>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 13: Le Gosier, Pereira, San Luis Potosi

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Le Gosier
Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $100,000 +H
Tournament website: http://www.open-guadeloupe.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2013/6244/mds.pdf

Pereira
Surface: Outdoor Clay
Prize Money: $50,000 +H
Tournament website: http://tennissegurosbolivar.com/web/actual.php?ide=75
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2013/5063/mds.pdf

San Luis Potosi
Surface: Outdoor Clay
Prize Money: $35,000 +H
Tournament website:
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2013/213/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/Tournaments/Challenger-Tour.aspx
Livescore: http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?year=2013&amp;amp;wkno=99&amp;amp;eventid=en&amp;amp;tour=&amp;amp;lang=&amp;amp;ref=www.atpworldtour.com/challengertour

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

M 0

myszaa

Użytkownik
Challenger Le Gosier
Sela - Mannarino - 2 1.80 STS
Seli udał się turniej w Miami, może byc z siebie zadowolony, pokonał np. dobrego Matosevica, ale nie dał już rady słabemu w tym zesonie Tipsarevicowi, Tipsa był po prostu lepszy o klasę od niego. Teraz zagra w Challengerku na nawierzchni również twardej czyli swojej ulubionej. O jego przecwiniku wiem nie wiele, wygrał ostatnio Challengera w Sarajev&#39;ie z kiepska obsada, oglądałem transmisję z finału jak grał z Brownem, dobrym niemieckim czarnoskórym tenisistą, ale dla Browna nawierzchnia twarda to nie dla niego i szybko Mannarino wygrał w dwóch setach. Gram przeciwko Selowi bo będzie odczuwał zmęczenie, 4 dni tylko odpoczynku dla tenisisty i wyjazd jeszcze do innego kraju na pewno wpłynie na niego.
Challenger Pereira
Lorenzi - Olivo - 2 2.90 STS
Drugi z meczów, który zagram to przeciwko Lorenziemu, włoch w swoim żywiole czyli nawierzchnia ziemna, do Miami nie wiem po co pojechał albo do Indian Wells, fakt miał trudnych rywali do pokonania w pierwszych rundach, ale wystąpienie w tych turniejach, można zrozumieć, że chodziło też o większy zarobek. Z przeciwnikiem, którym zagra to na pewno &quot;nie chłopiec do bicia&quot; to dość solidny młody argentyńczyk, który może nosa utrzeć z rostawionym z nr. 1 w tym turnieju Lorenziemu. Do boju ???? .

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Salamanca Carlos vs. Struvay Eduardo 1.28 tobet✅

Carlos trochę obnizył standardy w tym sezonie. tylko dwa turnieje, i to na poziomie futuresów owszem dwa wygrane, ale to poziom półamatorskie ???? Teraz jednak turniej u sebie, który wygrał przed rokiem, wiec masa punktów do obrony. Jak przegra ten mecz to spadnie gdzie w okolice 300 miejsca, to dla niego najważniejszy start w sezonie. Jego rywal skreczował w pólfinale futuresa na początku miesiaca, 800 w rankingu... Nie wyobrażam sobie aby Salamanca tego nie wygrał.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Rochus Olivier vs. Wang Jimmy 1.30✅ DOXXbet

Jak tylko Belg podejdzie poważnie do tego spotkania to nie widze szans dla Chińczyka. Wang został nie dawni zniszczony przez innego Belga- Darcisa, który jest w tym sezonie wyraznie pod formą, a i tak Chińczyk nie istniał na korcie. Rochu ostatnio naprawde dobre wystepy, porazki z Gasquetem czy Gulbisem wstydu nie przynosza. Oliver zdecydowanie poziom wyżej obecnie reprezentuje, może próbować jakies handi, ja sie oczywiście zadowolone takim kursem.

dx2 352,7K

dx2

Użytkownik
Challenger Le Gosier
Sela - Mannarino - 2 1.80 STS
Seli udał się turniej w Miami, może byc z siebie zadowolony, pokonał np. dobrego Matosevica, ale nie dał już rady słabemu w tym zesonie Tipsarevicowi, Tipsa był po prostu lepszy o klasę od niego. Teraz zagra w Challengerku na nawierzchni również twardej czyli swojej ulubionej. O jego przecwiniku wiem nie wiele, wygrał ostatnio Challengera w Sarajev&#39;ie z kiepska obsada, oglądałem transmisję z finału jak grał z Brownem, dobrym niemieckim czarnoskórym tenisistą, ale dla Browna nawierzchnia twarda to nie dla niego i szybko Mannarino wygrał w dwóch setach. Gram przeciwko Selowi bo będzie odczuwał zmęczenie, 4 dni tylko odpoczynku dla tenisisty i wyjazd jeszcze do innego kraju na pewno wpłynie na niego.
I&#39;m sorry... ze tak powiem, ale ja sie z tym nie zgadzam. Oczywiscie zycze powodzenia, ale nie glabym tego meczu. Rozumiem, ze Gwadalupa pod Francja jest (tzn. jest departamentem francuskim j-ak podaje wikpedia- ale to spory kawalek drogi od Europy, zeby byl jasnosc) i ze Mananrino wygral slabego challengera, ale Sela byl gotowy pod Miami i to byl oiwdac, a to na pewno cenniejsze niz obecne wyniki Francuza. Oczywiscie mozna liczyc, ze Sela przyjedzie i sie bedzie musiec przestawic od razu na inne warunki, ale to raczej troche malo, zeby grac Francuza. Zreszta widac na dloni jak tu kursy na korzysc Seli sie zmienily. Zycze powodzenia, ale tez odradzam granie tego spotknia.

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Co do tego CH w Sarajevie, szczególnie chodzi o ten fragment: &quot;O jego przecwiniku wiem nie wiele, wygrał ostatnio Challengera w Sarajev&#39;ie z kiepska obsada, oglądałem transmisję z finału jak grał z Brownem, dobrym niemieckim czarnoskórym tenisistą, ale dla Browna nawierzchnia twarda to nie dla niego i szybko Mannarino wygrał w dwóch setach.&quot; Hard, a w szczególności hala nie dla Browna? Przecież to dla niego idealne nawierzchnie z jego stylem gry!
Co do tego zmęczenia to też nie rozumie, Mannarino pewnie przyleciał na Gwadelupę z Francji, Sela z Miami. Popatrz na mapie kolego jaką nieprawdopodobną odległość musiał pokonać Sela i dopiero pisz o zmęczeniu podróżą, bo dłuższą drogę do pokonania miał Francuz.

rvn19 331

rvn19

Użytkownik
Heh, ciekawe, że wszyscy są tacy mądrzy gdy mecz już jest praktycznie rozstrzygnięty ????
Cabal - De Paula 1 Bwin 1.67
Świetny kurs na Cabala. Pewnie dlatego, że w tym roku rozegrał tylko jedno spotkanie. W Acapulco poległ po 3-setowym spotkaniu z Marti. Dziś na własnej ziemi zmierzy się Brazylijczykiem De Paula, który w tym roku ma bilans 3/8, z czego 2 zwycięstwa odniósł z kompletnie anonimowymi graczami, więc wydaję się, że forma nienajlepsza. Cabal broni tu punkty za ubiegłoroczny półfinał, do tego gra u siebie, więc myślę, że da z siebie wszystko. Ciężko znaleźć jakąś informacje o stanie zdrowia Kolumbijczyka, ale zakładam, że jest w pełni sił. Oczywiście obaj preferują właśnie clay. Dziś zagrają ze sobą po raz pierwszy.

Heh, ciekawe, że wszyscy są tacy mądrzy gdy mecz już jest praktycznie rozstrzygnięty ????
Cabal - De Paula 1 Bwin 1.67
Świetny kurs na Cabala. Pewnie dlatego, że w tym roku rozegrał tylko jedno spotkanie. W Acapulco poległ po 3-setowym spotkaniu z Marti. Dziś na własnej ziemi zmierzy się Brazylijczykiem De Paula, który w tym roku ma bilans 3/8, z czego 2 zwycięstwa odniósł z kompletnie anonimowymi graczami, więc wydaję się, że forma nienajlepsza. Cabal broni tu punkty za ubiegłoroczny półfinał, do tego gra u siebie, więc myślę, że da z siebie wszystko. Ciężko znaleźć jakąś informacje o stanie zdrowia Kolumbijczyka, ale zakładam, że jest w pełni sił. Oczywiście obaj preferują właśnie clay. Dziś zagrają ze sobą po raz pierwszy.

Cabal był w półfinale w tym turnieju, jednak nie w zeszłym roku, ale w 2011.

dx2 352,7K

dx2

Użytkownik
No faktycznie nieladnie z naszej strony, ale to ze ten mecz jest w toku to uswiadomil mnie dopiero...post powyzej. Wczesniej po prostu popatrzylem w drabinke i nie bylo gracza w nastepnej rundzie, a widzialem ze ten mecz wciaz w oferice dla przykladu w bwin.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Roman Borvanov - Lukas Rosol -1,5 1.40 tobet⛔
Roman przeszedł tutaj kwale i to jest już jego duzy sukces. Jednak w losowaniu miał już pecha i trafił na Rosola, który jest po prostu dwie klasy lepszym zawodnikiem. W Miami dostał niezłe lanie od Djoko, ale wcześniej bez straty seta ograł Mullera. Mecz do jednej bramki, przegranie seta przez Rosola będzie sensacją, oczywiście musi tylko podejść do meczu z odpowiednim nastawieniem. Lecz to nie jest raczej gracz który sobie wybiera turnieje w ktrych gra na 100% a które są za małe i gra na 60% ????
P.S uuu ale wieje na korcie, ciezkie warunki. No ale po raz ostatni gram na DW. Po pierwszym przegramym secie go zniszczył, ech tak miał cały mecz wyglądac. Jak tu kiedys zobaczycie moj typ na DW to dajcie mi bana.

radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
Co myślicie o zagraniu na Hocevara w meczu z Karlovicem? Mecz na nawierzchni ziemnej, na której Chorwat nie czuje się najlepiej. Do tego znajduje się w bardzo słabej formie. Hocevar co prawda też przegrywa spotkanie za spotkaniem, ale gra tylko na kortach ziemnych praktycznie. Ja bym lekko spróbował w Jego stronę. Jak sądzicie???

seboes 507

seboes

Użytkownik
Karlovic nie wybierałby się do Ameryki Połudiowej żey odpaść w pierwszym meczu. Ja postawiłem w jego stronę na akumulowanym. Wydaję mi się, że powinien dać radę z beznadziejnie grającym ostatnio Brazylijczykiem. Sporo będzie zależeć oczywiście od serwisu. Wiadomo żeby ograć Chorwata trzeba być cierpliwym, regularnym i dotego dobrze mijać wychodzącego do siatki Karlovicia. Bedący bez formy Hocevard będzie miał zapewne z tym problem.
Karlovic 1.67 sportingbet ✅

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Menedez - Massu⛔
Typ: 2
Kurs: 2.62

Typ raczej na wyczucie bo ani jednego ani drugiego nie oglądałem. Głównie posiłkowałem się tym z kim ostatnio grali. Massu stoczył 3 setowe pojedynki z Olivo- którego dzisiaj oglądałem i sprawił problemy rozstawionego nr 1 Lorenzi no i drugi mecz z Trungelliti który ostatnio nie źle się spisuje. Natomiast Menedez ostatnio na ziemi grał w listopadzie zeszłego roku

dx2 352,7K

dx2

Użytkownik
Struff-Sela 2 @1.45
Sela przygotowal sie pod Miami i gral tam dobrze, ale dane mu bylo zagrac tylko dwa mecze, bo w 2 rundzie jego przygode na Florydzie zakonczyl Janko Tipsarevic, ale Sela zagral na dobrym poziomie. Na pewno Izarelczyk sie nie nagral, wiec raczej prolonguje swoj udzial w tym challnegerze, skoro pula jak na hallenger jest optymalna. Struff to niezly gracz, duzy postep zrobil, ale chyba nie wystarczy tutaj na Sele.
Lorenzi-Kovalik 1 @1.22
Smieszne sie to moze wydawac przy tym kursie, ale ten challnegr ma 50 tysiecy w puli, wiec jeszcze cos od biedy to jest. Wiadomo, ze Lorenziego stac na duzo lpesze wyniki, ale nie sadze, zeby Wloch odwrocil sie na piecie od niechcenia. Wczoraj mial trudny mecz z Argentynczykiem Olivo (polecam zerkanc jak on gral w kwafikacjach do Buenos), ale tak naprawde to warto zwrocic uwage, ze Lorenzi 3 lata temu ten challenger wygral, dwa late temu byl final i tylko w ibiegly mroku Wlocha tutaj nie bylo, ale wtedy byl w finale wczesniejszego challengera w krotkim okresie czasu. Nazwisko Kovalik tak naprwde nic mi nie mowi i nie potraife sie odniesc do tego tenisisty. Jeszcze spokojnie Wloch powinien robic tutaj swoje. Nie trudno tez zauwazyc, ze Lorenzi gra z &quot;jedynka&quot;, a ma dzika karte, bo za pozno zdecydowal sie na start, ale przy wynikach z poprzednich lat taka dziak karte oczywiscie dostal, wiec wypadaloby jeszcze cos pokazac.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Capdeville+Giraldo 1,48 ✅ DOXXbet

Girlado na codzień gra oczywiście na poziomie ATP, ale odpadł szybko w Miami i ma turniej u siebie słabo obsadzony wiec przyjechał. Ma rózne podejsća w takich turniejch nie raz przegrywał za szybko, licze, że tutaj będzie inaczej. Wczoraj cały mecz pod kontrola, dzisiaj rywal równie słaby. Może będzie trochę wiecej walki, ale Giraldo pewnoe znowu będzie miał mecz pod kontrolą ???? Chilińcyzk w 1r zagrał prawdziwy maratorn, po przegranym pierwszym secie dwa nastepne wygrał po TB, z naprawde dobrym rywalem. Teraz jego przeciwnik w ostatnim czasie przegrywał nawet w 1r futuresów, tutaj 2r jest dla niego niezłym sukcesem.

Otrzymane punkty reputacji: +4
midq 677

midq

Użytkownik
Copil M. (Rou) - Rosol L. (Cze)
Rosol ostatnimi czasy tragedia, stracony set z Borvanovem, którego 95% ludzi oglądających tenisa nawet nie kojarzy świadczy tylko o tym jak słaba jest jego forma. Copil ostatnimi czasy gra całkiem dobrze, 3 runda Miami - porażka 2:1 z Rufinem, wygrany challenger w Quimper gdzie pokonał takich graczy jak Muller, Gicquel czy Sela. Wydaje mi się, że rumun ma duże szanse na wygraną.
Copil @ 2,30 bwin
krecz copila
De Paula F. (Bra) - Karlovic I. (Cro)
Turniej co prawda rozgrywany w Kolumbii na mączce, którą 252 w rankingu brazylijczyk lubi, jednak Karlovic to wyższa półka. De Paula na ostatnie 10 meczów wygrał tylko 2 z czego aż 6 porażek to porażki na mączce, więc wynika z tego, że nawierzchnia nie jest jego wielką przewagą. Ivo nawet w swojej nienajwyższej dyspozycji powinien wyserwować ten mecz. Gdyby ktoś widział typy na tiebreak w tym meczu to także warto pograć, Ivo w 1 rundzie wygrał z Hocevarem, który przegrał ostatnie 6 meczów, właśnie po 2 tiebreakach.
Karlovic @ 1,5 bwin
⛔

P 160

peter42

Użytkownik
Burquier-Dasnieres de Veigy 6-0,4-6,6-0????komedia!
typ powyżej 22,5
kurs 2 Bet365

II runda w San Luis Potosi,dwóch Francuzów i ich drugie mecze w tym roku na cegle.Dla mnie faworytem jest Jonathan,ale kursy bardzo pospadały i nie ma co ryzykowac 1,4 a patrząc na h2h może być różnie. Grali ze sobą dwa razy jest po jeden,a oba spotkania były bardzo wyrównane i over pokryty. Burquier ma czesto przestoje w swojej grze,tak jak wczoraj gdzie oodał seta bez walki anonimowemu jak dla mnie Reynetowi,ale stac go tez czesto zwłaszcza na nawierzchni twardej na dobra dyspozycje serwisową.W 2012 obaj wygrali po turnieju na cegle,Dasnieres szczególnie dobrze spisywał sie w Polsce gdzie notowal finał w Poznaniu i pólfinał w Szczecinie.Linia wysoka jednak liczac na walke z obu stron spodziewam sie overa.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Lorenzi - Kovalik 2:0 @ 1,57
Zdziwił mnie tu troszkę ten kurs na wygraną Lorenziego w dwóch setach, bo wiadomo, że Włoch lubi grać na tej nawierzchni i z byle kim nie przegrywa. W tym sezonie porażka z Ferrerem, Montanesem czy Wawrinką nie ujmuje mu jego wartości na mączce, natomiast jego dzisiejszy rywal to poziom futuresów i jakoś nie chce mi się wierzyć by sprawił Włochowi tutaj jakieś kłopoty, a na pewno nie wygranie seta, bo od tego to jeszcze daleko jest Słowak. Można się kierować tym, że Włoch wygrał w pierwszej rundzie z Argentyńczykiem Olivo w 3 setach, ale na pewno był to zawodnik bardziej przyzwyczajony do panujących tam warunków. Typ wydaje mi się pewny i warto go zagrać moim zdaniem ;)

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
De Paula v Karlovic 1 @2,5 ✅
Nie no Karlo na mączce w tej formie nie ma prawa bytu. Wczoraj niby 7/6 7/6 z Hocevarem no ale Brazylijczyk w tym roku jest tragiczny. De Paula lepszy. W tym sezonie gra słabo, ale wczoraj odprawił 2/0 groźnego Cabala więc może wreszcie złapie dobry rytm. Typowy ziemniak, na clayu bilans 146/86. Ivo na hardzie w wymianach był zupełnie pogubiony a co dopiero na ziemi. Value jak cholera

Otrzymane punkty reputacji: +14
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Gabashvilli-Salamanca 1 1,83 Bet365
Sandrigen-Fabbiano 1 2,2 Bet365

Śmiało można grać na Ruska i Amerykanina bo obaj wydają się w lepszej formie niż rywale.Fabbiano ograł Vagnozziego tylko i dlatego,że Vagnozzi jest nieudolnym zawodnikiem,ile było breaków jego serwisu to masakra a w dodatku miał 5-3 w 3 secie i skończył 5-7,oglądałem to spotkanie i Fabbiano wygrał ale na farcie.

Gabashvilli ograł Gonzaleza,mimo,że grał również i przeciwko sędziemu,którego decyzje były nie raz kontrowersyjne ale ogólnie Rosjanin wypadł nieźle a Salamanca niby ostatnio niezłe wyniki i gra u siebie ale ogrywał dużo słabszych niż Gaba więc imo warto na Ruska spróbować

damianho91 82

damianho91

Użytkownik
pierwsza zasada czelkow kolumbijskich - nie graj przeciwko gospodarzowi, a tym bardziej na sprzedajnego gabe

ja proponuje over w 1secie Copil - Rosol (9,5 10,5 12,5), na kursy czekam na live bet365 bo obecnie nie widze, jak spojrzalem na ta pare od razu naszedl mnie taki pomysl, z realizacja zobaczymy, obaj warunki serwisowe maja, ta nawierzchnia wydaje sie szybka z tego co obserwowalem
9,5 - @1.57 ⛔
10,5 - @2.75 ⛔
12,5 - @3,75 ⛔
/wichura i kontuzja copila = wtopa
z czelkow jeszcze probowalbym gojowczyka✅, bo to co sie dzialo wczoraj w meczu menendeza z emerytem to byl smiech na sali, totalne nieporozumienie co robili

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom