Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni singiel: Binghamton (
USA), twarda
Godzina: 23:30
Spotkanie: Alexander Ward - Daniel Evans
Typ: handicap setowy 1 (+1.5)
Kurs: 2,06
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Spotkanie 1 rundy, gdzie zmierzą się ze sobą dwaj Brytyjczycy. Zdecydowanym faworytem w tym pojedynku jest Evans, co trochę mnie zdziwiło, bo spodziewałem się nieco bardziej zbliżonych kursów. Obaj blisko siebie w rankingu
ATP, gdzie Ward jest na 336 pozycji natomiast Evans na 322 miejscu. Obaj panowie są rówieśnikami, mają po 28 lat. W ostatnich tygodniach lepiej sobie radził Daniel ale było to na kortach trawiastych. Żeby aż tak dużym faworytem według buków był Evans ? Nie twierdzę, że nie zasłużył aby być tym faworytem ale według mnie nie aż na takie kursy. Początkowo chciałem zaryzykować na zwycięstwo Alexandra w całym meczu ale wybieram bezpieczniejszy typ na niego z handicapem setowym +1.5, bo kurs na to i tak bardzo fajny. Nie sądzę żeby był to jednostronny pojedynek zakończony zwycięstwem Evansa w dwóch setach. Raczej spodziewam się tutaj wyrównanego pojedynku i zwycięstwa któregoś z panów w 3 setach. Obaj do tej pory grali ze sobą 2 razy i oba te pojedynki kończyły się w 3 setach. Najpierw w 2013 roku w Sunderlandzie (
Wielka Brytania) na kortach twardych wygrał Evans 2-1 (2-6 , 6-1 , 6-2) a następnie w Felixstowe (
Wielka Brytania) na kortach trawiastych znów wygrał Evans 2-1 (6-4 , 3-6 , 7-6). Oba te spotkania rozgrywane na turniejach rangi
ITF. Dzisiaj też spodziewam się meczu, który zakończy się w 3 setach. Ward jeśli nie wygra spotkania to tego jednego seta myślę, że ugra. Alexander szybciej zaaklimatyzował się z Ameryką Północną, bo po Wimbledonie wystąpił w turnieju challengerowym w kanadyjskim Gatineau, gdzie wprawdzie odpadł zaraz w 1 spotkaniu z Chińczykiem Li przegrywając 0-2 (4-6 , 6-7) ale dla Evansa po Wimbledonie będzie to dopiero pierwsze spotkanie i myślę, że lepiej "zadomowiony" z Ameryką Północną może być Ward i też może mieć to jakieś znaczenie w tym spotkaniu.
0-2 (2-6 , 6-7)
Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni singiel: Binghamton (
USA), twarda
Godzina: 19:00
Spotkanie: Jay Clarke - Yunseong Chung
Typ: 1
Kurs: 2,15
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
W tym spotkaniu 1 rundy również próbuję niespodzianki. Faworytem buków jest Koreańczyk Chung ale ja próbuję w stronę Brytyjczyka Clarke. Lepiej zaaklimatyzowany z tym kontynentem powinien być Chung, który wystąpił tutaj już na dwóch turniejach w Kanadzie w Winnipeg i Gatineau, gdzie odpadał w obu turniejach w 2 rundzie. Clarke od Wimbledonu nie grał i teraz wystartuje po wielkim szlemie tym turniejem. Dla mnie trochę lepszym tenisistą jest Jay. Chung jest tutaj faworytem chyba tylko ze względu na to, że przed turniejami w Kanadzie wygrywał dwa turnieje z rzędu w Daegu i Gyeongsan. Jednak były to turnieju z cyklu futures a do tego rozgrywane w Korei Południowej na jego ziemi. Wiadomo obsada w tych turniejach nie była jakoś mocno wymagająca. Poza Koreą Południową w turniejach o wyższej randze Yunseong już tak dobrze sobie nie radzi i pod tym względem Clarke ma lepsze statystyki. Próbuję tutaj pograć na zawodnika, który zajmuje wyższe miejsce w rankingu
ATP, bo Clarke jest na 225 miejscu a jego rywal na 335 pozycji. Jeśli gdzieś ma paść niespodzianka w całym meczu w dzisiejszych spotkaniach w Binghamton to z pewnością własnie tutaj.
Zobaczymy co to będzie w tych dwóch spotkaniach dzisiaj
2-0 (6-1 , 7-6)