>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzień 16: Guadalajara, Santos, Savannah, Vercelli

Status
Zamknięty.
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik

Volandri gra jednoręczny bekhend który dla mnie jest bardzo komiczny i nie stanowi żadnego zagrożenia dla przeciwnika pod względem wygrywającego uderzenia. Forhend prezentuje się nieco lepiej pod względem siły ale mimo wszystko Włoch nie jest mistrzem jeśli chodzi o &quot;winnersy&quot;. Jego styl to przerzucanie piłki na drugą stronę, mieszanie gry, długie wymiany, mało ryzyka i ogólnie tenis jak dla mnie nudny jak flaki z olejem. Dodatkowo serwis który nie jest żadnym zagrożeniem i służy mu tylko aby wprowadzić piłkę do gry co gorsza Włoch popełnia mnóstwo podwójnych błędów a jego drugie podanie to wystawki dla przeciwników.
Oczywiście taki styl wystarcza na wielu słabych zawodników ale w finale nie zmierzy się z kolnym słabiakiem. Jego przeciwnikiem będzie Taro Daniel, Japończyk który jest na 201 pozycji ATP a w przeszłości był na 155. Lecz tak jak napisałem wcześniej, rankingi nie grają. Azjata jest fenomenem samym w sobie, że czuje się najlepiej na clayu a nie na hardzie ponieważ większość graczy z tego kontynentu gra najlepiej na twardych kortach. Daniel ogólnie jest rezydentem w Walencji także w Hiszpanii doskonali swoją grą na ziemnych kortach nie od dzisiaj. Taro jak na Japończyka niski nie jest ponieważ ma 190 cm wzrostu i często dzięki wyższej budowie ciała potrafi sobie wypracować wiele łatwiejszych punktów. Daniel sezon na clayu zaczął dobrze ponieważ przez kwalifikacje doszedł do I rundy w Casablance później również przez kwalifikacje doszedł do ćwierćfinału Mersin challenger gdz odpadł z późniejszym wygranym tego turnieju i teraz zanotował tutaj finał.
Daniel tak jak i Filippo doszedł do finału nie tracąc seta. Również nie miał wymagającej drabinki ale w moim odczuciu pokonał groźniejszych rywali którzy byli bardziej agresywni. Taro ma 22 lata czyli jest młodszy od swojego przeciwnika o 12 lat. Lecz Japończyk mimo swojego młodego wieku ma na koncie już kilka wartościowych wyników tj. 2014 finał Sevilla challenger, ćwierćfinał Vina del Mar ATP gdzie pokonał sensacyjnie Bellucciego czy Delbonisa i wiele innych ciekawych wyników. Taro w przeciwieństwie do Filippo ma uderzenie kończące a to jest ważne na każdej nawierzchni. Na kortach trochę mniej ale na pewno to będzie przewagą Azjaty. Dobry serwis, w wymianach również jest solidny.....można powiedzieć,że to bardzo, bardzo, bardzo, bardzo uboga wersja Keia Nishikori. Moim zdaniem kursy na Daniela powinien oscylować w graniach 1.50...a tutaj ponad 2.00 .....Stawiam na wygraną Japończyka bez jakiegokolwiek zawahania!

typy nie neguje a nawet sam chyba zagram na Daniela ale nie zgadzam się z paroma sprawami
(a zgadzam się z Roxanne która dobrze opisała co i jak , Volandri czasami skraca , czasami zaryzykuje , czasami podnosi BH itd ogólnie sporo miesza na korcie jak to on)
Taro Daniel to ściana , bardzo solidna rzeźba z końcowej i trzymanie piłki w korcie do porzygania ...
na tym on opiera swoją grę a nie na uderzeniach kończących . Dla mnie Daniel to jest taki Gilles Simon Challengerów . Wiadomo że jak dostanie leszczyka który ma problemy z przebiciem piłki i wystawia łatwe piłki to nie będzie się bawił tylko wykończy .
Volandri i jego masa DF ?
Pippo zrobił 4 - słownie cztery podwójne błędy w całym turnieju , masą podwójnych bym tego nie nazwał .

Serwis 2 to wystawki jak to napisałeś ?
no bez przesady nie rób z niego Errani , fakt że ten jego 2 serwis do najmocniejszych nie należy ale wystawki ? jakoś rywale na przestrzeni turnieju nie potrafili za bardzo kończyć tych ,,wystawek&#39;&#39; bo praktycznie w każdym meczu około 60 % wygranego 2 serwisu więc bardzo solidnie . Jedynie De Greef potrafił przycisnął go przy 2 serwisie .

Zrobiłeś w swojej analizie z Volandriego jakiegoś mega leszcza .
Piszesz o winnersach , nigdy nie był to styl Volandriego więc nie warto o tym wspominać nawet .
Jest stary i dużo ,,polotu i finezji&#39;&#39; stracił ale wciąż potrafi coś wyczarować , w meczu z Cecchinato miał kilka fajnych strzałów z BH , wykręcał fajne kąty w swoim stylu i pare razy fajnie skontrował z defensywy młodego Włocha . Szczególnie fajnie skarcił Marco w TB gdzie pokazał swoje ogromne doświadczenie .
Volandri skupia się na tym aby trafiać 1 serwisem , ponad 70 % trafionego w każdym meczu i to jest norma .
Fakt że rywali miał bardzo przeciętnych , Daniel bardzo pewnie wygląda w tym turnieju i przychylam się do grania w stronę Japońca .
Volandri miał łatwą drabinkę , nie pokonał nikogo godnego uwagi bo Cecchinato bez formy a reszta to leszcze .
Ale nie naginajmy argumentów pod analizę bo nie o to tutaj chodzi żeby ,,sprzedać&#39;&#39; jak najlepiej swojego zawodnika ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Abstrahujac od typowania, to ja tez stane w obronie Volandriego, poniewaz byl kiedys znakomitym tenisista. Do dzis pamietam jak po tym meczu oblecial caly kort przybijajac &quot;piatki&quot;z widzami, a Federer tlumaczyl sie na konferencji jakims brakiem ogrania na cegle w srodku sezonu ceglanego.
https://www.youtube.com/watch?v=gJn1iljsOqo

Otrzymane punkty reputacji: +19
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Abstrahujac od typowania, to ja tez stane w obronie Volandriego, poniewaz byl kiedys znakomitym tenisista. Do dzis pamietam jak po tym meczu oblecial caly kort przybijajac &quot;piatki&quot;z widzami, a Federer tlumaczyl sie na konferencji jakims brakiem ogrania na cegle w srodku sezonu ceglanego.
To co było kiedyś to mnie zupełnie nie interesuje ponieważ skupiam się na teraźniejszości. Także wstawianie filmiku z 2007 roku jest totalnie nie na miejscu :]
Dopiero wstałem także wybacz maroon ale nie mam sił na większą dyskusję ???? Lecz nie uważam,że Włoch jest leszczem ale iż jego styl jest nudny i starcza na słabszych tenisistów. Mecz niebawem, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Przeciez typu nikt Ci nawet nie neguje. Moze wejdzie, moze nie, niw wiem. Czasu nikt nie oszuka. To jest nawiazanie do tego zdania i mysle, ze maroon tez mysli zasadniczo myslal podobnie piszac swoj post.
&quot;Reprezentant Włoch a także gospodarz turnieju Filippo Volandri który obecnie jest na 238 miejscu ATP a w przeszłości jakimś cudem był aż 25&quot;

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom