>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 12: Panama City, Rimouski

Status
Zamknięty.
daavid5 671

daavid5

Użytkownik
Panama City​

Miejsce:
Data:
Rozmiar drabinki: S-32 D-16
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: $40,000
Oficjalna strona: http://www.visitpanamacup.com/
Drabinka turnieju głównego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6566/mds.pdf
Drabinka kwalifikacji: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6566/qs.pdf
Drabinka turnieju deblowego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6566/mdd.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6566/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/panama/panama-city-challenger/
Zgłoszeni zawodnicy: http://www.visitpanamacup.com/jugadores.php
Rimouski​

Miejsce: Rimouski, Canada
Data:
Rozmiar drabinki: S-32 D-16
Nawierzchnia: Hard
Pula nagród: $40,000
Oficjalna strona: http://www.tennisrimouski.com/
Drabinka turnieju głównego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/3535/mds.pdf
Drabinka kwalifikacji: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/3535/qs.pdf
Drabinka turnieju deblowego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/3535/mdd.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/3535/op.pdf
Zestawienie kursów:

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Quigley Eric v Kryvonos Nikita
Quigley E. to Win @ 1,50 Bet365 ⛔
Druga i ostatnia runda eliminacji do turnieju w Rimouskach, starcie dwóch zawodników z dalekich miejsc rankingowych, jednak będących na innym poziomie. Quigley miał szanse pograć na dobrym poziomie jednak wybrał naukę i teraz będzie mu ciężko osiągnąć dobre miejsce rankingowe, jednak takie turnieje jak ten w Rimouskach to dla niego szansa. Nikita Kryvonos młodym tenisistom już nie jest, najlepiej gra na twardej nawierzchni jednak dzisiaj zadanie będzie miał bardzo trudne. Nie jest to zawodnik, którego gra wystarcza na takie turnieje, jest tutaj tylko dzięki dzikiej karcie bo gra u siebie. Wczoraj O&#39;Brien zagrał fatalne spotkanie i Nikita jest w decydującej fazie. Róźnica klas jest widoczna, Quigley takie mecze spokojnie wygrywa i myślę, że kurs jest zawyżony.
???? Collarini Andrea v Kubler Jason
Collarini A. to Win @ 1,53 Bet365 Fatalnie zagrał Collarini, coraz częściej odnoszę wrażenie, że juniorskie sukcesy, bardzo dużej ilości graczy po prostu przeszkadzają..
Druga runda kwalifikacji do nieźle obsadzonego Challengera w Panama City. Starcie dwóch zawodników młodego pokolenia, preferujących grę na twardej nawierzchni. Andrea Collarini będzie podejmować o rok młodszego Australijczyka, Jasona Kublera.
Andrea Collarini, leworęczny tenisista, grający bardzo ciekawy, ofensywny tenis. W uderzenia nie wkłada bardzo dużo siły, jednak rotacja jest niesamowicie duża i na tym poziomie rozgrywek jest to bardzo skuteczne. Andrea miesza swoją grę, występuje w Challengerach jak i Futuresach, gdzie usiąga świetne wyniki, w Challengerach wygląda to średnio, jednak na to nadejdzie czas. Ten sezon rozpoczął świetnie, wygrany Futures na początku roku, następnie był bez szans w starciu z Alundem, jednak powalczył - 64,76. W Salinas podczas meczu pierwszej rundy pokonał dobrze znanego sobie rodaka Durana.
W Salinas Andrea swoją przygodę zakończył dopiero na półfinale gdzie uległ Victorowi Estrelli, dzięki temu występowi awansował na najwyższą pozycję w karierze - 207 miejsce. Collarini w tym sezonie nie szaleje z ilością występów, grał dopiero w trzech turniejach. Pierwszy Futures wygrał tracąc tylko jednego seta. Następnie trudny rywal w kwalifikacjach do turnieju w Buenos Aires. Porażka z Martinem Alundem 64, 76. Ostatni występ to wspomniany półfinał w Salinas. Andrea wchodzi w taki wiek, że zwycięstwo w juniorskim Roland Garros nie wystarcza i trzeba zacząć osiągać dobre wyniki w zawodowym tourze.
Jason Kubler, podobnie jak rywal z Włoch niski, jak na swój wiek bardzo krępy, co w jego sytuacji nie pomaga mu w poruszaniu się po korcie. Serwis bardzo przeciętny, słaba siła, jedynie rotacja może coś zdziałać, jednak na poziomie mocniejszych Futuresów nie jest to zagranie do nie odebrania. Oburęczny backhand całkiem dobry, uderzenie to zdecydowanie lepsze od forhandu, który Kepler ma bardzo oryginalny. Niesamowicie szybki ruch fh sprawia, że piłka po odbiciu się od kortu jest bardzo przyjemna dla rywala, odbija się bardzo wysoko jak na te rozgrywki.
Półfinalista juniorskiego Wimbledonu z 2011 roku nie potrafi się przebić na poziom Challengerów od kilku sezonów. W tym sezonie gra tylko w Futuresach, zaliczył trzy finały, jeden wygrany. W ostatnich tygodniach trochę spuścił z tonu. Spróbował sił w silniej obsadzonych Futuresach i pojawiły się kłopoty w postaci porażek z Mesarosem czy Giustino.
Obaj zawodnicy są niesamowicie zdolni, jednak talent zdecydowanie z lepszym skutkiem objawia się u Argentyńczyka, który nie bez powodu jest faworytem bukmacherów w tym spotkaniu. Myślę, ze Andrea wygra to spotkanie i znów osiągnie dobry wynik Challengerowy bo zasługuje na to.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Adrien Bossel v Piotr Gadomski
Bossel A. @ 1,83 Bet365 ⛔
Pierwsza runda turnieju rangi Challenger odbywającego się w Kanadysjskim mieście Rimouski. Szwajcar Adrien Bossel będzie podejmować naszego rodaka, Piotra Gadomskiego.
Zmarnowany talent, Adrien ma teraz dwadzieścia osiem lat, najwyższe miejsce w rankingu ATP to początek czwartej setki - nie tak miały się potoczyć losy tego zawodnika. Świetny leworęczny forehand, Bossel nadaje bardzo dużo rotacji temu uderzeniu, co w hali daje ogromny efekt. Serwis na przeciętny poziomie, backhand nie wyróżniający go z tłumu.
Adrien w Rimouskach musiał przejść przez jedną rundę kwalifikacyjną, zwycięstwo z Skugorem w dwóch setach. Szwajcar jest stworzony do gry w hali, myslę, że ten sezon może być w jakimś sensie przełomowy dla niego. Takie słabo obsadzone turnieje jak ten w Rimouskach musi wykorzystywać, jeśli chcę się utrzymać na tym okręcie.
Piotrek Gadomski według mnie nigdy miana solidnego gracza nawet na poziomie Challengerów nie otrzyma. Zawodnik mogący pochwalić się świetnym serwisem, jednak tracący bardzo dużo podczas wymian z głębi kortu. Polak nie radzi sobie z piłkami pod końcową linię, nie potrafi grać po prostu na szybszych nawierzchniach. Dodatkowym problemem Piotrka będzie rotacja nadawana przez Bossela.
Pojawia się okazja dla Polaka na ciekawy występ Challengerowy, dzięki słabej obsadzie. Wydaję się, że trafia na słabego rywala, niżej sklasyfikowanego, jednak cała otoczka tego meczu wskazuje, że nie będzie to łatwe spotkanie dla Polaka i według mnie to Szwajcar będzie górą w tym spotkaniu,

Otrzymane punkty reputacji: +8
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
J. Ward - G. Elias @ 1,57 Bet365✅ 26 16 :cool:

Ten kurs mnie trochę zaskoczył i aż zbił z tropu, bo oczekiwałem może z max 1,30. Elias wiadomo typowy ziemniak, który spędza większość sezonu w Ameryce Płd, grając w challengerach. Od początku roku spisuje się naprawdę dobrze, odnotowując dobre wyniki nawet na twardszych nawierzchniach. Ostatni turniej w Sao Paulo, gdzie szybciutko przebrnął kwalifikacje, ale odpadł w 1r z Ramosem po 3 setach co żadnej ujmy mu nie przynosi z pewnością. Od tego czasu nie grał, więc na pewno przyjeżdża tu na poważne granie - stać go tu na odniesienie zwycięstwa nawet w całym turnieju.

Nie powinien być żadną przeszkodą dla niego jutrzejszy rywal, czyli Anglik -James Ward. Anglik i mączka to już się gryzie i mogłoby posłużyć jako cała analiza ???? Jak spojrzymy w statystyki to oczywiście możemy pomyśleć w pierwszym momencie, że wcale cegła Wardowi nie obca, ale trzeba zaznaczyć, że ten niezły bilans nabił sobie kilka lat temu występując jeszcze w futuresach. Od paru lat już bardzo sporadycznie pojawia się na czerwonej mączce, najczęściej ponosząc porażki. W poprzednim sezonie niby był w finale turnieju w Chinach na cegle, ale uj go wie co to za cegła. Obsada też śmieszna, skoro w finale spotykają się Ward z Fucsovicsem.. James to całkiem niezły tenisista, szczególnie w ofensywie, ale swoje umiejętności może prezentować tylko na hardzie i trawce. Na ziemi to jest żaden tenisista. Szczerze mówiąc to nie wiem czego szuka w tym turnieju.. Dosyć silna obsada z czołowymi ziemniakami challengerów i na kogo by nie trafił to szanse ma marne. Tutaj trafia na zawodnika wypoczętego, w bardzo dobrej dyspozycji i powinien się jutro pożegnać z turniejem.

Otrzymane punkty reputacji: +23
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Buchanan - Lapentti 1 2.20 bet365 6/10 ✅
Ciekawie to wygląda bo Lapentti nie jest już zawodnikiem młodym ani perspektywicznym, nie wiem jak poważnie traktuje ten turniej, ale gdy zobaczyłem kurs na przeciwnika to głęboko się zastanowiłem. Buchanan choć jak Lapentti bardziej pasuje moim zdaniem na wolniejsze korty, to jego styl z racji Amerykańskich korzeni i wychowania tenisowego jest agresywniejszy i konkretniejszy, a tym bardziej, że hala i szybsze nawierzchnie bardziej mogłyby predysponować Buchanana, to widzę tutaj w kolejnej rundzie Amerykanina, a nie Lapenttiego...
Veic - Rola 2 1.57 7/10 Unibet ✅
Veic przygasł już dawno, jeszcze 2-3 sezony temu był określany jako zawodnik który może coś namieszać w tourze, ale kompletnie się facet pogubił, to kontuzje, to słabsze wyniki i tak jakoś ciągle bez konkretnego planu. Rola natomiast zaczyna sezon na mączce gdzie patrząc na jego wyniki tam spisuje się jednak najlepiej, chociaż jest bardzo uniwersalny i z tym zawodnikiem należy się liczyć w przeciągu najbliższych 2 lat. Oczywiście Blaz wygląda dla mnie tutaj dużo pewniej, choćby z tego powodu, że ten sezon zaczął zdecydowanie lepiej niż Veic, jest jakiś zachowany rytm gry, no i jednak wydaje mi się, że technicznie, jako i ogólnie tenisowo jest w tym momencie znacznie lepszy Słoweniec, poza tym Veic często nie ma żadnego planu B na swoją grę i jak nie idzie, a często tak bywa, to mecz szybko kończy.

Otrzymane punkty reputacji: +6
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Edward Corrie v Andreas Beck |
Corrie E. to win @ 3,75 Bet365 ⛔
Pierwsza runda turnieju rangi Challenger w Rimouskach, kilkukrotnie już pisaliśmy, że słabo obsadzony jest ten turniej i jest to szansa dla niżej sklasyfikowanych tenisistów.,
Edward Corrie, podobnie jak kilku innych Brytyjczyków bardzo ciekawie sobie zaplanowali ostatnie tygodnie gry. Pograli w kilku Futuresach rozgrywanych w Kanadzie, mając nadrzędny cel czyli Challenger Rimouski. Corrie może być zadowolony z poprzednich występów, Eddie w Kanadzie zaliczył półfinał i finał. Lepszy od niego okazał się tylko jeden zawodnik - Dimitar Kutrovsky.
Anglik jest stosunkowo niskim tenisistom, dobrze radzącym sobie na kortach halowych. Przeciętny serwis, dobrze pracujący forehand. Biega od lewej do prawej, ciekawy materiał na zawodnika, jednak może już być za późno na rozwój.
Andreas Beck jest dla mnie w tym sezonie ogromną zagadką, podróżuje po świecie, według mnie bez sensu, gra bardzo mało, bez zadziwiających wyników. Po dobrym zeszłym sezonie wydawało się, że wróci stary dobry Andreas a tutaj taka niespodzianka. Zawodnik posiadający mocny, dobrze rotowany serwis, jednak mający problemy w grze z głębi kortu, szczególnie po stronie backhandowej. Na tą chwilę zawodnik zagadka.
Eddie prezentuje dobry stabilny tenis, gra w Kanadzie od dwóch tygodni, Beck ostatni występ zaliczył 11 dni temu w Japonii. Różnica w rankingu jest ogromna jednak, sądzę, że obecna gra tego nie pokaże i Brytyjczyk będzie grał w tym spotkaniu jak równy z równym.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Smethurst - Sugita 1,50 bet365✅

Buk dał super kurs na ten mecz pewnie niedługo spadnie, inne buki mają około 1,35. To jest mecz z cyklu tych które trzba zobaczyć, nie ze wzgldu na Sugte bo tego wszyscy chyba dobrze znamy, ale ze wzgledu na postać młodego Bryryjczyka, który ma niewiarygodny bilans w tym roku 30/4. Jednak wszystke mecze na hali i wszystkie na poziomie futures... NO ale nie wątpliwie wielki talent który na codzien gra w małych turniejach gdzie nie ma stereamu i dzisia trzeba go zobaczyć w akcji...

Dzisiaj gram pewnie na Japończyka, widziałem go w meczu Gineprim i wyglądał bardzo pewnie. Przypominał tego zawodnika z przed kilku miesiecy gdzie był rewelacja turnieju w Chennai gdzie zaliczył półfinał. Ginepri końcowke meczu grał bez pleców... ale 1 set to naprawde tenis na dobrym poziomie, wiec nie wyobrazam sobie aby młody Brytol zblizył się do poziomu tych wymian... Na pewno to nie będzie mecz do jednej bramki, ciekawe co młody pokaże ale Sugita to zdecydowanie inny poziom...

Smethurst przegrał w zeszłym tygodniu z Corrie, który poza futuresami tez nic praktycznie nie gra. Młody mogl tu zrobic jakis niezły wynik gdyby miał lepsza drabinke ale gra z Sugita, który nie bedzie mi punktów oddawał za darmo, Smethurst sam będzie musiał solidnie popracować nad kazdym punktem bo to będzie inny poziom niż jaki grał w tym roku no i na pewno czuje się mniej pewnie w Kanadzie niż u siebie w Anglii gdzie grał te 90% turniejów... Ciekawy mecz się zapowiada, ale gram pewnie na Japończyka po takim kursie musi pokazał młodemy gdzie jego miejscie a młody niech pokaze kawałem dobrego tenisa i zacheci do tego ze warto go dalej obserwować...

Do tego meczu dodaje Pavica 1,28✅. Pewniaczek kurs powinnien być 1,20 max ???? Gadomski to poziom itf i ta bez wiekszych sukcesów tutaj w 1r trafił na po prostu tragicznego rywala wyrzucał niemal wszystko co sie dało, w 2 secie troche ogarnał swój tenis i już mielismy TB, gdyby był trzeci set Polak pewnie by poleciał... Pavic świetny mecz z Bobem, pewnie wygrana. Grałbym tu na dw 2:0, ale jednak Polak ma te podanie bardzo dobre i moze byc tb w jednym z setów i tam nie łatwo mały przestoj i set idzie... ale Pavic wygra ten mecz nie ma co do tego wątpliwosci.

Otrzymane punkty reputacji: +21
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Melzer - Dutra da Silva 1 2.62 3/10 bet365 ✅
Masa, masa różnych spotkan i kolejny kurs który rzuca się w oczy. Melzer w tym roku na prawdę przyzwoicie, wziął się za wyniki na podwórku Challengerowym i pokonałw 1 rundzie wielki talent jakim jest Garin, co dobrze świadczy o jego formie, a Dutra w moim przekonaniu nie jest jeszcze gotowy, by rywalizować w tym okresie na jakiejś swojej najlepszej formie, dlatego upatruję tutaj szansę Melzera który mnie zaskoczył i idzie pnie się do przodu. Bardzo dziwny kolejny kurs, można próbować.

Otrzymane punkty reputacji: +28
oskarx 41

oskarx

Użytkownik
???? Ante Pavic - Piotr Gadomski | 1 | @1.25. ✅✅

Oglądałem mecz Pavica z Reynoldsem i jestem pod wrażeniem jak na poziom challenger. Serwis prawie idealny, zagrania celne i wydaje mi się, że z taką grą może poszaleć za niedługo w pierwszych rundach ATP.
Gadomski jak kolega wyżej wspomniał to zupełnie inny poziom.

???? Samuel Groth - Adrian Sikora | 1 | @1.28. ✅✅

Groth, wiadomo. Drewno z olbrzymim serwisem. Ale na Sikorę to w zupełności wystarczy. On również opiera swoją grę na serwisie, który nie jest tak mocny, ale jednak daje mu przewagę z graczami z niższych półek. Wczoraj męczył się w trzysetówce z Kryvonosem. Oglądałem to spotkanie i przeżywałem katusze. Koszmarna przebijanka, dłużył się jak cholera, co jeszcze bardziej stawia Grotha w roli faworyta, bo Adrian zapewne ledwo dysze.

AKO: 1.6 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +15
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Millot - Cox 1.50 4/10 pinn⛔ Cox potwierdzil, ze slaby a Millot, ze malo stabilny...
Millot solidny challangerowiec, roznie to bywa z jego forma i kontuzjami ostatnie turnieje nie najgorsze bo w Quimper pokonal Rufina, Krajinovica, Olivettiego i Burguiera. Przegral z Herbertem po walce, w Cherbourg pokonal Viole wtopil z Gombosem. W Kanadzie zaczal od wygranej z Nevolo. Mimo przecietnych warunkow fizycznych woli grac na hardzie, dobrze sie czuje w hali, niezle gra z fh, potrafi solidnie przylozyc na linie. Cox 4 lata mlodszy, generalnie zaden zawodnik ranking 243. Jak dostaje jakiegos kumatego rywala to zazwyczaj przegrywa. Millot to sprytny, solidny gracz, bardzo ciekawa rotacja w zagraniach, potrafi wybierac kierunki wiec mysle, ze Coxa ogra na sppokoju.

Otrzymane punkty reputacji: +12
mozi 552

mozi

Użytkownik
Millot - Cox 1.50 4/10 pinn
Millot solidny challangerowiec, roznie to bywa z jego forma i kontuzjami ostatnie turnieje nie najgorsze bo w Quimper pokonal Rufina, Krajinovica, Olivettiego i Burguiera. Przegral z Herbertem po walce, w Cherbourg pokonal Viole wtopil z Gombosem. W Kanadzie zaczal od wygranej z Nevolo. Mimo przecietnych warunkow fizycznych woli grac na hardzie, dobrze sie czuje w hali, niezle gra z fh, potrafi solidnie przylozyc na linie. Cox 4 lata mlodszy, generalnie zaden zawodnik ranking 243. Jak dostaje jakiegos kumatego rywala to zazwyczaj przegrywa. Millot to sprytny, solidny gracz, bardzo ciekawa rotacja w zagraniach, potrafi wybierac kierunki wiec mysle, ze Coxa ogra na sppokoju.
Rox... *****!!!! [nie cenzurowałem, pierwszy raz w HISTORII moim celem było wyrażenie emocji na forum... Poprzez wulgaryzm... Napisałem kur...]

Nie wiem jak to się dzieje, że jedna z najbardziej ogarniętych w temacie tenisa osób na forum... Co zapoda typ to przegrywa! Zresztą mam bardzo podobnie, przez co pisze ostatnio rzadziej (skądinąd rozumiem dlaczego przez długie okresy nie podawałaś typów na forum). Fatum!? Nie wiem, ale osobiście mam WIELKI kryzys... Pomijając moje osobiste osiągnięcia, bo to co opisuje na forumie to mała część tego co gram... Generalnie zaczynam wątpić w to, że bukmacherka jest dobrym sposobem na zarabianie... Pomijając fakt, że wiedza pozwala na regularne ✅ plusowanie to nawet wygrane... Zaczynają męczyć... Jakim kosztem... Ciężko jednak pogodzić się z tym, że tenis to tylko tenis, zapewne nie jestem jedynym, który ma z tym problem i nie potrafi pogodzić się... z porażką, ze świadomością, że to w co wierzył latami... Jest złudzeniem... To piękny sport i całe piękno w jego nieprzewidywalności ;)
Forum bukmacherskie pozostaje forumem bukmacherskim stąd moje propsy (w związku z powyższym... Rozsądnym wydaje się, zagranie na opak, sam zresztą walcze ze sobą i probuje udowodnić SOBIE, że zakłady to hazard... A hazard to loteria... A liczenie pieniądze z loterii... To idiotyzm) ;) Pozdrawiam Maćka, łowce HPowego &#39;Łapu Capu&#39;, zaznaczam drogi kolego &#39;ekspercie&#39; że mój wywód jest całkowicie na serio, nawet jeśli piszę go...

Rimouski:
Ram - Bouchanan 2 @ 4.25
Panama City:
Elias - Ungur 1 @ 1.92
Żeby nie było... Nie prowokuje... Do tego na popularne &quot;podbicie&quot;:
Riba - Trungelliti 1 @ 1.42
Ten mecz także z panamskiej ziemi, sam walcze ze slabosciami i odpuszcam, ale kilka tygodni temu, na pewno nie przeszedlbym obojetnie obok takich kursow ;)
Polecam?

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Roznie to bywa, czasem wlazi czasem nie, tenis jaka ma charakterystyke to kazdy wie. Dlatego najlepiej dzialac wg schematu takiego:
1. stawkowac rozsadnie jak pozwala nasz budzet
2. emocjonalne placzki do szkoly bo nie nadaja sie na bukmacherke
W trakcie meczu miewam jakies komentarze ale generalnie nie wyplakuje sie na forum jak cos nie wejdzie i kazdy musi do tego dojrzec jesli chce sie w to bawic. Nie wejdzie cos z WTA to zaraz &quot;nigdy wiecej WTA&quot; nie wejdzie Manchester to zaraz &quot;nigdy wiecej Manchester&quot; i jaki to ma sens ????
Przechodze do typow zeby nie robic off topa.
Gigounon - Beck
typ: Beck 2:0
1.61 3/10 bet365 ✅
A mnie sie tam Beck od Bergamo nawet podoba. Powrot w zeszlym roku naprawde niezly i faktycznie w tym sezonie nie wyglada to za dobrze ale ostatnie dwa turnieje juz lepiej. Wczesniejsze porazki raczej po walce Klizan i Huta 3setowki. Wtopa z Ito i Struffem to nie powod do zalamki. W miedzy czasie ograny mlody Becker, Kravchuk, Corrie i Krajicek. Germain Gigounon to jeden z talentow z Belgii ale mnie chlopak niczym nie przekonuje. Jeszcze niedawno przegrywal z Gadomskim w ITFach i na teraz w hali z doswiadczonym rywalem to nie widze szans. GG gral glownie na piasku te ITF-y slabo obsadzone.
Kompletnie mnie nie przekonuje w tym sezonie. On juz siedzi w Kanadzie troche bo gral tam dwa ITFy. W pierwszym wtopa z Richrdem Gabbem 4-6 2-6 (425 ranking) to byla trzecia runda. W drugim turnieju druga runda z Hugo Di Feo porażka 3-6 3-6. Zupelnie mi nieznany gracz z Kanady to 18latek z rankingiem 948... to pokazuje forme Belga. Kogos takiego, w tych warunkach Beck powinien na luzie ograc 2-0.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Roznie to bywa, czasem wlazi czasem nie, tenis jaka ma charakterystyke to kazdy wie. Dlatego najlepiej dzialac wg schematu takiego:

1. stawkowac rozsadnie jak pozwala nasz budzet

2. emocjonalne placzki do szkoly bo nie nadaja sie na bukmacherke

W trakcie meczu miewam jakies komentarze ale generalnie nie wyplakuje sie na forum jak cos nie wejdzie i kazdy musi do tego dojrzec jesli chce sie w to bawic. Nie wejdzie cos z WTA to zaraz &quot;nigdy wiecej WTA&quot; nie wejdzie Manchester to zaraz &quot;nigdy wiecej Manchester&quot; i jaki to ma sens ????

Przechodze do typow zeby nie robic off topa.

Gigounon - Beck
typ: Beck 2:0
1.61 3/10 bet365
Ależ to PODSTAWA i płaczków nawet nie śmiem oceniać, przegrane też od zawsze wkalkulowywałem (jap... co za slowo), ale obstawiam prawie 10 lat, regularnie, bez dłuższych przerw, raz wygrywałem, raz nie, ale pierwszy raz przestałem wierzyć w to, że coś zależy ode mnie... Coraz częściej odnoszę wrażenie, że coraz większa &quot;wiedza&quot; o dyscyplinie = gorsze wyniki... No, ale może to chwilowy kryzys...

Co do typu to Beck i 2;0? Daj spokój, dokładne wyniki to jeszcze wyższy szczebel szaleństwa a meczu na poziomie chall... Z udziałem takiego chimeryka... Za nic bym tego nie ruszył. Po 1.61 :-o

Oczywiście życzę powodzenia!

---------------
W odniesieniu do ostatniego posta:

tak - Ty o zarabianiu z bukmacherki wiesz najwięcej.
Nie wiem co Ci skłoniło do wyciągnięcia takiego wniosku ???? Pisze, że mam kryzys, że zaczynam wątpić w sens grania u buków... Muszę tłumaczyć naprawdę? Nawet dziecko wpadłoby na to, że to efekt braku zysków...

No, chyba że chciałeś się poczuć lepszy w temacie zarabiania z buk. :cool: Jeśli tak to zwracam honor, jednocześnie zaznaczając, że przebicie mnie nie jest trudne do osiągnięcia :]

A nie moge sobie poradzic z porazka... Nie chodzilo o konkretne typy, ale swiadomosc, ze wiedza, szczegoly, analizowanie, etc... Nic nie daje...

Otrzymane punkty reputacji: +13
uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Sorry za offtop, ale tak to już jest, że z bukmacherki to zarabiają...bukmacherzy, rzadko jakiś szary człowieczek który zna się na sporcie i coś tam sobie stawia.
Właśnie to co daje bukmacherom przewagę to kursy ( marża) nie wystarczy być specjalistą w jakiejść dziedzinie sportu ale trzeba też umieć kalkulować i szukać błędów u buka, w innym wypadku zwykły gracz będzie na minusie w dłuższym okresie nawet jeśli jest ma ogromną wiedzę na temat poszczególnych dyscyplin sportowych.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Gastao Elias v Adrian Ungur dla Mecz WYNIK ?
KURS: 2.10
Bet365

Ungur tutaj faworytem ? Chyba tylko ze względu na ranking... Nie rozumiem tego kursu! Oglądałem wczoraj mecz Ungura z Alundem i to bardziej Alund przegrał niż Ungur wygrał. Zreszta słabo grał jeden i drugi, Alund miał aż 8 break pointów w meczu a wykorzystał tylko jeden. Skoro Alund miał tyle szans na przełamanie to zapewne i Elias będzie je miał, a jak forma z dnia na dzień nie ucieknie to powinien sobie spokojnie poradzić. Fajnie ostatnio Gastao się pokazał w Soa Pualo gdzie pokonał Lajovica a powalczył z Ramosem. Za Rumunem Ungurem nigdy nie przepadałem (nie to że tym się kieruję przy typie) bo to zawodnik chimeryczny i w zasadzie ciężko przewidzieć co mu strzeli do łba. Moim zdaniem Elias aktualnie gra lepiej i powinien wygrać.
Przychylam się do poniższego:
Elias wiadomo typowy ziemniak, który spędza większość sezonu w Ameryce Płd, grając w challengerach. Od początku roku spisuje się naprawdę dobrze, odnotowując dobre wyniki nawet na twardszych nawierzchniach. Ostatni turniej w Sao Paulo, gdzie szybciutko przebrnął kwalifikacje, ale odpadł w 1r z Ramosem po 3 setach co żadnej ujmy mu nie przynosi z pewnością. Od tego czasu nie grał, więc na pewno przyjeżdża tu na poważne granie - stać go tu na odniesienie zwycięstwa nawet w całym turnieju.

supermario 304,2K

supermario

Użytkownik
Sorry za offtop, ale tak to już jest, że z bukmacherki to zarabiają...bukmacherzy, rzadko jakiś szary człowieczek który zna się na sporcie i coś tam sobie stawia.

Właśnie to co daje bukmacherom przewagę to kursy ( marża) nie wystarczy być specjalistą w jakiejść dziedzinie sportu ale trzeba też umieć kalkulować i szukać błędów u buka, w innym wypadku zwykły gracz będzie na minusie w dłuższym okresie nawet jeśli jest ma ogromną wiedzę na temat poszczególnych dyscyplin sportowych.
Zgadzam się w 100% z kolegą. Dodatkowo należy wspomnieć że największą kasę buki zgarniają na multi typach na jednym kuponie, widzimy jak ciężko czasami jest poprawnie wytypować jeden mecz, a co dopiero kilka. Z doświadczenia wiem, że nie opłaca się już grać dubli, tripli itd. Lepiej skupić się na szukaniu niespodzianek z kursami w okolicach 2,0 + &gt; i grać jeden mecz tylko z dwoma opcjami bez remisów (oczywiście czasem zdarzają się wyjątki od reguły), ewentualnie 1X, X2, DNB, AH itp. Myślę, że tak grając jest szansa na jakiś tam % zarobku.
Może ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia i chciałby się podzielić ?

PS. Proszę moderatorów o nie usuwanie tego posta, tylko przeniesienie dyskusji do odpowiedniego wątku na forum o ile taki istnieje.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Ok nie usuwamy ale bez dalszego rozjezdzania tematu. Wracamy do dyskusji challenger Panama / Rimouski.
Zgadzam sie z qbalim odnosnie meczu Eliasa z Ungurem. Latwy mecz to nie bedzie ale na pewno Rumun nie jest tu faworytem wiec warto po ponad 2 kurs zagrac solidnego Portugalczyka. Na cegle to on sporo potrafi i zyje wlasnie z turniejow na clayu w tej czesci swiata.
Nasz wczorajszy bohater Cox jutro zagra z Sugita. Nie jestem wielka fanka Yuichiego ale ogladajac Coxa mam wrazenie, ze to gracz absolutnie nna ITF i nic wiecej. Japonczyk w 2012 roku zblizal sie juz do setki rankingu ATP. Obecnie jest 156. Jesli marzy o ponownej walce o cos sensownego to taki rywali musi polykac. Final w Chinach daje nadzieje, ze taka walka jest realna. Pokonal tam Soede, Bachingera i Sorensena.
Sugita - Cox 1.50 4/10 bet365✅

oskarx 41

oskarx

Użytkownik
???? Gastao Elias - Adrian Ungur | 1 | @ 2.0
Z tym meczem podpisuje się pod qbaliego, który już chyba wszystko opisał. Elias po prostu dużo lepiej się sprawdza na tej nawierzchni, gdyby to było na hali, to moooże ungur górą, ale w Panama City kursy zawyżone, mecz z Alundem niczego nie dowiódł, również go oglądałem stawiając na Alunda, który zawiódł na całej linii i to on przegrał mecz, a Ungur tylko z tego skorzystał. Z Eliasem będzie zupełnie inaczej. Bukmacherzy się nie popisali z tym kursiwem.
TO CO ROBI ELIAS JEST ŻAŁOSNE, 7 BREAKPOINTÒW A TEN NAWET JEDNEGO NIE WYKORZYSTA. ⛔
KOLEJNY GRAJEK GÒWNO WART I NIE PISZĘ TEGO BO POSTAWIŁEM. TYLKO JAK PRZEGRAŁ. PRZY 4:5 4:5 TEN NAGLE MA KISIEL W GŁOWIE PRZY SWOIM SERWISIE. DNO
???? Rajeev Ram - Chase Buchanan | Ram 2:0 | @ 1.5 /6:3 6:3/✅ ✅
Ilości asów Rama nie zliczę w meczu z Rochusem, bo chyba miał ich więcej niż wczoraj Ivo Karlovic. Jeśli tak będzie serwował z kiepskim Buchananem, który wymęczył spotkanie z Lapenttim w trzech setach ( i nikt mi nie powie, że wygrał zasłużenie bo to była loteria ) to wygrana 2:0 w kieszeni. Po prostu szczegóły zadecydowały, że to Buchanan jest w kolejnej rundzie. A Ram rozstawiony z 1 w tym turnieju z dobrą grą na pewno nie będzie się chciał męczyć w trzysetówce, tylko szybko załatwi sprawę. Na 90% Chase nawet nie przełamie Rama, po tym co zobaczyłem we wczorajszym meczu z Rochusem. Polecam
AKO: @ 3

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Mozi i Roxanne - stawianie tenisa jest zawsze pewnego rodzaju ryzykiem, bardziej odniosę się do Moziego.
Bukmacherka to ryzyko, wkładasz pienieniążki i liczysz, że ta osoba wygra. Taki Millot jednak jest lepszy od Coxa teoretycznie i praktycznie, a przegrał, co nie powinien zrobić. Może ustawka? Kto wie, pewnych rzeczy nie możemy przewidzieć, znam ten ból Mozi, bo wiem co to znaczy. Najgorsze jednak są zawsze płacze o których Roxanne wspomniała...
Co do typów.
Cox - Sugita 2 1.50 8/10 bet365 ✅
Potwierdzam i podpinam się pod słowami Roxanne. Typ baardzo solidny. Sugita jest jednym z moich ulubionych Japońców w którego zawsze wierzyłem i obserwowałem, ma on jakieś tam wahania formy co jakiś czas, ale zawsze nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Spotkanie które można śmiało próbować z dzisiejszej oferty.

Ramos - Clezar 1 1.22 8/10 bet365 ✅
Coś do dubla, jeśli ktoś potrzebuje. Wiemy i znamy Ramosa, że jest on bardzo przyzwoitym levelem, czasami próbuje pomieszać na ATP, teraz myślę, że chcę troszkę formy poszlifować, a wobec kortów szybkich w USA, lepiej wybrać się do Panamy i kilku &quot;gości&quot; pokonać. Tym do pokonania jest Clezar, który jest bardzo przyzwoity, ale myślę, że nie tak regularny jak Ramos, co będzie widać w trakcie meczu. Nie sądzę, że będzie to jakieś mega łatwe spotkanie dla Alberta, ale liczę, że coś w stylu 64 64 się skończy.
H Maurer - Rola 2 1.83 5/10 bet365 ✅
To, że Maurer ma mecze lepsze i gorsze to chyba jego największa bolączką. Kolejny z chimerycznych, nieustatkowanych tenisistów, którzy mają wahania formy, jeśli są w niej, to są groźni, jeśli nie - bywają śmieszne wyniki i &quot;kabarety&quot;. Rola jak wcześniej wspominałem zaczął sezon na mączę i widać, że chłopak tam czuję się najlepiej, ogólnie kolejny ciekawy Słoweniec z sporymi umiejętnościami, ciągle do &quot;podpracowania&quot;, ale robiący postępu i choćby widać po wynikach z Staracem i Veiciem, że forma OK, to tutaj w kluczowych momentach zadecyduje pewnie lepsza dyspozycja Słoweńca.

oskarx 41

oskarx

Użytkownik
???? Guido Andreozzi - Martin Klizan | 2 | @ 1.3 ⛔⛔⛔⛔⛔ mam tylko nadzieje, że nikt tego nie postawił
Taki lekki typ do podbicia czegoś, np. NBA ???? Klizan rozstawiony tu z dwójką, żadnego innego ważniejszego turnieju na jego horyzoncie nie ma. Tylko tutaj w najbliższych dniach ma szansę odnieść sukces. Klizan to całkiem przeciętny zawodnik ATP, nie tuła się po challengerach, chyba, że w jakimś celu. Tutaj właśnie widzę taki cel, jakim jest na pewno pokonanie Guido i dojście przynajmniej do finału. Jest możliwość podszlifowania dyspozycji. Słowak jak już z kimś przegrywa to raczej nie w challengerach. Może nie przepadam za tym zawodnikiem, ale również wielkich szans dla Andreozziego nie widzę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom