłą serię w ITF (2 finały i 2 wygrane z rzędu), ale w mojej opinii nie powinien mieć nic do powiedzenia z Menendezem, tym bardziej patrząc na jego ostatnie wyczyny (Halysa).

Veic - Ramirez 1.2 ✅✅✅ trochę przypajacował w swoim stylu Antek, ale 2-0 zrobił ????
Veic to handlarz i właśnie kiedy to piszę robi ze stanu 2*-1 2-4*, ale mecz powinien wygrać. Rywal to niezły deblista, ale do singla ze swoją &quot;magiczną&quot; techniką to się nie nadaje. Tydzień temu w Bielli Menezes dał mu 1 gema !!!. Do tego Veic ma ostatnio bardzo dobre wyniki a porażki ponosił z rywalami raczej wyżej notowanymi.
Ako Bet 365 1.95

Otrzymane punkty reputacji: +44
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Bourgue-Krstin 2 @1.8
Neidawno pisalem, ze Kstin ma strasznego pecha. Serb przegrywal w ostatnich challengerach za kazdym razem w 3 setach i w 3-im secie zawsze tie-breakem. Za kazdym razem pozniej zaowdnicy z ktorymi przegrywal bli triumfatorami lub finalistami challnegrow, a byli to kolejno Albot w Poznaniu, Lamasine w Tampere i ostatnio Andrej Martin w Bielli. Sadze, ze pech Krstina musi sie w koncu skonczyc. Rywal nielatwy i moze nawet bym nie postawil, ale kurs mnie skusil.
Gigounon-Pavlasek 2 @1.3
Tutaj Pavlasek juz uznana marka i ostatnio bardzo dobre wystepy w challngerach. Germain Gigounon ostatnio duzo slabiej, wiec Czech nie powinien przegrac w Libercu na dzien dobry.

Naso-Krajinovic 2 @1.42
Serb przyjechal jako ubiegloroczny zwyciezca. Krajinovic niedawno wygral challngera w Brundzwiku, byl nawet w reprezentacji Serbii na rozgrywki Davis Cupu w Argentynie. Niby nieduzy turbiej, ale nie widze zeby Krajinovic gdzies indziej mial cos grac pod katem przyszlego tygodnia, wiec moze nawet w tym malym challngerze cos pokaze.

gusto 695

gusto

Forum VIP
Też się zawiodłem na tym Krstinie. Niepewny zawodnik. Często gdy na niego postawię to przegrywa, a gdy nie zagram jego meczu to wygrywa. Nie wiem czy ma pecha. Oglądałem jego mecz np. z Albotem w Poznaniu, gdzie przez prawie całe dwa sety kontrolował mecz i trochę się rozluźnił w końcówce drugiego seta i przegrał to 1-2. Moim zdaniem brakuje mu charakteru i spokoju, bo umiejętności na challengery to on ma.

J 3,4K

jaja

Użytkownik
Lorenzi - Ramirez-Hidalgo 1.36 - Cortina ✅✅✅ mimo wszystko spodziewałem się trudniejszej przeprawy Lorenziego ????
Spotkanie rozgrywane pod honorowym patronatem ZUS-u. Ruben ostatnio i tak zadziwiająco dobre wyniki bo miał straszny przestój, jednak dla wielu mniej doświadczonych, młodszych rywali bywa nadal trudną przeszkodą. Rewelacyny forehand z głębi kortu, niezły serwis. Jednak dziś przeciwnik nie spełnia &quot;odpowiednich&quot; w/w kryteriów. Wczoraj Paolo bez problemów uporał się z Garinem podczas gdy Hidalgo dał 7 bp (2 wykorzystane) kolesiowi rodem z ITF. To może nie będzie spacerek dla Włocha, ale argumentów Ruben, dziś w 2015 na Lorenziego to zbyt wiele nie ma.

Podlipnik/Martin - Cluskey/Fucsovics 1.4 - Liberec ✅✅✅ znowu lokata dnia, liberec daje zarobić ????
Wystarczy prześledzić wyniki Martina i Podlipnika, jakie pary ogrywali z kim, ale po walce ponosili minimalne porażki by uświadomić sobie, że tu tylko wałek może sprawić aby przegrali z takim &quot;składakiem&quot;. Cluskey grywa owszem debla, ale rywali ma jak z łapanki, tu mu się &quot;trafił&quot; Marton, który z deblem wiele wspólnego nie ma. Może gdyby mecz był na hardzie ich szanse nieco by wzrosły. Na mączce są dużo mniejsze niż widzą to bukmacherzy.
Volante/Naso - Neis/Sosua 1.75 - Cortina ✅✅✅ ładnie makarony, ale przypajacować musieli w swoim stylu
Kurs nie kłamie, to ciężki mecz, ale akurat Włochów widziałem w akcji i to jest całkiem dobrze uzupełniająca się para. Rywale coś tam pograli wieki temu i pewnie stąd taki kurs. W ub tygodniu gładko złożeni 2-0 przez Bozo z Napo. Koło takiego kursu ciężko przejść obojętnie.
Reyes/Ramirez - Hubble/Peng 1.4 - Liberec ✅✅✅ mega lokata a przed meczem jeszcze 365 wyjechał z kursem 1,5 ???? $$$
To po prostu nie ta półka. Owszem Hubble i Peng to debliści, ale poziom na jakim są obecnie ich rywale z Meksyku jest o 2 klasy wyższy. Hubble prost z ITF-ów. Nie to zgranie, nie te umiejętności.

Do gry wszystko, ale trzeba szukać buków bo na razie nie każdy ma w ofercie.
Opisy później.

Otrzymane punkty reputacji: +53
M 340

macvas

Użytkownik
Cipolla F. - Kamke T.
Szukałem ciekawego kursu powyżej &quot;dwójki&quot;, który ma pewne szanse powodzenia i przemawia do mnie value tego zdarzenia. Obaj panowie w pierwszej rundzie sprawili jeśli nie niespodziankę, to drobne zaskoczenie, eliminując wyżej notowanych rywali. Z pewnością Tobias jest faworytem dzisiejszego pojedynku, ale duże wrażenie zrobiła na mnie dyspozycja Flavio, który dobrze czuje się w Libercu (rozegra już czwarty mecz). Co prawda pozostawiony w pokonanym polu Hiszpan Carballes Baena nie prezentuje ostatnio wysokiej formy, ale w tym meczu to Cipolla narzucał swoje warunki i jeśli podtrzyma taką dyspozycję kolejna niespodzianka stanie się faktem.
Spotkanie już po 12:30. Puściłem na próbę za &quot;dychacza&quot;.
Jeśli ktoś szuka dopełnienia do tzw. &quot;zwariowanego dubla&quot; to warto wziąć na tapetę starcie:
Cervantes-Huegun I. - Bourgue M.
Hiszpan jest po ciężkim otwarciu, więc dzisiaj może nie dotrzymać tempa. Wczoraj grał bardzo nierówno i nie zdziwi mnie, jeśli dzisiaj znowu zafunduje sobie i Nam męczarnie. Borgue jeśli przegrywa to po walecznych &quot;trzysetówkach&quot;. Stąd w tym meczu widzi mi się właśnie takie rozstrzygnięcie.
Cipolla @2,4 betclic
Cervantes-Huegun (2:1) @4,1 betclic ⛔(2:0) Francuz wypuścił pierwszego seta ze stanu 3:0 do 3:6. Hiszpan dzisiaj już ustabilizował swoją grę, więc zwycięzca mógł być jeden.

AKO: 9,84
stawka: 10zł

G 1,5K

gaevicisti

Użytkownik
Segovia, Hiszpania
Chiudinelli - Molchanov 2 @ 2,31 pinnacle
No Chiudinelli trzeba przyznać, że na trawie w &#39;s-Hertogenbosch zaprezentował się co najmniej dobrze. W kwalach kolejno pokonani: Pouille, De Bakker i Herbert, a do tego w głównej drabince Paire. Zatrzymał go dopiero Mannarino w 1/8. W New Haven i na Wimbledonie już nie przeszedł kwali. Na hardzie grał w tym roku mało (zaczął sezon dopiero w maju) i bilans ma 4/2. Molchanov natomiast 6/9, do tego od koncowki poprzedniego sezonu do końca lutego mógł się pochwalić chlubną serią dziesięciu kolejnych porażek na tej nawierzchni. I w zasadzie mógłbym na tym skończyć analize twierdząc, że Ukrainiec ze Szwajcarem nie ma dziś szans, ale Molchanov ostatnio się trochę pozbierał, ćwierćfinał chalka w Ferganie (przegrał z solidnym Albotem) i w Astanie (pokonał dość znanego na poziomie challengerów Moriyę, a w 1/4 urwał nawet seta Kukushkinowi, który grał tam z &quot;jedynką&quot; i wygrał potem cały turniej). Chiudinelli natomiast dostał ostatnio w Bogocie w papę z 669. obecnie w rankingu Demolinerem, dla którego być może był to łabędzi śpiew jeśli chodzi o turnieje ATP. Obaj w pierwszej rundzie w Segovii pewnie, 2:0 wygrali swoje mecze, różnica taka, że Molchanov pokonał 166. w rankingu Francuza Millota, Chiudinelli natomiast nikomu nieznanego Blanco Parisa. Moim zdaniem mecz 50/50, więc stawiam na tego, na którego jest wiekszy kurs.
powodzenia.
e; szkoda, złamał na 5:4 i serwował po drugiego seta, ale przegrał to podanie do zera, potem porażka w tb.⛔

M 340

macvas

Użytkownik
Segovia, Hiszpania
Kravchuk K. - Gojowczyk P. 1 @ 2,25 betclic ✅ gładkie 2:0
Nie do końca rozumiem taki wysoki kurs na Kravchuka i to jest dla mnie value, który zamierzam zaatakować. Moje argumenty? Wyniki H2H to 2:0 dla Kravchuka. Co prawda obydwa pojedynki miały miejsce pięć lat temu, a do tego ostatni ranking pozycjonuje Petera o dwa miejsca wyżej (156 vs. 154). Niemniej jednak skupiając się na obecnej dyspozycji, dochodzę do wniosku, że przy identycznym bilansie na twardych (3/3) oraz identycznej grupie &quot;leszczaków&quot; jakich ostatnio odprawiali, buki zwyczajnie przesadziły z forowaniem Gojowczyka. Zapowiada się wyrównany mecz, w którym przeczuwam że górę weźmie spokój i wyrachowanie Kravchuka nad młodszym (acz bardziej utytułowanym) Niemcem.

I mam w planach jeszcze taki bardziej wyważony dubel z Cortiny.
O ile do pierwszego starcia nie mam wątpliwości o tyle w drugim liczę, że swoją formą Lorenzi pociągnie ten mecz. Co prawda obydwa duety bogatej historii nie mają, ale Viola to nie jest anonimowy gość i sądzę, że nie zawali na tak wczesnym etapie.
Arnaboldi - Cagnina 1 @ 1,33 betclic ✅
Lorenzi, Viola - Cagnina, Fransen 1 @ 1,30 betclic ✅
AKO 1.729
stawka: 55zł

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 3,4K

jaja

Użytkownik
Albot - Londero 1.4
Radu długo mnie nie przekonywał do swoich umiejętności, ale musiałem zmienić o nim zdanie. W tym roku sporo solidnych występów (na różnych nawierzchniach) i ostatnio finał w Poznaniu, gdzie zagrał 3 naprawdę bardzo dobre spotkania. Forma pewnie nie uciekła, i takie &quot;paralityka&quot; jak Londero powinien bezproblemowo poskładać.
Gaio/Giannessi - Sabanov/Sabanov 1.61 ⛔⛔⛔ bardzo słabo na tle Chorwatów zaprezentowali się Włosi
Chorwaci to zwykle wynalazki, klepią po itf i dostają po ryju z takim rywalami, że trzeba mocno się naszukać aby dociec kim on są. Ostatnio coś pograli w challach, ale to dla nich imo dalej za wysoki poziom. Jeśli Włosi &quot;chcą&quot; wygrać ten mecz, powinni to zrobić spokojnie i to pewnie 2-0.
Bet 365 dubel 2.26 ⛔⛔⛔
stawka bez szaleństw

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 3,4K

jaja

Użytkownik
Basic - Smith od 1.24 do 1.33 ⛔⛔⛔ chętnie poczytam jak ktoś może niech napisz coś o connorze ????
Mirzę Basica widziałem wielokrotnie w akcji i kiedyś nawet live 2 razy i to jest co najmniej o klasę lepszy gracz od Smitha. Ta co by nie mówić sensacyjna wygrana z Brownem jest pewnie wynikiem tego, że Marley się zawinął zza ocean na cykl US Open series (meczu przyznaje nie oglądałem). Kurs 1.33 do dubla idealny.

Lee/Motti - Sabanov/Sabanov 1.59 ✅✅✅ hehe nie wiem skąd ten kurs 1.72 w 365, ale to był hit na dziś, sensowna para i pokazała miejsce chłopcom z itf
Konsekwentnie przeciwko Chorwatom. Wczoraj oglądałem niemal całe spotkania z Włochami, którzy na tle braci zaprezentowali się bardzo słabo. I o ile jeszcze grę na siatce, czy brak umiejętności skutecznego zamykania kątów można zrzucić na karb małej ilości gier deblowych to już fatalny return oraz mizerną grę z głębi pola trudno wytłumaczyć. Dziś bracia dostają klasycznych deblistów, wspólnie ogranych i z dużo większym potencjałem niż wczorajsza para. Chorwaci naprawdę nie zachwycali wczoraj i dziś sądzę, że ich wszelkie braki, a poza serwisem jest ich sporo, Motti i Lee obnażą.
Czekam gdzie się to da dublem sklecić.
Dubel 2.22 Bet 365
⛔⛔⛔

Otrzymane punkty reputacji: +23
M 340

macvas

Użytkownik
Bardzo ciekawie zapowiadają się dzisiejsze ćwierćfinały w Cortinie.
Jako pierwsze, pod uwagę wziąłem te rozpoczynające się w okolicach południa:
Munoz-De La Nava D. - Giannessi A.
godzina: 11:00
Chociaż Włoch prezentuje się na własnych śmieciach przyzwoicie to nie idzie zauważyć, że więcej argumentów przemawia dzisiaj za zwycięstwem Daniela. Co prawda dawno ze sobą nie grali, ale H2H mamy 2:0 na korzyść Hiszpana. Alessandro ostatnie kilka pojedynków to mecze z zamykającymi ranking ogórkami, a jego ostatni mecz z rodakiem Virgili był zacięty (trzysetowy) i pokazał pewne braki, które Munoz z pewnością wykorzysta.
Swoją drogą dzisiaj, po niezłym kursie byłaby to nie lada niespodzianka, gdyby Włoch odprawił Hiszpana. Ja tego nie czuję, bo Daniel ma już swoje lata, ale i nie lada doświadczenie. W tym turnieju gra dobry tenis i widzę go w półfinale.
A co do Włochów to mam zresztą lepszego kandydata &quot;na awans&quot; do kolejnej rundy:
Lorenzi P. - Brands D.
godzina: 12:30
Patrząc na dyspozycję Paolo wydaje mi się, że ta idzie w górę a sam zawodnik wypośrodkował się. Ostatnio jest na tyle dobrze, że nie gubi punktów z drugą setką rankingu, a w pojedynkach z mocniejszymi rywalami może nie ociera się jeszcze o zwycięstwa, ale z pewnością jakąś tam lekcję tenisa odrabia, by później samemu dyktować warunki wobec tych &quot;z dołu&quot;.
Dzisiaj, po drugiej stronie kortu staje Niemiec Brands, którego forma również idzie w górę. W lipcu całkiem nieźle pogrywał na niemieckich chelkach i do tego tryumfował na mniej znaczącym futu, ale teraz rozmawiamy o innej skali wydarzenia, a zwłaszcza poziomie rywali. Daniel ma jeszcze sporą drogę przed sobą aby nawiązać do sezonu w którym wystrzelił z formą i realnie patrząc ten ćwierćfinał to powinien być max jego aktualnych możliwości.
H2h mamy 3:2 dla Paolo, z czego dwa ostatnie mecze wygrywał Daniel, ale jak wspominałem, było to w sezonach , kiedy Niemiec grał tenis o conajmniej jeden poziom wyżej niż obecnie.

Moje typy:

Munoz @1,65 betclic ✅✅✅
Lorenzi @1,48 betclic ✅✅✅
ako 2,442
Z uwagi na nocne wtopy w Waszyngtonie gram delikatnie za 25zł

Otrzymane punkty reputacji: +27
D 5

dcake

Użytkownik
Basic - Smith od 1.24 do 1.33
Mirzę Basica widziałem wielokrotnie w akcji i kiedyś nawet live 2 razy i to jest co najmniej o klasę lepszy gracz od Smitha. Ta co by nie mówić sensacyjna wygrana z Brownem jest pewnie wynikiem tego, że Marley się zawinął zza ocean na cykl US Open series (meczu przyznaje nie oglądałem). Kurs 1.33 do dubla idealny.

Lee/Motti - Sabanov/Sabanov 1.59 ✅✅✅ hehe nie wiem skąd ten kurs 1.72 w 365, ale to był hit na dziś, sensowna para i pokazała miejsce chłopcom z itf
Konsekwentnie przeciwko Chorwatom. Wczoraj oglądałem niemal całe spotkania z Włochami, którzy na tle braci zaprezentowali się bardzo słabo. I o ile jeszcze grę na siatce, czy brak umiejętności skutecznego zamykania kątów można zrzucić na karb małej ilości gier deblowych to już fatalny return oraz mizerną grę z głębi pola trudno wytłumaczyć. Dziś bracia dostają klasycznych deblistów, wspólnie ogranych i z dużo większym potencjałem niż wczorajsza para. Chorwaci naprawdę nie zachwycali wczoraj i dziś sądzę, że ich wszelkie braki, a poza serwisem jest ich sporo, Motti i Lee obnażą.
Czekam gdzie się to da dublem sklecić.
Dubel 2.22 Bet 365
Nigdzie się nie wybiera na razie, za półtora tygodnia ma nawet turniej w Meerbusch. Brown po prostu takie turnieje często gra treningowo.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom