>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Fortuna bonus

Tydzień 16: Guadalajara, Santos, Savannah, Vercelli

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Guadalajara

Surface: Hard
Prize Money: $100,000 +H
Tournament website: http://www.jalisco-open.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/6284/mds.pdf

Santos

Surface: Clay
Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.institutosports.com.br/acoes_ver.asp?id=50
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/6256/mds.pdf

Savannah

Prize Money: $50,000
Tournament website: http://savannahchallenger.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/5067/mds.pdf

Vercelli

Prize Money: €42,500
Tournament website:
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/7006/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/Tournaments/Challenger-Tour.aspx

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Viola - Arnaboldi ⛔
1.66
bet365

Zacznę o Violi , jednego z największych sprzedawczyków w ATP , forma słabiutka a i w formie szału nigdy nie robił .
Trzeba mu oddać że ostatnio odpadał w 1 rundach ale trafiał na lepszych przeciwników lub na graczy w dobrej dyspozycji : Coppejans w formie czy Gombos to jedyne mecze Violi na clayu w 2015 , oba przegrane .
Arnaboli w ostatnim turnieju w Neapolu pokonał De Bakkera i Volandriego a więć uznane choć coraz mniej znaczące nazwiska . Odpadł po walce z Donatim , widziałem go w akcji , nie wyglądał źle i na takiego Violi w takiej formie to powinno wystarczyć .
W poprzednim sezonie w Vercelli półfinał a więc trzeba wygrywać .

Garrin - Gigounon ⛔
1.61
bet365

Nadzieja Chilijskiego tenisa próbuje odbudować formę , rywal bardzo przeciętny . Na clayu Gigounon w tym roku przegrał w 3 setach z emerytem Serrą co mówi sporo .
Garin ostatnio przegrał z Sazem w Chille , na dobrą sprawę jedynym wartym wspominania osiągnięciem jest turniej w Santo Domingo gdzie doszedł do SF po drodze pokonując G.Melzera i Zeballosa przegrywając dopiero z Dzhumhurem .
Garrin jakby był w dobrej dyspozycji to na pewno półka wyżej na clayu niż Belg , fakt ostatnio formy brakowało dlatego dość dobry kurs .

Otrzymane punkty reputacji: +19
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Monteiro - Musialek 1.79 6/10 pinnacle ⛔
Musialek to bardzo malo utalentowany 26 latek z Francji. Forma obecnie kiepska, gra sobie glownie futuresy ale tam wyniki kosmicznie slabe, np. w Izraelu niedawno potrafil przegrac z 37 letnim Okunem, masa meczow w 1 rundzie. Thiago duzo ciekawszy zawodnik, 20 lat, w 2013 roku byl juz na 254 miejscu potem klopoty ale teraz wraca z forma. Poki co gra jeszcze w kratke ale pare meczow ostatnio niezlych, pokonal takich graczy jak Pella, Quinzi, Harrison, Nishioka, 3 setowki z Gonzalezem, Bagnisem, Dutra Silva. Byly tez wpadki jak z OBrienem ale niewiele teraz tych wpadek w przeciwienstwie do slabego rywala. Na dodatek Monteiro u siebie a Alexis przeciez woli hard takze wszystkie atuty po stronie gospodarza.

Otrzymane punkty reputacji: +19
dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
G.Lapentti-A.Krajicek 2 @1.33
Strasznie juz ten kurs polecial, poniewaz wczoraj to nawet widzialem w okolicach 1.5 na Amerykanina. Krajicek od czasu Memphis naprawde w bardzo dobrej formie, wygral 2 tygodnie temu dobrego challengera tez w meksykanskim Leon na twardej nawierzchni. Po drodze byl jeszcze wystep w Sarasocie, ale cegle z penwosci Krajicek woli mniej, a i wygrane turnieje nie zawsze dobrze robia. Teraz wracamy na korty twarde i znowu Krajicek powinien pokazac troche dobrych wynikow. Przeciez do poczatku maja w challengerach nie ma wiekszych turniejow niz w Sarasocie i wlasnie Guadalajarze, wiec tu nalezy grac. Giovanni Lapentti to taki tenisista, ktory nie tak znowu dawno wznowil swoja kariere. Oczywicie jest to brat slynnego, utytulowanego tenisisty Nicolasa Lapenttiego, ktory byl naprawde swietnym graczem na cegle, a ponadto zaslynal jakimis tam kiedys romansami z Anna Kournikova swego czasu (to takie ciekawostki a la pudelek). Niemniej jednak Giovanni osiagnieciami do starszego brata sie nigdy nie zblizyl, on trzyma sie challengerow, gdzie od czasu do czasu wygra kilka meczow. Krajicek z kolei robi ogromne postepy i niespodzianki tu byc nie powinno. Do kombinacji jakiejs bym taki kurs brał.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Arevalo - Klec 1.59 3/10 marathonbet ✅
Ivo Klec weteran z Bratyslawy mimo wielu urazow nadal w grze, gorzej, ze forma tego zawodnika w sezonie 2015 jest beznadziejna. Jesli wygrywa to z totalnym ogorkami, przegrywa za to regularnie, na liscie w tym sezonie sa takie kozaki jak Fournerie, Lojda, Mugevicius, Karatsev. Futuresy max 3 runda, challengery jedyna wygrana z Fabrice Martin ale z nim na cegle to kazdy by wygral. Nie ma formy i nie ma zdrowia. Arevalo podobal mi sie w meczu z Jamesem Duckworthem, nie spodziewalam sie, ze moze z nim wygrac seta i zagrac pare swietnych pilek. Rowniez zaciety mecz z Austinem Krajickiem, ma dobre momenty ale brakuje regularnosci dlatego stawka duza nie bedzie. Powinien z takim Klecem przelamac sie i wygrac. Ivo slabo gra z linii koncowej, Arvalo niezle serwuje i potrafi narzucic swoje tempo gry. Wyzej cenie jego umiejetnosci od rywala. Zagrane za 1,72 ale niestety juz spadlo do 1,57-1,59.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Przysiężny Michał- Reyes-Varela Miguel-Angel 1 , Pinnacle Sports 1.18

7:5, 6:7, 6:3 ✅✅✅ Polski Federer wygrał ale grał tragicznie

VS.

Rzygam kursami rzędu 1.20 ale jak dają tak &quot;dużo&quot; to mimo wszystko biorę, typ jak najbardziej do dubla czy jakiejś taśmy na podbitkę. Najpierw kilka słów o reprezentancie Meksyku który dla mnie jest jakąś czarną owcą, totalnie nie mam pojęcia kto to jest (jest to czasem zgubne). Miguel-Angel Reyes-Varela obecnie jest na 694 miejscu ATP a jego rekordem było 400 miejsce także &quot;trochę&quot; odległe pozycje nawet jak na challengery. Dlaczego w ogóle Meksykanin gra w turnieju z takim rankingiem? Odpowiedź banalnie prosta czyli dzika karta od organizatorów. Zajrzałem w jego statystyki i nie można zobaczyć tam nic ciekawego....ten tenisista 90% swojej kariery spędził w futuresach czyli takie zakamarki tenisa. Wygrał 3 turnieje rangi futures ale co to ? Nic! W tym roku na 5 meczów wygrał zero. Wszystkie te mecze były kwalifikacjami do turniejów głównych gdzie odpadł w pierwszych rundach. Nic więcej nie mogę napisać o Miguel-Angelesie niż to, że jest słaby.

Nasz Polak, Michał Przysiężny aktualnie na 143 pozycji ATP a za swoich najlepszych czasów 57 to 5 klas jak nie więcej różnicy pod względem marki, umiejętności oraz talentu. Michałowi nie raz zdarzały się wtopy ze słabymi zawodnikami ale myślę,że Ołówek dzisiaj dna nie sięgnie. Polak ma obecnie passę 3 meczów przegranych z rzędu ale byli to mimo wszystko lepsi rywale niż ten dzisiejszy. Polak w tym roku wygrał challenger w Japońskim Kyoto oraz doszedł do ćwierćfinału takiej samej rangi w Kazaniu i tak naprawdę te wyniki sprawiają, że Przysiężny nie ma sezonu kiepskiego. Jak w większości meczów o niskich kursach nie będę się rozpisywał....jedynym zagrożeniem tutaj jest dzień konia Meksykanina oraz totalna zapaść Polaka. Lecz mecz powinien się zakończyć po myśli mojej jak i Michała.

P.S Analiza dla beki ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Meffert/Sijsling - Balleret/Arneodo 2.20 2/10 bet365 ✅
Nie rozumiem czemu para z Monaco jest zdecydowanym faworytem wedlug bukow. Meffert solidny deblista, ciagle w okolicy setki. Sijsling 222 ale wiadomo jaki on ma potencjal deblowy, jego tenis jest wrecz stworzony do gry podwonej i byl na poczatku 2014 roku na 37 miejscu w rankingu. Byly nawet sukcesu w Szlemie a to nie przypadek. Meffert obecnie 107, niedawno byl 91. Balleret najwyzej 135 ale to nie jest gracz, ktory ma charakterystyke deblowa. Wyniki bardzo slabe, jakies marne futuresy graja i tylko Masters Rolex spowodowal, ze sie cieplo na nich patrzy bo pokonali pare Cilic/Chardy i powalczyli z Dodigami. Nagly przeskok z futuresow na Masters conajmniej zastanawiajace ale nie bede cudowac teorii spiskowej. Arneodo rankins 220 i aktualnie spadek o 40 miejsc. Wygrywaja tylko slabo obsadzone &quot;F&quot; a o tam nie zawsze jest ok. Stawiam na pare niemiecko-holenderska.

Otrzymane punkty reputacji: +6
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Monteiro Thiago Moura - Musialek Alexis 1, Bet365 1.53

5:7, 3:6 ⛔⛔⛔

Żarło, żarło i zdechło...trzeba znowu karmić...ale młody co robił to masakra....na właśnie życzenie przegrał. Prowadził dwa razy z przełamaniem ale jednak młodość :]

VS.

Mecz z cyklu &quot;rankingi oraz wiek nie grają ale umiejętności oraz talent&quot;. Najpierw o tym starszym Francuzie który ma 27 lat, obecnie na 282 miejscu ATP a jego najlepszą pozycją była 264 i jest to bardzo przereklamowany ranking. Musialek to tenisista który szlaja się w futuresach ponieważ na nic lepszego do nie stać. Jak człowiek spojrzy na jego statystyki to może pomyśleć, że to super gracz! Bilans jego kariery to 198/95 a na mączce 130/56....tym bardziej rok 2014 to 62/20 na clayu. Tylko,że Alexis to gość który w swojej całej karierze nigdy nie przeszedł pierwszej rundy challengera a miał 6 takich okazji lecz w większości grał tam dzięki dzikiej karcie a nie wywalczeniu w kwalifikacjach. Francuz może sobie szaleć w futuresach gdzie ma tam wiele triumfów ponieważ ma 8 takich tytułów oraz dodatkowo zaliczył 7 takich finałów. Ale będę powtarzać to do znudzenia....Musialek pokonywał amatorów większych od siebie albo jakieś dzieci bo na więcej go nie stać.

Jego przeciwnikiem będzie reprezentant gospodarzy, Brazylijczyk Thiago Moura Monteiro który jest na 441 miejscu ATP a był &quot;już&quot; 254. Ale tak jak napisałem wcześniej...w tym meczu rankingi nie mają żadnego znaczenia. Młody Brazylijczyk jest młodszy od dzisiejszego rywala o 6 lat. Lecz Thiago Moura gra w challengerach oraz w kwalifikacjach do turniejów ATP czyli takie rozgrywki o jakich Musialek może sobie pomarzyć. W tym roku pokonał groźnych jak na jego rangę zawodników ponieważ Harrisona, Nishiokę, Pellę a w przeszłości Ghema, Eliasa, De Bakkera, Struffa, Capdeville i jeszcze wiele ciekawych wyników. W tym meczu obawiam się tylko jednego, że młody Monteiro spali się bez powodu tak jak mają to często w zwyczaju młodzi tenisiści. Ponieważ pod względem umiejętności jest kolosalna przepaść. Nie będzie transmisji do tego meczu (chyba) ale bez większego zawahania stawiam na młodszego tenisistę po 1.53.

Otrzymane punkty reputacji: +2
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Julio Peralta v Dennis Novikov (Wygra mecz) WYNIK 57 63 61 ⛔⛔⛔ :;/:
KURS: 2,62
Bet365
@edit
nie ważne jak kto zaczyna, ważne jak się kończy

Mega się zdziwiłem widząc ten kurs i albo ja tutaj czegoś nie rozumiem i nie wiem, albo jest to po prostu mocno przeszacowany kurs. Szczerze to nazwisko Peralta nic mi nie mówi i patrząc na staty tego zawodnika to gra on bardzo mało (po kilka meczy w roku). Czemu on tutaj jest faworytem z młodym i zdolnym Dennisem to nie mam pojęcia i jak dla mnie jest to VALUE. Novikov, który jako junior w 2010 roku osiągnął QF może i więcej gra na HARDzie, ale ostatnio powalczył z Eliasem i Lorenzim, więc solidnymi grajkami na CLAY. Wcześniej wygrał Futuresa a na IW potrafił pokonać w kwalach Gimeno-Travera i Bedene!! Jak na młokosa, który się dopiero ogrywa z najlepszymi, to moim zdaniem duży wyczyn. Dziś dostaje 33letniego grajka, który gra okolicznościowo, więc wg mnie szanse na WIN są jak najbardziej realne... Dodatkowo po takim kursie? Ja w to wchodzę!!

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Przysiezny 2:0 2.10 2/10 bet365
⛔
Michal nie moze sie przelamac, ostatnie wystepy strasznie slabe a przeciez stac go na duzo wiecej. Ostatni dobry turniej rozegral w Kyoto zaraz po Wroclawiu. Przygotowania do tego sezonu byly dobre wiec nie do konca rozumiem gdzie jest problem Michala. Zapewne glowa. Arevalo mimo ze wygral wczoraj dosc spokojnie to z taka gra moze byc mu bardzo ciezko z Polakiem. Dobrze funkcjonuje serwis, niezly bh potafi zaatakowac, za to gorzej wygladaja dluzsze wymiany. Przysiezny jest zdecydowanie lepszy biorac pod uwage wiekszosc aspektow gry czyli skuteczniej gra z linii, grajac kierunkowo nie daje szans rywalom na tym poziomie. Pytanie brzmi czemu to nie funkjonowalo w starciach np. z Barrientosem. Obawiam sie tylko o jedno drugi serwis a returny Arevalo. Reprezentant Salwadory potrafi solidnie przylozyc ale jakos nie wierze w niego w tym starciu, za to uwazam, ze Olowka zdecydowanie stac na to aby takich przecietniakow jechac po 2-0. Wiadomo jaka jest forma Polaka i dw wiec stawka minimalna ale mimo to probuje mysle, ze warto.

rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Guido Pella - Axel Michon
Pol lupę wziąłem mecz z challengera rozgrywanego w Santos w Brazylii. Zdecydowanym faworytem tego spotkania jest 24-letni Argentyńczyk, który szerszemu gronu pokazał się 2 lata temu na turnieju w Niemczech. Jednak na co dzień Guido uczestniczy w turniejach niższej rangi, a nie ATP. Jest to typowy &quot;ziemniak&quot;, który stara się unikać twardej nawierzchni i dużą część sezonu spędza na chellengerach w Ameryce Południowej. Tutaj w pierwszej rundzie odprawił Gonzalo Lamę 6-3, 6-0. Sezon ma na razie taki sobie, czasem odpadnie szybko w 1 rundzie, czasem coś zahaczy więcej. Wygrał też turniej w San Luis Potosi, gdzie obsada była całkiem przyzwoita jak na turniej tej rangi. Jego przeciwnikiem będzie również 24-letni Francuz. Axel też zdecydowanie preferuje cegłę i również na niej rozgrywa najwięcej spotkań, również w turniejach niższej rangi. Jednak Michon osiąga trochę słabsze wyniki, szczególnie w tym sezonie. Trzeba jednak zaznaczyć, że na początku sezonu zaczął od nawierzchni twardej i gry w hali. Nie wiem co jest tego powodem, bo w poprzednich latach tak jak już pisałem zdecydowanie wybierał turnieje na cegle. To jest dopiero 2 taki turniej dla niego w tym roku. W Napoli w 1 rundzie uległ zdecydowanie Donatiemu, a tutaj w 1 rundzie nie bez problemów ograł Juliena Cagninę. Uważam, że po przejściu na cegłę, Francuz z meczu na mecz będzie się rozkręcał, a już dziś może powalczyć z Pellą. Obaj panowie spotkali się w podobnym momencie ubiegłego roku na chellengerze w Itajai również w Brazylii i górą był, po 3 setowym pojedynku, Francuz.
over 19,5 1,9 Bet365 ✅
Axel Michon 4,33 Bet365 ⛔

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nishioka - McGee 1.83 3/10 pinn maraton bet365⛔
Japonczyk od Delray Beach troche spuscil z tonu ale to niezly, mlody, utalentowany gracz. Na Flroydzie pokonal Igora Sijslinga oraz Marinko Matosevica. Jego problemem jest brak stabilnosci, dobrze porusza sie po korcie, solidnie gra z linii koncowej ale nie ma wielkiej mocy uderzen i zdarzaja mu sie spore wpadki. Ostatnie wyniki ponizej oczekiwan. Ogladalam jego mecz z Gineprim i zagral niezle. Pokonal Amerykanina 6-4 6-1. Podobny wynik uzyskal McGee (6-3 6-1) ale jak zapewne wiekszosc z was wie nie przekonuje mnie tenis tego zawodnika. Renzo Olivo zagral tragicznie ten mecz, statystyki totalnie amatorskie + 7 df i milion prezentow dla rywala. Mimo takiej miazgi Irlandczyk mial z drugiego seriwsu 4/14 (28%). Jesli Japonczyk zachowa cierpliwosc z linii i bedzie agresywaniej uderzal przy drugim podaniu Jamesa to powinien wygrac. Ciezko przewidziec czy tak sie stanie bo co turniej to Japonczyk gra inaczej. Pierwszy mecz pokazal, ze naweirzchnia mu odpowiada i moze tu zajsc nieco dalej. Jeszcze jedna uwaga odnosnie pierwszej rundy. Renzo zagral 7 meczow w Sarasocie wiec nie ma sie co dopiecac tym wynikiem McGee, mozna sie bylo spodziewac, ze Argentynczyk nie wytrzyma tego maratonu.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Michał Przysiężny v Marcelo Arevalo dla Mecz. WYNIK 46 36 ✅✅✅
KURS: 2,75
Bet365
@edit
a nie mówiłem :razz:

Serio Rox wierzysz w przebudzenie Michała??? Po tym co wczoraj widziałem w wykonaniu Michała i ostatnio z Kublerem to jest KA-TA-STRO-FA!! Przecież on nie potrafi przebić 3-4 piłek, mowa ciała tragiczna, nie chce mu się biegać po korcie, nawet się nie przejmuje jak przegrywa seta z cieciem z blisko 700 ATP!! Wczoraj wiele nie brakowało a przegrałby mecz gdzie kursy na niego były 1,16 ???? Jeżeli nic się nie zmieni w formie Michała (a czemu miałoby się nagle zmienić?) to może mieć ogromne problemy z ITF&#39;owcem, który gra w tym roku całkiem całkiem jak na swój poziom. Wygrał Futuresa Guatemali, był w finale w Salvadorze, powalczył ostatnio z Duckworthem i Krajickiem. Czemu nie miałby na ambicji pokonać tragicznego Przysiężnego??? Po taki kursie wchodzę w to z pocałowaniem ręki ????

Otrzymane punkty reputacji: +23
J 202

jazirii

Użytkownik
Musialek - Rola 2 @1,20 + Sakamoto - Kicker 2 @1,33 = 1,596 bet365 ⛔ Kicker sam przegrał ten mecz, robiąc mnóstwo DF..

Tak zwany dubel lokata. Rola zawodnik, który grywa nawet na ATP, mocny serwis, solidny z tyłu kortu, przeciwnik rangi ITF, który lepiej się*czuje na nawierzchni twardej niż na clayu, nie ma tutaj szans na niespodziankę. Sakamoto 711 rakieta, Kicker 275. Sakamoto, który w challengerach za wiele nie ugrał, a jego bilans meczy to głównie porażka 0-2, Kicker to zawodnik, który na ITF czuję się bardzo dobrze na clayu, rozgrywa mnóstwo spotkań i powoli wchodzi do challengerów. Widziałem spotkanie Sakamoto z Clezarem, tam wynik o niczym nie świadczy, Clezar powinienen oddać parę gemów Sakamoto, ale Brazylijczyk olał ten mecz, zaczął grać na ATP i bardziej opłacałnych turniejach, kompletnie mu się nie chciało grać, mając 3-1 i Sakamoto grał totalny piach, zaprosił go do walki, sam się połamał, wyrzucając parę razy proste piłki, Sakamoto uwierzył w siebie i podjął walkę. Clezar miał olewający stosunek i oddawał piłki tylko jak psuł, po tym jak przegrał 2 seta ze stanu 5-2, 6-7, to wziął medicala i dał krecza, to mówi wszystko o jego zaangażowaniu w ten turniej. Sakamoto jest słaby i nie ma tutaj szans.
Dla odważnych można tutaj pograć DW 2-0 w obu spotkaniach w dublu.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Edmund Kyle - Ramirez-Hidalgo Ruben 1, Pinnacle Sports 1.75

6:3, 3:6, 4:6 ⛔⛔⛔

VS.

Początkowo można było łapać kursy ponad 2.00 a teraz spadają na łeb na szyję, lecz jak najbardziej pobieram 1.75. Bo lepiej mieć wróbla w garści niż gołębia na dachu. Najpierw zacznę od tego starszego Pana jak na tenisowe realia. Hiszpan ma 37 lat i jest to bardzo dużo jak na wyczynowy tenis. Mimo, że ma 37 lat to ciągle gra w tenisa i jeszcze się nie pogrąża przegrywając z kim popadnie 6:1, 6:1. Ruben obecnie jest 197 rakietą świata a w przeszłości był 50 lecz było to w 2006 roku także o takim rankingu czy nawet o pierwszej setce to już może sobie pomarzyć i tylko to wspominać. Ramirez-Hidalgo to jeden z najbardziej doświadczonych graczy w obecnym świecie ATP ponieważ rozegrał ponad 1000 meczów i większość tych meczów rozgrywanych było na jego ulubionej mączce gdzie ma bilans 548/362. Na szybkie nawierzchnie nigdy się nie nadawał i nadawać się już nie będzie...na hardzie 19/37, na halach 8/23 czy na trawie 0/9. Trochę mnie to dziwi ponieważ Ruben nie jest marnym przebijakiem jak Volandri no ale to już mniejsza z tym.

W tym roku weteran ma bilans 18/7 czyli na pierwszy rzut oka bardzo przyzwoicie ale patrząc dogłębniej to było tam wiele futuresów. A wiadomo,że w futuresach grają amatorzy czy tenisiści którzy stawiają dopiero tam pierwsze kroki, a takich to Ruben będzie pokonywał samym przebijaniem piłki na drugą stronę. Także jakby &quot;odjąć&quot; 14 meczów z tegorocznej statystyki to wtedy bilans meczów wygląda 6 do 5 i tak naprawdę tym trzeba się sugerować. Niby coś w tym kwietniu zaczął grać ponieważ pokonał utalentowanego Krajinovica 6:2, 6:2 czy urwał seta Hanescu ale poza tym to nic konkretnego. Tutaj w Vercelli pokonał w pierwszej rundzie jakiegoś kelnera, w drugiej Andreja Martina który sezon ma katastrofalny i super graczem też nie jest. Ruben mimo swojego nie młodego wieku serwuje bardzo mocno, dobrze i to chyba jedyny element jaki mu już zostanie/został ponieważ kondycji dobrej już nie ma to sprawa oczywista, szybkość nie taka także prędzej czy później utknie w czeluściach 300-400 rankingu i zakończy karierę. Tym bardziej, że przeciwnik to nie będzie byle kto.

Kyle Edmund, Brytyjczyk jest młodszy od Hiszpana o 17 lat także przed nim dopiero zaczyna się wielka kariera, małymi krokami ale z miesiąca na miesiąc pnie się coraz to wyżej. Kyle jest na 130 miejscu ATP czyli tylko dwa oczka od swojego rekordu, jest to bardzo dobra pozycja jak na tak młodego tenisistę tym bardziej wiedząc, że dzisiejszy męski tenis jest znacznie wymagający niż kiedyś. Edmund w juniorskim tenisie osiągnął wiele ponieważ doszedł do półfinału US Open w 2011 roku, do ćwierćfinałów Australian Open oraz French Open w 2012 roku a w 2013 roku zanotował półfinał Wimbledonu oraz raz jeszcze ćwierćfinał French Open. Także w singlu miał niezłe osiągnięcia ale w deblu jeszcze lepsze! W 2012 roku wygrał US Open a w 2013 French Open plus półfinał Wimbledonu! Papiery jak widać miał już od najmłodszych lat na grę. Ale oczywiście trzeba wylać teraz na głowę kubeł zimnej wody ponieważ świat juniorski a seniorski to zupełnie inne światy. Ale Brytyjczyk powoli pokazuje na co go stać i w dorosłym tenisie i obecny sezon to nam wskazuje.

Wygrał 20 meczów z czego tylko 7 przegrał. Przez kalifikacje udało mu się przejść do I rundy Autralian Open później wystrzelił ponieważ wygrał Hong Kong challenger. w Burnie challenger doszedł do ćwierćfinału, w Irving challenger doszedł przez kwalifikacje do półfinału i jeszcze Le Gosier challenger jeszcze jeden półfinał. Wszystko to się działo na twardych nawierzchniach czyli to już nam pokazuje, że jest uniwersalnym graczem w porównaniu do Rubena który przez całą karierę ogranicza się do mączki. Edmund w tym roku pokonał Ebdena, Kamke, Schwartzmana, Darcisa, Paire, de Scheppera czyli bardzo znanych tenisistów. Edmund nie ma tyle osiągnięć chellengerowskich na mączę jak na hardzie lecz potrafił pokonać Browna, Bedene. Na kortach ziemnych rozkręca się wolniej ale ma talent do gry również na tym podłożu co pokazał w juniorskiej karierze.

Tutaj nie stracił seta i pokonał jak dla mnie nieznanych tenisistów. Moim zdaniem młody talent z wysp wygra ten mecz ponieważ on rozkwita jak kwiat a Ruben powoli schnie jak odporny chwast. Oczywiście boję się tego, że młody zawali mecz od tak bo młodzi tak mają. Tym bardziej iż Hiszpan pokonał na początku kwietnia młodego i gniewnego Krajinovica. Mimo wszystko poza doświadczeniem to wszystko przemawia za Edmundem i stawiam na jego wygną a kursy według mnie mocno przesadzone i tak. Zapomniałbym dodać jeszcze na koniec....Edmund może ten turniej wygrać ponieważ w turnieju i na jego drabince turniejowej nie ma już mocnych zawodników także dodatkowa motywacja. P.S Z moich głównych, konkretnych typów za większe stawki &quot;typów dnia&quot; mam serię 5 meczów na plus, niech będzie 6!

C 7

cfc1905

Użytkownik
Daniel T - Veic 1 @1,57 Bet365
Taro w tym sezonie na ziemi spisuje sie calkiem dobrze w ostatnim turnieju z Coppejansem ktory wygral ten turniej, natomiast Veic poczatek sezonu mial tragiczny, chociaz w ostatnim challengerze odniosl dwa zwyciestwa to jednak mnie nie przekonuje. Moim zdaniem Daniel powinien sobie z nim poradzic poniewaz prezentuje wyzszy poziom od swojego przeciwnika

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Smyczek 1.63 6/10 maratonbet⛔
Smyczek 2:0 2.51 2/10 maratonbet⛔
McGee totalnie slaby, w starciu z Nishioka pokazal, ze jest bez formy, wygral ale styl i jakosc gry pozostawiaja wiele do zyczenia. Japonczyk zachowywal sie dziwnie przy bp w samym pierwszym secie mial az 11 szans na przelamanie, no to pokazuje jak wyglada tenis Irlandczyka. W calym meczu 3/13. Nishioka zlamal nawet na *6-5 ale glupio oddal gema i set. Nie wybrazam sobie aby ktos z taka gra jak James mogl pokonac Smyczka. Serwis przecietny, wymiany slabe, troche podnosi pilki, troche chce atakowac ale nie wie jak, marniutki tenis. Ktos pisal ze Smyczek bez formy, no nie wiem wlasnie ma najwyzsze miejsce w karierze 68 wiec nie jest chyba tak zle, nie gramy na maczce tylko greenie spokojnie moze powalczyc o ten challenger. Jakby mu tak zalezalo na hardzie to pojechalby do Meksyku gdzie jest chall za 100 a nie 50. Kozlova pokonal 6-4 6-1, Sandgrena 6-1 3-6 6-0. Przy drugim podaniu McGee nie powinien istniec na korcie, to samo wymiany.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Tim Smyczek v James McGee dla Mecz. WYNIK 06 36 ✅✅✅
KURS: 2,20
Bet365
@edit
demolka totalna :razz: super mecz McGee!!
Kurcze Rox, znowu mam inne zdanie ???? McGee totalnie słaby??? Oglądałaś ten mecz?? Ja oglądałem pierwszego seta i James pokazał ogromną wolę walki i grał całkiem dobrze, więc albo oglądaliśmy inny mecz, albo nie wiem co ???? I co z tego, że Nishioka miał break pointy jak przy tych ważnych punktach górą był McGee! Czy głupio Nishioka oddał gema przy stanie 6:5? Nie wydaje mi się, bo przecież Nishioka starał się i walczył, ale po prostu lepszy i agresywniejszy był McGee i go odłamał na 6:6 a później w tie breaku pokazał mega motywację. Ostatnio zresztą grał całkiem dobrze, bo w San Luis osiągnął finał pokonując po drodze Dzumhura, Clezara czy Lorenziego, więc bardzo solidnych Chellengerowców! W Sarasocie też przecież się dobrze pokazał przegrywając dopiero z finalistą Bagnisem. Nie wiem czemu uważasz, że McGee jest &quot;totalnie słaby&quot;? Sorry, ale mam inne zdanie ????
Jeżeli chodzi o Smyczka, to ten &quot;ktoś&quot; kto pisał, że Smyczek jest bez formy miał w tym wiele racji! Smyczka ostatnio oglądałem w Sarasota, gdzie jako nr.1 tego turnieju przegrał w pierwszym spotkaniu z Arguello, który tylko przebijał baloniki na drugą stronę siatki, a Smyczek nie był w stanie odbić poprawnie chociażby 3 razy! Grał dramatycznie słabo, bez woli walki, masa UE.
Jak dla mnie to McGee aktualnie jest lepiej dysponowany i gram na jego WIN po całkiem fajnym kursie. Za późno to pograłem, bo kursy u booków już pospadały ale w Bet365 jeszcze się trzyma na poziomie do grania.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Daniel Taro - Volandri Filippo 1, Pinnacle Sports 2.04

6:3, 1:6, 6:4 ✅✅✅

VS.

Czekałem na kursy tego meczu i się doczekałem. Złapałem szybko po 2.04 i to mnie bardzo satysfakcjonuje, dlaczego? Dlatego, że niebawem kursy powinny pójść znacznie w dół. Dla mnie faworyt jest tylko jeden ale na szczęście dla bukmacherów nie i postaram się z tego skorzystać. Reprezentant Włoch a także gospodarz turnieju Filippo Volandri który obecnie jest na 238 miejscu ATP a w przeszłości jakimś cudem był aż 25. To typowy tenisista który czuje się najlepiej na kortach ziemnych i tam ma najwięcej doświadczenia oraz tytułów. W całej swojej karierze wygrał 554 mecze oraz 421 przegrał z czego 488/310 było na mączce. Włoch w tym roku wygrał 8 meczów a przegrał ich 5, rozegrał mało spotkań ze względu na kontuzje. Volandri ma 34 lata i ostatnie sezony spędza w turniach rani challenger ponieważ w ATP nie ma za bardzo czego szukać. W turniejach rangi ATP odpada często już w kwalifikacjach i od czasu do czasu notuje pierwsze rundy ale to już naprawdę rzadkość.

Tutaj doszedł do finału nie tracąc ani jednego seta także to go na pewno podbudowało. Ale Filippo tak naprawdę nawet na challengerowski świat nie pokonał tutaj nikogo wymagającego. Podam rankingi pokonanych: 297, 200, 203, 150 wiem, że rankingi nie grają ale pokonał przebijaków podobnych do siebie. Volandri gra jednoręczny bekhend który dla mnie jest bardzo komiczny i nie stanowi żadnego zagrożenia dla przeciwnika pod względem wygrywającego uderzenia. Forhend prezentuje się nieco lepiej pod względem siły ale mimo wszystko Włoch nie jest mistrzem jeśli chodzi o &quot;winnersy&quot;. Jego styl to przerzucanie piłki na drugą stronę, mieszanie gry, długie wymiany, mało ryzyka i ogólnie tenis jak dla mnie nudny jak flaki z olejem. Dodatkowo serwis który nie jest żadnym zagrożeniem i służy mu tylko aby wprowadzić piłkę do gry co gorsza Włoch popełnia mnóstwo podwójnych błędów a jego drugie podanie to wystawki dla przeciwników.

Oczywiście taki styl wystarcza na wielu słabych zawodników ale w finale nie zmierzy się z kolnym słabiakiem. Jego przeciwnikiem będzie Taro Daniel, Japończyk który jest na 201 pozycji ATP a w przeszłości był na 155. Lecz tak jak napisałem wcześniej, rankingi nie grają. Azjata jest fenomenem samym w sobie, że czuje się najlepiej na clayu a nie na hardzie ponieważ większość graczy z tego kontynentu gra najlepiej na twardych kortach. Daniel ogólnie jest rezydentem w Walencji także w Hiszpanii doskonali swoją grą na ziemnych kortach nie od dzisiaj. Taro jak na Japończyka niski nie jest ponieważ ma 190 cm wzrostu i często dzięki wyższej budowie ciała potrafi sobie wypracować wiele łatwiejszych punktów. Daniel sezon na clayu zaczął dobrze ponieważ przez kwalifikacje doszedł do I rundy w Casablance później również przez kwalifikacje doszedł do ćwierćfinału Mersin challenger gdz odpadł z późniejszym wygranym tego turnieju i teraz zanotował tutaj finał.

Daniel tak jak i Filippo doszedł do finału nie tracąc seta. Również nie miał wymagającej drabinki ale w moim odczuciu pokonał groźniejszych rywali którzy byli bardziej agresywni. Taro ma 22 lata czyli jest młodszy od swojego przeciwnika o 12 lat. Lecz Japończyk mimo swojego młodego wieku ma na koncie już kilka wartościowych wyników tj. 2014 finał Sevilla challenger, ćwierćfinał Vina del Mar ATP gdzie pokonał sensacyjnie Bellucciego czy Delbonisa i wiele innych ciekawych wyników. Taro w przeciwieństwie do Filippo ma uderzenie kończące a to jest ważne na każdej nawierzchni. Na kortach trochę mniej ale na pewno to będzie przewagą Azjaty. Dobry serwis, w wymianach również jest solidny.....można powiedzieć,że to bardzo, bardzo, bardzo, bardzo uboga wersja Keia Nishikori. Moim zdaniem kursy na Daniela powinien oscylować w graniach 1.50...a tutaj ponad 2.00 .....Stawiam na wygraną Japończyka bez jakiegokolwiek zawahania!

Otrzymane punkty reputacji: +10
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Taro Daniel - Pipo Volandri 1.77 6/10 pinn ✅
Trzeba przyznac, ze dobra forma Japonczyka, w turnieju CITTA&#39; DI VERCELLI-TROFEO MULTIMED z pula 42.500 nie stracil jeszcze seta. Najpierw pokonal Jozefa Kovalika 6-4 7-5, potem Mirze Basica 6-3 6-1, nastepnie Antonio Veica 6-1 7-5 i Ramireza Hidalgo 6-3 6-1. Volandri mial stosunkowo latwiejsza drabinke pokonal Martiego, Podlipnika Castillo, De Greefa i Cecchinato rowniez bez straty seta chociaz mecze bardziej zaciete a rywale gorsi. Obecnie tenis weterana z Wloch troche sie rozni od tego co gral kiedys. Popelnia zdecydowanie wiecej bledow wlasnych. Nie wytrzymuje juz dlugich wymian i sam stara sie ryzykowac. Czesto z bh podnosi pilki i liczy na bledy rywala. Nadal sporo potrafi ale to juz nie jest to co kiedys. Dla 33 latka z Livorno jest to dopiero 6 turniej w tym roku zazwyczaj ogrywal kelnerow, przegrywal z Kuznetsovem, Arnaboldim, Moltenim, De Bakkerem i Gimeno Traverem. Daniel ambitnie pnie sie w rankingu, pod koniec sezonu 2014 byl 155 i teraz walczy o top 150 a w planach jest setka, ma na to spora szanse i takie turnieje daja mu mozliwosc awansu. 11 lat mlodszy Taro powinien pokonac Wlocha bo dobrze sie czuje na linii koncowej, przebija jest cierpliwy i powinien wykorzystac bledy rywala.

Otrzymane punkty reputacji: +27
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom