>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzień 29: Binghamton, Granby, Eskisehir, Poznań, Recenati

Status
Zamknięty.
waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Recanati
Ouanna-Guez@2.00 b365
Guez na hardzie świetnie się czuje.W tym roku jeden turniej już wygrał i 2 razy meldował się w finale.Tutaj w Recanati 2 pierwsze rundy przeszedł bez straty seta pokonując gospodarza Arnaboldiego i swojego rodaka Martina,który w tym meczu grał w roli faworyta.
Ouanna bez formy.Najwyżej gdzie doszedł to 3 runda w Montpellier.Niby nie pałętał się po futuresach tak jak Guez,ale to gracze raczej zbliżeni poziomem do siebie.W rankingu jeśli dobrze pamiętam to dzieli ich tylko kilka miejsc.
Obaj Francuzi spotkali się już w tym roku na hardzie.Zwyciężył Guez 2-0.
Trzeba dodać,że panowie dobrze się znają,grali bowiem razem w deblu ????
Oprócz zwycięstwa Gueza zagram jeszcze delikatnie over i dw.2-1.Nie spodziewam się tutaj jakiegoś szybkiego rozstrzygnięcia.
Kilka sprostowań , żeby pozostali mieli obraz .
Po pierwsze i najważniejsze - trzeba odróżniać mecze na Hardzie a te w Hali (tzw.Indoors). Guez w tym sezonie na Hardzie bilans zaledwie 4/2 , a te finały o których piszesz to mecze w Hali i to wszystko poziom ITF !!
Kolejny argument, zawodnicy spotkali się ale właśnie w turnieju w HALI a nie na HARDZIE !! Oczywiście, obie nawierzchnie twarde, ale gra w Hali zdecydowanie różni się od gry na Hardzie. W tym turniejach gdzie Guez odnosił te finały itd, te nawierzchnie z reguły są dużo szybsze .Z resztą wystarczy spojrzeć na staty Gueza z poprzednich lat, zawsze bardzo mało gra na Hardzie a zdecydowanie więcej w Hali i tam odnosi swoje sukcesy.
To tyle, bo ta analiza strasznie wprowadza w błąd czytających. Ja typu nie neguję, ani nie stawiam kto tu wygra, ale trzeba sprostować podstawowe informacje które podał autor analizy .

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Guez jest bardziej regularny od rywala, a w przypadku tego hardu w Recanti to mu pomoże, dla mnie no bet z lekkim wskazaniem na Gueza. Ouanna jak bedzie trafiac to wygra ale w tym sezonie jest pGuez jest bardziej regularny od rywala, a w przypadku tego hardu w Recanti to mu pomoże, dla mnie no bet z lekkim wskazaniem na Gueza. Ouanna jak bedzie trafiac to wygra ale w tym sezonie jest p[od formą

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Kilka sprostowań , żeby pozostali mieli obraz .
Po pierwsze i najważniejsze - trzeba odróżniać mecze na Hardzie a te w Hali (tzw.Indoors). Guez w tym sezonie na Hardzie bilans zaledwie 4/2 , a te finały o których piszesz to mecze w Hali i to wszystko poziom ITF !!
Kolejny argument, zawodnicy spotkali się ale właśnie w turnieju w HALI a nie na HARDZIE !! Oczywiście, obie nawierzchnie twarde, ale gra w Hali zdecydowanie różni się od gry na Hardzie. W tym turniejach gdzie Guez odnosił te finały itd, te nawierzchnie z reguły są dużo szybsze .Z resztą wystarczy spojrzeć na staty Gueza z poprzednich lat, zawsze bardzo mało gra na Hardzie a zdecydowanie więcej w Hali i tam odnosi swoje sukcesy.
To tyle, bo ta analiza strasznie wprowadza w błąd czytających. Ja typu nie neguję, ani nie stawiam kto tu wygra, ale trzeba sprostować podstawowe informacje które podał autor analizy .
Dzięki za zwrócenie uwagi.Pisane na szybko,bo mecz za pasem i przeoczyłem w sumie bardzo ważną informację.
Co do tego,że te finały Gueza to ITF to pisałem o tym,że Ouanna nie pałętał się tak jak przeciwnik po futuresach.Mieliśmy już jednak trochę takich spotkań,gdzie gracze robiący dobre wyniki w ITF wygrywali z będącymi zupełnie bez formy zawodnikami grającymi w challengerach,którzy jeździli z turnieju na turniej odpadając w 1 czy 2 rundach.

seboes 507

seboes

Użytkownik
tenis Binghamton 21.15
mecz: Sandgren - Kuznetsov ----
typ: 1
kurs:2.20
Sportingbet
Spotkanie ćwierćfinałowe challengera na nawierzchni betonowej w Binghamton. Faworytem bukmacherów w tym spotkaniu pozostaje Kuznetsov, aczkolwiek ja mam inne zdanie na temat tego spotkania. Wydaję mi się, że kursy są nieco przesadzone. Sandgren w kwietniu tego roku osiągnął najlepsze swoje miejsce w rankingu ATP (209). Wtedy jednak nastąpił spadek w rankingu za sprawą głownie tego, że tenisiści przenieśli się na wolniejszą nawierzchnie ceglastą. Na szczęści 22- latka do kalendarza wracają korty twarde i od razu widać lepsze wyniki. Przed tygodniem osiągnięty finał challengera a w tym turnieju dwa zwycięstwa z solidnymi Youngiem oraz Bozoljacem. W drugiem meczu Tennys bardzo dobrze radził sobie z momentami świetnym serwisem Serba. Liczę, że dzisiaj przy słabszym serwisie urodzonego na Ukrainie Kuznetsova będzie równie dobrze. Kuznetsov w tym turnieju najpierw męczył się z 19-letnim Harrisonem a w kolejnej rundzie miał mnóstwo szczęścia, gdyż jego przeciwnik Szwajcar Bohli zszedl z kortu z kontuzją po wygraniu pierwszego seta 6-2. Obaj gracze spotkali się pod koniec poprzedniego roku i wtedy nie będący faworytem młodszy z tej pary wygrał 2-0. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie podobnie.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Robert - Dzumhur 1,64 DOXXbet

Oj jake kursy dali bukmacherzy, jestem w szoku. W sumie tez duże róznice, od 1.50 do 1,64 strasznie duże... Buki chyba nie wiedzą jak sie zabrać za ten mecz. Ja myslalem, ze bedzie max 1.40 a tu niespodzianka.

Dzumhur świetny wynik, półfinał challka to dla niego wielka sprawa, pokonał dziadka Phau, Rufina, któremu sie nie chciało. No i wczoraj mały cyrk w meczu z naszym pół amatorem. Panfil w drugim secie przegrywał 4:0 jak sie nie myle i pozniej Polak się spalił i oddał wszystkie gemy do końca(bez komentarza)...

Robert jak dla mnie wielki nie wykorzystany potecjał. Na lata w mojej pamieci zostanie mecz na RG z przed kilku lat z Berdychem. Ograł wtedy Czecha po fantastycznym meczu, gdzie winner gonił winner a w nastepnej rundzie przegrał bez walki z duzo słabszym rywalem... Taki to jest Francuz, ale tutaj widać walka. Wczoraj pokonał znakomicie dysponowanego w ostatnim czasie Sousa. W zeszłym tygodniu w Holandii porazka z Hunta, który wygrał cały turniej.

Czysto tenisowo to Francuz jest o klase lepszym zawodnikiem, no ale gra w kratke, ale półfinał zepnie sie na maxa, i pokaże swój optymalny tenis. Nie bedzie czekał na błedy rywala, sam przejmie incjatywe, licze na kilka fajnych winnerów z jego strony ????

siwy1991 42

siwy1991

Użytkownik
Chiudinelli - Goffin 2 @ 1.40 i 0:2 @ 2.10
Duża promocja na wygraną Belga, Chiudinelli dzięki korzystnym wynikom w innych meczach i losowaniu doszedł jak na siebie tak daleko, pokonując po drodze bardzo słabych rywali (odpowiednio miejsca w rankingu: 337, 431 i 434) Do tego z dwoma z nich wygrał dopiero w 3 setach. Lata świetności ma za sobą, natomiast David nieźle radzi sobie na challkach w Turcji i dzisiaj powinien spokojnie w dwóch setach ograć Szwajcara. Wczoraj na luzie pokonał Becka, który także dosyć dobrze prezentuje się ostatnio na hardzie. 2.10 na 0:2 dla Belga to super kurs warty niewielkiego w tym meczu ryzyka.

Otrzymane punkty reputacji: +4
gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Robert leci po finał. Wczoraj po bardzo fajnym meczu (dużo lepszym niż pojedynek dwóch Hiszpanów) pokonał Souse. Solidny tenis na poziomie ATP. Dzumhur kilka leveli niżej niż Francuz. Kurs fajny, można grać.

Carreno-Busta gra w tym roku bardzo duzo i chyba powoli łapie zadyszke. W Poznaniu prezentuje się słabo i w sumie dwa razy był na wylocie, ale jakoś mu się udało. Haider-Maurer , turniejowa jedynka tutaj może pochwalić się lepszą formą niż jego rywal. Kurs ponad 2,0 na Austriaka przy takiej dyspozycji Hiszpana jak najbardziej do wzięcia.

Otrzymane punkty reputacji: +4
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Carreno-Busta gra w tym roku bardzo duzo i chyba powoli łapie zadyszke. W Poznaniu prezentuje się słabo i w sumie dwa razy był na wylocie, ale jakoś mu się udało. Haider-Maurer , turniejowa jedynka tutaj może pochwalić się lepszą formą niż jego rywal. Kurs ponad 2,0 na Austriaka przy takiej dyspozycji Hiszpana jak najbardziej do wzięcia.
Nie wiem jakim cudem Carreno-Busta jest faworytem z Haiderem. Talent chlopak bez dwoch zdan tylko forma nie za ciekawa. Wczoraj sie tak meczyl, ze az mi go bylo zal. Nie wiem ile godzin by ten chlopak wytrzymal jako magazynier, rolik czy ktokolwiek, kto musi ciezkopracowac kilka godzin dziennie. Haidera nie znosze ale sadzilam, ze to na niego bedzie z 1,50 a jest... 2,10. Moze czegos nie wiem albo wyrywkowe ogladanie powoduje, ze mam jakas dziwna ocene ale akurat wczorajsze mecze obu widzialam od deski do deski. Hiszpan nie wygladal dobrze.
W trakcie pisania jeszcze wzroslo do 2,20 moze jednak czegos nie wiemy... czasem ocena czysto tenisowato za malo, wiadomo &quot;bialy sport&quot;.

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Binghampton
Klahn-Krajicek over 22.5@1.90 ✅ b365
Krótko_Obaj zawodnicy w dobrej formie w tym roku.Obaj wygrywali już turnieje lub meldowali się w finałach.Faworytem według buków jest Klahn,ale IMO ciężko tutaj wytypować zwyciężcę.
Klahn w tym roku na hardzie z bilansem 20/5,jego przeciwnik 22/7.
Grali ze sobą na początku roku,zwyciężył Klahn 7-6,6-1.
Dziś liczę na trochę dłuższy pojedynek.

seboes 507

seboes

Użytkownik
tenis Recanati 19:00
mecz: Guez - Menendez
typ: 2
kurs:1.90
Betclick
Analiza:
Spotkanie półfinałowe challengera we włoskim Recenati. Czekałem na kursy na właśnie to spotkanie i wydawało mi się, że więcej jak 1.50 na Hiszpanie nie będzie. Widziałem większą część jego poprzednim meczów i grał bardzo dobrze. Jego tenis wygląda jak by nie był Hiszpanem. Dysponuje silnym i skutecznym serwisem, uderza mocna i gdy tylko nadarzy się okazja to poluje na piłkę kończącą. Guez to 31-letni niemal tenisista z Francji. Zazwyczaj kiedy tylko może to bierze udział w turniejach na cegle ewentualnie na hali. Na kortach twardych na etapie półfinału ostatnio meldował się w 2010 roku. Tutaj prezentuje się nadzwyczaj dobrze. Chociaż jak dotąd pokonywał ostatnio słabych (Martin, Arnaboldi) czy niezwykle bezradnego gdy nie wchodzi serwis Ouanne. Mój faworyt jest w dobrej formie. Przed tygodniem w 3 setowym pojedynku uległ Beckerowi w półfinale mocniejszego niż ten turnieju. Dwa tygodnie wstecz także widzieliśmy Hiszpana na tym etapie turnieju. Mam nadzieję, że dzisiaj w końcu ten półfinał zostanie przełamany i jutro Menendez będzie walczył w finałowym pojedynku.

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Ktoś kto pisze, że Dzumhur jest kilka leveli od kogokolwiek z zawodników z challenegra w Poznaniu powinien sobie dać spokój przynajmniej na jakiś czas z obstawianiem. Ja po meczu z Ruffinem (któremu jak &quot;eksperci&quot; twierdzą się nie chciało, co jest totalną bzdurą) stwierdziłem, że ten chłopak zajdzie daleko, bo jest bardzo regularny i wyciąga naprawdę bardzo ciężkie piłki z narożników. Oprócz tego dysponuje świetnym returnem (jak na ten poziom). Z Panfilem w 2 secie Dzumhura wkurzyła sędzina i organizator karą 100 euro na walnięcie piłką, co jest idiotyzmem organizatorów, bo zrobił to jak już nikogo nie było na korcie.
Dzisiaj jest finał i no bet, bo haider jednak ma mocny i w miarę precyzyjny serwis, trudno będzie go przełamać. Tyle ode mnie i pozdrawiam trzeźwo myślących.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Się możesz zachwycać Dzumhur po fakcie itp. Prawda jest taka, że gdyby Panfil miał jaja bt ogranał trzeciego seta i tyle, a nie jakas wspaniała gra rywala. Wczora Robert do stanu 5:2 w drugim secie grał tak jak się spodziewano. Cały 1 set wygrywał, drrugi znowu jakiś kabaret... Robert pokazał na co go &quot;stac&quot; czyli z dobrej gry zaczeły sie głupie bledy i oddał mecz rywalowi. W twoich oczach Dzumhur zagrał fantastycznie? Spoko, jak dla mnie Panfil i Robert pokazali, jakimi są janami i tyle ????

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Haider Maurer A. v Dzumhur D.
3,15 MarathonBet

Jak każdy wie Dzumhur powinien pożegnać się z tym turniejem już wczoraj, jednak wola walki i duża pomoc ze strony Francuskiego rywala, pomogła wrócić ze stanu 5:2 w drugim secie i ostatecznie wygrać mecz. Ktoś kto gra w tenisa, wie, że takie zwycięstwa są bardzo potrzebne i dają niesamowicie dużego kopa. Znam wiele przypadków gdzie zawodnik myślami był już w domu a tutaj wygrana meczu, i następnie turnieju. Dzisiejszy rywal Damira w moim przekonaniu nie gra zbyt ciekawego tenisa, dla mnie to jest zwykły szary, przeciętny tenisista. Czasami zabłyśnie, jednak to nie jest długotrwałe. Co tutaj więcej pisać, sądzę, że ten kurs powyżej 3 to jakaś kpina. Mecz 50/50. Obaj na mączce odnoszą najlepsze wyniki. Tak jak ktoś wyżej pisał Damir niesamowicie walczy o każdą piłkę. Dodatkowo dysponuje całkiem niezłym serwisem. Tak więc, polecam próbować bo według mnie warto.

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Lacko (v Dancevic) 1.72 bet365 ⛔ 4/6 7/6 3/6
Finał Challengera w Granby, turniejowa jedynka zagra z reprezentantem gospodarzy Danceviciem. Lacko wygrywa te spotkania jak na jedynkę przystało, stracił w 4 rundach łącznie 17 gemów, ale nie ma co się oszukiwać przeciwników nie miał zbyt poważnych, zresztą Dancevic także. Lacko widziałem w kilku spotkaniach i grał bardzo pewnie, serwis idealny na tą nawierzchnię, przy returnie też dawał mało szans przeciwnikom. Dancevic wraca po kontuzji, gra dobry turniej, ale przeciwnicy na pewno pomogli mu w takim wyniku. Wydaje mi się, że Lacko na tej nawierzchni będzie bardzo ciężkim przeciwnikiem dla Franka i po takim kursie warto zagrać. H2H 3-2 dla Lacko, ostatnie spotkania 2 lata temu, na hardzie 3-1.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom