Spotkanie: M.Kukushkin - M.Daniel
Typ: 1
Kurs: 2.50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Kolejny dzień turnieju we włoskim Reggio Emilia...faworyzowany Brazylijczyk Daniel to obecnie 105 tenisista świata, jego dzisiejszy rywal Kazach Kukushkin jest niżej notowany bo na miejscu 175. Tak więc rankingowo Daniel bije rywala dziś na głowę...ale w takich pojedynkach niekiedy to nie ma znaczenia żadnego.
Przeanalizujmy grę Kukushkina:
Reggio Emilia, Włochy, Europa
23/06/2009 R32 Kukushkin, Mikhail vs. Hormazabal, Guillermo 2:0 6:3 6:4
Roland Garros Kwalifikacje Paryż, Francja, Europa
21/05/2009 R64 Kukushkin, Mikhail vs. Fognini, Fabio 0:2 3:6 6:7
19/05/2009 R128 Kukushkin, Mikhail vs. Estrella, Victor 2:0 7:5 6:4
Madrid, Spain, Qualifying, Europa
09/05/2009 Runda kwalifikacyjna Kukushkin, Mikhail vs. Korolev, Evgeny 0:2 2:6 3:6
Estoril, Portugalia, Europa
05/05/2009 R32 Kukushkin, Mikhail vs. Ferrero, Juan Carlos 0:2 6:7 3:6
Tunis, Tunezja, Afryka
28/04/2009 R32 Kukushkin, Mikhail vs. Machado, Rui 1:2 6:2 4:6 2:6
Jak widzimy wielkiego szału nie ma...aczkolwiek po odpadnięciu z eliminacji do Garrosa ten zawodnik miał praktycznie miesiąc odpoczynku co w pojedynku z Hromozabalem procentowało i było widoczne...awans do 2 rundy wywalczony w dobrym, solidnym stylu. Dziś jednak rywal wymagający dużo dużo więcej...Daniel jednak mnie nie zachwyca ostatnio, co prawda sezon ma dość obiecujący:
* maj - ćwierćfinał w Belgradzie (porażka z Seppim 0:2)
* maj - wygrana w turnieju w Zagrzebiu !
* maj - 3 rundy eliminacyjne i porażka w 1 rundzie R.Garrosa z Nadalem 0:3
Jak widzimy Brazylijczyk jest zajechany...takie moje zdanie...2 ciągu 3 tygodni zagrał sporo meczy, owszem wygrywał i grał dalej i na pewno to sugeruje dziś fakt iż jest zdecydowanym faworytem, jednak wydaje i się, że ten turniej Daniel traktuje ulgowo...już w 1 rundzie miał problemy:
Reggio Emilia, Włochy, Europa
23/06/2009 R32 Daniel, Marcos vs. Vagnozzi, Simone 2:1 5:7 6:2 6:4
I mimo iż też miał właściwie miesiąc wolnego to jednak zmęczenie jest u niego widoczne...Daniel jest faworytem ja jednak dziś liczę na świeżości większą chęć wygranej po stronie Kazacha który w tym turnieju może ociągnąć dużo...jak będzie zobaczymy...Daniel po znakomitym maju myślę, że jednak dziś odpadnie...oby tak było

Kibicuję z całego serca dziś Kukushkin`owi