unicaja
Użytkownik
Vive (-11.5) - Chrobry 1 @2,1 BetCity
Rozpoczynamy dzisiaj turniej finałowy Pucharu Polski. W Legionowie w szranki staną 4 najlepsze ekipy tych rozgrywek choć i tak chyba wszyscy czekają na jutrzejszy finał i ewentualną świętą wojnę pomiędzy Kielcami i Płockiem. Ja dzisiaj proponuję typ na Iskierkę. Co mnie skłania do tego typu ? Ano czwartkowy mecz Chrobrego w strefie play - out. Głogowianie przez 60 min toczyli zacięty pojedynek w Przemyślu o 2 pkt niezwykle istotne w perspektywie walki o ligowy byt w Superlidze na przyszły sezon. Podopieczni trenera Przybylskiego ostatecznie zostawiając masę zdrowia na parkiecie Harcerzy zwyciężyli jedną bramką. Sam udział w PP jest dla głogowian w tym momencie niejako niepotrzebnym obowiązkiem. Sam trener przed dzisiejszym meczem mówi tak:
Rozpoczynamy dzisiaj turniej finałowy Pucharu Polski. W Legionowie w szranki staną 4 najlepsze ekipy tych rozgrywek choć i tak chyba wszyscy czekają na jutrzejszy finał i ewentualną świętą wojnę pomiędzy Kielcami i Płockiem. Ja dzisiaj proponuję typ na Iskierkę. Co mnie skłania do tego typu ? Ano czwartkowy mecz Chrobrego w strefie play - out. Głogowianie przez 60 min toczyli zacięty pojedynek w Przemyślu o 2 pkt niezwykle istotne w perspektywie walki o ligowy byt w Superlidze na przyszły sezon. Podopieczni trenera Przybylskiego ostatecznie zostawiając masę zdrowia na parkiecie Harcerzy zwyciężyli jedną bramką. Sam udział w PP jest dla głogowian w tym momencie niejako niepotrzebnym obowiązkiem. Sam trener przed dzisiejszym meczem mówi tak:
A Vive w gazie, Krzysztof Lijewski wraca do zdrowia, zresztą chyba nikt nie miał wątpliwości że tak się stanie. W środę rozbity Piotrków +20 w pierwszym meczu play - off a to ekipa na poziomie Głogowie o ile nie lepsza. Nie sądzę aby tutaj zespół trenera Wenty miał jakiekolwiek problemy z wygraną. Spokojna wygrana i pokazanie swojej siły przed niedzielnym finałem.Zacięta walka przez sześćdziesiąt minut spotkania z pewnością odbije się na świeżości graczy z Głogowa w weekendowych meczach Final Four Pucharu Polski. Szansę występu dostaną więc głównie zawodnicy, którzy do tej pory grali mniej. - W Przemyślu osiemnaście minut graliśmy w osłabieniu, rywale zaledwie sześć. To też kosztowało nas wiele, dlatego w Pucharze szansę dostaną rezerwowi- wyznał Przybylski.