Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni singiel: Aix en Provence (
Francja), ziemna
Godzina: 15:00
Spotkanie: Elias Ymer - Reilly Opelka
Typ: 1
Kurs: 1,76
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Zgadzam się z rybarzem i też idę w stronę wygranej Ymera. Wprawdzie Opelka w pierwszym spotkaniu nieoczekiwanie wyeliminował Lajovicia ale głównie dlatego, że to rywalowi za bardzo się nie chciało grać i biegać a nie, że Amerykanin zagrał piękny mecz. Dzisiaj już będzie dużo trudniej, bo jak kolega napisał Ymer w tamtym sezonie doszedł do półfinału i broni tutaj punktów zdobytych rok temu. Eliasowi napewno będzię się chciało dużo bardziej niż Lajoviciowi i to będzie dużo cięższy mecz dla Opelki. Na europejskiej cegle dużo bardziej ogranym zawodnikiem jest tenisista Szwedzki i zdaję się tutaj na jego doświadczenie. Opelka bez wątpienia to chłop jak dąb i siła serwisu to jego główny atut ale podejrzewam, że może zabraknąć mu doświadczenia w poruszaniu się na europejskich kortach ceglanych i pod tym względem będzie odstawał od Ymera, który powinien tutaj być zwinniejszy i szybszy. To są tylko moje przewidywania i nikt z tym się nie musi zgadzać ale myślę, że dużo tutaj zależy od serwisu Amerykanina. To, że będzie mocno serwował nie ulega wątpliwości ale wszystko zależy od precyzji. Jeżeli tylko przydarzy mu się kryzys w tym fragmencie gry to myślę, że Elias bez problemu to wykorzysta a uważam, że przez cały mecz precyzyjnych asów serwować nie będzie
Zobaczymy ja idę w stronę Ymera.
0-2 (6-7 , 6-7)